Αποστολέας Θέμα: Κοσσυφοπέδιο  (Αναγνώστηκε 16788 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Μαρκήσιος de Karampa

 • Moderator
 • Hero Member
 • ***
 • Μηνύματα: 719
  • Προφίλ
Κοσσυφοπέδιο
« Απάντηση #50 στις: 13 Απριλίου, 2008, 11:26:55 μμ »
Καταγγελίες σοκ για ηγέτες του Κοσόβου


Καταγγελίες σοκ για ηγέτες του Κοσόβου περιλαμβάνει βιβλίο της πρώην εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα ντελ Πόντε.

Η κ. ντελ Πόντε τονίζει ότι οι ηγέτες των Αλβανών του Κοσόβου, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρωθυπουργός, Χασίμ Θάτσι, ενεπλάκησαν στο παρελθόν σε υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων, τα οποία αφαιρούνταν από σέρβους κρατουμένους.

Στο βιβλίο σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 1999, 300 κρατούμενοι, Σέρβοι και άλλοι πολίτες σλαβικής καταγωγής, ανάμεσά τους και γυναίκες, μεταφέρθηκαν από το Κόσοβο στην Αλβανία. Εκεί τους έκλεισαν σε φυλακή και τους υπέβαλαν σε χειρουργική αφαίρεση οργάνων.

«Τα όργανα αυτά εστάλησαν στη συνέχεια μέσω του αεροδρομίου των Τιράνων σε κλινικές του εξωτερικού, όπου μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς οι οποίοι τα είχαν αγοράσει» υπογραμμίζει η Κάρλα ντελ Πόντε.

Και προσθέτει: «Τα θύματα από τα οποία είχε αφαιρεθεί ένα νεφρό κλείνονταν εκ νέου σε ένα κέντρο κράτησης, μέχρι να θανατωθούν με την αφαίρεση κάποιου ζωτικού οργάνου».

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 1999 οι δύο ανώτατοι ηγέτες του UCK που μαχόταν κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς ήταν ο Αγκίμ Τσέκου, πρωθυπουργός του Κοσόβου από το Μάρτιο του 2006 ως τον Ιανουάριο του 2008, και ο νυν πρωθυπουργός, Χασίμ Θάτσι.

Η Κάρλα ντελ Πόντε για τις πληροφορίες που επικαλείται στο βιβλίο της αναφέρει ως πηγές την αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο, καθώς και «αξιόπιστους δημοσιογράφους», όπως λέει.

Το βιβλίο της με τίτλο «Το κυνήγι, εγώ και οι εγκληματίες πολέμου» κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα στην Ιταλία.
http://www.cosmo.gr
«Ἒπου Θεῷ, ὃρκῳ μἠ χρῶ, τέχνη χρῶ, ἐπί ρώμῃ μή καυχῶ, βίας μή ἒχου, εὐτυχίαν εὒχου, κακίας ἀπέχου, παιδείας ἀντέχου..»

Αποσυνδεδεμένος mistral

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1078
  • Προφίλ
Κοσσυφοπέδιο
« Απάντηση #51 στις: 22 Απριλίου, 2008, 11:08:43 μμ »
Μου φαίνεται πως τα διεθνή τα έχετε παρατήσει εντελώς..
Δεν έχουν βέβαια και ενδιαφέρον μιας και η πορεία των στρατηγικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και των παρελκομένων τους συνεχίζεται σταθερά χωρίς να διαφαίνεται - ακόμα τουλάχιστον - κάποιος ισχυρός ανατρεπτικός παράγοντας αυτών των σχεδιασμών όσον αφορά τουλάχιστον την γειτονιά μας.
Δυστυχώς και σύμφωνα με κάποια - προ δεκαετίας και πλέον - σενάρια το επόμενο βήμα προβλέπεται να γίνει προς την Δυτική Θράκη.. Ας ελπίσουμε να βγούν ψεύτες όσοι τα έγραψαν..
«Θεέ μου, δώσε μου αγνότητα και εγκράτεια, αλλά όχι ακόμα.»  Άγιος Αυγουστίνος
Τα προσωπικά μηνύματα διαγράφονται χωρίς να διαβαστούν.
Διαβάζω μόνον παραθέσεις που επιλέγω και αγνοώ τις υπόλοιπες.

Αποσυνδεδεμένος Μαρκήσιος de Karampa

 • Moderator
 • Hero Member
 • ***
 • Μηνύματα: 719
  • Προφίλ
Κοσσυφοπέδιο
« Απάντηση #52 στις: 07 Ιουνίου, 2008, 06:16:54 μμ »
Πυροβολισμοί έξω από το σπίτι του Θάτσι στο Κόσοβο

Επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (6/6) έξω από την οικεία του πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι. Στο σπίτι δεν βρισκόταν ο ίδιος, αλλά η σύζυγος και ο γιος του.

Άγνωστοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυρών με τους σωματοφύλακες του πρωθυπουργού. Οι άγνωστοι διέφυγαν, πιστεύεται όμως ότι ένας από τους δράστες τραυματίστηκε.

Η υπηρεσία ασφαλείας του Θάτσι είδε τους επίδοξους εισβολείς όταν είχαν φτάσει στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.


http://www.cosmo.gr
«Ἒπου Θεῷ, ὃρκῳ μἠ χρῶ, τέχνη χρῶ, ἐπί ρώμῃ μή καυχῶ, βίας μή ἒχου, εὐτυχίαν εὒχου, κακίας ἀπέχου, παιδείας ἀντέχου..»