News:

Η Συνευωχία ξανά στο Διαδίκτυο

Main Menu

Απολογητής

Started by Βασιλείου Μάριος, 21 June, 2007, 02:43:59 AM

Previous topic - Next topic

Βασιλείου Μάριος

Από την σελίδα του \"απολογητή\" θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή....

http://www.apologitis.com/gr/keimena/lipsi.htm
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]

βίκυ

Ποιος ειναι ο υπευθυνος για αυτο το site?

ρωμηός

Δεν αναφέρει στη σελίδα του ποιός είναι αλλά γενικότερα χρειάζεται προσοχή.... Ασχολείται απ\' ότι έτσι εν συντόμω κοίταξα κυρίως με την Αποκάλυψη, για την ερμηνεία της οποίας χρησιμοποιεί τον π. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο (έγκυρος συγγραφεύς και Ορθόδοξος Κληρικός), πλην όμως γράφει και μερικά τα οποία εγείρουν εύλογες υποψίες....

Μεταφέρω από τη σελίδα του ορισμένες πληροφορίες καθώς και το αντίστοιχο link.

\"ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ: Ο «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΙΣΤΟΣ & ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ»
 ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ
 
  Επειδή ως γράφων κινδύνευσα να παρεξηγηθώ από αρκετούς επισκέπτες του ιστοχώρου «http://www.pater-paisios.50megs.com, ως «Πάτερ Παΐσιος», αποφάσισα να αλλάξω το όνομα του ιστοχώρου σε «http://www.geocities.com/pistos_anonymos/index.html» και να δώσω κάποια στοιχεία για το ποιος είμαι. Δεν θα ανακοινώσω όλα τα στοιχεία που με αφορούν, διότι αυτό αποτελεί δική μου απόφαση «προσωπικών δεδομένων». Δεν μου αρέσει η δημοσιότητα. Απλά μου αρέσει η δημόσια παρουσίαση των απόψεών μου απρόσωπα, όπως απρόσωπη είναι και η ψήφος ενός δημοκρατικού πολίτη στην δημιουργία πολιτεύματος και στη «συμμετοχή των κοινών». Σας ευχαριστώ.

  Δεν είμαι κληρικός αλλά είμαι ένας έλληνας πολίτης και απλός άνθρωπος όπως εκατομμύρια άλλοι ανά τον κόσμο. Μου αρέσει να «ψάχνω» και ψάξε, ψάξε κατέληξα στον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία.
 
 Θρησκευτικά πιστεύω ωσάν Θεό τον Ιησού Χριστό και η Ορθοδοξία που δέχθηκα παραδοσιακά από το συγγενικό μου περιβάλλον και κατόπιν έψαξα μέσα και από δικές μου «έρευνες», με εκφράζει και σαν Χριστιανό και σαν Έλληνα προς διατήρηση της σωστής διδαχής και ερμηνείας της Αγίας Γραφής. Θέλω να πιστεύω, ότι ο «αγαθός» και «ο πιστεύων» εις τον Θεό σώζεται μεταθανάτια. Οι ηγέτες των αιρετικών, λύκοι άρπαγες, ίσως να ακολουθήσουν άλλοι μοίρα, αλλά δεν θέλω να πιστεύω κάτι ανάλογο και για τα θύματά τους. Επίσης σαν έλληνας πολίτης έχω και άλλους προβληματισμούς, πέρα των θρησκευτικών, και σκέψεις τις οποίες θα εκφέρω σε αυτήν την σελίδα.
 
 
Αποφάσισα να κατασκευάσω αυτόν τον ιστοχώρο, έπειτα από την ανάγνωση του βιβλίου της «Αποκάλυψης» του Ιωάννη, που μου δωρίθηκε από φιλικό μου πρόσωπο σε μια σημαντική στιγμή, της προσωπικής μου ζωής.
 
 Χρησιμοποίησα το ψευδώνυμο «Πάτερ Παΐσιος» στην αρχή, προς τιμή αυτού του γέροντα του Άγιου Όρους. Επειδή όμως, όπως ανάφερα και παραπάνω, κινδύνευσα να παρεξηγηθώ ως ο γέροντας, άλλαξα αυτό το όνομα σε «Ανώνυμος Πιστός» και τώρα πλέον αυτός ο ιστοχώρος είναι αφιερωμένος :
 
1. Στον Ιησού Χριστό

2. Στον Πατέρα Παΐσιο

3. Στην παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ

4. Στους Έλληνες, στους οποίους βασικά απευθύνεται

 
Για την μετάφραση της Αποκάλυψης χρησιμοποίησα σαν βάση το βιβλίο «Η Αποκάλυψη εξηγημένη» του αρχιμανδρίτη Χαραλάμπους Δ. Βασιλόπουλου. Για την εξήγησή της, χρησιμοποίησα επίσης το ίδιο βιβλίο, αλλά πρόσθεσα και δικές μου προσωπικές απόψεις καθώς και απόψεις άλλων συνανθρώπων μου (βλέπε κάτωθι)
 
Για τα άλλα θέματα χρησιμοποίησα, πρώτα προσωπικές πεποιθήσεις και έπειτα το διαδύκτιο, εφημερίδες, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες, εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, συζητήσεις και απόψεις θρησκευόμενων εις τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό αλλά και απλών συνανθρώπων συμφοιτητών, φίλων, συγγενών κ.λ.π.
 
Εύχομαι καλή διαμονή σε όλους
 
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ, ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΕΣ\"

Υγ1: (Η επισήμανση δική μου)
Υγ2: Ο κ. ΣταΜποζ που έχει ασχοληθεί περισσότερο με την Αποκάλυψη μπορεί να μας διαφωτίσει περί του Ανωνύμου Απολογητού και των γραπτών του κειμένων που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του....
Υγ3 : Το link: http://www.geocities.com/pistos_anonymos/gr/poios.htm

staboz

Πρόκειται για αξιόλογη προσπάθεια. Βέβαια σε αρκετά θέματα ξεφεύγει, αλλά αυτό είναι σχεδόν αναπόφευκτο στα αποκαλυπτικά ζητήματα. Φαίνεται πως συνεργάζεται με την πολύ αξιόλογη Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας (oode) http://www.ierosolymitissa.org/ που έχει δημιουργήσει (ή προΐσταται) ο κ. Θωμάς Δρίτσας.
     Γενικότερα κατάλογο αμέτρητων Ορθοδόξων ιστοτόπων έχουμε στο http://www.geocities.com/orthodoxoi_istotopoi/alphabetic.html
     Την ποιότητα του περιεχομένου όλων αυτών, είναι προφανές, δεν μπορεί να την εγγυηθεί κανείς. Στ.
Ρωμ. ε΄6-10