Συζήτηση για τα επερχόμενα

Started by GALIS, 23 June, 2015, 12:33:33 AM

Previous topic - Next topic

GALIS

[size=200]Οι Κούρδοι της Συρίας έκλεισαν τα σύνορα με Τουρκία για 'καθάρισμα' της περιοχής
[/size]

Μέλη των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), φέρεται να έχουν κλείσει τη συνοριακή πύλη που οδηγεί στην πόλη Τελ Αμπιάντ, για να καθαρίσουν την περιοχή...


... από τις βόμβες και τις παγίδες που είχαν στήσει στην περιοχή στη διάρκεια των έντονων μαχών, μεταξύ των Κούρδων και των εξτρεμιστών του Ισλαμικού κράτους.

Ο προϊστάμενος του τουρκικού τελωνείου στο μεθοριακό σταθμό του Akçakale, στην τουρκική πλευρά των συνόρων, δήλωσε ότι οι συνοριακές πύλες έχουν κλείσει από τις 18 Ιουνίου και θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 22 Ιουνίου, προκειμένου οι Κούρδοι μαχητές να καθαρίσουν την περιοχή από τα εκρηκτικά, που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία 'παγίδες' για τους τζιχαντιστές, που εγκατέλειψαν την πόλη Τελ Αμπιάντ, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.


Οι Κούρδοι, προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια, για να προστατεύσουν τους κατοίκους της απελευθερωμένης πόλης από ατυχήματα, καθώς επιστρέφουν στις οικίες τους από την Τουρκία.

Μια γυναίκα, 60 ετών, αραβικής καταγωγής που ονομάζεται Fizza –σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα- είπε στους Τούρκους δημοσιογράφους ότι δεν ξέρει τι να κάνει όταν επιστρέψει στην Τελ Αμπιάντ.

«Δεν υποστηρίζω καμία πλευρά. Ο θεός να μας φυλάει από τους εξτρεμιστές του ισλαμικού κράτους. Αυτοί αποκεφαλίζουν ανθρώπους. Είναι κακοί. Δεν φοβάμαι τους Κούρδους των YPG, αυτοί δεν μας κάνουν κακό», είπε. (echedoros)
Αναρτήθηκε από Καρφωτικός στις 14:45
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

[size=200]Ἐπιστολὴ Καποδίστρια πρὸς ...Τσίπρα![/size]


[size=150]Αποκλειστικό. Επιστολή του Ιωάννη Καποδίστρια προς τον Αλέξη Τσίπρα. «...Δὲν συμμερίζομαι τὴν γνώμη σας σχετικὰ μὲ τοὺς ἐθνικοὺς πόρους καὶ...

[/size]






Αποκλειστικό. Επιστολή του Ιωάννη Καποδίστρια προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«...Δὲν συμμερίζομαι τὴν γνώμη σας σχετικὰ μὲ τοὺς ἐθνικοὺς πόρους καὶ τὴν ἰσορροπία ποὺ εὑρίσκετε ἀνάμεσα στὰ ἔξοδα καὶ τὰ ἔσοδα. Ἂν συνυπολογίσετε τὴν φοβερὴ δυστυχία τοῦ λαοῦ καὶ τὴν ἀφορία ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ πλήξῃ ἐπὶ μακρὸν τὸ ἔδαφος τῆς Ἑλλάδος, ἐλλείψει πιστώσεων καὶ κεφαλαίων, θὰ βλέπατε ὅτι τὰ μέσα ποὺ διαθέτουμε εἶναι τελείως δυσανάλογα πρὸς τὶς ἀνάγκες μας, πρᾶγμα ποὺ μὲ ἀνησυχεῖ, διότι μπορῶ καὶ συμπάσχω, καὶ ὑποφέρω περισσότερο ἀπὸ τοὺς δυστυχεῖς ποὺ μοῦ ζητοῦν ψωμὶ καὶ δὲν μπορῶ νὰ τοὺς δόσῳ...».

(13 Απριλίου 1828)
Απάντηση Τσίπρα: «Γιάννη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανησυχείς και συμπάσχεις και υποφέρεις περισσότερο από τους δυστυχείς. Και βέβαια πρέπει να δίνουμε ψωμί, αλλά επειδή δεν έχουμε, πρέπει να δίνουμε... το καλό παράδειγμα: να γελάμε από το πρωί ως το βράδυ και κοντά στα μεσάνυκτα να εξηγούμε στον λαό ότι η απόγνωση δεν είναι (πια) πατριωτικό καθήκον. Γιατί και ΕΡΤ έχει, και αξιοπρέπεια έχει, και τον Στρατούλη υπουργό έχει, και πού το πας βρε Γιάννη αυτό: πρώτη φορά αριστερά έχει, με τον Πάνο τον Καμμένο, τον Νικολόπουλο και την Ραχήλ να μιλάει στο όνομά των αγώνων της αριστεράς. Το ξεχνάς αυτό Γιάννη; Γιάννη με απογοητεύεις. Σε παρακαλώ ξεκίνα να γελάς γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος για το αντίθετο και απορώ που βρίσκεις το κουράγιο για τόση μιζέρια.

Ἀλικάκος Δημήτρης

Υ.Γ. Γιάννη αυτά τα πρώτα περί εθνικών πόρων και ισορροπίας εσόδων εξόδων και ελλείψεως κεφαλαίων δεν τα αντιλαμβάνομαι επαρκώς. Όσο για την εφορία που λες, αδυνατώ να κατανοήσω πώς μπορεί να μας πλήξει. Υποπτεύομαι εντόνως ότι έχεις περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο των γερμανοτσολιάδων και εθνοπροδοτών και χρησιμοποιείς την χυδαίαν διάλεκτόν τους. Γράψε σχετικά και εξηγήσου. Και με την ευκαιρία στείλε και το βιογραφικό σου να μάθω ποιος διάολο είσαι.
Σε ασπάζομαι μετά δακρύων (από το πολύ γέλιο)»
filonoi.gr



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/06/%e1%bc%90%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%e1%bd%b4-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%e1%bd%b7%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%e1%bd%b8%cf%82-%cf%84%cf%83%e1%bd%b7%cf%80%cf%81.html#ixzz3dhnTWPGN
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Το Κυπριακό
«Το Κυπριακό θα λυθεί κατ' ευχήν. Αλλά χρειάζεται υπομονή. Η Τουρκία θα διαμελιστεί με την ευλογία των μεγάλων, Αμερικής και Ευρώπης και θα ιδρυθεί Κουρδικό και Αρμενικό κράτος. Τότε, θα έρθει και η σειρά της Κύπρου. Μέχρι τότε, υπομονή».


Αγιος    Παισιος






Quote[size=150]Ο κουρδικός «δράκος» και η αλλαγή στάσης της Ουάσιγκτον δημιουργούν τρόμο στην Τουρκία![/size]



...όλοι γνωρίζουν ότι ακόμα και αν πιαστούν χέρι-χέρι κατά μήκος των συνόρων αξιωματικοί και στρατιώτες του συνόλου του τουρκικού στρατού, συνεπικουρούμενοι και από τους εθνικιστές πολιτικούς τους, δεν θα κατορθώσουν να αποτρέψουν την εξέλιξη και την πορεία των γεγονότων.


Του Σάββα Καλεντερίδη

Τη Δευτέρα ο Τούρκος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο για να εξεταστεί το ζήτημα της απελευθέρωσης της πόλης Γκίρε Σπι από τις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG) των κουρδικών Καντονιών της Τζιζίρε και του Κομπάνι, που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν από το καλοκαίρι του 2011 στη βόρεια Συρία και κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Στο υπουργικό συμβούλιο, εκτός από τους υπουργούς, συμμετείχαν και οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου, του Στρατού Ξηράς και άλλων κλάδων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ο διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν.

Στο υπουργικό συμβούλιο εξετάστηκε ένας φάκελος με στοιχεία και διάφορα σενάρια που αφορούν το ζήτημα της ίδρυσης ενός δεύτερου κουρδικού κράτους στο έδαφος της Συρίας, τις υποδομές του οποίου προετοιμάζει το Κόμμα της Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που αποτελεί κλώνο του ΡΚΚ, με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Επίσης, στο φάκελο εξετάστηκαν σενάρια σύμφωνα με τα οποία το ΡΚΚ, μετά την ισχυροποίησή του στη Συρία, θα εντείνει τις προσπάθειές του για να πραγματοποιήσει τους στόχους του στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας ως βάση, εκτός από το όρος Κανδήλι, τις υποδομές του κράτους που θα δημιουργήσει στο λεγόμενο Δυτικό Κουρδιστάν ή Ροζάβα.

Από πλευράς της Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ ήταν αυτές που βοήθησαν τους Κούρδους μαχητές των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας να απελευθερώσουν από τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους την πόλη Γκίρε Σπι (Τελ Αμπιάντ), η οποία βρίσκεται στο μέσον μεταξύ των καντονιών Τζιζίρε και Κομπάνι και θεωρείται ότι είναι στρατηγικής σημασίας η απελευθέρωσή της κυρίως για δυο λόγους.

Ο ένας γιατί οι τζιχαντιστές αποστερούνται μιας συνοριακής πύλης, την οποία χρησιμοποιούσαν για να υποδέχονται ξένους μαχητές, όπλα και πυρομαχικά που περνούσαν στο έδαφος της Συρίας μέσω Τουρκίας αλλά και για να εξάγουν το πετρέλαιο που εξορύσσουν από τις πετρελαιοπηγές που ελέγχουν σε εμπόρους στην Τουρκία, εξασφαλίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως.

Ο άλλος είναι πιο σημαντικός από τον πρώτο, γιατί ο έλεγχος της Γκίρε Σπι εξασφαλίζει τη γεωγραφική ενότητα μεταξύ των δυο προαναφερθέντων καντονίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών της Τουρκίας, σε περίπτωση που παγιωθεί ο έλεγχος των εδαφών από τους Κούρδους, τότε στη συνέχεια θα επιδιωχθεί να ενωθεί το Καντόνι του Κομπάνι με αυτό της Αφρίν, φέρνοντας τους Κούρδους σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Μεσογείου. Αυτό θεωρείται μείζων στρατηγικός στόχος των Κούρδων, αφού έτσι παρακάμπτουν την Τουρκία και αποκτούν τη δυνατότητα να εξάγουν το κουρδικό πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές.

Όμως δεν είναι μόνον αυτό.

Σε περίπτωση που οι Κούρδοι κατορθώσουν να παγιώσουν την εξουσία τους στο Δυτικό Κουρδιστάν μέσα από τη λειτουργία ενός δεύτερου κουρδικού κράτους, η Τουρκία καλείται να απαντήσει στο εξής ερώτημα:

Ποια δύναμη θα μπορέσει να σταματήσει τους Κούρδους που βρίσκονται στην δική τους πλευρά των συνόρων και οι οποίοι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ψήφισαν τον κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), σε ποσοστό 70 και 80%, απλά να ρίξουν το φράχτη των συνόρων και να ενωθούν με τα αδέλφια τους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων;

Ήδη, στα σύνορα αυτά βρίσκεται αγκιστρωμένο το 15% του τουρκικού στρατού ξηράς, παραμένοντας απλός θεατής των εξελίξεων που τον ξεπερνούν. Και όλοι γνωρίζουν ότι ακόμα και αν πιαστούν χέρι-χέρι κατά μήκος των συνόρων αξιωματικοί και στρατιώτες του συνόλου του τουρκικού στρατού, συνεπικουρούμενοι και από τους εθνικιστές πολιτικούς τους, δεν θα κατορθώσουν να αποτρέψουν την εξέλιξη και την πορεία των γεγονότων, όπως τα προδιαγράψαμε! Άλλωστε, είναι εξελίξεις που έχουν τη στήριξη της Ουάσιγκτον!!!

Ακούει κανείς στην Αθήνα;

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "κυριακάτικη δημοκρατία"
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2015/06/blog-post_497.html#more
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

https://www.youtube.com/watch?v=Cf4Hq0Na3_A&feature=youtu.be

Η εποχή των τεράτων



https://www.youtube.com/watch?v=Cf4Hq0Na3_A&feature=youtu.be


Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιαν 2015
«Όταν το παλιό αρνείται να πεθάνει, το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί...και τότε ζούμε την εποχή των τεράτων..» είχε πει ο Γκράμσι.. Πως μπορεί να γεννηθεί μια νέα μέρα για την πατρίδα μας όταν το παλιό μεταμορφώνεται διαρκώς και συνεχίζει να μας διαιρεί αντί να μας ενώνει...;

Με αφορμή την περιβόητη δήλωση (δόγμα) του Κίσινγκερ, αμφιλεγόμενη για κάποιους, το βίντεο είναι ένα ελάχιστο σημείο αναφοράς στα όσα διαδραματίζονται σε βάρος της πολύπαθης πατρίδας μας, όπου ο αφελληνισμός της κοινωνίας μας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, η ιδεολογία, η θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμά μας βάλλονται με κάθε τρόπο, ενώ η εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού μας είναι η κερκόπορτα για την ένταξη μας στην πολυπολιτισμικότητα της Νέας Τάξης Πραγμάτων..

Την ίδια ώρα, ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι κάτω απ'το όριο της φτώχειας, χιλιάδες έχουν αυτοκτονήσει απ'την φτώχεια και την ανέχεια, η πατρίδα μας έχει ξεπουληθεί αμετάκλητα και άνευ όρων (EFSF 15,16), η Θράκη μας κοσσοβοποιείται...

Όποιος πλέον αναφέρεται στο Έθνος, την Πατρίδα, και την Σημαία βαπτίζεται αυτομάτως ως φασίστας, ενώ κάποιοι ζητούν και την αφαίρεση της λέξης Έθνους από το Σύνταγμά μας (http://shar.es/1bKixR)... Άλλοι ζητούν την κατάργηση των παρελάσεων και τις αποκαλούν φασιστικές.. Προοδευτισμός είναι μόνο τα gay parades... Οι παρελάσεις τιμούν όσους θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι!

Οι "εθνοπατέρες" αντί να μας ενώνουν, μας διαιρούν σε δεξιούς και αριστερούς. Αυτό είναι γνώρισμα της εποχής μας.. ΠΟΤΕ στην ιστορία μας δεν υπήρχε διαχωρισμός στους Έλληνες παρά μόνο σε Έλληνες και ανθέλληνες. Αν οι Έλληνες διαιρούνταν σε δεξιούς, αριστερούς, διαγώνιους και κάθετους, η επανάσταση του 1821 (και όχι μόνο) δεν θα είχε γίνει ποτέ..

Ζούμε στην εποχή των τεράτων... Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα αντιδράσουμε...

ΥΓ. Ακόμα και όλες οι χώρες του πλανήτη να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία", η Μακεδονία ήταν, είναι, και πάντα θα είναι Ελληνική.
http://youtu.be/3IbuDhyQzWA - http://youtu.be/g_R69aBB7H4

Όποιος πολιτικός/πολιτικάντης παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας μας είναι προδότης.

«Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάνεις δική σου, βγάλ' ντο από τον νου σου...» Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Τα   σημαδια  απο  τον  ουρανο  ηταν ξεκαθαρα. Με  τη  κυβερνηση  Τσιπρα   θα  ερχοταν    η  καταστροφη  της  Ελλαδος. Ηταν  ο  νεος  Ανδρεας  Παπανδρεου.

QuoteΗ   πολιτικη  ορκομωσια  του  Τσιπρα  εγινε  στις 26/1/2015  στις  16:00. Λιγα   λεπτα  αργοτερα   στις  16:15   εγινε  ενα  πρωτογνωρο  ατυχημα στη  πολεμικη  αεροπορια. Ας  δουμε τα  δυο  αυτα  γεγονοτα.


Παρακολουθήστε ζωντανά μέσα από την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ, ακριβώς στις 16:00 την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Read more: http://www.neolaia.gr/2015/01/26/kyvernisi-syriza-deite-live-orkomosia-alexi-tsipra/#ixzz3e4DEqxvH
https://www.youtube.com/watch?v=hXGNyUUR7w0&feature=youtu.be

QuoteΣυγκλονιστικά στοιχεία τέθηκαν υπ'όψιν του defencenet.gr αναφορικά με τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας κατά την οποία βρήκαν τον θάνατο δύο κορυφαίοι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα Ελλάδας 16:16, το διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ, το οποίο συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο (2) Ιπταμένων.

Ολα πήγαιναν καλά μέχρι την ώρα που τελείωσε η τροχοδρόμηση και το αεροσκάφος προσπαθούσε να λάβει ύψος. Εκείνη την στιγμή συνέβη κάτι το οποίο εξέτρεψε από τη νοητή ευθεία της απογείωσης το F-16D Block 50. Τι; Πιθανόν να μην το μάθουμε ποτέ.

Πιθανόν κράτημα του κινητήρα, πιθανόν λάθος στην φόρτωση του ομοιώματος των βλημάτων αντιραντάρ AGM-88B HARM, πιθανόν black-out στο ηλεκτρικό σύστημα του αεροσκάφους το οποίο νέκρωσε το fly-by-wire σύστημα του F-16.
http://www.defencenet.gr/defence/item/apo%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82


[size=150]Αλλα  ας  δουμε  και  τι  αλλο  πρωτογνωρο  συνεβη  λιγες  μερες  μετα  την  ορκομωσια  του  κ. Τσιπρα   στην  ιδιατερη  πατριδα  του  στις  31/1/2015.[/size]

QuoteΣτην Αρτα, εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά στα πεδινά καθώς ο Άραχθος, ο Αχέροντας και ο Λούρος έχουν υπερχειλίσει εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Άρτας και Νικολάου Σκουφά.

[size=150]Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από χθες το πρωί τα Τζουμέρκα.
[/size]




Η είδηση έχει συγκλονίσει τους Ηπειρώτες για τους οποίους αποτελεί την «Ακροπόλη» της περιοχής τους. [size=200]Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μαστόρους της πέτρας τον 18ο αιώνα. [/size]

Εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους.

Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ζημιές στις υποδομές, καταστροφές σε καλλιέργειες και πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών, καταστημάτων καθώς και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Από τις 5 τα ξημερώματα άνοιξε το φράγμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό στο Πουρνάρι της 'Αρτας και αποφορτίζεται ελεγχόμενα από τον υδάτινο όγκο, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Θεσπρωτία ο ποταμός Καλαμάς υπερχείλισε και πλημμύρισαν εκτάσεις στην περιοχή της Βρυσέλλας ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στον Αχέροντα, κυρίως στην περιοχή του κάμπου Φαναρίου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί πλέον και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Σεισμόπληκτα, Βοτανικός, Μπάφρα, Πεδινή, Κατσικά, είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί με ιδιαίτερη ένταση.

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5204714/sobara-problhmata-se-olh-thn-ellada-apo-thn-kakokairia/

καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου - Δρίβα (+2002, ανέκδοτη):



     «Η Ελλάδα, μια ώρα, οικονομικά θα πέσει έξω! Τα λεφτά θα εξευτελιστούν. Τυχεροί όσοι θα έχουν χρυσό (ως μέσο συναλλαγής) και ένα κομμάτι γης».
     Μου είπε η γερόντισσα (έγινε μοναχή από τον π. Μητροφάνη)  για το σπίτι μου (1990): 
- «Τι το θες παιδί μου τόσο μεγάλο σπίτι; Θα έρθει καιρός που θα βάλουν φόρο και στα βήματά σας μέσα σ' αυτό, και στα άτομα που είστε μέσα»! (Τώρα έχουμε τεκμήριο διαβίωσης - φορολόγηση τετ. μέτρων και το χαράτσι).
- Τυχεροί  όσοι θα μένουν σε καλύβες (μικρά σπιτάκια). Τα αυτοκίνητα θα τα αράξει ο κόσμος στις αυλές του!! Αν έχεις δουλειά θα δουλεύεις όλη μέρα, το μισό μεροκάματο  θα το δίνεις για βενζίνη για να πάς στη δουλειά σου και το υπόλοιπο  να ταΐσεις τα παιδιά σου και αν φτάσουν για να φάνε...  Την αποθήκη που βάζει ο πατέρας σου  το χόρτο για τα ζώα θα σε παρακαλάνε για να μείνουν μέσα!  Γεμάτος έκπληξη της είπα. Βρε γιαγιά έχει ποντίκια μέσα!  Η γιαγιά μου είπε:
- Όταν κάποιος δεν έχει που να βάλει την οικογένειά του, τα ποντίκια θα υπολογίσει;  Αφού έριξε μια ματιά στον ουρανό με κοίταξε και μου είπε:
- Θα είναι άτομα από την Αθήνα και από άλλα μέρη, και από νησιά θα έρθει κόσμος! Πότε θα γίνουν αυτά γιαγιά; Δεν θα ζω εγώ τότε!
       Είπε επίσης, το 1990:
- Θα σας αναγκάσουν να πάρετε μια κάρτα-ταυτότητα. Θα κάνετε όλες τις συναλλαγές σας με αυτή. Να μη την πάρετε, είναι του Αντιχρίστου. Όποιος την πάρει αμέσως ξεβαπτίζεται.  Είπε επίσης ότι θα αναγκάσουν τον κόσμο να πάρει τη κάρτα με διάφορους τρόπους. Αυτές, είπε, θα βγουν στον  Βόλο.
- Τα πράγματα θα αλλάξουν, δεν θα είναι όπως τώρα. Θα έρθει μεγάλη φτώχεια! Θα πουν, είσαι μακροχρόνια άνεργος, δικαιούσαι ένα βοήθημα οικονομικό, για να το πάρεις όμως θα πρέπει να έχεις την κάρτα-ταυτότητα. Εκεί θα εξαπατηθούν πολλοί... Σκέψου ένα πατέρα με τρία παιδιά που έχουν τρεις μέρες να φάνε. Θα τρέχει αμέσως να πάρει τη κάρτα, για να αγοράσει λίγα μακαρόνια, λίγα φασόλια...  (Δεν μιλάει για απλή τραπεζική κάρτα, αλλά για (υπερ) κάρτα-ταυτότητα).                 
7 Σεπ. 2002: Επισκέφτηκα τη γερόντισσα  στο σπιτάκι της. Ήταν 11 το πρωί.
- Έλα και σε περίμενα μου είπε. Σε λίγες μέρες  θα φύγω από τη ζωή! Άρχισε να μου δίνει κάποιες συμβουλές. Της ζήτησα να μου εξηγήσει κάποια πράγματα που έλεγε στο παρελθόν. Τότε ήταν μεταβατική περίοδος, από δραχμή στο ευρώ. Αναφέρω το διάλογο μεταξύ μας. 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά έχω μια διαφωνία μαζί σου. Είχες πει κάποτε ότι η Ελλάδα θα πέσει έξω οικονομικά και τα λεφτά θα χαθούν μια ώρα! Πριν λίγες μέρες μπήκαμε στο  ευρώ, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ευρώ είναι ισχυρό νόμισμα όπως το δολάριο!     
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το νόμισμα είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που δεν είναι ευλογημένο από το Θεό. Αυτό το νόμισμα έγινε για να εξυπηρετήσει  κάποιους σκοπούς του σκότους!! Θα τους δεις λίγα χρόνια αργότερα! Πέντε χρόνια θα περνάει καλά ο κόσμος και μετά  έρχεται ο κατήφορος! Θα έχετε όλα τα καλά μπροστά σας, αλλά δεν θα μπορείτε να τα  αποκτήσετε... Τα παλιά σου ρούχα δε θα τα πετάς, να τα βάλεις κάπου να τα φυλάς... Δεν θα μπορεί ο κόσμος να αγοράζει καινούργια ρούχα...
Έρχεται μεγάλη φτώχεια... Θα αναγκαστείς να φοράς τα παλιά σου ρούχα και θα λες «είχα εγώ τόσο ωραία ρούχα»;  Δεν θα μπορείτε να φτιάξετε τίποτα! Όποιος πρόλαβε και έφτιαξε σπίτι  πρόλαβε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά λες ότι έρχεται  φτώχεια! Τι είδους φτώχεια έρχεται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει!!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα είναι όπως στη κατοχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χειρότερα από τότε! Ο ιδιωτικός τομέας θα σβήσει και οι δουλειές θα χαθούν, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντέξουν, όχι ότι θα παίρνουν πολλά λεφτά αλλά απλώς θα έχουν το σταθερό. Φαντάσου ένα παιδί που γεννήθηκε  και μεγάλωσε στην Αθήνα με το πρωινό του, το μεσημεριανό του, το βραδινό του και αναγκαστικά θα έρθει στο χωριό του, να τρώει ένα κομμάτι καλαμποκίσιο ψωμί και ένα αυγό τηγανιτό και αυτή  μπορεί να είναι η τροφή του για όλη τη μέρα!...
Θα περιποιείσαι το κήπο σου και θα περνάει κάποιος στο δρόμο, θα βλέπει τον κήπο σου, θα παίρνει φόρα, θα ρίχνει το φράχτη και δε θα μπορείς να τον σταματήσεις! Θα λέει φίλε πεινάω, πεινάνε τα παιδιά μου, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε και έδειξε ταραγμένη!...
Παιδιά σπάνια θα γεννιούνται, θα δεις ζευγάρια να είναι πολλά χρόνια μαζί και δεν θα παντρεύονται! Όχι γιατί δε θα θέλουν, αλλά δεν θα μπορούν, γιατί θα μένουν από δουλειά και μέχρι να ξαναβρούν θα περνά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αν κατά λάθος κάνουν κάνα παιδί θα παντρεύονται με ένα απλό χαρτί. ΕΡΩΤΗΣΗ: Εννοείς γιαγιά πολιτικό γάμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είπα απλό χαρτί. (Σήμερα έχουμε το χαρτί της συμβίωσης). Θα πέσει γκρίνια στο κόσμο, θα δεις σπίτια να καίγονται από μέσα και απ' έξω αυτό να μη φαίνεται. Θα βλέπεις οικογένειες στην κοινωνία να φαίνονται αγαπημένες, και μέσα στο σπίτι τους να τρώγονται σαν τα σκυλιά! Αυτά μου τα είπε ο Κύριος, είπε η γιαγιά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Και κάθε πότε σε επισκέπτεται ο Κύριος γιαγιά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ανάλογα, άλλες φορές πιο συχνά, άλλες πιο αραιά. Περίπου μια φορά τη βδομάδα έρχεται εκεί που προσεύχομαι!
ΕΡΩΤΗΣΗ:  Όταν σου μιλά ο Κύριος γιαγιά σε ποια γλώσσα σου μιλάει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στη γλώσσα που είναι γραμμένα τα Ευαγγέλια!
    ...Θα γίνονται εκλογές και δεν θα έχουμε κυβέρνηση! Θα έρθει καιρός που θα μας φέρουν άτομο απ' έξω να μας κυβερνήσει. Θα μας φέρουν και Βασιλιά! Αμέσως ρώτησα τη γιαγιά... Το  Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει βασιλιά...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και ποιος  είναι αυτός που θα υπολογίσει Σύνταγμα;  Ο Κύριος έχει  (προσωρινά) αποστρέψει το πρόσωπό του από εμάς τους  Έλληνες.
Όταν τα παιδιά έδιναν πανελλήνιες εξετάσεις προσευχόμουν συνέχεια για αυτά. Τότε παρουσιάστηκε ο Κύριος μπροστά μου στενοχωρημένος, γιατί οι άνθρωποι δεν κάνουν προσευχή. Μου είπε ο Κύριος:
- Δεν ζητάω πολλά από τους ανθρώπους, έστω λίγη προσευχή σε Μένα γιατί δεν κάνουν; Από τα παιδιά δεν ζητάω πολλά, καταλαβαίνω την αγωνία τους και το κόπο τους! Όλη μέρα σχολείο και διάβασμα, αλλά για Μένα τίποτα! Από τα παιδιά θέλω έστω 10΄ λεπτά προσευχή την ημέρα για Μένα! Έχω δώσει τα πάντα στους ανθρώπους! Μέχρι να μιλάει και να βλέπει ο γονιός το παιδί του που είναι στην άλλη άκρη της γης! Αλλά αυτοί συνεχίζουν να προσκυνούν αυτόν και μου έδειξε τον διάβολο που στεκόταν έξω από το σπίτι μου! Όποιος θέλει ας με ακολουθήσει, μόνον αυτούς θα σώσω. Και από τον αέρα που θα αναπνέουν θα χορταίνουν!
  το κείμενο σε εκτυπώσιμο αρχείο

Λεόντιος Μοναχός  Διονυσιάτης
29-6 / 12-7-2015, Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και αγίου Παϊσίου
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
www.imdleo.gr/diaf/2015/07/oxi.html

http://www.imdleo.gr/diaf/2015/07/oxi.html
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ


π. Σεραφεὶμ Δημόπουλος: «Θὰ ξυπνήσουμε ἕνα πρωὶ καὶ δὲ θὰ ἔχουμε τίποτε»!



Ἀπὸ τὸ βιβλίο: Πατὴρ Σεραφεὶμ Δημοπουλος (1937-2008), «Ἕνας ἀσκητὴς μέσα στὸ σύγχρονο κόσμο».

Πολύτεκνος οἰκογενειάρχης στὶς ἀρχὲς τοῦ 2008 σὲ συζήτηση μὲ τὸν π. Σεραφεὶμ τὸν ρώτησε:
- Γέροντα, ἔχω κάποιες οἰκονομίες. Νὰ ἀρχίσω νὰ κτίζω κάτι γιὰ τὰ παιδιά; Τί νὰ κάνω;
- Ὄχι, παιδί μου. Νὰ ἀσχοληθεῖς μὲ τὴ γῆ, γιὰ νὰ ζήσεις τὰ παιδιά σου. Γιατί, νά, θὰ κοιμηθοῦμε ἕνα βράδυ καὶ θὰ τὰ ἔχουμε ὅλα, καὶ τὸ πρωὶ θὰ ξυπνήσουμε καὶ δὲ θὰ ἔχουμε τίποτε.
Σὲ συνέχεια τοῦ διαλόγου αὐτοῦ ὁ π. Σεραφεὶμ εἶχε γράψει στὸ βιβλίο τοῦ «Ρήματα Ζωῆς», ποῦ κυκλοφόρησε τὸ 2008, λίγο μετὰ τὸ θάνατό του, τὰ ἀκόλουθα: «Ὅλοι διαισθανόμεθα ὅτι τὰ χρόνια της ἀφθονίας καὶ τοῦ πλούτου γρήγορα θὰ παρέλθουν καὶ ὁ ἄνθρωπος θὰ εὑρεθεῖ σὲ....
ἐποχὲς πόνου, πένθους, ὑστερήσεως καὶ συμφορῶν».


Βιβλίο: Πατὴρ Σεραφεὶμ Δημοπουλος (1937-2008).
«Ἕνας ἀσκητὴς μέσα στὸ σύγχρονο κόσμο».
Ἔκδοση Συλλόγου «Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος» Λάρισα 2011
http://anavaseis.blogspot.gr/2012/01/blog-post_2609.html


Το έτος 2007 σε μια συζήτηση απεκάλυψε τα εξής στον π. Παύλο:
«έρχεται όπου ναναι μεγάλη κρίση στην Ελλάδα, θα κλείσουν μαγαζιά, θα απολυθούν υπάλληλοι, θα κλείσουν εργοστάσια και επιχειρήσεις, μη ρωτάς τι πείνα έρχεται! Πάνε αυτά που ήξεραν (σπατάλες, καλοπέραση).Το ψωμί τώρα το πετάνε, όμως σ' αυτή την κρίση που έρχεται, θα είναι παγκόσμια βέβαια, αλλά στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερη, θα πουν το ψωμί ψωμάκι.Δουλειές δεν θα υπάρχουν, έρχεται φτώχια και πείνα, πάτερ Παύλε, σου λέω να το ξέρεις».
πηγή : Απόσπασμα από το βιβλίο «Ασκητές μέσα στον κόσμο» τόμος Β΄ Άγιον Όρος 2012 (σελ. 370)
http://www.alh8eia.gr/profhteies-gerontvn/erxetai.html
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Ἡ Ἁγία Γραφή ἀναφέρεται σέ ὅ,τι σήμερα βιώνουν οἱ Ἕλληνες;

τοῦ ἀρχιμ. Ἰακώβου Κανάκη



Ἡ μελέτη τῆς Ἁγίας Γραφῆς εἶναι ἀναπόσπαστο μέρος τῆς πνευματικῆς ζωῆς. Ὅσα ἀναφέρει τό ἱερό αὐτό βιβλίο τῆς Πίστης μας, εἶναι ὅλα ὅσα παρέδωσε ὁ Χριστός στούς Ἀποστόλους καί ἐκείνοι μέ τήν σειρά τους σέ ὅλους μας.

Τά κείμενά της εἶναι θεόπνευστα καί ὡς τέτοια ἀπαντοῦν στίς ἀπορίες, στίς ἀγωνίες, στά ἐρωτηματικά τῶν ἀνθρώπων. Ὁ καθένας μας προσεύχεται στό Θεό καί ὁ Θεός τοῦ ἀπαντᾶ καί τόν κατευθύνει μέσα ἀπό τά ἱερά κείμενα τῆς Βίβλου, ὅπως καί μέσα ἀπό γεγονότα τῆς καθημερινότητάς του. Διαβάζοντας τά ἀναφερόμενα ἀπό τούς ἱερούς συγγραφεῖς, παρατηρεῖται ὅτι ὁ θεῖος λόγος εἶναι πάντοτε ζωντανός καί ἐπίκαιρος. Αὐτό πού ζεῖς, ὅταν πλησίαζεις τά ἁγιογραφικά κείμενα, δέν μοιάζει μέ κανένα βίωμα ἄλλου ἀναγνώσματος. Ὅταν μέ ἀγαθή διάθεση τά προσεγγίζεις σοῦ ἀποκαλύπτεται Αὐτός πού βρίσκεται πίσω ἀπό τίς λέξεις.

Δέν εἶναι ἁπλό συντακτικό ἤ ποιητικό σχῆμα λόγου αὐτό μέ τό ὁποῖο οἱ προφῆτες ξεκινοῦν τά λεγόμενά τους. Τό «Τάδε λέγει Κύριος...» δηλώνει ὅτι πράγματι ὁ Θεός εἶναι αὐτός πού μιλᾶ διά τοῦ στόματός τους. Αὐτόν καλούμαστε νά ἀναγνωρίσουμε καί σέ Αὐτόν νά ἐντρυφύσουμε. Ὅμως, ἡ μελέτη τῆς Ἁγίας Γραφῆς μᾶς ἀποκαλύπτει ὄχι μόνον τόν Χριστό πού φανερώνεται στήν Παλαιά καί τήν Καινή Διαθήκη, ἀλλά καί τήν σωστή ἑρμηνεία τῶν γεγονότων τῆς ζωῆς μας.

Στό βιβλίο προφήτης Ἠσαΐας γίνεται ἀναφορά στήν κοινωνική κατάσταση, πού βίωνε ὁ προφήτης τόν 8ο αἰώνα π.Χ. Εἶναι ὁ χρόνος πού ἔζησε καί ἔδρασε. Ξαφνιαζόμαστε ὅμως ἀπό τήν ὁμοιότητα! Ἡ ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται μέ διαφορετικά πρόσωπα.

Λέει ὁ προφήτης: «Ἡ γῆ ὑμῶν ἔρημος, αἱ πόλεις ὑμῶν πυρίκαυστοι. Τήν χώραν ὑμῶν ἐνώπιον ὑμῶν ἀλλότριοι κατεσθίουσιν αὐτή, καί ἠρήμωται κατεστραμμένη ὑπό λαῶν ἀλλοτρίων».[1] «Ἡ γῆ σας ἔγινεν ἔρημος, αἱ πόλεις σας ἔχουν κατακαῆ ἀπό πυρκαϊάς. Τήν καλλιεργημένην χώραν σας καί τούς καρπούς μπροστά στά μάτια σας τά κατατρώγουν ξένοι καί ἔχει ἐρημωθῆ καταστρεμμένη ἀπό ξένους λαούς».[2]

Πόσο πιό ἐπίκαιρος θά μποροῦσε νά εἶναι ὁ προφητικός αὐτός λόγος γιά τήν πατρίδα μας; Μιά πλούσια χώρα πού θέλουν νά τήν παρουσιάζουν ὁπωσδήποτε πτωχή! Μιά χώρα πού δέν ἔχει τούς ἄρχοντες αὐτούς γιά νά τήν ὑπερασπίσουν καί νά τήν ἀναδείξουν. Μιά ὄντως πλούσια χώρα σέ φῶς, χρῶμα, πολιτισμό, τέχνες, φιλότιμο, λεβεντιά, ἀρχοντιά παρουσιάζουν ὡς ζητιάνα ἄν –καί αὐτό εἶναι τό παράδοξο- αὐτή τούς δίδαξε τίς μεγάλες καί πανανθρώπινες ἀξίες καί ἀλήθειες. Μά δέν γίνεται αὐτό μόνο γιά τήν Ἑλλάδα, ἀλλά καί γιά τήν οἰκουμένη ὁλόκληρη. Ὑπάρχει ἡ βούληση γιά προγραμματισμένη καί ὀργανωμένη πορεία στό σκότος.

Ὁ προφήτης μας διδάσκει πολλά ἀπό τά κείμενά του. Κάνει καί κάτι ἰδιαιτέρως σπουδαῖο. Ψυχογραφεῖ τίς παθογένειες τῆς ἀνθρώπινης καρδιᾶς καταγράφοντας τήν σημερινή πραγματικότητα περίπου δύο χιλιάδες καί ὀκτακόσια χρόνια π.Χ.

Ἄς δοῦμε πῶς κυβερνοῦσαν οἱ ἡγεμόνες στήν ἐποχή του; Πῶς φέρονταν οἱ δικαστές;

«Οἱ ἄρχοντες σου ἀπειθοῦσι, κοινωνοί κλεπτῶν, ἀγαπῶντες δῶρα, διώκοντες ἀνταπόδομα, ὀρφανοῖς οὐ κρίνοντες καί κρίσιν χηρῶν οὐ προσέχοντες».[3]

«Ἀλλοίμονον εἰς ἐκείνους, οἱ ὁποῖοι λέγουν καί παριστάνουν τό κακόν ὡς καλόν καί τό καλόν ὡς κακόν καί οἱ ὁποῖοι διά τῶν πράξεών των παρουσιάζουν τό σκότος ὡς φῶς καί τό φῶς ὡς σκότος, οἱ ὁποῖοι πείθουν μέ τό παράδειγμά των καί τούς ἄλλους, ὅτι τό πικρόν εἶναι γλυκύ καί τό γλυκύ εἶναι πικρόν».[4]

Θά ἔλεγε κάποιος ὅτι μέ τίς δύο αὐτές περικοπές τοῦ βιβλίου του καταγράφει τήν σημερινή πραγματικότητα.

Ἐκτός τῶν προαναφερομένων, ὁ προφητικός λόγος ἔχοντας καί ἄλλες ἐκφάνσεις προσφέρει σημαντικά μηνύματα.

Γίνεται προτρεπτικός ὅταν διαβάζουμε:
«Λούσασθε, καθαροί γένεσθε, ἀφέλετε τάς πονηρίας ἀπό τῶν ψυχῶν ὑμῶν, ἀπέναντι τῶν ὀφθαλμῶν μου, παύσασθε ἀπό τῶν πονηριῶν ὑμῶν».[5]

Γίνεται ὅμως καί προειδοποιητικός:
«Ἐάν δέ μή θέλητε, μηδέ εἰσακούσητέ μου, μάχαιρα ὑμᾶς κατέδεται. Τό γάρ στόμα Κυρίου ἐλάλησε ταῦτα».[6]

Κορυφαῖο ὅμως γεγονός στήν προφητική του διδασκαλία εἶναι ὁ πόθος μιᾶς κοινωνίας πραγματικῶν ἀνθρώπων μέ κοινό τήν ἀγάπη, τήν συναδέλφωση καί τήν εἰρήνη τῶν λαῶν.

«Καί θά κρίνη μεταξύ τῶν ἐθνῶν ἀναγνωριζόμενος ὑπ᾽αὐτῶν ἀνώτατος νομοθέτης καί κριτής καί θά ἐλέγξῃ ὡς κυρίαρχος πολύν λαόν. Καί ὅλοι αὐτοί θά μετατρέψουν τάς μαχαίρας των εἰς ἀλέτρια καί τά δόρατά των εἰς δρεπάνια καί δέν θά πάρη ἔθνος ἐναντίον ἔθνους μάχαιραν διά νά πολεμήσῃ κατ᾽ αὐτοῦ καί δέν θά μάθουν πλέον τήν τέχνην νά πολεμοῦν ὁ εἷς κατά τοῦ ἄλλου».

Τάδε λέγει Κύριος...

[1] Ἠσ.1,7.
[2] Ἡ μετάφραση εἶναι τοῦ καθηγητοῦ Παναγιώτου Τρεμπέλα βλ. Ὑπόμνημα εἰς τόν Προφήτην Ἠσαΐαν, Ἀθῆναι 1990, σ.22.
[3] Ἠσ.1,23.
[4] Τρεμπέλα Παν., Ὑπόμνημα εἰς τόν Προφήτην Ἠσαΐαν, Ἀθῆναι 1990, σ.80.
[5] Ἠσ.1,16
[6] Ἠσ.1.19.

http://www.lavaron.gr
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Το θείο σχέδιο περί αναξίων αρχόντων


TOY EN ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ


Πηγή: Περιοδικό «Αγιορείτικη Μαρτυρία» τεύχος 7. Μάρτιος – Μάιος 1990. Σελ. 98-99.



Γιατί ο Θεός επιτρέπει οι «ελέω Θεού» άρχοντές μας, να είναι συχνά ΑΝΑΞΙΟΙ; Και αν είναι «ελέω Θεού», και «τεταγμένοι από τον Θεό» κατά την Αγία Γραφή, πώς γίνεται να είναι συχνά ανάξιοι; Ο άγιος Αναστάσιος ο Σιναϊτης, μας εξηγεί...
Ερώτησις: Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι εξουσίες τού κόσμου έχουν ταχθή από τον Θεό2. Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε ότι κάθε άρχοντας η βασιλεύς ή Επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό;
Απόκρισις: Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας»3. Είναι λοιπόν φανερό ότι οι μεν άρχοντες και οι βασιλείς που είναι άξιοι αυτής της τιμής προχειρίζονται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό. Οι άλλοι πάλι που είναι ανάξιοι προχειρίζονται κατά παραχώρησιν η και βούλησιν τού Θεού σε ανάξιο λαό εξ αιτίας αυτής ακριβώς της αναξιότητός των. Και άκουσε σχετικά μερικές διηγήσεις.

Όταν είχε γίνει βασιλεύς ο Φωκάς ο τύραννος4 και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βονόσο5 τον δήμιο, υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολι, άγιος άνθρωπος, που έχοντας πολλή παρρησία προς τον Θεό, σαν να δικαζόταν με τον Θεό και έλεγε με απλότητα: «Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;» Και τότε, αφού το έλεγε αυτό για αρκετές ημέρες, τού ήλθε φωνή εκ Θεού που έλεγε: «Διότι δεν βρήκα άλλον χειρότερο».
Υπήρχε και κάποια άλλη πόλις στην περιοχή της Θηβαΐδος που ήταν γεμάτη παρανομία, της οποίας οι πολίτες διέπρατταν πολλά μιαρά και άτοπα πράγματα. Σ" αυτήν λοιπόν κάποιος άνθρωπος του ιπποδρόμου διεφθαρμένος στο έπακρον απόκτησε ξαφνικά κάποια ψευδοκατάνυξι και πήγε και κουρεύτηκε μοναχός και ντύθηκε το μοναχικό σχήμα. Αλλ' όμως καθόλου δεν σταμάτησε τις πονηρές πράξεις του. Συνέβη λοιπόν να πεθάνη ο Επίσκοπος της πόλεως αυτής. Τότε παρουσιάσθηκε σε κάποιον άγιο άνθρωπο άγγελος Κυρίου και του λέει: «Πήγαινε και προετοίμασε την πόλι, για να χειροτονήσουν Επίσκοπο τον πρώην άνθρωπο τού Ιπποδρόμου». Πήγε λοιπόν αυτός και έκανε ό,τι του παρηγγέλθη. Αφού λοιπόν χειροτονήθηκε ο προαναφερθείς πρώην η μάλλον έτι φαυλόβιος, άρχισε με τον νου του να φαντάζεται ότι κάτι είναι και να υψηλοφρονή. Τότε τού παρουσιάσθηκε άγγελος Κυρίου και τού λέει: «Γιατί υψηλοφρονείς, άθλιε; Σου λέω αλήθεια ότι δεν έγινες Επίσκοπος, επειδή ήσουν άξιος για ιερωσύνη, αλλά γιατί αυτής της πόλεως τέτοιος Επίσκοπος της άξιζε».
Γι' αυτό λοιπόν, αν ποτέ δης κάποιον ανάξιο και πονηρό βασιλέα η άρχοντα η Επίσκοπο, μην απορήσης, μήτε να κατηγορήσης την πρόνοια τού Θεού. Αλλά μάλλον μάθε απ' αυτό και πίστευε ότι παραδιδόμεθα σε τέτοιους τυράννους εξ αιτίας των ανομιών μας, κι όμως πάλι δεν αφήνουμε τα κακά μας έργα.
Σημειώσεις
1. Ερωτήσεις και αποκρίσεις περί διαφόρων κεφαλαίων εκ διαφόρων προσώπων, Ερώτησις ξε', PG 89,  476Β – 477Α.
2. Ρωμ. ιγ" 1.
3. Παράβαλλε Ιερεμ. γ" 15. (Σημείωση ΟΟΔΕ: Το συγκεκριμένο σημείο τού κειμένου τού αγίου, μαζί με την παρούσα παραπομπή, επεχείρησε να τα προσβάλλει αρθρογράφος τού περιοδικού «Τυχικός», ενός περιοδικού τού ακραίου Προτεσταντικού χώρου. Η απάντησή μας προς αυτή τη συκοφαντική δυσφήμιση, δόθηκε σε ειδικό άρθρο, όπου ο συκοφάντης εκτίθεται και λογικά και Αγιογραφικά).
4. Φλάβιος Φωκάς: αυτοκράτωρ του Βυζαντίου (602-610), περιβόητος για την σκληρότητα και ακολασία του.
5. Βονόσος ή Βόνωσος: λογοθέτης (υπουργός) επί Φλαβίου Φωκά.

ΠΗΓΗ: http://oodegr.co/oode/pateres1/anastasios_sinaitis/anaksioi_arxontes1.htm

ΣΧΟΛΙΟ:  Ἀγαπητοὶ φίλοι, καταλάβατε γιατὶ σήμερα τραβᾶμε αὐτὰ ποὺ τραβᾶμε; Μήπως αὔριο μᾶς ἔλθει κάποιος χειρότερος Κυβερνήτης; Σὲ λίγο ἐκλογὲς ἔχουμε. Ἄς βάλουμε λοιπὸν μπροστὰ μας τὰ πνευματικὰ κριτήρια καὶ ὄχι τὴν τσέπη μας.
ΝΑΘΑΝΑΗΛ


http://agiotokos-kappadokia.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD/
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Δημητριος  Γραψας. Ενα  προσωπο  το   οποιο    συμφωνα  με  πολλες  μαρτυριες  λογων  του  αγιου  Παισιου,   θα   εχει  ενεργο  συμμετοχη  στα  επερχομενα  γεγονοτα

QuoteΘα αντιμετωπίσει τον Γράψα και τη ΝΔ μόνο με τον Τόσκα ο ΣΥΡΙΖΑ;




Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Γράψας "πολιορκείται" από τη ΝΔ για να πει το οριστικό "ναι" για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιό της. Όπως έγραψε το Onalert.gr είναι πολύ κοντά...


... στο να απαντήσει θετικά. Και θα είναι επιτυχία του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ να έχει τον Γράψα στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Αναμένεται ρελάνς από τον ΣΥΡΙΖΑ; Μάλλον όχι λένε οι πληροφορίες μας αφού φαίνεται ότι η ηγεσία του έχει πειστεί ότι είναι αρκετός ο πρώην ΥΦΕΘΑ και απόστρατος τεθωρακισμένων Νίκος Τόσκας. Την πεποίθηση αυτή φαίνεται ότι έχει "περάσει" στον Τσίπρα ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησής του Νίκος Κοτζιάς, επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, μέλος της οποίας είναι ο Τόσκας. Κοτζιάς και Τόσκας έχουν και φιλική εκτός από πολιτική σχέση.

Όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να προτείνουν την "στρατιωτική ενδυνάμωση" των ψηφοδελτίων του κόμματος με ονόματα στρατιωτικών που έχουν σαφώς πολύ μεγαλύτερα ερείσματα στις ΕΔ περιέργως ...έπεσαν σε τοίχο.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι της Κουμουνδούρου ήταν και τρανταχτά ονόματα Αρχηγών Γενικών Επιτελείων τα οποία είχαν βολιδοσκοπηθεί και είχαν θετική αντίδραση για την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά όλα δείχνουν ότι η Κουμουνδούρου θα επιλέξει να δοκιμάσει τη τύχη της μόνο με τον Νίκο Τόσκα στα ψηφοδέλτιά της.

Αν ο Γράψας πει οριστικά ναι και αν επιβεβαιωθούν ένα ή και δύο ακόμη ονόματα Αρχηγών που συζητούν με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον "καταδικασμένος" σ΄ ότι έχει να κάνει με το στρατιωτικό εκλογικό σώμα. Έτσι κι αλλιώς τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα γι' αυτόν.
Αναρτήθηκε από Καρφωτικός στις 12:20


καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Μεϊμαράκης καλεί το στρατηγό Γράψα




Πολύ κοντά στο να αποσπάσει το πρώτο "ηχηρό" ναι για υποψηφιότητα στις εκλογές από Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ είναι η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, η ΝΔ θα προτείνει στον Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά το ότι ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας φέρεται να αντιμετωπίζει θετικά αυτή τη φορά την προοπτική να εμπλακεί με την πολιτική.

Προτάσεις είχε δεχτεί και στο παρελθόν αλλά τις είχε απορρίψει.

Τι έχει αλλάξει αυτή τη φορά;

Πιθανότατα η προσωπική σχέση που είχε αναπτύξει με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την περίοδο που ο στρατηγός ήταν Α/ΓΕΕΘΑ και ο Μεϊμαράκης ΥΕΘΑ.

Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση η οποία θα παίξει το ρόλο της για την τελική απόφαση Γράψα.

Δεν έχει απαντήσει ακόμη θετικά, αλλά τα μηνύματα που μεταδίδονται από τη ΝΔ εκπέμπουν αισιοδοξία.


http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... pikrateias
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS



Αυτοί ... που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι κηρύχνουν.. τη λιτότητα

Αυτοί... που παίρνουν όλα τα δοσήματα ζητάνε... θυσίες

Οι χορτάτοι... μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές... που θα'ρθουν.

Αυτοί... που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο

Οι εργάτες... φωνάζουν... για ψωμί.

Οι έμποροι... φωνάζουν.. γι' αγορές

Οι άνεργοι.... πεινούσαν.

Τώρα... πεινάνε... κι όσοι εργάζονται

Όλοι οι μήνες.., όλες οι ημέρες είναι ανοιχτές.

Κάποια απ' αυτές... θα σφραγιστεί μ' έναν σταυρό....


Μπέρτολτ Μπρεχτ

http://anastasiosk.blogspot.gr/2015/09/ ... t_516.html
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Ας μην ξεπερνάμε τα όρια της οργής του Θεού
Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση



ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ εὔκολα ἐπηρεάζονται ἀπό τά ὄργανα τοῦ διαβόλου καί ἀποµακρύνονται ἀπό τό Θεό, περιφρονώντας κάθε ἠθικό φραγµό. Ἡ διάβρωση πιά τῶν συνειδήσεων εἶναι εὐρύτατη, καί στούς ἄρχοντες καί στόν ἁπλό λαό, γι᾿ αὐτό καί ἡ ἀνησυχία εἶναι µεγάλη. ∆υστυχῶς, λείπουν οἱ ἄνθρωποι πού θά µποροῦσαν νά πείσουν τό λαό νά ἀπαρνηθεῖ τίς ἁµαρτωλές του συνήθειες καί νά ἐπιλέξει τό δρόµο τοῦ Θεοῦ, δηλαδή τήν τήρηση τῶν ἐντολῶν καί τήν πνευµατική ζωή, πού καλλιεργεῖται ἐντός τῆς Ἐκκλησίας διά τῶν µυστηρίων.
Τή λύση στό µεγάλο αὐτό πρόβληµα πρέπει νά τή δώσουν οἱ ἴδιοι οἱ ἄνθρωποι µέ τή µετάνοιά τους, προτοῦ ξεσπάσει ἡ ὀργή τοῦ Θεοῦ. Ἡ ἱστορία µᾶς διδάσκει ὅτι, ὅταν οἱ ἄνθρωποι ἀποµακρύνονται ἀπό τό Θεό καί βυθίζονται στό βοῦρκο τῆς ἀκολασίας, παρεµβαίνει ὁ στοργικός οὐράνιος Πατέρας µέ δραστικά µέτρα, πού δύσκολα µποροῦν νά περιγραφοῦν καί εἶναι ἀδύνατο νά προβλεφθοῦν, γι᾿ αὐτό δέν πρέπει νά ξεπερνοῦν τά ὅρια τῆς ὀργῆς τοῦ Θεοῦ, ὅπως ἔλεγε ὁ ἅγιος Παΐσιος στό ὑπαίθριο ἀρχονταρίκι του στήν Παναγούδα. Εἶναι φοβερό νά ἐξοργιστεῖ ὁ Θεός, γιατί ἐµεῖς οἱ βαφτισµένοι στό ὄνοµά του ἔχουµε χάσει τήν πίστη καί ζοῦµε σύµφωνα µέ ὅσα µᾶς ὑπαγορεύει ὁ διάβολος!
Εἶναι εὔκολη ἡ περιγραφή τῆς κατάστασης, πού ἐπικρατεῖ στήν κοινωνία µας. Ἐκεῖνο ὅµως πού ἰδιαίτερα ἐνοχλεῖ εἶναι ἡ περιφρόνηση τῆς ἁγνότητας καί τοῦ µυστηρίου τοῦ γάµου. Θεωρεῖται πιά ἀναχρονισµός τό νά φτάσουν στό γάµο ἁγνοί δύο ἄνθρωποι. Ἐπίσης πολλοί συµβιώνουν δίχως γάµο. Ἄλλοι ὑπογράφουν σύµφωνα ἐλεύθερης συµβίωσης καί ἄλλοι προκλητικά πηγαίνουν στό δηµαρχεῖο καί ὑπογράφουν τόν πολιτικό τους γάµο γελώντας, µέ «τελετουργό» κάποιον ἀντιδήµαρχο. Φοβερό ἐπίσης εἶναι τό ἔγκληµα τῶν ἐκτρώσεων, ἡ ἀναιδέστατη ὁµοφυλοφιλία, οἱ ἀδίστακτες ληστεῖες µετά φόνου, οἱ ἀδικίες, οἱ κλοπές καί γενικά ἡ χωρίς ντροπή καταπάτηση ὅλων τῶν ἐντολῶν τοῦ Θεοῦ.
Ὅλα τά παραπάνω ἔχουν γίνει κανόνας στήν ἐποχή µας. Ἐνῶ παλιά ἦταν ἡ ἐξαίρεση πού ἀποδοκιµαζόταν ἀπό ὅλους. Τά πράγµατα δείχνουν -παρόλο πού ὅλοι οἱ συνειδητοί χριστιανοί ἀπεύχονται- ὅτι βρίσκονται πολύ κοντά σέ φοβερά δεινά, τά ὁποῖα θά ἐπιτρέψει ὁ Θεός νά ἔρθουν, γιά νά συναισθανθοῦµε τό πλῆθος τῶν ἁµαρτιῶν µας καί νά στραφοῦµε στήν κιβωτό τῆς Ἐκκλησίας. Θά ἐπιτρέψει δηλαδή ὁ Θεός νά ἐξαγνιστοῦµε µέ δάκρυα καί αἷµα! Ἀλλά καί τότε θά ὑπάρξουν πολλοί πού θά παραµείνουν διεστραµµένοι καί ἀδιάφοροι, γιατί ὁ διάβολος θά τούς ἔχει διαβρώσει τό νοῦ καί τήν καρδιά καί δέν θά µποροῦν νά ἐπιλέξουν τή µετάνοια καί σωτηρία.
Εἶναι ἐνδιαφέρον νά δοῦµε τί γράφει ὁ ἅγιος Νικόλαος Βελιµίροβιτς γιά τή συµπεριφορά τῶν ἀνθρώπων, ὅταν ἀντιµετωπίζουν συγκλονιστικά γεγονότα καί δυσάρεστες καταστάσεις, πού ἐπιτρέπει ὁ Θεός προκειµένου νά ἀφυπνιστοῦν πνευµατικά καί νά ὁδηγηθοῦν στή µετάνοια:
«Μέσα στίς ἄγριες συνθῆκες τοῦ ἀφόρητου πόνου καί τῆς φωτιᾶς οἱ καλοζωισµένοι ἄνθρωποι ὁδηγοῦνται στήν πλήρη ἐπίγνωση, πώς ὁ Θεός εἶναι «τά πάντα» καί ὁ ἄνθρωπος ἕνα «τίποτε». Οἱ περήφανοι ἄνθρωποι γνωρίζουν τήν ντροπή, οἱ ἀλαζόνες σκύβουν τό κεφάλι τους κάτω στή γῆ, οἱ πλούσιοι περπατοῦν µέ τσέπες ἄδειες, οἱ ἄρχοντες ἀναζητοῦν ἀκόµη καί κάποιον δοῦλο γιά συντροφιά, οἱ ἀξιωµατικοί τοῦ στρατοῦ χάνουν τά παράσηµά τους, οἱ ἀµέριµνοι ἱερεῖς κλαῖνε µπροστά στούς κατεστραµµένους ναούς, καί οἱ ἄπληστες γιά χρήµατα γυναῖκες ἑτοιµάζουν γιά γεῦµα τό πιό λιτό φαγητό».

Μακάρι νά ἐπιστρέψουν οἱ ἄνθρωποι στό Θεό χωρίς δραστικά καί ἐπώδυνα µέτρα. Νά συναισθανθοῦν ὅτι ἡ πορεία τους ὁδηγεῖ πρός τήν καταστροφή καί ὄχι πρός τή σωτηρία.
Ορθόδοξος Τύπος, Αριθ Φύλλου 2084, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει πυρηνικό τσουνάμι με θύματα εκατομμύρια «απίστους»

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζουν ένα «πυρηνικό τσουνάμι» για να εκκαθαρίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από το πρόσωπο της Γης στο μεγαλύτερο ολοκαύτωμα «εις το όνομα του ψευτοθεού τους» που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα.

Ο εξωφρενικός ισχυρισμός προέρχεται από έναν Γερμανό δημοσιογράφο που είναι ο μόνος ρεπόρτερ που του επιτράπηκε να εισέλθει μέσα στο Ισλαμικό Κράτος και κατάφερε να διαφύγει με το κεφάλι του ακόμα στους ώμους του.






0 75χρονος Γιούργκεν Τοντενχέφερ (Jürgen Todenhöfer), πρώτην βουλευτής με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, έγινε ρεπόρτερ το 2000 και ειδικεύτηκε στις πολεμικές ανταποκρίσεις.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιούργκεν Τοντενχέφερ ήταν ο πρώτος Δυτικός απεσταλμένος που κατάφερε να διεισδύσει βαθιά στα εδάφη που ελέγχει το «Ισλαμικό Κάτος», το επονομαζόμενο χαλιφάτο, επισκεπτόμενος τη Ράκα στη Συρία αλλά και τη Μοσούλη στο Ιράκ.
Ο Γερμανός πρώην πολιτικός πέρασε έξι μέρες στη Μοσούλη του Ιράκ και στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Ράκα της Συρίας.
Ο Τοντενχέφερ έζησε συνολικά 10 δύσκολες ημέρες ανάμεσα στους τζιχαντιστές.
Τις εμπειρίες και τα συμπεράσματά του ζώντας ανάμεσα στους τζιχαντιστές τα έκανε βιβλίο με τίτλο «Μέσα στο ΙΚ – Δέκα ημέρες στο Ισλαμικό Κράτος».
Είναι πεπεισμένος ότι η Δύση δεν μπορεί να νικήσει στρατιωτικά τους τζιχαντιστές και γράφει: «Οι τρομοκράτες σχεδιάζουν να σκοτώσουν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους».
Όπως γράφει στο βιβλίο του, οι τζιχαντιστές φιλοδοξούν να αποκτήσουν ατομικά όπλα και τους περιγράφει ως «ένα πυρηνικό τσουνάμι που προετοιμάζει τη μεγαλύτερη θρησκευτική εκκαθάριση στην ιστορία».
Οι επικριτικές του λένε ότι επιτράπηκε στον Τοντενχέφερ να διεισδύσει τόσο βαθιά στο Ισλαμικό Κράτος εξαιτίας της κραυγαλέας φήμης του ως επικριτής της αμερικανικής πόλιτικής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Ο ίδιος λέει: «Η οικογένειά μου ήταν ενάντια στο να κάνω αυτό το ρεπορτάζ. Ο γιος μου με συνόδευσε δίχως τη θέλησή μου. Ήθελε να με προστατέψει. Ο γιος μου ήταν ο εικονολήπτης μου».
Όσο καιρό βρισκόταν στο Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του μόνο μια φορά, μέσω διαδικτύου από ένα ίντερνετ καφέ, την τρίτη ημέρα από την άφιξή τους. Κινητά τηλέφωνα δεν είχαν πάνω τους, τους τα είχαν πάρει οι τζιχαντιστές.
«Δεν είχαν νέα μας για 7 ολόκληρες ημέρες και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τις κόρες μου».
Ο Τοντενχέφερ διαπραγματεύτηκε επί μήνες την επίσκεψή του στο «χαλιφάτο» μέσω ενός Γερμανού τζιχαντιστή που συνομιλούσαν από το Skype.
Πριν φύγει για το Ισλαμικό Κράτος είχε φροντίσει να συντάξει τη διαθήκη του. «Φυσικά και είχα δει τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς και αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία μου, στις διαπραγματεύσεις προσπάθησα να διασφαλίσω ότι δεν μας έπαιρναν τα κεφάλια. Σε κάθε περίπτωση είχα κάνει τη διαθήκη μου πριν φύγω».
Και συνεχίζει:
«Οι εντυπώσεις μου; Ότι είναι πολύ πιο ισχυροί από όσο νομίζουμε.
Ελέγχουν εδάφη μεγαλύτερα σε έκταση από το Ηνωμένο Βασίλειο και υποστηρίζονται από έναν σχεδόν εκστατικό ενθουσιασμό που δεν έχω συναντήσει σε καμία άλλη εμπόλεμη ζώνη.
Κάθε ημέρα εκατοντάδες αποφασισμένοι μαχητές από όλο τον κόσμο εντάσσονται στις γραμμές τους.
Οι αποκεφαλισμοί καθιερώθηκαν ως μια στρατηγική για να διαδώσουν τον φόβο και τον τρόμο μεταξύ των εχθρών τους. Και αυτό δούλεψε καλά. Κατέλαβαν τη Μοσούλη με λιγότερους από 400 μαχητές.
Είναι ο πιο κτηνώδης και πιο επικίνδυνος εχθρός που έχω δει σε όλη μου τη ζωή.
Δεν μπορώ να δω κάποιον που θα μπορούσε να τους σταματήσει. Μόνο οι ίδιοι οι Άραβες μπορούν να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Επέστρεψα πολύ απαισιόδοξος».

http://www.freepen.gr/2015/09/blog-post_5262.html
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS





Ἡ Ἐκκλησία, ὁ κόσμος, δέν θά διορθωθῇ ἀπό ἐσένα.
Ἐνῶ ἐσύ θά διορθωθῇς, θά τελειωθῇς, θά φωτισθῇς, διά νά φωτίσῃς τούς θέλοντας.


Τόν κόσμον μόνον ὁ πόλεμος θά τόν διορθώσῃ ὅπου ἤδη θά ἔλθῃ ἤ καί ἔρχεται μετά καλπασμοῦ.
Ἡ δυστυχία θά φέρῃ πολλούς εἰς συναίσθησιν· οἱ δέ ἀμετανόητοι, ἀναπολόγητοι!


Γέρων Ἰωσήφ ὁ Ἡσυχαστής (Ἐπιστολή ΜΗ΄)


http://agiosioannisprodromos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_78.html
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Μητρ. Μόρφου Νεόφυτος: «Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί..»;


https://www.youtube.com/watch?v=82EjPLk05xU&feature=youtu.be


Μητρ. Μόρφου Νεόφυτος: «Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί..»;
https://www.youtube.com/watch?v=82EjPLk05xU

33:50 εως 35: 45


Εμεις εχουμε μια πλεον αποκαλυψη των γεγονοτων. Δεν μπορουμε εμεις να τα περιμενουμε τα γεγονοτα να τα ακουσουμε από το CNN, ουτε από το ΡΙΚ η από τον ANTENA. Εμεις ξερουμε ότι θα ελθουν οι Ρωσοι , όπως ηλθαν , στη Συρια , ότι ο Λιβανος θα τσουρουφλιστει σε καποια στιγμη όταν θα γινει ο μεγαλος πολεμος, δεν θα καει ομως , ότι το μεγαλο γηπεδο του πολεμου του μεγαλου θα είναι η Συρια και το Ιρακ, και στη συνεχεια η Τουρκια και ισως και η μιση Βουλγαρια. Και ότι κατά ένα παραδοξο τροπο λογω , δεν θελω να πω για πιο λογο διοτι ολοι οι τοποι εχουν αγιους , η Κυπρος και η Ελλαδα θα εχουν ένα περιεργο καθεστως ουδετεροτητας. Όχι γιατι εχουμε επιδεξιους πολιτικους αλλα όταν εισαι στον αναπνευστηρα, όταν εισαι στην εντατικη μαλλον δεν υπαγεις στο χορο. Εισαι καλωδιομενος . Και να θελεις δεν μπορεις να υπαγεις. Εμεις το πολύ- πολύ θα βγουμε στο μπαλκονι να δουμε τι γινεται και θα ξαναμπουμε μεσα, επειδη θα πονουμε τις δικες μας πληγες ειτε από ελλειψη καποιων αγαθων, ειτε από αγωνια, στεναχωρια, θλιψη μικρη καταθλιψη.


37:45 - 39:00

Ανταιλαμβανεστε ότι καποιοι ανθρωποι εχουν αποκαλυψη της ιστοριας και όταν λεμε της ιστοριας εννοουμε του μελλοντος μας και του μελλοντος των παιδιων μας. Αρα θα πρεπει να τους δοκουμε σημασια αυτους τους ανθρωπους.
Εφθασε ο καιρος και εμεις οι ορθοδοξοι Χριστιανοι να ακουσουμε και λιγο τους αγιους. Η προφητεια είναι ένα δωρο του Αγιου Πνευματος σε ολες τις γενεες , όχι μονο στη παλαια διαθηκη . Διοτι πιο πολύ εκκοσμικευμενη ταυτοτητα μας , η δυτικη ταυτοτητα μας που μας κανει να νομιζουμε ότι ειμαστε στο Λονδινο, μας κανουν αναλυσεις οι πολιτικοι μας και αλλοι και δεν μπορουμε να παρακολουθησουμε και να πιστεψουμε ένα προφητη του μεγεθους του αγιου Παισιου ενός συγχρονου αγιου της εκκλησιας. Αρα εμεις ξερουμε περιπου τα γεγονοτα που ερχονται, που ηρθαν.


41:00 – 41:35

Αρα τα πραγματα προχωρουν.Θα τελειωσω για να δωσω ευκαιρια για διαλογο ότι η Ευρωπαικη Ενωση στην οποια πολύ επενδυσαμε, είναι παραμυθι που τελειωνει. Θα το πω στα Κυπριακα όπως το λεει ο Λιμπερτης . Η διαφημιζομενη Ευρωπαικη Ενωση των δανειστων , των τοκογλυφων, των διαφθορεων και των τυχοδιωκτων βιωνει σημερα βιωνει την ανασφαλεια το φοβο.


42: 45 εως 44:25

Είναι δυνατον να διαλυθει η Ευρωπη ; Καλα εγω ποθεν το ηξερα ; Προφητης δεν ειμαι. Πιστευω στον αγιο Παισιο . Και αυτος μας ειπε : << Γιε μου ,όταν θα φθασετε σε μεση ηλικια η Ενωμενη Ευρωπη που επενδυετε θα διαλυθει.>> Όταν πηγα να τον δω εικοσι χρονων μου λεει <<ελα να σου πω εσενα του ψηλου καποτε θα κτισεις μοναστηρια. Ελα να σου δειξω το αρχιτεκτονιο σχεδιο. Πως θα το κανεις. Δυο αυλες. Όχι μια αυλη. Μια για το κοσμο , και μια μονο για μοναχες η μοναχους για να μην μουρμουρουν οι μοναχοι και οι μοναχοι και οι μοναχες ότι δεν εχουν ησυχια >>. Η ο γερων Ιακωβος μας ειπε <<θα γινεις επισκοπος στο τοπο της γενεσεως σου>>. Που τα ξεραν αυτά ; Ειχαν φωτιση. Αλλα δεν μας πραγματα μονο προσωπικα.Μας ειπαν και πραγματα που αφορουν το κοσμο τουτο που ζουμε . Εμεις οι ορθοδοξοι χριστιανοι δεν θα ειμαστε απλως θαυμαστες προφητων και προφητειων . Πρεπει να διαχειριστουμε τα πραγματα ουτε να ειμαστε φοβισμενοι από αυτά που διπλα μας τελεσιουργουνται μηπως μας πιασει και εμας καμια σφαιρα. Μπορει να μη μας πιασει καμια σφαιρα, μπορει μη μας πιασει σφαιρα να μας πιασει σεισμος , να μας πιασει μια πεινα. Καποιες επιπτωσεις θα εχουμε και εμεις. Αρα χρειαζεται διαχειρησης. Εσωτερικη διαχειρησης . Όχι να γεμισουμε τα ψυγεια μας. Καποτε θα αδειασουν


45: 42 εως 49:15

Αλλα και η μελετη των γεγονοτων και των παρελθοντων και των παροντων και των μελλοντων μου βγαζει σαν τελικο συμπερασμα πατερες μου και αδελφοι μου , εμεις οι ορθοδοξοι και ιδιαιτερως οι ορθοδοξοι της Κυπρου και της Ελλαδας , εχουμε μια προστασια, θα εχουμε μια προστασια σε αυτά τα γεγονοτα από τη Παναγια για ένα λογο .Γιατι θα κληθουμε όταν τελειωσει ο πολεμος που ηδη εξεκινησε και ο κοσμος ο υπολοιπος θα ελθει σε επιγνωση και συντριβη οσοι ζησουν , να κηρυξουμε ορθοδοξια. Αρα φροντιστε να ειστε καλα κατοχυρωμενοι στο ορθοδοξο σας φρονιμα. Είναι πολύ σημαντικο . Αυριο θα σας ρωτουν οι Τουρκοκυπριοι <<πες μας για την Παναγια , πες μου πως να συγχωρω, πες μου πως να προσευχωμαι .Αρα εμεις μια μικρη εμπειρια πρεπει να την εχουμε , και της προσευχης και της μετανοιας και της Παναγιας.

Αρα εμεις τη ζωη της μετανοιας πρεπει να την παρουμε στα σοβαρα. Πρεπει να κρατησουμε τρια τινα .Την ορθοδοξη μας πιστη ανοθευτο διατι θα μας την ζητησει ο Θεος και πολλοι ανθρωποι αλλων θρησκειων, αλλων εθνων. Αρα κατι πρεπει να εχουμε για να δωσουμε . Το δευτερο είναι να εχουμε επιμελημενη μετανοια και το τριτο να εχουμε τακτικη Θεια Κοινωνια. Γιατι ; Γιατι πρεπει να καθαριζομαστε από οποια λαθη και παθη συνεχως και γιατι η προοπτικη μας δεν είναι να καλοπερασουεμ σε αυτή τη ζωη αλλα να εχουμε αιωνια ζωη.



53:20 εως 54:00

Εμαθαμε ότι η Κυπρος θα ελευθερωθει θα είναι από ακρου εις ακρου ελληνικη και ορθοδοξη . Ειπεν ότι , σε ένα Λεμεσιανο το ειπε αυτό , θα γινει ενας μεγαλος πολεμος στη γειτονια σας και αποτελεσμα αυτης της εξελιξης θα είναι η Κυπρος να ελευθερωθει γιατι η Τουρκοι θα εχουν τοσες μεγαλες απωλειες στη Τουρκια που θα ξυπνησετε μεσα σε μια εβδομαδα και θα δειτε ότι αποχωρησε ο Τουρκικος στρατος , όχι γιατι μας αγαπουν αλλα γιατι θα πιεζονται πολύ στο μετωπο της Κωνσταντινουπολεως . Εκει θα γινει ο μεγαλος πολεμος .Οχι στη Συρια. Α , χαρακτηρισε το πολεμο της Συριας και του Ιρακ ως το πρωτο ματς .Και θα υπαρξει και δευτερο .Αφου γινει μια μικρη διακοπη πολύ μικρη θα υπαρξει δευτερο και θα είναι μεγαλυτερο το δευτερο και θα είναι στο Βοσπορο , στη Κωνσταντινουπολη .Τοτε με τη μεγαλη ηττα που θα δεχονται οι Τουρκοι από τα Ρωσικα στρατευματα θα μεταφερουν τα στρατευματα της Κυπρου στη Τουρκια


55:00 εως 55:46

Ο Χατζηφλουρεντζος ένας Κυπριος αγιος που εκοιμηθη το 64 αν δεν κανω λαθος ειπεν ότι τουλαχιστο στη Κυπρο θα βρεθουν τρεις ανθρωποι να καθοδηγησουν το κοσμο, πως δηλαδη να γινει αυτή η μεταβασις .Και ειπε κατι ωραιο ο Χατζηφλουρεντζος, ότι από τα πολλα καλα που θα κανουν πολλοι χριστιανοι της Κυπρου στους Τουρκους πολλοι θα ερθουν σε μεγαλη ευαισθησια και θα ζητησουν να βαπτισθουν , Αρα να εχουμε μια εγνοια. Να μην είναι επιλεκτικη η αγαπη μας.


56:30εως 58:26

Για αυτό ο πολεμος που ξεκινησε και θα συνεχιστει είναι μια διεξοδος σε ένα μεγαλο αδιεξοδο . Ο γεροντας μου ο Ιακωβος ο Τσαλικης εκοιμηθη το 91 , 21 Νοεμβριου .Μηνες πριν τη κοιμηση του επρεπε να παει στο γιατρο και εκανε σταθμο στον αι γιαννη το Ρωσσο , οσοι εχετε παει στο Προκοπι Ευβιας . Εκει είναι αφθορο το λειψανο του αγιου Ιωαννου .Αυτος είναι μεγαλος αγιος ο Ιακωβος . Εβλεπε τον αγιο Ιωαννη και του μιλουσε όπως μιλουμε μεταξυ μας , και του ελεγε ο αγιος Ιωαννης τα παραπονα του από τους προσκυνητες , ότι ερχονται να με προσκυνουν εκατονταδες αλλα βλεπω μεσα στη καρδια τους ότι λιγοι πιστευουν , λιγοι μετανοουν, λιγοι είναι αληθινοι χριστιανοι . Εχαλασε ακομα και ο χριστιανικος κοσμος . Ο πατερ Ιακωβος : <<αγιε Ιωαννη τι θα κανουμε ; εγω εξομολογω συνεχως και βλεπω τους ανθρωπους , πεφτουν αλλα σηκωνονται.Να ειμαστε σπλαχνικοι . Και του λεγει ο αγιος Ιωαννης ο Ρωσσος <<συντομα θα ρθεις μαζι μας και εσυ αλλα μετα πρεπει να γινει μεγαλος πολεμος .>>Και του λεει ο σπλαχνικος Ιακωβος <<όχι άλλος πολεμος , όχι άλλος πολεμος .Εγω ημουν προσφυγας. Γεννηθηκα μεσα σε πολεμο , μετα εγινε δευτερος παγκοσμιος πολεμος , μετα καναμε εμφυλιο πολεμο εδώ στην Ελλαδα . Άλλος πολεμος αγιε μου Ιωαννη ; Ναι πατερ Ιακωβε. Αυτος ο κοσμος δεν διορθωνεται διαφορετικα . Θελει εγχειρηση .



1:04:00
Ξερεις μας ελεγε ο αγιος Παισιος << μην εχετε εννοια , τη δυσκολη ωρα θα εχετε ομπρελα προστασιας , οι ευχες της Παναγιας μας , των αγιων μας , >>


1:14 : 25

Όμως ξεχνουμε κατι .Τα γεγονοτα που ηδη εξεκινησαν, ένα μεγαλο κοματι του λαου λαου μας και στην Ελλαδα και στη Κυπρο επειδη είναι ορθοδοξο . Τι σημαινει , επειδη εχει μεσα του Αγιο Πνευμα ...Ο λαος μας εχει το Αγιο Πνευμα με όλα τα χαλια που εχουμε κληρος και λαος Αρα αυτό το Αγιο Πνευμα , λιγη μετανοια να δει από το Κυπριο , λιγη κατά Θεον συμπονοια για το πονεμενο , λιγη ελεημοσυνη, και το εχει αυτό ο λαος της Κυπρου .Και λιγη καθοδηγηση να κανουμε εμεις οι αρχιερεις και οι ιερεις υστερα .Ο λαος πιστευω θα παρει πρωτα αφεση αμαρτιων και μετα θα εχει και φωτιση .Το ελεγαν αυτό οι αγιοι.Ο αγιος Παισιος το ελεγε εντονα τουτο .<<Μη βλεπετε αυτό το λαο τωρα . Μεσα σε ελαχιστους μηνες οι Ελληνες θα γονατισουν , θα κλαψουν για τα προσωπικα τους λαθη , γιατι δεν εδιδαξαν τα παιδια τους ορθοδοξια, ακου τι ειπε ! !>>Που αυτό το γονατισμα, αυτος ο πονος θα τους οδηγησει σε συγκλονιστικη μετανοια . Ειχε μια άλλη αγωνια εκεινος.Δεν ειχε εγνοια για το λαο . Ειχε εγνοια για εμας τους ρασοφορους .
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Προφητείες: Οι Ειδήσεις του Μέλλοντός μας

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Νατάσα Ιωάννου στην εκπομπή "Έχεις Μέσον" του Mega TV Κύπρου και απαντά σε ερωτήσεις τηλεθεατών για τις προφητείες και τους σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας μας
https://www.youtube.com/watch?v=YknmpoMFcB0
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

Η Ελλάδα θα βγει από την Ευρώπη ΕΚΟΥΣΙΑ & θα κόψει την δική της ΔΡΑΧΜΗ


Η Ελλάδα θα βγει από την Ευρώπη Εκούσια & θα κόψει την δική της ΔΡΑΧΜΗ
Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, καλεσμένος της Νατάσας Ιωάννου στην εκπομπή "Έχεις Μέσον" του Mega TV Κύπρου, κάνει αναφορά στα λεγόμενα ενός Άγιου Γέροντα, που βρίσκεται εν ζωή, ο οποίος και αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρώπη εκούσια(με την θέλησή της) και πως θα κόψει την δική της δραχμή. Αυτή η εξέλιξη βέβαια δεν θα γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ..., αλλά από άλλους πιο σοβαρούς ανθρώπους...
Πέραν αυτού κάνει μια σύντομη αναφορά στην επικείμενη διάλυση της Ευρώπης, στην Γερμανία αλλά και στο προσφυγικό, πίσω από το οποίο κρύβονται πολλά...


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dl4AjbqvD2c
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

#18
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ π. ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ





Στίς 6 Μαρτίου 2016, ἡμέρα Κυριακή θά τελέσουμε στόν Ἱ. Ναό μας τό Μνημόσυνο τοῦ ἁγίου Γέροντός μας π. Σίμωνος Ἀρβανίτη.

Συμπληρώνονται, στίς 4 Μαρτίου, 28 χρόνια ἀπό τῆς Ὁσίας Κοιμήσεώς του καί ἀκόμη δέν ἔχω ἐκπληρώσει τό χρέος τῆς ὑπακοῆς μου νά φέρω εἰς φῶς «ὅσα ἤκουσα καί εἶδα», συμφώνως πρός τήν προτροπή του: «Νά γράφης αὐτά πού θά βλέπης»!

Τά λόγια αὐτά μοῦ τά εἶπε ὅταν ἔλαβε τήν ἀπόφαση νά αὐτοεξορισθῆ γιά κάποιες μέρες ἀπό τό Μοναστήρι του, τόν Ἅγιο Παντελεήμονα Κοκκιναρᾶ Ἀττικῆς, καί νά μεταβῆ στούς πρόποδες τῆς πίσω μεριᾶς τοῦ βουνοῦ, στό ἐκκλησάκι τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ, γιά νά ἀπομονωθῆ, νά νηστέψη παντελῶς καί νά προσευχηθῆ, ὑπέρ τοῦ φωτισμοῦ καί τῆς μετανοίας δύο μοναχῶν του, πού εἶχαν ἐγείρει ἀνταρσία ἐναντίον του!

psimwn agiasmos





Ἐλπίζω καί εὔχομαι, πρίν μέ καλέση ὁ Κύριος, νά προλάβω τήν συγγραφή τοῦ βιβλίου αὐτοῦ πού θά ἐκπληρώση τήν ὑπακοή μου στό θέλημα τοῦ Γέροντός μας, πού, ὅπως πάντοτε, μᾶς ἀπεδείχθη, ὅτι ταυτίζεται μέ τό Θέλημα τοῦ Θεοῦ. Τό πιστεύω αὐτό καί τό γράφω γιατί εἶναι ἡ Μόνη Ἀλήθεια, ἀφοῦ κοντά του γνωρίσαμε γιά πρώτη φορά τί σημαίνει αὐτό πού διαβάζουμε στά βιβλία τῶν ἁγίων μας: Γνωρίσαμε, ὄχι μόνο τί σημαίνει ἀληθινή ταπείνωση, ἀλλά τί σημαίνει ἀπάθεια!

Βέβαια, ὁ χῶρος τοῦ περιοδικοῦ μας δέν ἔχει περιθώρια γιά νά ἐπεκταθοῦμε, οὔτε εἶμαι ἀκόμη ἕτοιμος γι'αὐτό. Ὡστόσο αἰσθάνομαι τήν ἀνάγκη νά ἐλαφρυνθῆ λίγο τό βάρος τῆς ἀνυπακοῆς μου καί γι' αὐτό θά ἀναφερθῶ μόνο στά ὅσα ἔλεγε ὁ Γέροντας ὅτι ἐπρόκειτο νά συμβοῦν πρίν ἀπό τόν Μεγάλο Πόλεμο, τόν ὁποῖο, μάλιστα, ἀναφέρει καί ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, καί κατά τήν διάρκεια τοῦ ὁποίου «θά πνιγῆ τό δαμάλι στό αἷμα»! Τόσο αἱματηρός θά εἶναι! Τόν πόλεμο αὐτόν ὁ π. Σίμων τόν ἀποκαλοῦσε «Κάθαρση», εὐεργεσία τοῦ Θεοῦ πού θέλει νά σώση ὅλα τά παιδιά του. «Μέ τήν κάθαρση αὐτή (ἔλεγε ὁ Γέροντας) ὁ Θεός θά χωρίση τήν ἤρα ἀπό τό σιτάρι»!

Ἡ ἀναφορά μου αὐτή, νομίζω ὅτι εἶναι καί ἐπίκαιρη, γιατί, διαβάζοντας κανείς τά ὅσα γράφονται καί ἀκούγοντας τά ὅσα λέγονται, ἔχει τήν ἐντύπωση ὅτι πλησιάζει ἡ Β΄ Παρουσία!

Ὁ Γέροντάς μας, ὁ π. Σίμων, μᾶς ἐφιστοῦσε τήν προσοχή στήν κατάσταση πού τότε ἔβλεπε μέ τήν Χάρη τοῦ Θεοῦ καί σήμερα ἐμεῖς ζοῦμε τά προεόρτιά της.

Μᾶς ἔλεγε ἐπί λέξει: «Ἐγώ δέν θά ζῶ, ἀλλά ἐσεῖς θά ἰδῆτε ποῦ θά φθάση ὁ κόσμος. Θά πληθυνθῆ πολύ ἡ παρανομία καί τό Κράτος δέν θά τήν ἐλέγχη. Τότε οἱ πολῖτες θά ὁπλοφοροῦν καί θά ὑπερασπίζονται τή ζωή τους καί τό δίκιο τους ἐπί τόπου!» «Μετά, συνέχισε, τό κακό θά κορυφωθῆ. Καί, τότε, ὅταν τό κακό ὑπερκορυφωθῆ, ἀνάμενε καί τό τέλος»! Μέ τά λόγια του αὐτά, δέν ἐννοοῦσε τό τέλος τοῦ κόσμου, τήν Β΄ Παρουσία, ἀλλά τό τέλος τῆς ἀνωμάλου αὐτῆς περιόδου, ἡ ὁποία δέν θά μπορέση νά ἀναχαιτισθῆ ἤ νά ἀνατραπῆ μέ ἀνθρώπινη δύναμη.

Θυμᾶμαι ὅτι ἡ συνομιλία ἔγινε στό Κελλάκι τοῦ Γέροντός μας, κάποιο μεσημέρι τοῦ 1972. Μέσα στό κελλάκι του βρισκόμαστε ἕνας μεσήλικας ἀνώτατος ἀπόστρατος τῆς ἀεροπορίας, ἡ πρεσβυτέρα μου, ὁ πρῶτος γυιός μας, ὁ Μανώλης, μωρό, ξαπλωμένος πάνω στό κρεββάτι τοῦ π. Σίμωνος καί ὁ γράφων, διάκονος τότε.

Ὁ ἀπόστρατος τόν ρωτοῦσε συνεχῶς, προτάσσοντας, μάλιστα, τήν προσφώνηση «ἅγιε». «Πεῖτε μας ἅγιε, τί θά γίνη μετά;». Καί ὁ π. Σίμων, συνέχισε: «Τότε, ὅταν τό κακό ὑπερκορυφωθῆ θά γίνη ὁ μεγάλος Πόλεμος. Θά χαθοῦν περίπου τά 2/3 τῆς ἀνθρωπότητος. Θά ἐμφανίζονται οἱ ἅγιοι στούς δρόμους καί οἱ ἄνθρωποι θά πιστέψουν. Ὅλοι οἱ καλοπροαίρετοι θά επιζήσουν καί μετά θά βασιλεύση ὁ Χριστός. Θά μείνουν μόνο πιστοί ἄνθρωποι. Κατόπιν, ὀλίγον κατ' ὀλίγον μετά ἀπό δύο ἤ τρεῖς γενεές θά γίνουν καί πάλι ἄπιστοι οἱ ἄνθρωποι, θά χάσουν τήν πίστη τους καί οἱ μέχρι τότε πιστοί καί θά ἀρχίσουν νά λένε "τότε γίνονταν, τώρα δέν γίνονται" καί θά ὀλιγοπιστοῦν. Ὁ κόσμος θά φθάση σέ πρωτοφανῆ κατάπτωση. Τότε θά ἔλθη ὁ Ἀντίχριστος»!

Αὐτά μᾶς ἔλεγε ὁ π. Σίμων καί ἐπειδή ἦταν πάντοτε πολύ φειδωλός στά λόγια του καί, κυρίως, στίς Προφητεῖες, ἀλλά καί γιατί εἶχε τέτοια ἁπλότητα καί ταπείνωση ὥστε νά μή μᾶς ἀποκρύπτη ὅτι τοῦ μιλοῦσε ὁ Θεός, πιστεύουμε ὅτι ἡ μαρτυρία του εἶναι αὐθεντική.

Νά ἔχουμε τήν εὐχή Του καί ὁ Γέροντάς μας νά ἔχη τήν εὐγνωμοσύνη μας γιά πάμπολλα, κυρίως ὅμως, γιά τό ὅτι μᾶς ἄνοιξε τά μάτια τῆς ψυχῆς πρός τήν Βασιλεία τοῦ Θεοῦ μας!

π. Βασίλειος Ε. Βολουδάκης

«ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ» Ἀρ. Τεύχους 163

Μάρτιος 2016

http://www.agnikolaos.gr/articles/424-o-gerontas-mas-p-simon-arvanitis-kai-ta-gegonota-ton-imeron-mas
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

O ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70 ΠΡΟΕΙΠΕ...


Ο ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ



https://www.youtube.com/watch?v=lDz9oBd1A3o&feature=youtu.be




Ο μακαριστός όσιος γέροντας Σίμων Αρβανίτης υπήρξε ο πρώτος μου πνευματικός όταν ήμουν 5 ετών! Η προσωπική μου μαρτυρία είναι ότι ήτο άγιος άνθρωπος, σε διαρκή σχέση με τον Χριστό και τους Αγίους του, ιδιαιτέρως με τον Άγιο Παντελεήμονα του όποίου το μοναστήρι έκτισε ο ίδιος στην Ν. Πεντέλη.

Το 1975 (τότε περίπου χρονολογούνται και οι παραπάνω προρρήσεις του) είχε πεί στην αδελφή μου ότι όταν θα γίνει ο πόλεμος, οι πιστοί θα βλέπουν τους αγίους ζωντανούς και θα τους βοηθάνε. "Αν είσαστε στο εξωτερικό, αμέσως να γυρίσετε στην Ελλάδα, η Ελλάδα δεν θα πάθει σχεδόν τίποτε..." της είχε πεί τότε επειδή επρόκειτο να μείνει με την οικογένειά της για κάποια χρόνια στη Αγγλία.

Την αγία του ευχή να έχουμε και να πρεσβεύει στον Χριστό για μας και την Ελλάδα μας.

http://oimos-athina.blogspot.gr/2012/07/o-70.html
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )

GALIS

https://www.youtube.com/watch?v=Nn_w0SOFfm4

Τώρα θα γίνει μια Μεγάλη ΓΕΝΝΑ!!! «ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ» Μητρ. Μόρφου Νεόφυτος

Συγκλονιστικό απόσπασμα από την ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου Νεόφυτου, σε κοινή εκδήλωση του Συνδέσμου Γονέων και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Περιστερώνας Μόρφου με θέμα «η αγωγή των παιδιών κατά τους σύγχρονους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

Έρχεται γεωστρατηγικός σεισμός που θα αλλάξει τα πάντα σε όλη την οικουμένη..., και ο οποίος θα είναι αποτέλεσμα ενός τεραστίου πολέμου, που έχει ξεκινήσει ήδη από την Συρία, εξαπλώνεται στην Ουκρανία, χτες εις την Αρμενία, αύριο στην Τουρκία... και μετά γίνεται παγκόσμιος.

Από τον παγκόσμιο πόλεμο, θα προκύψει πολύ μεγάλο καλό (στο τέλος)..., θα προκύψει και πολύς πόνος (κατά την διάρκεια)... Αλλά μήπως η έγκυος η γυναίκα, προηγουμένως (πριν την γέννα) δεν πονά; δεν έχει ανασφάλεια όταν είναι έγκυος; φόβο;

Τώρα λοιπόν θα γίνει μια μεγάλη «ΓΕΝΝΑ»!!! ... (όμως) θα προηγηθεί πόνος βαθύς εις την οικουμένην ολόκληρη...

Πηγή βίντεο: RumOrthodox
https://www.youtube.com/watch?v=g3eUx...
https://www.youtube.com/channel/UCptX...

----------------------------------------­----------------------------------------­---------------------------

Τώρα θα γίνει μια μεγάλη «ΓΕΝΝΑ»!!!

Την βλέπεις αυτήν την ετοιμοθάνατη & ετοιμόγεννη γυναίκα που είναι στο κρεβάτι του πόνου αδελφέ μου;
Το όνομά της είναι Ελλάδα, είναι η αδελφή της Κύπρου, που & εκείνη πονά...
Οι κομπογιαννίτες ιατροί της, της είπαν πως θα πεθάνει & αυτή & το παιδί που κυοφορεί στα σπλάχνα της!
Μα ο Θεός, έχει άλλα σχέδια για εκείνη, αδελφέ μου!
Σύντομα θα ιατρευτούν οι πληγές της & θα καταφέρει τελικά να φέρει στον κόσμο & το παιδί της!
Και ξέρεις κάτι ακόμα αδελφέ μου;
Το παιδί της, θα είναι κορίτσι & θα βαπτιστεί στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγία Σοφία!
& το όνομα αυτής...;
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ αδελφέ μου, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ! ! !
καί συγκόψουσι τάς μαχαίρας αυτών είς άροτρα καί τάς ζιβύνας αυτών είς δρέπανα, καί ού λείψετε έθνος επ έθνος μάχαιραν, καί ού μή μάθωσιν έτι πολεμείν (Προφητης Ησαιας β 4 )