Επεκτατική πολιτική των Τούρκων.

Started by Ξένια, 28 August, 2009, 02:37:50 PM

Previous topic - Next topic

Ξένια

Γενικά δεν διαβάζω τα μεγάλα κείμενα, αλλά το βρήκα ενδιαφέρον και ιστορικής σημασίας.

ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας να καταλάβουν, ότι η αρραγής ενότητα είναι υποχρεωτικός μονόδρομος απέναντι στις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις των στρατοκρατόρων της Άγκυρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με την τρέχουσα πολιτική ειδησεογραφία, «κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι σε θέση, όπως φάνηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, να χειριστεί δύσκολα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας».

Ο ίδιος, αν και θα έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά από την πολυετή θητεία του σαν Υπουργός των Εξωτερικών την Τουρκική στρατηγική, εμφανίζεται να υποβαθμίζει τον διαχρονικό Τουρκικό επεκτατισμό σε «ανικανότητα της Κυβέρνησης να τον αντιμετωπίσει».

Μια τέτοια θέση αποτελεί, κατά την γνώμη μας, φτηνό, επικίνδυνο και καιροσκοπικό λαϊκισμό που δεν αρμόζει σε ένα πολιτικό ο οποίος πολύ πιθανόν να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας μας.

Από ένα τέτοιο πολιτικό, αυτό που θα περίμενε η Ελλάδα μας θα ήταν μια διαφορετική στάση: Να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι σύσσωμος ο Ελληνικός λαός είναι ενωμένος σαν μια γροθιά απέναντι στις διαχρονικές επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας πέρα από κάθε κομματική η άλλη έννοια. Αυτή, και μόνο αυτή η θέση είναι Εθνική και αποτελεσματική.

Στοιχειώδης μελέτη της ιστορίας μας αποδεικνύει ότι η Τουρκία έχοντας χαράξει μια διαχρονική στρατηγική εδώ και πολλές δεκαετίες και ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που χειρίζονται την πολιτική εξουσία, καιροφυλακτεί για να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία εσωτερικής πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα για να κάνει ένα μικρό, έστω, βήμα στην διαχρονική στρατηγική της. Τα παραδείγματα είναι άπειρα και είναι χρήσιμο να θυμηθούμε μόνο μερικά:

- Κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Ελλάδα γονάτιζε από το αίμα των παιδιών της που πολεμούσαν για την Δημοκρατία και την Ελευθερία, η Τουρκία από την ουδέτερη θέση της παζάρευε την προσχώρηση της στις δυνάμεις του άξονα με αντάλλαγμα τρία ελληνικά νησιά του Αιγαίου και λωρίδα εδάφους δυτικά της Αλεξανδρούπολης!

- Την κρίσιμη περίοδο της κατάρρευσης της δικτατορίας στην Ελλάδα η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία να εισβάλλει στην Κύπρο και να επισημοποιήσει με κάθε τρόπο τις επεκτατικές της βλέψεις. Η δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού της εισβολής Μπουλέντ Ετζεβίτ, σε ομιλία του στις 27 Φεβρουαρίου 1975, είναι χαρακτηριστική: «Τα περί πετρελαϊκών ερευνών είναι απλά τεχνάσματα. Σκοπός μας είναι η διεκδίκηση νέων συνόρων!» – το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει και στις μέρες με τις διάφορες αναγγελίες «πετρελαϊκών ερευνών» σε χώρους ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας!

- Τον Δεκέμβριο του 1995 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είναι βαριά άρρωστος και ανίκανος να κυβερνήσει. Ευκαιρία για την Τουρκία να κάνει ένα ακόμα βήμα στα επεκτατικά της σχέδια: Στο τέλος του Γενάρη του 1996 (λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση Κ. Σημίτη) Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ που υποδύθηκαν τους δημοσιογράφους (όλοι δολοφονήθηκαν αργότερα μυστηριωδώς – βλέπε άρθρο μας με τίτλο Τουρκική Δημοκρατία: Πλήρης ένταξη ή ειδική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση;) καταφθάνουν στην Ελληνική βραχονησίδα Λημνιά (Ίμια), κατεβάζουν την ελληνική σημαία και τοποθετούν μία Τούρκικη, επιβάλλοντας πραξικοπηματικά «γκρίζες ζώνες» στην κρυστάλλινη Ελληνική κυριαρχία.

Όταν λοιπόν έχεις απέναντί σου ένα γείτονα ο οποίος με τα όπλα και την δύναμη του ισχυρότερου αποφασίζει να επιβάλλει νέα σύνορα, πρέπει να έχεις μόνιμη και διαρκή επιφυλακή. Και το σημαντικότερο: Δυνατό, αρραγές εσωτερικό πολιτικό μέτωπο τουλάχιστον σε αυτό το θέμα.

Είναι συνεπώς αυτοκαταστροφικό να ακούς τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διατυμπανίζει ότι η «Κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να χειριστεί θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας». Είναι σαν να απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση στα γεράκια της Άγκυρας να κάνουν ένα ακόμα βήμα στην επεκτατική τους στρατηγική αφού με μια «ανίκανη» Ελληνική Κυβέρνηση είναι δεδομένο πως υπάρχει και πάλι κενό πολιτικής εξουσίας!

Είναι επί τέλους ώρα οι πολιτικοί μας και κυρίως αυτοί που έχουν κρίσιμο θεσμικό ρόλο να ξυπνήσουν από τον λήθαργο της μικροπολιτικής ενασχόλησής τους και να αντιληφθούν οτι έχουμε απέναντί μας ένα εξαιρετικά επικίνδυνο γείτονα που ψάχνει με σχολιαστική προσοχή τα δικά μας λάθη για να επιβάλλει τις εκτός κάθε έννοιας Δικαίου επεκτατικές του βλέψεις .

Πρέπει ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας να καταλάβουν ότι η αρραγής ενότητα είναι υποχρεωτικός μονόδρομος απέναντι στις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις των στρατοκρατόρων της Άγκυρας και των Τούρκων πολιτικών που υποδύονται τον «Πρόεδρο» και τον «Πρωθυπουργό» κάνοντας πως δεν βλέπουν.

Έλληνες πολιτικοί ξυπνήστε επί τέλους πριν πληρώσει η Ελλάδα μας και πάλι πανάκριβα τα επιπόλαια σφάλματά σας!

Λεωνίδας Κουμάκης
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)