\"Χαρά αγνοείται\"

Started by Ξένια, 29 March, 2009, 08:01:28 PM

Previous topic - Next topic

Ξένια

Το παρακολουθεί κανείς?
Είναι πραγματικά απίστευτη σειρά! Βασισμένη σε πραγματικό γεγονός.

Η δραματική σειρά έκπληξη της φετινής σεζόν!
Η Χαρά αγνοείται. \'Ολοι είναι ύποπτοι. Καλά κρυμμένα μυστικά και ψέμματα βγαίνουν στην επιφάνεια κι οι αποκαλύψεις είναι τόσο δραματικές ώστε τα ερωτήματα γίνονται βασανιστικά: Πόσο καλά γνωρίζει μια οικογένεια το παιδί της; Και το κυριότερο: τι έχει συμβεί στη Χαρά;

Δείτε το τράιλερ! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

staboz

Τώρα... αν γράψω κανένα megali blakeia, θα έχουμε πάλι στενοχώριες...
Άλλο τίποτε θα μας συστήσεις ανεπιφύλακτα;
Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται... και πλησιάζει και Μεγάλη Εβδομάδα
Ρωμ. ε΄6-10

Ξένια

Quote from: stabozΆλλο τίποτε θα μας συστήσεις ανεπιφύλακτα;
Ναι αμέ... λίγη ηρεμία θα τη σύστυνα ανεπιφύλακτα...
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

staboz

Τουλάχιστον γράψε σωστά ελληνικά: συνιστούσα!
(Το σύστυνα είναι ανύπαρκτο. Ακόμη κι αν χρησιμοποιούσες τον ανύπαρκτο τύπο, θα έπρεπε να το γράψεις με ήτα: σύστηνα!)
Ρωμ. ε΄6-10

Ξένια

Εντάξει, τουλάχιστον όμως, αν το γράψω σωστά έχετε σκοπό να το εφαρμόσετε?
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

staboz

Βεβαίως! Θα γράψω με κεφαλαία γράμματα το MEGALI BLAKEIA!
Ρωμ. ε΄6-10

Ξένια

Ποιο είναι μεγάλη βλακεία; Η σειρά;
Την είδατε; Τί ακριβώς θα έπρεπε να αλλάξει κατά τη γνώμη σας για να πάψει να είναι μεγάλη βλακεία..
Προσωπικά την είδα τη σειρά και τη βρίσκω αληθινή, συγκινητική, βαθειά και καίρια.
Το θέμα πολύ κοντά στους νέους του σήμερα, καθώς επίσης με συγκινεί το γεγονός ότι αναδεινκνύει τον πόνο της μάνας
που χάνει το παιδί της...
Δεν είναι υποχρεωτικό να τη δείτε...
Αλλά τη γνώμη σας θα τη δεχτώ μόνο όταν δείτε τη σειρά (και όχι ένα τρέιλερ μόνο)
και όταν τη διατυπώσετε με τρόπο πιο ήρεμο και που να μη συνεχίζει να με προσβάλλει...
Αυτά από μένα.
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

Iaspis

Ξένια δέν νομίζω πώς θέλει ο κύριος Σταύρος νά προσβάλλη εμάς! Τήν προσβολή θέλει νά προσβάλλη, καί είναι καλό πού υπάρχει κάποιος πού μπορεί νά κάνει κάτι τέτοιο. Γιατί είναι πολύ δύσκολο γιά μάς νά τά καταφέρουμε χώρις βοήθεια. Μήν στεναχωρείσαι!
Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ᾿ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. (Πραξ. δ\', 32-33)

Ξένια

Δεν πειράζει βρε Δημήτρη...
δεν πειράζει...
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

planaria

Quote from: IaspisΞένια δέν νομίζω πώς θέλει ο κύριος Σταύρος νά προσβάλλη εμάς! Τήν προσβολή θέλει νά προσβάλλη, καί είναι καλό πού υπάρχει κάποιος πού μπορεί νά κάνει κάτι τέτοιο. Γιατί είναι πολύ δύσκολο γιά μάς νά τά καταφέρουμε χώρις βοήθεια. Μήν στεναχωρείσαι!
Μητσάρα καλημέρα κ όλας. Και εγώ άμα άκουγα την φράση του κ.Σταύρου που λέει ότι γράψε τουλάχιστον λίγο σωστά ελληνικά θα τα \'παιρνα λίγο...
Γιατί αυτό δεν είναι προσβολή της προσβολής όπως γράφεις εσύ... Καλό θα είναι πάντως όταν εκφράζουμε μια άποψη να δίνουμε κ τα κατάλληλα επιχειρήματα. Η Ξένια είδε κάτι στην τηλεόραση, της άρεσε κ στο πρώτο μήνυμά της έγραψε κ τους λόγους για τους οποίους της άρεσε. Όταν λοιπόν κάποιος γράφει μια άλλη άποψη που έρχεται σε αντίθεση με την άποψη της Ξένιας (κ της οποιασδήποτε Ξένιας) καλό είναι να γράφει κ τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν αυτήν. Αλλιώς πίστεψέ με. Μπορεί εύκολα να γίνει ένα μπάχαλο όλο το φόρουμ, λέγοντας έτσι απλά ο καθένας την άποψή του κ μόνο, χωρίς να γίνεται διάλογος με επιχειρήματα, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει κ τίποτα το ωφέλιμο. Καλημέρα σε όλους

staboz

Παιδιά, συγχωρέστε με που σας στενοχωρώ!
Δεν υπάρχει λόγος να φέρνουμε την καταστροφή, κάθε φορά που έχουμε διαφορετική αντίληψη για κάποιο ζήτημα.
Κανένας μας δεν είναι αλάθητος!
Το megali blakeia δεν το έγραψα τόσο για την τηλεοπτική σειρά, που άλλωστε δεν τη γνωρίζω, όσο για την ανεπιφύλακτη προτροπή της Ξένιας να την παρακολουθήσουμε.
Εγώ είμαι πολύ εκτός εποχής. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Μ. Τεσσαρακοστή είναι για κάθε ορθόδοξο πιστό περίοδος προετοιμασίας για τη Μ. Εβδομάδα και την Ανάσταση. Συνεπώς θεωρώ αφύσικη μια σύσταση για παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών, που μόνο σύγχυση (αν όχι και πολύ χειρότερα) προξενούν στην ψυχή.
Η τηλεόραση ονομάζεται, κατά γενική παραδοχή, χαζοκούτι. Το megali blakeia είναι μια άλλη διατύπωση αυτού του πολύ πετυχημένου ορισμού.
Φυσικά υπάρχουν και πολλά αξιόλογα στην τηλεόραση, αλλά σίγουρα αυτά δεν βρίσκονται στις τηλεοπτικές σειρές, τις άλλως ονομαζόμενες σαπουνόπερες.
Εγώ γι᾿ αυτήν την περίοδο θα συνιστούσα μελέτη κάποιου πατερικού συγγράμματος, όπως τα Πνευματικά Γυμνάσματα του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου ή και το Προς τον Γολγοθάν του Μητροπολίτου πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνου. Όσο για την τηλεόραση, το βιβλίο τής Μαρί Γουίν «ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ένας ξένος στο σπίτι» των εκδόσεων ΑΚΡΙΤΑΣ, θεωρώ ότι είναι πολύ διαφωτιστικό.
Τώρα για τη φράση «Τουλάχιστον γράψε σωστά ελληνικά», δεν καταλαβαίνω, πού είναι το απαράδεκτο για το οποίο κάποιος «θα τα έπαιρνε»!
Εγώ παρατρέχω την σύσταση της Ξένιας για λίγη ηρεμία, σαν να είμαι κάποιο παιδάκι του νηπιαγωγείου. Και το μόνο που γράφω είναι κατά κάποιον τρόπο το: γράψε για μένα ό, τι θέλεις, αλλά γράψε το σε σωστά ελληνικά! Τόσο κακό είναι και αυτό;
Ρωμ. ε΄6-10

Ξένια

Quote from: stabozΔεν υπάρχει λόγος να φέρνουμε την καταστροφή, κάθε φορά που έχουμε διαφορετική αντίληψη για κάποιο ζήτημα.
Από την πλευρά μου δεν υπάρχει τέτοιο θέμα... Απλώς μέχρι στιγμής δεν μιλάμε για διαφορετική αντίληψη, αλλά για μια αντίληψη και μια
προσβολή.


Quote from: stabozΤο megali blakeia δεν το έγραψα τόσο για την τηλεοπτική σειρά, που άλλωστε δεν τη γνωρίζω, όσο για την ανεπιφύλακτη προτροπή της Ξένιας να την παρακολουθήσουμε.
Αν παρακολουθήσετε τη σειρά ίσως καταλάβετε γιατί δεν παίρνω πίσω την προτροπή μου. Είναι λογικό λοιπόν να τα βάζετε όλα στο ίδιο τσουβάλι. (λογικό, αλλά όχι και δικαιολογημένο).


Quote from: stabozΕγώ είμαι πολύ εκτός εποχής. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Μ. Τεσσαρακοστή είναι για κάθε ορθόδοξο πιστό περίοδος προετοιμασίας για τη Μ. Εβδομάδα και την Ανάσταση. Συνεπώς θεωρώ αφύσικη μια σύσταση για παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών, που μόνο σύγχυση (αν όχι και πολύ χειρότερα) προξενούν στην ψυχή.
Και εγώ και οι περισσότεροι νομίζω εδώ ανήκουμε στην ίδια εποχή με εσάς. Προσωπικά και για μένα η σαρακοστή είναι περίοδος προετοιμασίας και αγώνα.
Η σειρά που παραπέμπω κοντεύει να τελειώσει και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεπεράσει τα δέκα επεισόδια (άρα δε μιλάμε για σαπουνόπερα).Όπως
γίνεται αντιληπτό η προτροπή μου δεν έχει να κάνει απαραίτητα για αυτή την περίοδο αλλά και για μετά το Πάσχα θα μπορούσε κάποιος να το δει στο internet.


Quote from: stabozΕγώ γι᾿ αυτήν την περίοδο θα συνιστούσα μελέτη κάποιου πατερικού συγγράμματος, όπως τα Πνευματικά Γυμνάσματα του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου ή και το Προς τον Γολγοθάν του Μητροπολίτου πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνου. Όσο για την τηλεόραση, το βιβλίο τής Μαρί Γουίν «ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ένας ξένος στο σπίτι» των εκδόσεων ΑΚΡΙΤΑΣ, θεωρώ ότι είναι πολύ διαφωτιστικό.
Αν αυτό το είχατε γράψει από την αρχή πιστεύω αντιλαμβάνεστε ότι και θα ωφελούσατε και δεν θα χρειαζόταν να ζητήσετε συγνώμη που στενοχωρήσατε.
Αυτό είναι μια διαφορετική αντίληψη...το άλλο ήταν ...δεν ξέρω τί ήταν εσείς ξέρετε.


Quote from: stabozΤώρα για τη φράση «Τουλάχιστον γράψε σωστά ελληνικά», δεν καταλαβαίνω,
πού είναι το απαράδεκτο για το οποίο κάποιος «θα τα έπαιρνε»!
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα τα έπαιρνε. Το σίγουρο είναι ότι θα σχημάτιζε στο νου του την εικόνα σας, σαν κάποιον που
στέκεται με το δάχτυλο να δείχνει το λάθος στον άλλον με τρόπο αυστηρό και που σίγουρα δεν του ταιριάζει. Και μάλιστα σαν να απευθύνεται όντως σε κάποιο παιδάκι νηπιαγωγείου. Σε μια άλλη βέβαια εποχή...τότε πριν το 70.


Quote from: stabozΕγώ παρατρέχω την σύσταση της Ξένιας για λίγη ηρεμία, σαν να είμαι κάποιο παιδάκι του νηπιαγωγείου. Και το μόνο που γράφω είναι κατά κάποιον τρόπο το: γράψε για μένα ό, τι θέλεις, αλλά γράψε το σε σωστά ελληνικά! Τόσο κακό είναι και αυτό;
Κατόπιν δικής σας προτροπής έκανα τη σύσταση. Και όχι σαν να είστε κάποιο παιδάκι νηπιαγωγείου.
Με εκείνα πάντα τα πήγαινα πολύ καλά δόξα τω θεώ!
Και κάτι τελευταίο με όλο το θάρρος της αγάπης που σας έχω, και αυτά τα πνευματικά γυμνάσματα θέλουν και την πρακτική εφαρμογή τους
τα ευλογημένα, δεν είναι αυτοσκοπός όπως σίγουρα ξέρετε καλύτερα από μένα. Και στην τελική, σε αυτά που διαβάζετε, και σε αυτά που μέχρι τώρα
έχω διαβάσει κι εγώ, δεν έχω δει πουθενά να γράφει κάποιος  για καμία άποψη , σαν απάντηση τη φράση: \"MEGALH BLAKEIA\".
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

staboz

Μπράβο, Ξένια!
Μου απέδειξες πόσο κακός είμαι!
Θάνατος λοιπόν στον ασεβή! Τόλμησε να υβρίσει τους θεούς μας!
Ρωμ. ε΄6-10

diabaths

Αν και οικειοθελώς, μονο διαβάζω το φόρουμ, δεν μπορώ πραγματικά να μην γράψω αυτό που μόλις σχολίασα με ενα φίλο, καθώς διαβάζουμε την παραπάνω συζήτηση. Βέβαια είναι και γενικευμένη δικιά μου αντίληψη. Είναι φοβερα αστείο!  
Staboz είσαι ο \"ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΥΩΧΙΑΣ\"  :laugh::lol::laugh::lol::laugh:
\"Στην καρδιά σου βάλαν φρένα
  Το μυαλό σου παίρνει βύσμα
  Για χιλιάδες σαν κι εσένα
  Θα αρκέσει μια μπρίζα. \"
                                   Ν. Άσιμος

Ξένια

Κακοί άνθρωποι δεν υπάρχουν... Κακές στιγμές σε ανθρώπους που αγαπούμε όμως υπάρχουν.. Και πιστεύω
πως κάτι τέτοιο συμβαίνει.... Απλώς δεν λάβατε υπόψην ότι εκτός από τη δική σας κακιά στιγμή μπορεί να βρίσκομαι κι εγώ
σε εξίσου κακιά στιγμή... Δεν είναι κακό άλλωστε να το παραδεχόμαστε...
Έχετε μέρες να γράψετε στο φόρουμ.. Λυπάμαι που αναλώνεστε μόνο στο συγκεκριμένο θέμα και με τέτοια διάθεση.
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

Ιωάννα


Αν δεν σκάσουν μολότοφ, κόσμος δεν μαζεύεται στο φόρουμ :P

staboz

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν συζητητή από το να λειτουργεί η κατάθεση μιας σκέψης του ως βόμβα μολότωφ. Πολύ πετυχημένος ο παραλληλισμός σου, Ιωάννα!
Όταν μάλιστα η παρουσία του γίνεται «φοβερά αστείο», τότε έχει πετύχει απόλυτα.
Τώρα το να αναγνωριστεί και ως πάπας... Έ! αυτό πια ξεπερνάει και την πιο τολμηρή του επιθυμία...!
Ευχαριστώ, φίλτατοι... μου δώσατε πολύ θάρρος.
Έ, δεν πειράζει... Ύβρισα λιγάκι τους θεούς σας, έ;
(Ηθοποιούς, ψευτοτραγουδιστές, ψευτοκαλλιτέχνες, λογοτέχνες με τόοοοοσο βαθιά σκέψη...)
Όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους της χαζοχαρούμενης κουλτούρας επιπέδου Μενεγάκη, Αυτιά, Κουΐκ και Καμπουράκη...
Ρωμ. ε΄6-10

Iaspis

Σέ τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι νά διαβάζει κάποιος τήν ενότητα από τήν αρχή.
Καθότι η επίμαχη φράση έχει ξανασυζητηθεί καί σέ άλλη ενότητα μέ εκπληκτικό ζήλο καί βουλιμία, σάν νά επρόκειτο γιά αποκάλυψη, θά ήθελα νά επισημάνω πώς ούτε τώρα, ούτε καί τότε...η φράση megali blakeia, ήταν τό κυρίως θέμα. Η εν λόγω φράση νομίζω λειτουργεί απλώς σάν αιχμή απαραίτητη, πού τίθεται γιά νά προσελκύσει, τήν προσοχή τού προσβαλλομένου αδελφού μας, ώστε αυτός νά ιδεί τό κυρίως θέμα, τό οποίο είναι επίσης έντονα υπογραμμισμένο μά άριστα κρυμμένο, μέ τρόπο ώστε νά τό συλλαμβάνει μόνον ο άμεσα ενδιαφερόμενος, ενώ οι υπόλοιποι θά ασχολούνται μέ δύο λεξούλες σέ αζήτητη γλώσσα, σάν αυτή πού ενίοτε καταλαβαίνουμε αδικώντας δυστυχώς  τόν εαυτό μας πρωτίστως....Αλοίμονό μας! Τά greeklish δείχνουν εξευγενισμένα, εμπρός στίς διαλέκτους τής έπαρσης...

Έτσι ο άμεσα ενδιαφερόμενος (γιά νά επανέλθω εκτός θέματος)  μένει, αργά ή γρήγορα (αναλόγως τής ταχύτητας μέ τήν οποία θά αντιδράσει η καλή του προαίρεση), απερίσπαστος στό νά κατανοήσει από ποιά θύρα εισέβαλλε ο εχθρός, καί μέ ποιό τρόπο μάς προσέβαλλε...

Μέ αυτόν τόν τρόπο νομίζω πώς επιτυγχάνεται, υπό προστασία καί αξιοπρεπώς, η προσβολή τής προσβολής η οποία, επί τού παρόντος θέματος, νομίζω πώς συσχετίζεται μέ τήν προβολή τής προβολής......τού σήριαλ.... πού έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές στήν ζωή μας,... θά προσέθετα ανεπιφύλακτα!
Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ᾿ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. (Πραξ. δ\', 32-33)

Αρτέμης

Μετά την Ραλλία, έχουμε και την χαρά που αγνοείται...Και ακόμα να βάλουμε μυαλό!Τελοσπάντων, κάτι θα βρει να σκαλίσει ο Iaspis από κάνα ξεχασμένο γέροντα 10(και βάλε) αιώνων πριν και να μας βάλει πάλι σε σκέψεις..Καλό βράδυ!
Ακόμα και τα χαλασμένα ρολόγια,2 φορές την μέρα δείχνουν την σωστή ώρα..

Ξένια

Όλη αυτή η αντίδραση για μια Χαρά που αγνοείται...
Ευτυχώς δηλαδή γιατί αν μας έβλεπε από μιά μεριά δεν το γλυτώναμε το... \"χειροκρότημα\"
Εν μέσω \"αγἰας\" όλα αυτά είναι, (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι), αναμενόμενα ότι θα συμβούν...
Και ακόμα να έρθει η Ανάσταση...
Καλό αγώνα έστω και τώρα...!
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

Iaspis

Quote from: planaria
Quote from: IaspisΞένια δέν νομίζω πώς θέλει ο κύριος Σταύρος νά προσβάλλη εμάς! Τήν προσβολή θέλει νά προσβάλλη, καί είναι καλό πού υπάρχει κάποιος πού μπορεί νά κάνει κάτι τέτοιο. Γιατί είναι πολύ δύσκολο γιά μάς νά τά καταφέρουμε χώρις βοήθεια. Μήν στεναχωρείσαι!
Μητσάρα καλημέρα κ όλας. Και εγώ άμα άκουγα την φράση του κ.Σταύρου που λέει ότι γράψε τουλάχιστον λίγο σωστά ελληνικά θα τα \'παιρνα λίγο...
Γιατί αυτό δεν είναι προσβολή της προσβολής όπως γράφεις εσύ... Καλό θα είναι πάντως όταν εκφράζουμε μια άποψη να δίνουμε κ τα κατάλληλα επιχειρήματα. Η Ξένια είδε κάτι στην τηλεόραση, της άρεσε κ στο πρώτο μήνυμά της έγραψε κ τους λόγους για τους οποίους της άρεσε. Όταν λοιπόν κάποιος γράφει μια άλλη άποψη που έρχεται σε αντίθεση με την άποψη της Ξένιας (κ της οποιασδήποτε Ξένιας) καλό είναι να γράφει κ τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν αυτήν. Αλλιώς πίστεψέ με. Μπορεί εύκολα να γίνει ένα μπάχαλο όλο το φόρουμ, λέγοντας έτσι απλά ο καθένας την άποψή του κ μόνο, χωρίς να γίνεται διάλογος με επιχειρήματα, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει κ τίποτα το ωφέλιμο. Καλημέρα σε όλους
Τό χειρότερο πού μπορεί νά μάς συμβεί, είναι τό νά γίνεται η ζωή μας τηλεοπτικό σήριαλ, καί νά τό προβάλλουμε κιόλας!

Τό φόρουμ έχει ξαναγίνει «μπάχαλο», τό «μπάχαλο» δέν έχει ξαναγίνει φόρουμ...

Planaria ο αυτοσχεδιασμός σου, ως πρός τόν τρόπο πού μέ αποκαλείς (άν βέβαια εννοείς εμένα), δέν μού προκαλλεί ίχνος οικειότητας! Αντιθέτως μάλιστα! Σού ζητώ συγγνώμη, καί ταυτοχρόνως θέτω στόν εαυτό μου τήν υποχρέωση, νά αναζητήσω στό μέλλον τήν ευκαιρία γιά μία αληθινή καί υπαρκτή εξοικείωση μαζί σου.
Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ᾿ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. (Πραξ. δ\', 32-33)

planaria

Quote from: IaspisΤό χειρότερο πού μπορεί νά μάς συμβεί, είναι τό νά γίνεται η ζωή μας τηλεοπτικό σήριαλ, καί νά τό προβάλλουμε κιόλας!

Τό φόρουμ έχει ξαναγίνει «μπάχαλο», τό «μπάχαλο» δέν έχει ξαναγίνει φόρουμ...

Planaria ο αυτοσχεδιασμός σου, ως πρός τόν τρόπο πού μέ αποκαλείς (άν βέβαια εννοείς εμένα), δέν μού προκαλλεί ίχνος οικειότητας! Αντιθέτως μάλιστα! Σού ζητώ συγγνώμη, καί ταυτοχρόνως θέτω στόν εαυτό μου τήν υποχρέωση, νά αναζητήσω στό μέλλον τήν ευκαιρία γιά μία αληθινή καί υπαρκτή εξοικείωση μαζί σου.
Δεν είχα καμια διάθεση να ξανατοποθετηθώ σε αυτή τη συζήτηση για πολλούς λόγους αλλά αφού αναφέρθηκες σε μένα Ιασπί οφείλω νομίζω να σου απαντήσω

Quote from: IaspisΤό χειρότερο πού μπορεί νά μάς συμβεί, είναι τό νά γίνεται η ζωή μας τηλεοπτικό σήριαλ, καί νά τό προβάλλουμε κιόλας!
Θα μας (κυρίως σε μένα) εξηγήσεις κ όλας όμως με τι σχετίζεται αυτό που είπες με το θέμα που συζητάμε εδώ? (το σημαντικό θέμα.όχι το σήριαλ)

Quote from: IaspisPlanaria ο αυτοσχεδιασμός σου, ως πρός τόν τρόπο πού μέ αποκαλείς (άν βέβαια εννοείς εμένα), δέν μού προκαλλεί ίχνος οικειότητας! Αντιθέτως μάλιστα! Σού ζητώ συγγνώμη, καί ταυτοχρόνως θέτω στόν εαυτό μου τήν υποχρέωση, νά αναζητήσω στό μέλλον τήν ευκαιρία γιά μία αληθινή καί υπαρκτή εξοικείωση μαζί σου.
Πως γίνεται από την μία να μου λες ότι σε ενόχλησε η προσφώνηση μου σε σένα κ από την άλλη να μου ζητάς συγνώμη? Δεν το βρίσκω σωστό να λέμε μια συγνώμη έτσι απλά για να την πούμε. Και από την στιγμή που είπα κάτι που σε χάλασε, τότε εγώ πρέπει να σου ζητήσω συγνώμη.Κ ούτε βλέπω κανένα λόγο να έχεις την υποχρέωση να αναζητήσεις στο μέλλον την ευκαιρία για μια αληθινή εξοικείωση. Αυτά Ιασπί ( αφού το άλλο σε χάλασε) δεν γίνονται από υποχρέωση αλλά ελεύθερα κ αυθόρμητα...

Iaspis

Quote from: planariaΘα μας (κυρίως σε μένα) εξηγήσεις κ όλας όμως με τι σχετίζεται αυτό που είπες με το θέμα που συζητάμε εδώ? (το σημαντικό θέμα.όχι το σήριαλ)
Δέν γνωρίζω τί είναι σημαντικό γιά τόν κάθε άνθρωπο Planaria, όπως καί δέν γνωρίζω καί  γιά ποιό θέμα συζητάει ο κάθε ένας. Γιά μένα πάντως, αφού μέ ρωτάς, σημαντικό είναι αυτό πού συμβαίνει πίσω από τήν οθόνη, εκεί πού τό έργο δέν προβάλλεται. Καί φυσικά εκεί κανείς δέν μπορεί καί δέν πρέπει νά κρίνει. Όταν όμως αρχίζει η προβολή, τότε τά πράγματα αλλάζουν...
Καί σάν έργο εννοώ τό κάθε τί πού εκφράζεται από τόν καθένα.

Γιά τό σήριαλ δέν γνωρίζω τίποτε, ούτε καί τό trailer δέν είδα...καί ούτε προτίθεμαι. Ούτε καί τό κατηγορώ. Δέν είναι δικο μου, δέν έχει τό όνομά μου.Όποιος θέλει τό βλέπει...

Quote from: planariaΠως γίνεται από την μία να μου λες ότι σε ενόχλησε η προσφώνηση μου σε σένα κ από την άλλη να μου ζητάς συγνώμη?
Ακριβώς γι αυτό τόν λόγο σού ζητώ συγγνώμη, επειδή η προσφωνησή σου λειτούργησε σάν παράσταση σέ μένα, καί εκφράστηκα κατά κάποιον τρόπο μέ εναντίωση. Δέν θά εκφραζόμουν άν δέν επρόκειτο γιά τό όνομά μου. Εξάλου, σού είπα, προσπαθώ νά αποφεύγω τίς παραστάσεις (άν καί δέν είναι πάντα εύκολο).

Quote from: planariaΚαι από την στιγμή που είπα κάτι που σε χάλασε, τότε εγώ πρέπει να σου ζητήσω συγνώμη.
Άν θέλεις μπορείς νά τό κάνεις. Εγώ πάντως, άν δέν τό κάνεις, δέν θά σκεφθώ γιατί δέν τό έκανες.

Quote from: planariaΚ ούτε βλέπω κανένα λόγο να έχεις την υποχρέωση να αναζητήσεις στο μέλλον την ευκαιρία για μια αληθινή εξοικείωση.
Γιά σένα ελπίζω νά τό δείς, καί γιά μένα εύχομαι νά μείνω συνεπής μέ τήν υποχρέωση πού έθεσα στόν εαυτό μου. Φυσικά τό δεύτερο θά φέρει, ελπίζω καί τό πρώτο.

Quote from: planariaΑυτά Ιασπί ( αφού το άλλο σε χάλασε) δεν γίνονται από υποχρέωση αλλά ελεύθερα κ αυθόρμητα...
Νά σού πώ Αλέξανδρε πώς δέν μέ «χάλασε». Αλλά καί νά μέ «χάλασε» υπάρχουν καί δυνατότητες επιδιόρθωσης. Γι αυτό καί εμένω...Όσο γιά τόν αυθορμητισμό, κατ\' εμέ απορρέει από τίς υποχρεώσεις πού θέτει ο καθένας στόν εαυτό του, καί βασίζεται σέ αυτές. Αλλιώς γίνεται παρόρμηση πού ισοπεδώνει τά πάντα. Κυρίως αυτά πού προάγουν τήν ανθρώπινη επικοινωνία!

Σού ζητώ καί πάλι συγγνώμη. Μάλλον επαναλαμβάνω τήν συγγνώμη μου!
Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ᾿ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. (Πραξ. δ\', 32-33)

staboz

Ρωμ. ε΄6-10

staboz

Ρωμ. ε΄6-10