News:

Η Συνευωχία ξανά στο Διαδίκτυο

Main Menu

Συνταγές για κεφτέδες

Started by Βασιλείου Μάριος, 19 June, 2007, 02:34:54 PM

Previous topic - Next topic

Βασιλείου Μάριος

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
--------------------------------------------------------------------------------

Κοτοκεφτέδες με μέντα
-------------------------------------

Υλικά
1/2 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
100 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά ξερή μέντα
1 κουταλιά
1 κουταλιά ξύδι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
Αφήνουμε το μίγμα 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (αν έχουμε φριτέζα ακόμα καλύτερα) και μόλις τους βγάλουμε από τη φωτιά, τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.


______________________________________________________________

Τοματοκεφτέδες

Υλικά
500 γραμμάρια ώριμες τομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, τα κρεμμύδια, και την κανέλλα και τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε μια μεγάλη κούπα. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει ένας πολτός πολύ μαλακός. Βάζουμε λάδι να κάψει στο τηγάνι και παίρνουμε μια κουταλιά από το μίγμα μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν οι κεφτέδες ψηθούν από τη μια μεριά τους γυρνάμε κι από την άλλη. Κατά προτίμηση, σερβίρονται ζεστοί. Στο μίγμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο τυρί φέτα για να γίνουν ακόμη πιο εύγεστοι.


_____________________________________________________________

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Υλικά:
2 κιλά ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές δυόσμο (ξηρό ή φρέσκο)
100 γρ.τυρί της αρεσκείας μας
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν. Ψιλοκόβουμε και την πιπεριά Φλωρίνης.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και τα κρεμμύδια και το τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το δυόσμο και το αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε τους ντοματοκεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Ταραμοκεφτέδες

Υλικό
1 δεματάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
100-150 γρ. ταραμάς
λίγο άνηθο,
λίγος δυόσμος
λίγο ξερό ψωμί
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
λίγο αλεύρι

Εκτέλεση
Μαραίνουμε με λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού τα ψιλοκόψουμε. Ρίχνουμε μαζί και τον δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Μετά τα ζυμώνουμε με το ψωμί που είναι μουσκεμένο με νερό. Στο τέλος προσθέτουμε τον ταραμά και ζυμώνουμε όλα τα υλικά να ενωθούν και να γίνουν ένα μίγμα.
Πλάθουμε ύστερα τους κεφτέδες, τους περνάμε στο αλεύρι και τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι και με δυνατή φωτιά.
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]