News:

Η Συνευωχία ξανά στο Διαδίκτυο

Main Menu

Μπισκότα

Started by Βασιλείου Μάριος, 19 June, 2007, 02:34:21 PM

Previous topic - Next topic

Βασιλείου Μάριος

ΜΠΙΣΚΟΤΑ
--------------------------------------------------------------------------------

Αρμυρά μπισκοτάκια
----------------------------------

Υλικά
1 ποτήρι νερού Αάδί
1 ποτήρι νερού βούτυρο
1 ποτήρι νερού γάλα
1 1 /2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια λάτι
1 κιλό αλεύρι, 1 αυγό

Εκτέλεσπ
Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν στην λεκανίτσα. Κάνουμε μετά τρύπα οτην μέση καιρίχνουμετο 1/2γάλαχλια-ρό, το αλάτι, την ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο και τα ζυμώ-νουμε όλα μαζί καλά. Αν η ζύ-μη είναι σφιχτή προσθέτουμε καιτο υπόλοιπο γάλα. Κάνου-με την ζύμη μια μάζα, ύστερα την πατάμε, την ανοίγουμε να πλατύνει. Στην συνέχεΐα με 1 πο-τηράκι του λικέρ κόβουμε στργγυ-λά κομματόκια. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με πινέλο με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε στον φούρνο30\'.
---------------------------------------------------------------------------------

Μπισκότα με σοκολάτα

Γίνονται 20-25 διπλά μπισκότα

Υλικά
1 1/2 κούπας βούτυρο μαλακό
2 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι βανίλια
2 αυγά ή 4 κροκούς
6 κούπες αλεύρι μαλακό
γλάσο σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο να αφρατέψει. ρίξτε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα, ώσπου να επιτύχετε ένα απαλό αφράτο μίγμα. Ρίξτε τα αυγά ή τα κροκάδια και κατόπιν το αλεύρι λίγο - λίγο ανακατεύοντας το απαλά.
Όταν το μίγμα γίνει σφικτό και δεν ανακατεύεται, ζυμώστε το με το χέρι, ώσπου να πάρει τόσο αλεύρι. όσο χρειάζεται. για να γίνει μια ζύμη μαλακιά, απαλή και εύπλαστη.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ψύλλο με πάχος 0,3 εκ. και κόψτε με κουπ - πατ δίσκους με διάμετρο 5 εκ. Αραδιάστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στρωμένο σε λαμαρίνα και ψήστε τα στους 2Ο0°C 10\'-15\', να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήστε τα να κρυώσουν επάνω σε σχάρα. Στο μεταξύ ετοιμάστε γλάσο σοκολάτας, και κλείστε τα μπισκότα δύο - δύο στρώνοντας λίγο γλάσο ενδιάμεσα. Στολίστε τα με ένα πουά σοκολάτας στο κέντρο.
Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

καρυδάτα

Γίνονται 30-35 μπισκότα

Υλικά
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 1/2 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
2/3 κούπας φρυγανιά τριμμένη
50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι βανίλια
1/2 δόση κρέμα βουτύρου απλή

Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα, να πήξουν και να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα καρύδια και τα υπόλοιπα υλικά, αφού τα ανακατέψετε προηγουμένως όλα μαζί. Το μίγμα δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό. ώστε να μπορεί να πλάθεται. Αν είναι μαλακό, προσθέστε άλλες 1-2 κουταλιές φρυγανιά ή καρύδια.
Πλάστε με το μίγμα μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού κι αραδιάστε τα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στρωμένο σε λαμαρίνα, σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήστε τα στους 175\"C 6\'-8\'.
\"Όταν κρυώσουν, βγάλτε τα από το χαρτί. Προαιρετικά ενώστε τα δύο-δύο με κρέμα βουτύρου ενδιάμεσα. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.
-------------------------------------------------------------------------------------
ανώμαλα
(σοκολατάκια με αμύγδαλα ή φουντούκια)

Γίνονται 100 περίπου
Υλικά
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κιλό αμύγδαλα ή φουντούκια ψημένα
4 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές σπορέλαιο
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου ή βανίλια

Εκτέλεση
Αλείφοντας τις παλάμες σας με βούτυρο τρίψτε ελαφρά τ\' αμύγδαλα ή τα φουντούκια για να βουτυρωθούν ολόγυρα, πριν τα ψήσετε, αφήστε να κρυώσουν
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο. Ρίξτε μέσα Τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια, κι ανακατέψτε τα να τυλιχθούν ολόγυρα με σοκολάτα.
Πάρετε μ\' ένα κουταλάκι κουταλιές από το μίγμα και τοποθετήστε τες επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Αφήστε τα σοκολατάκια να σταθούν, ώσπου να στερεοποιηθούν εντελώς και παίρνοντας τα ένα - ένα τυλίξτε τα σε χρυσόχαρτο.
Εναλλακτικά βουτήξτε μέσο σε χλιαρή λιωμένη σοκολάτα κομμάτια καραμελωμένα αμύγδαλα (πραλίνα) και τοποθετήστε τα επάνω στο λαδόχαρτο, να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Τυλίξτε τα σε χρυσόχαρτο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ινδοκάρυδα

Γίνονται 25-30 Ινδοκάρυδα

Υλικά
3 κούπες Ινδοκάρυδο
2 κουταλιές αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκόζη
2 κουταλιές βούτυρο
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
15 κερασάκια γλασέ, χωρισμένα στη μέση

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το Ινδοκάρυδο με το αλεύρι. Σε μία κατσαρόλα ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να ζεσταθούν.
Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε το Ινδοκάρυδο. Αφήστε το μίγμα να σταλθεί, ώσπου να κρυώσει. Βάλτε το σε κορνέ και με χοντρή μύτη, σε σχήμα αστεριού και άνοιγμα 2 εκ.
Βάλτε επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο μεγάλες ροζέτες. Τοποθετήστε στην κορυφή της κάθε μιας μισό κερασάκι γλασέ και ψήστε τα Ινδοκάρυδο στους 180\'C 20\' περίπου, να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων, γιατί στεγνώνουν πολύ γρήγορο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Καρύδες
Γίνονται 40 μπισκότα

Υλικά
5 αυγά χωρισμένα
2 κούπες ζάχαρη
4 κούπες ινδοκάρυδο (500 γρ.)
1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1/4 κουταλάκι βανίλια
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση
Χτυπήστε τα κροκάδια με τη μισή ζάχαρη, να αφρατέψουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικό και τέλος τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Βάλτε το μίγμα σε κορνέ και με απλή μύτη με άνοιγμα 1,5 εκ. βγάλτε κορδόνια με μήκος 6-7 εκ. επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο στρωμένο σε λαμαρίνα. Ψήστε τα μπισκότα στους 180°Ο 20\' περίπου, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε το να σταθούν 5\' και ξεκολλήστε τα με προσοχή από το λαδόχαρτο. Αφήστε το να κρυώσουν επάνω σε σχάρα. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων, γιατί στεγνώνουν πολύ γρήγορα.
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]