News:

Η Συνευωχία ξανά στο Διαδίκτυο

Main Menu

Καρμπονάρα αλα Volta gr

Started by Βασιλείου Μάριος, 19 June, 2007, 02:29:38 PM

Previous topic - Next topic

Βασιλείου Μάριος

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΑΛΑ VOLTA GR

Υλικά
1 κιλό μακαρόνια για χοντρά ή ταλιατέλες
300 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. Γλυκού αλεύρι
Αλάτι πιπέρι άσπρο
1 φλιτζ. Λευκό κρασί
1 φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
2 φλιτζ. Κασέρι
2 φλιτζ. Gouda
½ φλιτζ. Παρμεζάνα
½ φλιτζ. Μαϊντανό
Λίγο λάδι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρετε το μπέικον, το ζαμπόν, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνέχεια ρίχνετε και το κρασί. Μόλις πιεί το ζουμί του ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι και το κατεβάζετε από την φωτιά.
Ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε. Βάζετε τα μακαρόνια βρασμένα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε, τα ρίχνετε σε πυρέξ και τα βάζετε στον φούρνο για 5 λεπτά. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγη τριμμένη φρυγανιά από πάνω.
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]