Αποστολέας Θέμα: Οι μουσουλμάνοι τσάμηδες UCK-U CC-Aλβανοί-Τούρκοι-οι Αλβανοτσάμηδες  (Αναγνώστηκε 2537 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Μαρκήσιος de Karampa

  • Αρχιτρίκλινος
  • Hero Member
  • ***
  • Μηνύματα: 719
    • Προφίλ
ΑΠ. Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ:
ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ UCK-U CC-Aλβανοί-Τούρκοι-οι Αλβανοτσάμηδες
Γ΄ έκδοση επαυξημένη και ενημερωμένη (Εκδόσεις «ΠΕΛΑΣΓΟΣ»)


Γράφει: Βασίλης Κονιτσιώτης


Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την Β΄ έκδοση, ο καταξιωμενος στον χώρο της συγγραφής φιλόλογος συγγραφέας κ. Απόστολος Παπαθεοδώρου, εκυκλοφόρησε την επαυξημένη και πλέον ενημερωμένη Γ΄ έκδοση, που διαπραγματεύεται ένα μεγάλο εθνικό θέμα, το ανύπαρκτο φαινομενικά για τη χώρα μας, αλλά δυστυχώς υπαρκτό, υποβολιμαίο και υποκινούμενο από την Αλβανική Κυβέρνηση που αναφέρεται στους Αλβανοτσάμηδες και τις «περιουσίες» τους.
Μετά την ανακήρυξη σαν ανεξαρτήτου κράτους της περιοχής του Κοσόβου, του λίκνου του σερβικού πολιτισμού, τα διαλαμβανόμενα στο εξαιρετικό βιβλίο του Απόστολου Παπαθεοδώρου αποτελούν μία εθνική έγερση και συγχρόνως ένα πολύτιμο ιστορικό πόνημα για κάθε Έλληνα, ιδίως Ηπειρώτη του οποίου κατά πρώτον λόγον διακυβεύουν την ιστορία του, απειλούν την ειρήνη και ελευθερία του και ονειρεύονται προσαρτήσεις στην εκκολαπτόμενη με την ανοχή και σιγοντάρισμα των ισχυρών «Μ. Αλβανία». Με την προσθήκη 84 επί πλέον σελίδων λίαν αποκαλυπτικών για τα άνομα σχέδια του Αλβανικού κρατιδίου σε βάρος της χώρας μας, η οποία δυστυχώς δεν ήρθη και πάλι στο ύψος των περιστάσεων όλα αυτά τα χρόνια και εγκατέλειψε το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και τους Βορειοηπειρώτες στην τύχη τους. Το «ηχηρό καμπανάκι» για τους μονίμως εφησυχάζοντες αρμόδιους χτυπά ο συγγραφέας, όπως ευφυώς αναφέρει στον πρόλογό του. Διότι όσο και αν φαίνεται μικρό και ασήμαντο κατ’ άλλους ανύπαρκτο, με την αδράνειά μας μπορεί να προκαλέσει με την πάροδο του χρόνου, σοβαρές και επιβλαβείς επιπτώσεις, ίσως και ανεπανόρθωτες, όπως συνέβη με το λεγόμενο «Μακεδονικό» και βρεθήκαμε σήμερα στη δύσκολη και επώδυνη θέση με το κρατίδιο των Σκοπίων.
Η Γ΄ έκδοση του βιβλίου περιέχει μία πληρέστερη όσο και συμπληρωματική ενημέρωση και περιλαμβάνει όσα έλαβαν χώραν τα τελευταία τέσσερα χρόνια δείχνοντας τον κατάλληλο και πρέποντα εθνικό σχεδιασμό και προσανατολισμό για να μην θρηνήσουμε νέες «χαμένες» πατρίδες.
Ο συγγραφέας στο βιβλίο του αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια και ρεαλιστικότητα την ιστορία της Θεσπρωτικής γης από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι τις μέρες μας και αναλύει λεπτομερώς τον όρο «Τσάμηδες» και «Τσαμουριά», τους κατοίκους της περιοχής κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, τους κατοίκους που ασπάσθηκαν τον Μωαμεθανισμό εκόντες-άκοντες από τους Τούρκους και τα πρώτα δείγματα του μισελληνισμού των Μουσουλμάνων Τσάμηδων.
Επικεντρώνει την αφήγηση και παράθεση των γεγονότων στην κατοχή, όταν οι Τσάμηδες συνεμάχησαν με τους κατακτητές και επιδίδονταν σε κάθε είδους ανοσιούργημα, εκτελέσεις, φόνους και βιαιοπραγίες εναντίον των Χριστιανών κατοίκων της περιοχής.
Διαχρονικά και με την παράθεση των γεγονότων ο συγγραφέας φθάνει μέχρι την εποχή της πτώσεως του υπαρκτού σοσιαλισμού και στην αναβίωση στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από την Αλβανία το θέμα των Τσάμηδων με προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας και με τη δημιουργία της στρατιωτικοπολιτικής οργάνωσης «Τσαμουριά» (Cameria).
Το βιβλίο του Απόστολου Παπαθεοδώρου είναι ένα «εγερτήριο σάλπισμα» προς όλους τους Έλληνες για να μάθουν, να γνωρίσουν και να πλουτίσουν τις γνώσεις τους για τον «βίο και την πολιτεία» των Τσάμηδων τόσο κατά την διάρκεια της κατοχής και του αποκληθέντος «εμφυλίου πολέμου», τις συνεργασίες τους με τον Γερμανικό Στρατό κατοχής και με την εφαρμογή του σχεδίου γενοκτονίας των κατοίκων της Θεσπρωτίας με θύματα νεκρούς και ομήρους περισσότερους από 1000 με πυρπολήσεις και υφαρπαγές περιουσιών, εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκαν σαν εγκληματίες πολέμου. Και παρ’ ότι η χώρα μας βοήθησε να ορθοποδήσει το διαλυμένο κράτος της Αλβανίας κατά την δεκαετία του ’90 και βοηθά ακόμη μέχρι σήμερα με κάθε μέσον και με τεράστιες δαπάνες, εν τούτοις τα σχέδια τα πονηρά των αλβανών απαιτούν αφύπνιση, εγρήγορση και ενημέρωση πριν είναι αργά! Σαν «επιμηθείς» στα εθνικά μας θέματα δημιουργήσαμε μία απαράδεκτη από πάσης πλευράς κατάσταση αφού όλοι κάτι διεκδικούν από εμάς, όλοι κάτι θέλουν να κόψουν και να προσαρτήσουν από τον εθνικό κορμό της Ελλάδος.
Το βιβλίο του Απόστολου Παπαθεοδώρου είναι η πληρέστερη μελέτη για τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες που τόσα δεινά είχαν προκαλέσει στον τόπο μας στο παρελθόν.
http://www.proinoslogos.gr
«Ἒπου Θεῷ, ὃρκῳ μἠ χρῶ, τέχνη χρῶ, ἐπί ρώμῃ μή καυχῶ, βίας μή ἒχου, εὐτυχίαν εὒχου, κακίας ἀπέχου, παιδείας ἀντέχου..»