Αποστολέας Θέμα: Μακεδονισμός, ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων 1944-2006  (Αναγνώστηκε 2612 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ρωμηός

  • Συμποσιάρχης
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1991
    • Προφίλ
    • http://www.romios.bravehost.com
Μακεδονισμός, ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων 1944-2006
« στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2007, 02:23:24 μμ »
Από το \'44 διεκδικούν το όνομα «Μακεδονία»


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Από το 1944 η κυβέρνηση των Σκοπίων διεκδικεί την ονομασία «Μακεδονία». Αυτό αποδεικνύει επιστημονική μελέτη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), που συγκέντρωσε και δημοσιεύει περισσότερα από 300 επίσημα τεκμήρια του γειτονικού κράτους, που φανερώνουν τη διαχρονική και αδιάσπαστη πολιτική, που ακολουθείται επί 62 χρόνια.


Αποδεικνύεται επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΜΣ, ότι τα Σκόπια παραβιάζουν κατάφωρα την Ενδιάμεση Συμφωνία, αλλά και τις θεμελιώδεις καταστατικές αρχές της Ατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου επιθυμεί να ενταχθεί σύντομα η χώρα.

Στην έκδοση «Μακεδονισμός, ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων 1944-2006», που κυκλοφορεί πανελλαδικά από τις εκδόσεις «Εφεσσος», δημοσιεύονται νόμοι, διατάγματα, πρακτικά της Βουλής, επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, χάρτες, σχολικά βιβλία διδασκαλίας, και άλλα επίσημα τεκμήρια του κράτους των Σκοπίων, με τα οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΜΣ, γαλουχήθηκαν τρεις γενιές υπηκόων της γειτονικής χώρας.

Κατά την άποψη των μελετητών, οι απόψεις αυτές θα αποδειχτούν μελλοντικά καταστροφικές για την ίδια τη χώρα και για τον πληθυσμό της. Η μελέτη θα διαχυθεί στο Διαδίκτυο από την ΕΜΣ, ενώ τα πρώτα αντίτυπά της επιδόθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή, στους αρχηγούς των κομμάτων, στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και σε θεσμικούς παράγοντες του δημόσιου βίου.

Τη μελέτη, σε ελληνική και σε αγγλική γλώσσα, χρηματοδότησε το «Καρίπειο» Ιδρυμα Μελετών Μακεδονίας-Θράκης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/09/2007