Αποστολέας Θέμα: Εξελέγη ο νέος Πατριάρχης Ρουμανίας  (Αναγνώστηκε 2072 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ρωμηός

 • Συμποσιάρχης
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1991
  • Προφίλ
  • http://www.romios.bravehost.com
Εξελέγη ο νέος Πατριάρχης Ρουμανίας
« στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2007, 01:20:13 μμ »
ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνα και Αρχιεπίσκοπος Ιασίου κ. Δανιήλ είναι ο νέος Πατριάρχης Ρουμανίας, ύστερα από ψηφοφορία που διεξήχθη στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βουκουρέστι (12/9/2007) και στην οποία έλαβαν μέρος οι Ιεράρχες της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ρουμανίας και οι αντιπρόσωποι των Εκκλησιαστικών επαρχιών, κληρικοί και λαϊκοί.

Πληροφορηθείς την εκλογή του κ. Δανιήλ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση από το Μαϊάμι: «Μια λαμπρά εκκλησιαστική προσωπικότης της Ιεραρχίας της ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, ο από Μολδαβίας Μητροπολίτης κ. Δανιήλ είναι από σήμερα ο νέος Πατριάρχης Ρουμανίας. Άνδρας νέος, μορφωμένος και δραστήριος σε όλους τους τομείς ο νέος Πατριάρχης, προοιωνίζεται ημέρες δόξης και μεγαλείου για την Εκκλησία του. Ως Μητροπολίτης απέδειξε τους ευρείς ορίζοντες του, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του, την αγάπη του προς το ποίμνιό του, την υποστήριξη του μοναχισμού του, την προσήλωσή του στα πάτρια, τη σεμνότητά του. Είμαι βέβαιος ότι και ως Πατριάρχης ο κ. Δανιήλ θα δικαιώσει την ψήφο κλήρου και λαού πού τον ανέδειξε στο υψηλό του αξίωμα και θα συνεχίσει την λαμπρά παράδοση των Πατριαρχών Ρουμανίας, πού μέσα από δυσκολίες και προβλήματα οδήγησαν το σκάφος της Εκκλησίας με ασφάλεια σε εύδιους λιμένες. Στον αγαπητό αδελφό και εγκάρδιο φίλο Πατριάρχη Δανιήλ σφίγγω το χέρι και του εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο βαρύ του έργο. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα καλλιεργήσει ακόμη περισσότερον τους αμοιβαίους δεσμούς της με την αδελφή Εκκλησία της Ρουμανίας, και οι καρποί αυτής της αγαστής συνεργασίας θα είναι ασφαλώς προς δόξαν Θεού και προκοπήν των χριστιανών μας. Εις πολλά έτη Δέσποτα. Άξιος»Αποσυνδεδεμένος Μαρκήσιος de Karampa

 • Αρχιτρίκλινος
 • Hero Member
 • ***
 • Μηνύματα: 719
  • Προφίλ
Εξελέγη ο νέος Πατριάρχης Ρουμανίας
« Απάντηση #1 στις: 01 Οκτωβρίου, 2007, 02:32:43 μμ »
Ενθρονίστηκε ο νέος Πατριάρχης Ρουμανίας
Κυριακή, 30.09.07
Παρουσία εκπροσώπων του κλήρου και της πολιτικής ζωής της Ρουμανίας τελέστηκε την Κυριακή στο Βουκουρέστι η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Δανιήλ.

Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Πατριάρχη Ρουμανίας παραβρέθηκαν -μεταξύ άλλων- εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, διαφόρων ορθοδόξων Εκκλησιών ανά την υφήλιο, ο πρόεδρος της χώρας Τράιαν Μπασέσκου και οι πρώην πρόεδροι Ίον Ιλιέσκου και Εμίλ Κονσταντινέσκου, ο πρωθυπουργός Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου και εκπρόσωποι του κοινοβουλίου.

Ο 56χρονος τέως μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας Δανιήλ, διαδέχεται στον Πατριαρχικό Θρόνο τον μακαριστό Θεόκτιστο, ο οποίος απεβίωσε στις 30 Ιουλίου, μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Δανιήλ, ο οποίος εξελέγη νέος Πατριάρχης Ρουμανίας στις 12 Σεπτεμβρίου, έχει γεννηθεί στην Τιμισοάρα και μετά από σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Σιμπίου, αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του μοναχισμού.


ΑΠΕ - ΜΠΕ
«Ἒπου Θεῷ, ὃρκῳ μἠ χρῶ, τέχνη χρῶ, ἐπί ρώμῃ μή καυχῶ, βίας μή ἒχου, εὐτυχίαν εὒχου, κακίας ἀπέχου, παιδείας ἀντέχου..»