Μπαχαλοεκτόνωση...!

Started by quality, 20 September, 2007, 10:29:55 PM

Previous topic - Next topic

ρωμηός

Quote from: XeniaΚαι εγώ συμπλήρωσα ότι είναι και η ροκ λατρευτική είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι.. απλά λατρεύει κάποιον άλλον και όχι αυτόν που θα έπρεπε.
Δηλαδή αν λάτρευε αυτόν που θα έπρεπε, θα άκουγες ροκ?


Quote from: Xenia..έχω επιλέξει μερικά - ελάχιστα που το περιεχόμενό τους δεν με υποτιμά σαν άνθρωπο πχ Τον προσκυνητή του Αλκίνοου Ιωαννίδη..και ελάχιστα επίσης ξένα.
Βλέπεις ότι και συ έχεις επιλέξει, με τα δικά σου βεβαίως κριτήρια. Το ίδιο κάνει και ο κάθε αρχάγγελος εδώ μέσα... Και φυσικά ο Αλκίνοος και τα τραγούδια του δεν είναι Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική. Είναι έντεχνο ελληνικό και εντάσσεται στην γενικότερη κατηγορία του ροκ. Τώρα αν μόνο και μόνο λόγω εκ της προσηγορίας (ροκ) εγκαταλείψεις και τον Ιωαννίδη...δικαίωμα σου!

Quote from: XeniaΚαι τέλος αγαπώ πολύ αυτά τα \"χριστιανοτράγουδα\" που βιάστηκες να βάλεις πρώτος την ταμπέλα. Έχουν ωραία νοήματα ΄για κάποιον που ΄πως είπες και συ εχει πάρει στα σοβαρά την σωτηρία του. Για του λόγου το αληθές σκέφτομαι να ανεβασω κάποια στιγμή μια λίστα.
Μπράβο ομολογία!!! Έτσι για να σε τσιτάρω τώρα σου αφιερώνω ένα τραγουδάκι του Σαββόπουλου, να χεις να με θυμάσαι!!!

«Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας, είναι πολύ ζαχαρωμένα,
ταιριάζουν σε σοκολατόπαιδα, μα δεν ταιριάζουνε για μένα».

Quote from: XeniaΔεν ήξερες ότι υπάρχει συλλογική συνείδηση?
Κι αν δεν ήξερα, το έμαθα. Το θέμα είναι με ποιό σκεπτικό νομίζεις ότι εκφράζεις εσύ αυτή τη συλλογική συνείδηση.

Quote from: XeniaΘα πεί ότι σε κάποια θέματα είμαστε συνυπεύθυνοι, έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης. Πάνω σε αυτό θα σου θυμίσω μια φράση που είχες πει εσύ ο ίδιος πριν καιρό : \" Το φόρουμ αποτελεί ευθύνη όλων μας \"
ΥΓ. \"συ είπας
Για να ακριβολογήσουμε τώρα, συλλογική συνείδηση δεν υφίσταται. Συλλογική ευθύνη ναι. Αλλά συλλογική συνείδηση??? Τι εστί??? Μεμετριασμένη Εξελιξιαρχία κατά Νικρομ??? :mbounce:

mistral

Quote from: romiosΓια να ακριβολογήσουμε τώρα, συλλογική συνείδηση δεν υφίσταται. Συλλογική ευθύνη ναι. Αλλά συλλογική συνείδηση??? Τι εστί??? Μεμετριασμένη Εξελιξιαρχία κατά Νικρομ??? :mbounce:
Αν θυμάμαι σωστά ο Βίλχελμ Ράϊχ μιλούσε για το παγκόσμιο συλλογικό ασυνείδητο ή την συλλογική συνείδηση
Και αργότερα ο Άντλερ συνεχιστής του Ράϊχ ίσως και μαθητής του (?) μίλαγε και αυτός για συλλογική συνείδηση
Εννοούσαν ότι όσον αφορά την συλλογική συνείδηση ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ως ατομική συνείδηση μέρος μιάς μεγαλύτερης συλλογικής συνείδησης που εμπεριέχει μνήμες όλης της ανθρωπότητας απ την δημιουργία της μέχρι σήμερα και κατ\' αναλογίαν και μια φυλή ή ένας λαός έχει την δική του συλλογική συνείδηση με τις μνήμες του που μεταφέρονται μέσα απ τις ατομικές συνειδήσεις των μελών της φυλής και διαιωνίζονται μέσα στον χρόνο απ το μακρυνό παρελθόν μέχρι και το σήμερα και θα διαιωνίζονται εσαεί για όσο θα υπάρχει η φυλή .. και κάτι τέτοια
Σε γενικές γραμμές και σε πολύ ελεύθερη απόδοση κάπως έτσι έχει το θέμα της συλλογικής συνείδησης..
Μην με δείρετε αν δεν λέω με απόλυτη ακριβεια τα στοιχεία... πάνε λίαν επιεικώς πάνω απο 2 δεκαετίες όταν τα διάβαζα
[b]«Θεέ μου, δώσε μου αγνότητα και εγκράτεια, αλλά όχι ακόμα.» [/b]  [i]Άγιος Αυγουστίνος[/i]
[i]Τα προσωπικά μηνύματα διαγράφονται [b]χωρίς να διαβαστούν.[/b]
Διαβάζω [b]μόνον[/b] παραθέσεις που επιλέγω και αγνοώ τις υπόλοιπες.[/i]

ρωμηός

Εννοούσα τη μετεξέλιξη της Συλλογικής Ευθύνης σε Συλλογική Συνείδηση, απαντώντας στο \"Συ είπας\" της Ξένιας. Συλλογική Ευθύνη είναι η λειτουργία του Φόρουμ, με την έννοια ότι όλοι βάζουμε το λιθαράκι μας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να παράγει και συλλογική συνείδηση. Συλλογική συνείδηση σε ένα φόρουμ δεν δύναται να υπάρξει, ιδίως στη βάση αυτή που το έθεσε η Ξένια (θα το αποδώσω με έναν ιντερνετικό ορο \"προστασία του φόρουμ από κακόβουλο μουσικό λογισμικό\"... :) )

staboz

Από ημέρες, που παρακολούθησα τον διάλογο πάνω στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα, σκεφτόμουν να σημειώσω μερικά πράγματα, αλλά η ατμόσφαιρα των ημερών με εμπόδιζε. Τώρα είναι μάλλον κατάλληλη η στιγμή.

1. Η ρόκ μουσική δεν είναι όλη σατανιστική μουσική, με την έννοια ότι υμνεί τον σατανά ως θεό. Ένα τμήμα της ροκ είναι πράγματι σατανιστικό. Γενικώς όμως η μουσική αυτή διευκολύνει τη στροφή των ακροατών της προς τον σατανισμό. Το 1993 η Ελλάδα συγκλονίστηκε από τη σύλληψη ομάδας 3 σατανιστών που είχαν κάνει ανθρωποθυσίες (γυναικών) στον σατανά (Ασημάκης Κατσούλας 21 χρόνων, Μανόλης Δημητροκάλης 19 χρόνων, Δήμητρα Μαργέτη 18 χρόνων). Όταν ο Ασημάκης Κατσούλας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς έφτασε στο σημείο αυτό, απάντησε: \"Ο επηρεασμός μας ήταν κυρίως από τη μουσική Heavy Metal. Από την Γ΄ Γυμνασίου επηρεάστηκα... Πιστεύω ότι υπάρχει μια κλίκα παγκόσμια\". Τα δημοφιλέστερα πάντως συγκρο τήματα της ροκ μουσικής είναι σατανιστικά (Rolling Stowns, Black Sabbath, Led Zeppelin, Pink Floyd, AC/DC, KISS, Plasmatics, Iron Maiden, o Alice Cooper κ.τ.λ.).

2. Το καθαυτό χαρακτηριστικό της ροκ μουσικής είναι ο σεξουαλισμός. Ο Mick Jagger του συγκροτήματος των Rolling Stowns το δήλωσε ξεκάθαρα: \"Η μουσική ροκ είναι σεξ και πρέπει να χτυπήσουμε τους νέους κατάμουτρα μ᾿ αυτήν\"! Και σε άλλη συνέντευξη: \"Οι ροκ χοροί είναι μια αντικατάσταση του σεξ\". Και ο Frank Zappa δήλωσε τα εξής: \"Το χτύπημα των κρουστών αντιπροσωπεύει φιλήδονες κινήσεις του ανθρώπινου σώματος. Το να αρνηθεί κανείς τη μουσική ροκ είναι σαν να αρνείται τη σεξουαλικότητα. Οι ήχοι της είναι απόλυτα συμβολικοί\". Άλλωστε το ίδιο το όνομα τής ροκ, το \"Rock n\' Roll\", σημαίνει τη σεξουαλική πράξη που γίνεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

3. \"Η ροκ είναι μουσική που ακούγεται καλύτερα, όταν έχεις πάρει μια δόση ναρκωτικών\" (Jerry Garcia, αρχηγός του συγκροτήματος \"Grateful Dead\").

4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
   Ο σεξουαλισμός εξηγεί τη δημοτικότητα της ροκ μουσικής. Ερεθίζει τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου. Και βέβαια όλοι είμαστε επιρρεπείς σε αυτά! Εκτός αν κάποιοι είναι άσαρκοι!
Επομένως, φίλτατοι, ό τι μας αρέσει δεν σημαίνει ότι είναι και καλό, όμορφο, ωφέλιμο. Από κει και πέρα ο καθένας συνείδηση έχει, άς κανονίσει με τη συνείδησή του. Όλοι πάντως κάποια μέρα θα παρασταθούμε ενώπιον του φοβερού βήματος του Δικαίου Κριτού και θα δώσουμε λόγο και των πράξεων, και των λόγων, και των σκέψεων, και των επιθυμιών μας. Είθε όμως να βρούμε έλεος!
                         Στ.

ΥΓ. Διαφωτιστικό το βιβλίο του κ. Νικ. Π. Βασιλειάδη \"ΜΟΥΣΙΚΗ: νότες ζωής ή αντίλαλοι θανάτου;\", έκδ. \"Ο ΣΩΤΗΡ\".
Ρωμ. ε΄6-10

mistral

Quote from: romiosΣυλλογική συνείδηση σε ένα φόρουμ δεν δύναται να υπάρξει, ιδίως στη βάση αυτή που το έθεσε η Ξένια (θα το αποδώσω με έναν ιντερνετικό ορο \"προστασία του φόρουμ από κακόβουλο μουσικό λογισμικό\"... :) )
Εννοείται πως δεν γίνεται :)
Προσοχή στο κακόβουλο λογισμικό!  
... ειδικά εάν προέρχεται απ την ...δολιοφθορέα Ξένια :P
[b]«Θεέ μου, δώσε μου αγνότητα και εγκράτεια, αλλά όχι ακόμα.» [/b]  [i]Άγιος Αυγουστίνος[/i]
[i]Τα προσωπικά μηνύματα διαγράφονται [b]χωρίς να διαβαστούν.[/b]
Διαβάζω [b]μόνον[/b] παραθέσεις που επιλέγω και αγνοώ τις υπόλοιπες.[/i]

Ξένια

Παύλο αφιέρωσες τόσες γραμμές για να μας πεις για τη συλλογική συνείδηση..Που στην τελική πήρες την απάντησή σου από τον mistral ακόμα και γι\' αυτό. Αλλά αυτό είναι το θέμα σου τώρα? Δεν βρήκες τίποτα άλλο αξιοπρόσεκτο στα όσα γράφτηκαν?

Quote from: stabozη μουσική αυτή διευκολύνει τη στροφή των ακροατών της προς τον σατανισμό.

Τα δημοφιλέστερα πάντως συγκρο τήματα της ροκ μουσικής είναι σατανιστικά (Rolling Stowns, Black Sabbath, Led Zeppelin, Pink Floyd, AC/DC, KISS, Plasmatics, Iron Maiden, o Alice Cooper κ.τ.λ.).

Επομένως, φίλτατοι, ό τι μας αρέσει δεν σημαίνει ότι είναι και καλό, όμορφο, ωφέλιμο. Από κει και πέρα ο καθένας συνείδηση έχει, άς κανονίσει με τη συνείδησή του.
Και επαναλαμβάνω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει λάθη.. Μήπως όμως έχει δικαίωμα να παίρνει στο λαιμό του και άλλους? Ήδη ο καθένας μας έχει το δικό του αγώνα, γιατί να τον δυσκολεύει ο άλλος αντί να τον βοηθάει να ανέβει..?
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

mistral

Δεν είναι τραγικό Ξένια το να ακούσει κάποιος - ειδικά νέος - μουσική ρόκ
Το θέμα - κατά την δική μου αντίληψη - δεν είναι να απαγορεύει κάποιος το οτιδήποτε
Απλά να βελτιώνει την πνευματικότητά του και να ανεβαίνει σιγά σιγά ενασχολούμενος με τα πνευματικά θέματα
Αυτό - η ενασχόληση με τα πνευματικά χωρίς απαγόρευση των μη πνευματικών - οδηγεί κάποια στιγμή απο μόνο του στην εντελώς αυθόρμητη και χωρίς κόπο απομάκρυνση απο πηγές αντίθετες με την πνευματική πορεία του ανθρώπου. Όπως λένε αρκετοί άγιοι και γέροντες είναι καλύτερα ο άνθρωπος να ασχολείται με την αύξηση της αρετής παρά με την καταπολέμηση των παθών. Η μη καταπολέμηση των παθών δεν σημαίνει αναγκαστικά και αποδοχή τους σημαίνει απλά αδιαφορία για την ύπαρξή τους. Αν ο νούς μου δεν ασχολείται καθόλου με ένα πάθος και ασχολείται συνέχεια με την αντίθετη του συγκεκριμένου πάθους αρετή το πάθος εξαφανίζεται. Ενώ στην περίπτωση που ασχολούμαι συνέχεια με την καταπολέμηση ενός πάθους ο νούς μου γυροφέρνει - έστω και αντιτασσόμενος - γύρω απ το πάθος και όχι απ την αρετή. Προσωπική μου πρόταση αλλά και εμπειρία: μην προσπαθείς να σταματήσεις να ακούς κάποιο είδος μουσικής που σου αρέσει.. ασχολήσου με το να ακούς όλο και περισσότερο βυζαντινή μουσική ψαλμωδίες και γενικώς να ευφραίνεται η ψυχή σου με πνευματικά ακούσματα, μουσικά αλλά και όχι μόνον. Κάποια στιγμή με τον καιρό θα δείς πως κάτι που σήμερα σε ενθουσιάζει σιγά σιγά θα σε αφήνει όλο και περισσότερο αδιάφορη.. μέχρι που όταν θα ακούς κάτι μή πνευματικό απλά θα απομακρύνεσαι  απ την πηγή αυτής της μουσικής ή θα αλλάζεις σταθμό. Τελικά δεν θα ακούς τίποτε μη πνευματικό, θα το αποστρέφεσαι, δεν θα σου κάθεται καλά στο αυτί. Προσωπικά αυτήν την εμπειρία έχω και την καταθέτω ..
[b]«Θεέ μου, δώσε μου αγνότητα και εγκράτεια, αλλά όχι ακόμα.» [/b]  [i]Άγιος Αυγουστίνος[/i]
[i]Τα προσωπικά μηνύματα διαγράφονται [b]χωρίς να διαβαστούν.[/b]
Διαβάζω [b]μόνον[/b] παραθέσεις που επιλέγω και αγνοώ τις υπόλοιπες.[/i]

Ξένια

Πολύ ωραίες σκέψεις και πίστεψέ με δεν μου είναι άγνωστες. Καθόλου όμως. Και ως γνώση και ως εμπειρία...
Αυτό που λες είναι πολύ όμορφο όταν ισχύει... και σε κανέναν δεν αρέσει να πιέζεται να κάνει κάτι. Εγώ προσωπικά δεν κάνω τίποτα χωρίς να το θέλω.. και όταν το κάνω (σπάνια) πείθω τον εαυτό μου ότι είναι για καλό και μετά το κάνω. Αλλά κάποια φορά που ήμουν πολύ πιεσμένη στο να κάνω κάτι, ένα πρόσωπο μου είπε: \" Η βασιλεία των ουρανών βιάζεται και βιασταί αρπάζουσιν αυτή\".. Δηλαδή ξέρεις συμβαίνουν στον άνθρωπο και τα δύο: Και να οδεύει κάποιες φορές αβίαστα προς την αρετή(πχ να νιώσει κατάνυξη σε κάποια ώρα προσευχής) αλλά και να νιώθει πως πρέπει να παλαίψει πάρα πολύ για να κερδίσει κάτι.
Τώρα αν είναι τραγικό να ακούει κανείς ροκ μουσική... τι να σου πω... Αν δεν είναι τραγική η αμαρτία, τότε δεν είναι και αυτό που είπες.
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

ρωμηός

Quote from: XeniaΠαύλο αφιέρωσες τόσες γραμμές για να μας πεις για τη συλλογική συνείδηση..Που στην τελική πήρες την απάντησή σου από τον mistral ακόμα και γι\' αυτό. Αλλά αυτό είναι το θέμα σου τώρα? Δεν βρήκες τίποτα άλλο αξιοπρόσεκτο στα όσα γράφτηκαν?
Α, τώρα μη παραποιείς την αλήθεια... Για κοίτα παραπάνω...Στην απάντησή μου προς εσένα, αφιέρωσα μόλις 1 σειρά για τη συλλογική συνείδηση. Επιπλέον σου έθεσα 4 ζητήματα για τα οποία απάντηση δεν έδωσες... Μη τα θέλουμε και όλα δικά μας...

Όσον αφορά την απάντηση που έλαβα από τον Μιστράλ, εν είδη \"τάπας\" (μπασκετική ορολογία), όπως φαίνεται ότι εννοείς, κοίτα λίγο προσεκτικότερα...Quote from: mistral
Quote from: romiosΣυλλογική συνείδηση σε ένα φόρουμ δεν δύναται να υπάρξει, ιδίως στη βάση αυτή που το έθεσε η Ξένια (θα το αποδώσω με έναν ιντερνετικό ορο \"προστασία του φόρουμ από κακόβουλο μουσικό λογισμικό\"...  )
Εννοείται πως δεν γίνεται
Επίσης το παρακάτω μπαίνει στο top10, μετά τη συλλογική συνείδηση:

Quote from: XeniaΚαι επαναλαμβάνω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει λάθη.. Μήπως όμως έχει δικαίωμα να παίρνει στο λαιμό του και άλλους? Ήδη ο καθένας μας έχει το δικό του αγώνα, γιατί να τον δυσκολεύει ο άλλος αντί να τον βοηθάει να ανέβει..?
Δηλαδή σε δυσκολέψαμε τώρα? Σε δυσκόλεψε ο αρχάγγελος? Σε πήραμε στο λαιμό μας? Πως έγινε αυτό?

:fishing: :fishing: :fishing:

Ξένια

Χα χα.. Έχεις πλάκα βρε Παύλο... Μαρέσει όταν δε συμφωνεί κανείς μαζί μου.. Για άντρες μιλώ κυρίως... Ξέρεις γιατί? Γιατί ο Έλληνας κυρίως άντρας δε μπορεί να δεχτεί ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει δίκιο σε μια συζήτηση. πραγματικά σας έχω παρατηρήσει και σας κάνω χάζι μερικές φορές... νασαι καλά μουφτιαξες τη διάθεση..:thankyou: :tease:
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

ρωμηός

Και φαντάσου ότι ακόμα δεν σε έχω στείλει να μου πλύνεις τα πουκάμισα...Για να καταλάβεις πλήρως τι σημαίνει ρωμηός άνδρας!!!


:mua: :mua: :mua:

Ξένια

Μόνο που πρέπει να εκσυγχρονιστείτε λίγο γιατί έχουν ψιλοαλλάξει οι καιροί... Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να καταλάβουν μερικοί ότι οι έννοιες ισότητα, ελευθερία έκφρασης, δικαιοσύνη, ευφυΐα, και πολλές άλλες είναι δυνατόν να εκφράζουν και μία γυναίκα εκτός από έναν άντρα... Αλλά... ας κάνουν μια προσπάθεια! Ποτέ δεν είναι αργά..
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

ρωμηός

Ήρθε η ώρα να κάνεις την επανάστασή σου!!! Εύγε!!!

Άνδρες φυλαχτείτε... :yikes: :yikes: :yikes:

petros

Quote from: XeniaΧα χα.. Έχεις πλάκα βρε Παύλο... Μαρέσει όταν δε συμφωνεί κανείς μαζί μου.. Για άντρες μιλώ κυρίως... Ξέρεις γιατί? Γιατί ο Έλληνας κυρίως άντρας δε μπορεί να δεχτεί ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει δίκιο σε μια συζήτηση. πραγματικά σας έχω παρατηρήσει και σας κάνω χάζι μερικές φορές... νασαι καλά μουφτιαξες τη διάθεση..:thankyou: :tease:
Κατ\' αρχήν να πω πως από τη συγκεκριμένη  συζήτηση αλλά και γενικότερα σε καμία περίπτωση δε βλέπω οτι προσπαθούν να βγουν από πάνω μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα αλλά απλά επειδή διαφωνούν με αυτά που λες. (Δεν παίρνω μέρος στο ποιος έχει δίκιο κατά τη γνώμη μου και ποιος όχι αλλά από όλους έχουν ακουστεί ωραίες σκέψεις). Ίσα ίσα το συμπέρασμα σου που έγραψα από πάνω μου φαίνεται τελείως ξεκάρφωτο!
Υ.Σ. Βλέπω ότι ο Παύλος το συνεχίζει στη πλάκα επομένως υπάρχει το ενδεχόμενο να το έγραψες και εσύ για πλάκα κι εγώ απλά να σε παρεξήγησα! Αν ισχύει αυτό παρακαλώ πες το μου... Κι ότι εχω γράψει μέχρι εδώ τα παίρνω όλα πίσω και ζητάω και συγγνώμη!

Κι ερχόμαστε εδώ:
Quote from: XeniaΜόνο που πρέπει να εκσυγχρονιστείτε λίγο γιατί έχουν ψιλοαλλάξει οι καιροί... Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να καταλάβουν μερικοί ότι οι έννοιες ισότητα, ελευθερία έκφρασης, δικαιοσύνη, ευφυΐα, και πολλές άλλες είναι δυνατόν να εκφράζουν και μία γυναίκα εκτός από έναν άντρα... Αλλά... ας κάνουν μια προσπάθεια! Ποτέ δεν είναι αργά..]
Προφανέστατα διαφωνώ ότι η πλειοψηφία των ανδρών πίστευει αυτά που ισχυρίζεσαι (λέω για πλειοψηφία γιατί πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις)!!! Αντίθετα μπορώ να φέρω παραδείγματα που οι γυναικες να πιστεύουν είναι ανώτερες κτλ... Ο προβληματισμός μου όμως  δεν είναι αυτός... Ίσα ίσα πιστεύω αυτό είναι μια στείρα συζήτηση που μόνο μικρα παιδάκια κάνουν.. (του στύλ εμείς είμαστε καλύτεροι κι όχι εσείς κτλ... )
Με αφορμή τα λεγόμενα σου λοιπόν θα πρότεινα να ανοίξει κάποιος ένα καινουριο topic  με θέμα \"η παρεξηγημένη έννοια της ισότητας των δύο φύλων\". Αυτό το θέμα προς Θεού δεν το σκέφτηκα τώρα μόνο κι μόνο από αυτά που έγραψες, Το σκέφτομαι εδώ και καιρό, απλά μου έδωσες μια καλή αφορμή. Το θέμα δεν το ανοίγω εγώ γιατί θα προτιμούσα να γράψουν γυναίκες έτσι ώστε να φύγει κάθε υποψία ότι αυτά που γράφονται είναι λόγω θιγμένου αντρικου εγωισμού ή οτιδήποτε τέτοιο... Παρακαλώ αν κάνουμε ένα τέτοιο topic να προσέξουμε πολύ να μη πέσουμε στη παγίδα του παιδικού παιχνιδιού ποιο φύλο είναι καλύτερο! Απλά για κάνω μιά αρχή πιστεύω η έννοια της ισότητας έχει παρεξηγηθεί ΠΑΡΑ πολύ!!! Κι ότι η γυναίκα με αυτή την \"παρεξηγημένη ισότητα\" η γυναίκα πηγαίνει κόντρα στη φύση της... Γιατί είναι αυτονόητο ότι είμαστε ίσοι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμασστε και ίδιοι! (Νομίζω έριξα αρκετό λάδι στη φωτιά και ελπίζω σε μία εποιοκοδομητική συζήτηση...)
Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ...
Καληνύχτα!!!

ρωμηός

Ωχ ωχ ωχ!!! Μπήκε φορτσάτος....μα τι παιδιά έχω μεγαλώσει..!!!! Είμαι πολύ περήφανος...ομαδάρχης τελικά...Εύγε φίλτατε...!!!


:clap: :clap: :clap:

Ξένια

Quote from: petrosΊσα ίσα το συμπέρασμα σου που έγραψα από πάνω μου φαίνεται τελείως ξεκάρφωτο!
Φίλτατε λογικό είναι να σου φαίνεται ξεκάρφωτο! Στη θέση σου θα έβρισκα ξεκάρφωτο όλο το τόπικ αν έμπαινα μια φορά το μήνα για να γράψω τη γνώμη μου.. Θα μου φαίνονταν και μένα ίσως τα λόγια των άλλων ακατανόητα. Οπότε σε δικαιολογώ! Για κάποιον άλλον όμως μπορεί και να μην είναι ξέρεις.. Υπάρχει και αυτή η πιθανότητα.


Quote from: petrosΥ.Σ. Βλέπω ότι ο Παύλος το συνεχίζει στη πλάκα επομένως υπάρχει το ενδεχόμενο να το έγραψες και εσύ για πλάκα κι εγώ απλά να σε παρεξήγησα! Αν ισχύει αυτό παρακαλώ πες το μου... Κι ότι εχω γράψει μέχρι εδώ τα παίρνω όλα πίσω και ζητάω και συγγνώμη!!
\'Ελα!!!! Υπάρχει και αυτή η πιθανότητα λες ε... Να αστειέυομαι κιόλας... Βεβαια ο Παύλος είναι σίγουρο ότι κάνει πλάκα για μένα υπάρχουν αμφιβολίες απότι βλέπω... Χαχα... Αχ εσείς οι μεγαλόψυχοι άντρες τι τραβάτε από εμάς..:tease:


Quote from: petrosΚι ερχόμαστε εδώ:
Quote from: XeniaΜόνο που πρέπει να εκσυγχρονιστείτε λίγο γιατί έχουν ψιλοαλλάξει οι καιροί... Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να καταλάβουν μερικοί ότι οι έννοιες ισότητα, ελευθερία έκφρασης, δικαιοσύνη, ευφυΐα, και πολλές άλλες είναι δυνατόν να εκφράζουν και μία γυναίκα εκτός από έναν άντρα... Αλλά... ας κάνουν μια προσπάθεια! Ποτέ δεν είναι αργά..]
Προφανέστατα διαφωνώ ότι η πλειοψηφία των ανδρών πίστευει αυτά που ισχυρίζεσαι (λέω για πλειοψηφία γιατί πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις)!!!
Μα Πέτρο μου αλλόιμονο αν συμφωνούσες... Τί σόι άντρας Ρωμηός θα ήσουνα? Και τί σόι ομαδόπουλο Του Παύλου θα ήσουν αν συμφωνούσες!!! Μην τρελλαθούμε τώρα.
Λοιπόν, για να ακριβολογούμε, κάποιες αλήθειες υφίστανται είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε ότι. Τώρα Πέτρο συγνώμη αν έπεσες από τα σύννεφα που άκουσες ότι ουσιαστική ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα δεν υφίσταται... Εμένα δε μου φαίνεται καθόλου ξεκάρφωτο ξέρεις. Σου λέω ότι τα ίδια ακριβώς λόγια αν τα πει ένας άντρας και μια γυναίκα, με τον μεν άντρα ή θα συμφωνήσουν ή στην χειρότερη των Περιπτώσεων δεν θα απαντήσουν. Και αν θέλεις να το διαπιστωσεις ξαναδιάβασε καλύτερα όλο το τόπικ. Ενώ στη γυναίκα βλέπεις πως πέσατε όλόι πάνω μην τυχόν και αποδειχτεί ότι έχω δίκιο..(Και ο άλλος άντρας που μίλησε πριν).

Πάντως είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο άντρας να καταλάβει τί θέλει να πει μια γυναίκα. Πότε μιλάει σοβαρά..Πότε αστειεύεται...Πότε θέλει ουσιαστική συζήτηση.. Και εύχομαι και συ να καταλάβεις έστω και τώρα τι θέλω να πω... Και οι υπόλοιποι φυσικά
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

petros

Δυστυχώς δεν κατάλαβα ακόμη τι ήταν σοβαρό και τι όχι. Φανταζομαι ότι και η απροσωπεία του internet συμβάλλει σε αυτό. Άλλο να μιλάς από κοντά και να βλέπεις τον άλλο κι άλλο απλά να διαβάζεις. Δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν έχω αυτή την ικανότητα να καταλαβαίνω τι θέλει να πει μια γυναίκα. Οπότε ζητάω συγγνώμη για τυχόν παρερμηνεύσεις μου και δε θα επιμείνω άλλο στο θέμα. Πάντως ανεξάρτητα από όλα αυτά το θέμα που πρότεινα μου φαίνεται αξιόλογο οπότε αν θέλει κάποιος μπορεί να το ξεκινήσει στο τομεα της θεολογίας ίσως( ; ).
Συγγνώμη και πάλι.

Ξένια

Κρίμα που δεν κατάλαβες... Δεκτή η συγνώμη..
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

staboz

QuoteΠάντως είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο άντρας να καταλάβει τί θέλει να πει μια γυναίκα. Πότε μιλάει σοβαρά..Πότε αστειεύεται...Πότε θέλει ουσιαστική συζήτηση..
Ζητάς αδύνατα πράγματα, Ξένια μου! Αυτό δεν το έχει καταφέρει κανείς μέχρι σήμερα!!!
Ρωμ. ε΄6-10

Ξένια

Ε είστε κορυφή!!! Με κάνατε και γέλασα!:clap:
Ε αυτό βλέπω και γω... είναι αδύνατον τελικά!
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

Βασιλείου Μάριος

Quote from: staboz
QuoteΠάντως είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο άντρας να καταλάβει τί θέλει να πει μια γυναίκα. Πότε μιλάει σοβαρά..Πότε αστειεύεται...Πότε θέλει ουσιαστική συζήτηση..
Ζητάς αδύνατα πράγματα, Ξένια μου! Αυτό δεν το έχει καταφέρει κανείς μέχρι σήμερα!!!
:mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::mua::bow: :bow: :bow: :bow:
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]

Ξένια

Μπορεί βέβαια κανείς να μην το κατάφερε αλλά κάποιοι κάνουν αρκετά φιλότιμες προσπάθειες... και δεν τα πάνε καθόλου άσχημα .... Οπότε μην επαναπαύεστε!!!!
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

Βασιλείου Μάριος

Ποιός είναι ο εθελοντής, ποιός είναι ο εθελοντής, ποιός;
Να ανάψουμε λαμπάδα στο παληκάρι. Απ\' οτι ξέρω, άλλος ένας στο παρελθλον είχε προσπαθήσει... να δεις πώς τον λέγαν, να δεις πώς τον λέγαν...

...κάτι σε Ιωβ, αν θυμάμαι καλά;
Πολύ υπομονή το παληκάρι!
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]

Ξένια

Δε φτάνει που σας κάνουμε αγίους μιλάτε και από πάνω!:fishing:
Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρείς τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ. (Καντ Ι.)

ειρήνη

Συγγνωμη που επεμβαινω και γω,παρολο που δε συμμετεχω τοσο συχνα,αν μου επιτρεπετε.....γιατι θελω να πιστευω οτι εχουμε και μεις το δικαιωμα να γραφουμε(αναφερομαι στο σχολιο της Ξενιας:\"Φίλτατε λογικό είναι να σου φαίνεται ξεκάρφωτο! Στη θέση σου θα έβρισκα ξεκάρφωτο όλο το τόπικ αν έμπαινα μια φορά το μήνα για να γράψω τη γνώμη μου..\")
Δε θεωρω οτι ολα τα παραπανω ηταν απλως και μονο ενα αστειο,καθως τα αστεια παντα κρυβουν αληθειες μεσα ή πραγματα που πιστευουμε και θελουμε να τα πουμε πιο εμμεσα.Θα συμφωνησω ότι ειναι πολυ δυσκολο για τους αντρες να καταλαβουν τα λογια και το μυαλο μιας γυναικας αλλα πιστευω οτι το ιδιο ισχυει και για τις γυναικες.Εσυ πού βλεπεις οτι καταπαταται η ισοτητα της γυναικας προσωπικα?νιωθεις αδικημενη?ασε που σκοπος της ζωης μας δεν ειναι να βρουμε το δικιο μας,δε θα το βρισκουμε τις περισσοτερες φορες.Κι αν βρεις καποιον που να καταβαλλει προσπαθειες να σε καταλαβει...να ευχαριστεις το Θεο και να νιωθεις χαρουμενη:mbounce: Στο ευχομαι ολοψυχα!
Πάντα υπάρχει παρελθόν για έναν άγιο και μέλλον για έναν αμαρτωλό...!