News:

Η Συνευωχία ξανά στο Διαδίκτυο

Main Menu

Εκμέκ InTheMix

Started by Βασιλείου Μάριος, 02 September, 2007, 02:28:56 AM

Previous topic - Next topic

Βασιλείου Μάριος

Υλικά για 8 άτομα:

Βάση:
300 γρ κανταΐφι
150 γρ Λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:
Στρώνω σε μικρό ταψί το κανταΐφι και το ραντίζω με το βούτυρο. Ψήνω στο φούρνο, στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
3 ½ ποτήρια Ζάχαρη
1 Ξύλο κανέλας
Λίγη σπασμένη μαστίχα (για άρωμα)
Μισή κούπα από λεμόνι

Εκτέλεση:
Βράζω όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει το σιρόπι πηχτό και διαυγές. Το αφήνω να παγώσει πριν ραντίσω το κανταΐφι.

Κρέμα:
3 Αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κιλό γάλα
1 κ.τ.σ Κόρν φλάουρ
1 κ.τ.σ Σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.τ.σ Σαντιγί

Εκτέλεση:

Βράζω το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάω τα αυγά με την άλλη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω στα αυγά το γάλα και το κόρν φλάουρ με το σιμιγδάλι. Ανακατεύω μέχρι να δέσει.
Αφού κρυώσει το μείγμα το χτυπάω στο μίξερ και προσθέτω τη σαντιγί.

Σαντιγί:

300 γρ Κρέμα γάλακτος
2 κ.τ.σ Βανίλια υγρή
4 κ.τ.σ Άχνη ζάχαρη Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά μέχρι να δέσει η σαντιγί μου.

Μοντάρισμα
[/b]
Στο ταψί με τη βάση από το κανταΐφι σιροπιάζω και μετά από μία ώρα προσθέτω την κρέμα πατισερή. Στρώνω την κρέμα και από πάνω προσθέτω τη σαντιγί. Παγώνω για μερικές ώρες και σερβίρω
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]