Αποστολέας Θέμα: Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε σε μια σχέση!  (Αναγνώστηκε 1442 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Βασιλείου Μάριος

  • Συμποσιάρχης
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4799
    • Προφίλ
    • http://www.mariosv.gr/
Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε σε μια σχέση!
« στις: 02 Σεπτεμβρίου, 2007, 02:21:51 πμ »
Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε σε μια σχέση !
 
Συχνά λέμε πως μαθαίνουμε από τα λάθη μας και γινόμαστε καλύτεροι! Πολλές φορές όμως τα λάθη μας μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις ως προς στο ταίρι μας και ως προς την συμπεριφορά του απέναντι μας. Ας δούμε τι πρέπει να αποφεύγουμε σε μια σχέση αν θέλουμε να την διατηρήσουμε ζωντανή και χωρίς απωθημένα....

1. Ποτέ μην περιμένετε για αύριο να εκφράσετε την αγάπη σας! Αύριο μπορεί να είναι αργά. Είναι όμορφο , το ταίρι μας όχι μόνο να ξέρει αλλά και να το ακούσει ότι τον /την αγαπάμε. Κάθε στιγμή είναι στιγμή για να εκφράσουμε την αγάπη μας.


2. Μην ανησυχείτε προκαταβολικά και μην επιβαρύνετε τον εαυτό σας με φοβίες του τύπου τι θα γίνει αν με απατήσει , τι θα γίνει αν χωρίσουμε κλπ! Αφήστε αυτά τα θέματα να σας απασχολήσουν όταν και αν προκύψουν. Μέχρι τότε να είσαστε ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι και να δίνεστε στην σχέση.


3. Μην περηφανεύεστε στο ταίρι σας όταν κάτι που είπατε έγινε! Εκφράσεις του τύπου : Στα έλεγα γω! Απαγορεύονται ρητά και κατηγοριματικα! Δεν είσαστε ανταγωνιστές αλλά ζευγάρι!


4. Όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλετε , μην κατεβάζετε τα μούτρα σας με την πρώτη ευκαιρία και μην χαλάτε την διάθεση του συντρόφου σας με εγωισμούς και νάζια.


5. Μην επαναλαμβάνετε τα λάθη σας! Όταν το ταίρι σας εκφράσει ένα παράπονο για την συμπεριφορά σας απέναντι του , λάβετε το υπ όψην και σεβαστείτε την επιθυμία του!


6. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας βλέποντας τηλεόραση! Η τηλεόραση σας αποξενώνει! Ακόμα χειρότερα εάν έχετε δύο τηλεοράσεις στο σπίτι και μάλιστα σε ξεχωριστά δωμάτια. Χρησιμοποιείστε τον χρόνο σας εποικοδομητικά και μαζί!


7. Μην διακόπτετε ο ένας τον άλλον όταν μιλάει. Δείξτε σεβασμό στην προσωπικότητα του συντρόφου σας.


8. Ποτέ μην παίρνετε ο ένας τον άλλο σαν δεδομένο. Αυτό , μακροπρόθεσμα θα έχει σαν αποτέλεσμα να παραμελήσετε τους εαυτούς και την σχέση σας!


9. Μην κρατάτε κακίες και χρωστούμενα! Όταν υπάρχει διαφωνία , προσπαθήστε να την ξεδιαλύνετε και να βρείτε λύσεις.


10. Μην είστε αφηρημένοι κατά την διάρκεια συζητήσεων με το ταίρι σας. Εάν δεν είσαστε σε θέση να παρακολουθήσετε και να κάνετε μια συζήτηση , αφήστε την για μια άλλη φορά. Οταν είστε αφηρημένοι , δείχνετε στο ταίρι σα ότι αδιαφορείτε για τα λεγόμενα του , ότι δεν του δίνετε σημασία! Μήπως θέλετε να ψάξει για την πρέπουσα σημασία κάπου αλλού;


11. Μην έχετε την απαίτηση το ταίρι σας να γνωρίζει πάντα τι σκέφτεστε! Μιλήστε του ανοιχτά , μόνο έτσι θα σας καταλάβει και θα φτάσει τελικά στο επίπεδο να καταλαβαίνει τι σκέφτεστε χωρίς να το πείτε! Δεν γεννιόμαστε όλοι με μαντικές ικανότητες!


12. Αποφύγετε την κριτική! Εάν συστηματικά γκρινιάζετε στο ταίρι σας , θα του δημιουργηθούν ανασφάλειες! Πείτε ότι έχετε να πείτε με καλό τρόπο και όχι με τρόπο που να δείχνει ότι δεν αποδέχεστε το άλλο άτομο.


13. Μην φοβάστε να εξωτερικεύετε τα συναισθήματα σας! Ο άνθρωπος απέναντι σας είναι ο άνθρωπος που αγαπάτε και που είναι δίπλα σας έτοιμος να σας ακούσει και να σας στηρίξει. Μοιραστείτε τα πάντα που αισθάνεστε , καλά και κακά , μαζί του.


14. Μην προσπαθείτε συνεχώς να αλλάξετε το ταίρι σας! Δυστυχώς οι άνθρωποι και ειδικά οι ενήλικες αλλάζουν ελάχιστο έως καθόλου! Αποδεχτείτε το ταίρι σας όπως είναι και μην προσπαθείτε να του επιβάλετε τα δικά σας θέλω ή τους δικούς σας τρόπους συμπεριφοράς. Θα επαναστατήσει γιατί σε κανένα μας δεν αρέσει η καταπίεση!


15. Μην αφήνετε την ρουτίνα και την συνήθεια να εισβάλλει στην σεξουαλική σας ζωή. Αυτό σταδιακά θα σας κουράσει και θα σας απομακρύνει.


Ας μην ξεχνάμε ότι οι όμορφες σχέσεις για να υπάρξουν και να διατηρηθούν χρειάζονται φροντίδα και ενδιαφέρον. Προσφέρετε το ενδιαφέρον σας απλόχερα στην σχέση σας και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει!
Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα!