Κρασάτο μοσχάρι με λαχανικά

Started by Βασιλείου Μάριος, 19 June, 2007, 02:29:08 PM

Previous topic - Next topic

Βασιλείου Μάριος

ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
2 πράσα
3 καρώτα
12 κρεμμυδάκια στιφάδου
500 γρ. κρέας ψαχνό
30 γρ. λάδι
1 κονσέρβα ντομάτες
250 γρ. κόκκινο κρασί
Μερικά φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα πράσα. Ξύνετε και κόβετε το ίδιο χοντρά κομμάτια τα καρώτα. Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια. Κόβετε το κρέας σε κύβους.
Ζεσταίνετε λάδι σε φαρδύ τηγάνι. Βάζετε τα λαχανικά και σοτάρετε για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το κρέας και αφήνετε να σοταριστεί από όλες τις μεριές. Βάζετε στο τηγάνι τις ντοματούλες ψιλοκομμένες το κρασί και τα φύλλα δάφνης.
Αλατοπιπερώνετε και μετά φέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρετε με πράσινα λαχανικά (μπρόκολα, σπανάκι) και ρύζι.
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]