Ποια σημαντικά γεγονότα θα συμβούν στο μέλλον σύμφωνα με την Αγ Γραφή

Started by Βασιλείου Μάριος, 25 October, 2007, 10:27:38 AM

Previous topic - Next topic

Βασιλείου Μάριος

\"Ποια σημαντικά γεγονότα θα συμβούν στο μέλλον σύμφωνα με την Αγία Γραφή\"

Η Δεύτερη Έλευση του Ιησού Χριστού

Θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που κανείς δεν γνωρίζει για να κρίνει ζωντανούς και νεκρούς. Με την έλευση του Ιησού Χριστού θα πραγματοποιηθεί η αρπαγή της εκκλησίας και η κρίση δικαίων και αδίκων (Ματθ. 16:27).Πότε θα γίνει η «αρπαγή» της εκκλησίας;

Σύμφωνα με το Λόγο του Θεού κανείς δεν γνωρίζει την ώρα και τη στιγμή που ο Κύριος θα έρθει για να πάρει τους πιστούς στον ουρανό. Κανείς άνθρωπος ούτε και οι άγγελοι του ουρανού παρά μόνο ο Ουράνιος Πατέρας. Η ημέρα του Κυρίου θα έρθει απρόσμενα σαν τον κλέφτη μέσα στη νύχτα.

Τι θα προηγηθεί πριν τον ερχομό του Κυρίου;

Η Αγία Γραφή μας προειδοποιεί για γεγονότα που θα συμβούν πριν την έλευση του Κυρίου. Στις έσχατες αυτές ημέρες θα εμφανιστούν «καιροί κακοί» και συγκεκριμένα:

Α) θα εμφανιστούν πείνα, επιδημίες και σεισμοί (Ματθ. 24:7, Λουκ. 11:11)

Β) θα υπάρχουν πόλεμοι και φήμες πολέμων (Ματθ. 24:6-7)

Γ) θα υπάρχουν ταραχές (Μαρκ. 13:8), η ανομία θα κυριαρχήσει (Ματθ. 24:10,21)

Δ) οι άνθρωποι θα είναι φιλοχρήματοι, αλαζόνες, βλάσφημοι, ασεβείς, συκοφάντες, άσωτοι, διεφθαρμένοι.

Ε) οι άνθρωποι θα έχουν το προσωπείο της ευσέβειας αλλά μέσα τους θα κρύβουν την αμαρτία.

ΣΤ) θα υπάρχουν πλάνες και αντιβιβλικές διδασκαλίες

Ζ) θα εμφανιστούν ψευδοπροφήτες οι οποίοι θα κάνουν θαύματα (Ματθ. 24:11,24, Ιωαν.4:1-3, Ιουδ. 4)

Η) η εκκλησία του Χριστού θα είναι ψυχρή και αδιάφορη (Ματθ. 24:12)

Θ) θα υπάρχει αποστασία

Ι) το ευαγγέλιο του Χριστού θα κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο (Ματθ. 24:14)

ΙΑ) η γνώση θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό (Δαν. 12:4)Πως θα έρθει ο Κύριος;

Ο Ιησούς Χριστός θα κατέβει από τον ουρανό την ώρα που θα ακουστεί το πρόσταγμα, με τη φωνή αρχαγγέλου και τη σάλπιγγα του Θεού. Το παράγγελμα του Χριστού και τη σάλπιγγα θα ακούσουν μόνο οι πιστοί, είτε είναι νεκροί είτε ζωντανοί.Τι θα γίνει κατά την αρπαγή της εκκλησίας;

Με το κάλεσμα του Χριστού και το άκουσμα της σάλπιγγας, οι πιστοί θα αρπαχτούν στον ουρανό για να συναντήσουν τον Κύριό τους. Πρώτα θα αναστηθούν οι νεκροί οι οποίοι έχουν πιστέψει και έπειτα όσοι πιστοί είναι εν ζωή θα αρπαχτούν ταυτόχρονα μέσα σε νεφέλες για να συναντήσουν τον Κύριο στον αέρα (Α' Θεσ. 4:13-18). Στη Βίβλο αναφέρεται σαν «πρώτη Ανάσταση». Τα γεγονότα αυτά θα γίνουν τόσο αστραπιαία που ο Λόγος του Θεού αναφέρει πως θα συμβούν «εν ριπή οφθαλμού», όσο δηλαδή παίρνει να ανοιγοκλείσει το μάτι.

Τι θα συμβεί με τα σώματά μας

Κατά το κάλεσμα των πιστών προς συνάντηση τους με τον Κύριο, τα σώματα των ζωντανών πιστών θα μεταμορφωθούν και θα γίνουν άφθαρτα και αθάνατα. Το επίγεια φθαρτά σώματα θα μεταμορφωθούν σε πνευματικά, επουράνια, αιώνια και ένδοξα όπως του Κυρίου (Φιλιπ. 3:20-21).Τι θα συμβεί με τους νεκρούς πιστούς;

Κατά τον ερχομό του Κυρίου για την αρπαγή της εκκλησίας θα έρθουν μαζί Του και τα πνεύματα όλων των αγίων που βρίσκονται στην παρουσία του Θεού. Τα πνεύματα αυτά αφού παραλάβουν τα σώματα της ανάστασής τους θα αρπαχθούν μέσα σε νεφέλες με τους ζωντανούς πιστούς για να συναντήσουν τον Κύριο στον αέρα.
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]

staboz

Το ίδιο ισχύει και γι\' αυτό εδώ. Είναι καθαρά προτεστάντικο. Έχει ακόμη περισσότερα λάθη από το άλλο. Επειδή δεν προλαβαίνω αυτό το διάστημα να τα σχολιάσω, νομίζω πρέπει να φύγει.
                             Στ.
Ρωμ. ε΄6-10

Βασιλείου Μάριος

Για το λόγο αυτό σας βάλαμε, Αρχιτρίκλινο εδώ! Μιας και τα γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, ότι δεν είναι σωστό, να το σβήνετε!
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]

staboz

Μάριε, άς μην τα βγάλουμε. Προτιμότερο θα είναι κάποια στιγμή να προσπαθήσω, έστω με συντομία, να τα σχολιάσω.
                                      Στ.
Ρωμ. ε΄6-10

Βασιλείου Μάριος

[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]

staboz

QuoteΟ Ιησούς Χριστός θα κατέβει από τον ουρανό την ώρα που θα ακουστεί το πρόσταγμα, με τη φωνή αρχαγγέλου και τη σάλπιγγα του Θεού. Το παράγγελμα του Χριστού και τη σάλπιγγα θα ακούσουν μόνο οι πιστοί, είτε είναι νεκροί είτε ζωντανοί.
Όλοι οι άνθρωποι, πιστοί και άπιστοι, θα ακούσουν ταυτόχρονα τη σάλπιγγα του αρχαγγέλου. Και όλοι οι νεκροί ταυτόχρονα θα αναστηθούν για να κριθούν μαζί με τους τότε ζωντανούς για τα έργα τους και την όλη ζωή τους.

QuoteΜε το κάλεσμα του Χριστού και το άκουσμα της σάλπιγγας, οι πιστοί θα αρπαχτούν στον ουρανό για να συναντήσουν τον Κύριό τους. Πρώτα θα αναστηθούν οι νεκροί οι οποίοι έχουν πιστέψει και έπειτα όσοι πιστοί είναι εν ζωή θα αρπαχτούν ταυτόχρονα μέσα σε νεφέλες για να συναντήσουν τον Κύριο στον αέρα (Α' Θεσ. 4:13-18). Στη Βίβλο αναφέρεται σαν «πρώτη Ανάσταση».
Δεν είναι αυτό η πρώτη ανάσταση. Πρώτη ανάσταση ονομάζεται στη Γραφή η μετάνοια και αλλαγή του ανθρώπου που συντελείται από παλαιά μέχρι και τώρα και θα συντελείται μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, κατά τη διάρκεια της λυτρωτικής εργασίας της Εκκλησίας στον κόσμο.
Ρωμ. ε΄6-10