Ιταλικές εκλογές - εξελίξεις

Started by Μαρκήσιος de Karampa, 26 February, 2013, 02:59:43 PM

Previous topic - Next topic

Μαρκήσιος de Karampa

Ακυβερνησία στην Ιταλία, προς νέες εκλογές

Νικητής των εκλογών στην Ιταλία είναι οι... εκλογές. Παράδοξο αλλά φαίνεται ότι οι Ιταλοί πολίτες με την ψήφο τους έστησαν ένα σκηνικό ακυβερνησίας και η μόνη λύση πλέον είναι η νέα προσφυγή στις κάλπες. Η νίκη Μπερλουσκόνι στη Γερουσία και της κεντροαριστεράς στη Βουλή προκαλεί τεράστια αβεβαιότητα στη γειτονική χώρα η οποία εξέρχεται από την εκλογική διαδικασία διασπασμένη. Η μάχη για τη Γερουσία αναδεικνύει νικητή τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ωστόσο κανένα κόμμα δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία, γεγονός που προκαλεί ήδη πολιτική κρίση. Για να μπορεί απρόσκοπτα ένα κόμμα να κυβερνά στην Ιταλία πρέπει να έχει απόλυτη πλειοψηφία και στα δύο σώματα. Δεδομένου του πολιτικού συστήματος στην Ιταλία, εάν η κάτω Βουλή και η Γερουσία ελέγχονται από διαφορετικά κόμματα τότε ενδέχεται να είναι αδύνατη η υπερψήφιση νόμων.

«Η Ιταλία που βγαίνει από τις κάλπες είναι μια χώρα διασπασμένη, όπου ακόμα ο συνασπισμός της κεντροδεξιάς δείχνει τα δόντια του» αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα.

Η δημόσια τηλεόραση RAI βάσει του 55% των ψήφων υπολόγισε λίγη ώρα νωρίτερα ότι η κεντροδεξιά έως τώρα εξασφαλίζει 123 έδρες στην γερουσία, η κεντροαριστερά 104, το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο 58 έδρες και η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι 16.

Πάντως, ο όμιλος μέσων ενημέρωσης του Μπερλουσκόνι σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα στη γερουσία προβλέπει νίκη της κεντροαριστεράς με 31,8% έναντι του 30,5% για την κεντροδεξιά.

Σε ό,τι αφορά τη βουλή, η κεντροαριστερά φέρεται να προηγείται ελαφρά, με 29,1%, η κεντροδεξιά ακολουθεί με το 28,6%, το κίνημα του Γκρίλο συγκεντρώνει το 26,3% κι η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι το 10,8%.

Στο μεταξύ, άλλο ένα στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Ματέο Ορφίνι, είπε «όχι» σε κυβερνήσεις ευρείας συνεργασίας, «κυβερνήσεις-τέρατα με την κεντροδεξιά», όπως είπε, εκφράζοντας την προτίμησή του στην άμεση επιστροφή στις κάλπες.

«Νομίζατε ότι είχαμε πεθάνει, αλλά το πραγματικό αποτέλεσμα είναι η νίκη μας. . . κάντε την αυτοκριτική σας» είπε από την άλλη πλευρά απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς στην βουλή, Φαμπρίτσιο Τσικίτο.

από www.antinews.gr
«Ἒπου Θεῷ, ὃρκῳ μἠ χρῶ, τέχνη χρῶ, ἐπί ρώμῃ μή καυχῶ, βίας μή ἒχου, εὐτυχίαν εὒχου, κακίας ἀπέχου, παιδείας ἀντέχου..»