Αποστολέας Θέμα: Περί μεταναστευτικού  (Αναγνώστηκε 2230 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Μαρκήσιος de Karampa

  • Moderator
  • Hero Member
  • ***
  • Μηνύματα: 719
    • Προφίλ
Περί μεταναστευτικού
« στις: 14 Φεβρουαρίου, 2013, 02:51:31 μμ »
Συνολική επανεξέταση του μεταναστευτικού

Στις 5 Φεβρουαρίου καθαρογράφηκε και ισχύει επισήμως η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θεωρεί αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση περί ιθαγενείας. Η απόφαση αυτή δικαιώνει τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξαρχής ετάχθη κατά του νόμου και παρέχει τη νομική βάση στην κυβέρνηση για να τροποποιήσει τη νομοθεσία περί ιθαγενείας και περί μεταναστεύσεως. Αναμένεται ένας νέος νόμος, ο οποίος θα καθορίζει πολύ αυστηρότερα κριτήρια και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Επίσης η απόφαση καταργεί τη δυνατότητα των αλλοδαπών να εκλέγουν και να εκλέγονται στις δημοτικές εκλογές.

Πιστεύω ότι με βάση τη δικαστική απόφαση τίθεται εν αμφιβόλω η νομιμότητα πολλών εκλογικών αποτελεσμάτων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι ψήφισαν αλλοδαποί κατά τρόπο αντισυνταγματικό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα προσφύγουν κάποιοι κατά της εκλογής του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος επικράτησε του Κ. Γκιουλέκα με διαφορά μερικών εκατοντάδων ψήφων. Αν αποδειχτεί ότι ψήφισαν παρανόμως αλλοδαποί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τότε η νέα απόφαση του ΣτΕ ίσως οδηγήσει σε σοβαρή αμφισβήτηση της εκλογής Μπουτάρη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι, που επωφελήθηκαν από την παράνομη ψήφο των αλλοδαπών, ήταν εκείνοι που υποστηρίχθηκαν από την Ανανεωτική Αριστερά, την υπέρμαχο της παγκοσμίως καταδικασμένης πολυπολιτισμικότητας.

Το σημαντικότερο στοιχείο της αποφάσεως είναι η πολλαπλή παραπομπή στις διατάξεις του Συντάγματος, οι οποίες αναφέρονται στο έθνος. Ο αλλοδαπός για να πολιτογραφηθεί πρέπει να αποδείξει τον δεσμό του με το ελληνικό έθνος. Τους τρόπους θα τους ορίσει η νέα νομοθεσία. Πάντως οι αξιέπαινοι δικαστές θυμίζουν σε κάθε κατεύθυνση ότι το ισχύον Σύνταγμα καθιερώνει μία Ελλάδα που είναι εθνικό κράτος με εθνική συνείδηση και με υποχρέωση όλων των εξουσιών και όλων των πολιτών να υπηρετούν το έθνος. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μετατροπή της χώρας μας σε πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα χωρίς ιστορικές ρίζες, πολιτιστική ιδιοπροσωπία και εθνικοθρησκευτικές αξίες. Οι θεωρίες του «μετα-εθνικού» κράτους είναι και ανιστόρητες και αντισυνταγματικές.

Βεβαίως δεν αρκεί να ρυθμιστεί μόνο το ζήτημα της ιθαγένειας. Είναι απαραίτητο να επανεξεταστεί συνολικά η μεταναστευτική πολιτική μας. Κάποια αρχικά βήματα άρχισαν να γίνονται. Πρέπει να εμπλέξουμε περισσότερο την Ευρώπη για να θωρακίσουμε τα σύνορά μας.

Κωνσταντίνος Χολέβας στην εφημερίδα "Δημοκρατία"
«Ἒπου Θεῷ, ὃρκῳ μἠ χρῶ, τέχνη χρῶ, ἐπί ρώμῃ μή καυχῶ, βίας μή ἒχου, εὐτυχίαν εὒχου, κακίας ἀπέχου, παιδείας ἀντέχου..»