Οι πιο αλλόκοτες «επενδύσεις» των βουλευτών

Started by Ιωάννα, 29 December, 2011, 04:55:02 PM

Previous topic - Next topic

Ιωάννα

[align=center]Οι πιο αλλόκοτες «επενδύσεις» των βουλευτών[/align]
[align=center]Αποθησαυρίζοντας τα πόθεν έσχες των «300»[/align]

[align=center]Της Μαριλης Μαργωμενου[/align]

Ο απολύτως ακατάληπτος γραφικός χαρακτήρας του Χ. Πρωτόπαπα δεν θα βασανίσει κανέναν άλλο δημοσιογράφο. Κανείς μας δεν θα ξαναδεί τις αγαπημένες «καλικατζούρες» του Φ. Σαχινίδη ούτε και θα ακολουθήσει τα βελάκια - παραπομπές του Β. Κεγκέρογλου. Το μελάνι στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη δεν θα πασαλείψει ξανά τα νούμερα, τα γράμματα και την παλάμη του σαν τον παλιό, καλό καιρό. Στη νέα εποχή του πόθεν έσχες, η γραμματέας της Βουλής το πληκτρολογεί, το site του Κοινοβουλίου το φιλοξενεί και το Ιντερνετ πέφτει με το που μπαίνει ο αδαής να το δει!

Αλλά και αν η διαδικασία αυτοματοποιήθηκε, όταν έρθει η ώρα της ανάγνωσης όλα είναι σαν πρώτα. Μικρές, σουρεαλιστικές εκπλήξεις πάντα θα υπάρχουν στην επόμενη σελίδα. Πάρτε τη Ροδούλα Ζήση, ας πούμε. Στο πλαίσιο του «φτωχός πλην τίμιος», η βουλευτής αποφάσισε να γράψει όλους τους αριθμούς των τραπεζικών της λογαριασμών πάνω στο πόθεν έσχες! Οι απανταχού απατεώνες σίγουρα θα εκτιμήσουν το μικρό της χριστουγεννιάτικο δώρο...

Και καθώς οι σελίδες γυρίζουν, τα βουλευτικά μυστικά αποκαλύπτονται. Είναι μια ωραία ευκαιρία να μάθουμε για τα 53 ακίνητα του Θ. Πάγκαλου, για τα 11 βοσκοτόπια του Μίμη Ανδρουλάκη, και για τις 10 αποθήκες του Απόστολου Κακλαμάνη σε πέντε διαφορετικά σημεία της Αθήνας: ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αποθηκεύει απ\' το Μαρούσι και το Σισμανόγλειο ώς το Παγκράτι και τη Δαμάρεως.

Και η λίστα αλλόκοτων αποκτημάτων συνεχίζεται. Ο Φίλιππος Πετσάλνικος έχει και φέτος στο σπίτι του στην Καστοριά κάτι που το περιγράφει ως «Δεξαμενή Κολύμβησης 50 τ. μ.», αποφεύγοντας σε ένα ακόμα πόθεν έσχες την καταραμένη λέξη «πισίνα». Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πάλι, έχει ένα διαμέρισμα 187,80 τ. μ. στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, το οποίο δηλώνει ως «ιδιοκατασκευή» με τη σύζυγό του Ολγα. Ηταν, προφανώς, σε κάποιο διάλειμμα των πωλήσεων βιβλίων, που το ταλαίπωρο ζεύγος Βελόπουλου δοκίμασε το πηλοφόρι και έχτισε τη φωλιά του σαν τα χελιδόνια την άνοιξη...

Υπό μια έννοια, ο Ε. Αντώναρος συμμετέχει στη λίστα αλλόκοτων αποκτημάτων με τις 2.654 μετοχές της Coca Cola. Αλλά δεν παίρνει τόσο καλή θέση όσο ο Β. Κεγκέρογλου με τις 2.439 τιμημένες μετοχές του ΟΦΗ. Και ίσως αυτός να ήταν ο νικητής στην κατηγορία «πιο σουρεάλ χαρτοφυλάκιο», αν δεν υπήρχε η Πέμυ Ζούνη. Την οποία ο σύζυγός της φρόντισε να τη φορτώσει με 23.000 μετοχές της Alapis - βλέπε Λ. Λαυρεντιάδης! Μια μοναδική έμπνευση, που σίγουρα θα βοηθήσει τη συμπαθή ηθοποιό στο μέλλον να ερμηνεύσει ρόλους του τύπου «γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης».

Πράγμα που μας εισάγει στην κατηγορία «παράξενες βουλευτικές ασχολίες». Οπως, ας πούμε η αγάπη του Πάνου Καμμένου για τους μηδενισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο βουλευτής έχει έναν με 0,95 λίρες, έναν με 1,05 δολάρια, και έναν με 1,62 ευρώ, όλους σε διαφορετικές τράπεζες! Η Λούκα Κατσέλη, πάλι, αγαπά μόνο τους μηδενισμένους λογαριασμούς σε ευρώ, κι έτσι μαζί με το Γ. Αρσένη έχουν πέντε διαφορετικούς, των οποίων τα μηδενικά απολαμβάνουν. Αλλά κανείς δεν φτάνει τον Δ. Κοντογιάννη: είναι ο μόνος βουλευτής που έχει και στους δύο λογαριασμούς του αρνητικό υπόλοιπο: σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, συνολικά έχει φεσώσει την Εθνική με 19.000 ευρώ!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Βούρος, που σε ένα πόθεν έσχες ποτισμένο με δάκρυ έχει δηλώσει τα 13,27 ευρώ που έχει στην Εθνική Τράπεζα, με υποσημείωση «μισθοδοσία Βουλής». Για τον ίδιο δραματικό ρόλο έχει κάνει οντισιόν και ο Τόλης Βοσκόπουλος: στο πόθεν έσχες της Αντζελας Γκερέκου, ο παλαιός άρχοντας της πίστας δηλώνει το μυθικό ποσό του 0,77 ευρώ στην Alpha Bank! Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει και το σπιτάκι του στη Μαλεσίνα, που είναι «υπό κατεδάφιση»...

Kathimerini.gr
Hμερομηνία δημοσίευσης: 24-12-11

Iaspis

Τόσα ἀνέκδοτα μαζεμένα σὲ ἕνα κείμενο....δύσκολα συναντᾶ κάποιος! Πάντως φαίνεται γιὰ ἄλλη μιὰ φορὰ πώς ἡ κακία μὲ τὴν βλακεία συμβαδίζουν ἀπόλυτα!
Περιμένουν ἄραγε κάποιοι ἀπὸ τοὺς ἐκπροσώπους (;) μας νὰ δοῦμε, ὅτι αὐτοὶ εἶναι οἱ πιὸ φτωχοὶ πολίτες σὲ αὐτὴ τὴν χῶρα;
Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ᾿ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. (Πραξ. δ\', 32-33)