Άλλη μια καραμέλα των παγανιστών. Η Υπατία
Πολλές οι παρατηρήσεις.
καταρχήν , η Υπατία ήταν μια ανεξίθρησκη φιλόσοφος και θετική επιστήμων. Τονίζω το ανεξίθρησκη γιατί μας λένε ότι προσκυνούσε τα ειδωλα. Αν είναι δυνατόν επιστήμων άνθρωπος (υπάρχει βέβαια και η παράδοση του \"βούλομαι χριστιανή αποθανείν\" , αλλά για την οικονομία της συζήτησης ας πούμε ότι είναι ψέμα)
Δολοφονήθηκε από μερίδα χριστιανών της Αλεξάνδρειας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ιερωμένοι. Καταδικαστέο , εννοείται, όπως και κάθε πράξη τυφλής βίας και σκοταδισμού
Από εκεί και πέρα ο φόνος αυτός, ξεθάφτηκε τα τελευταία χρόνια όχι γιατί τάχα μου κάποιοι πόνεσαν την Υπατία, αλλά για να πλήξουν τον χριστιανισμό με χαζοεπιχειρήματα
Παραβλέπουν να μας πουν όμως ότι ναι μεν κάποιοι χριστιανοί σκότωσαν την Υπατία, αλλά υπήρχαν και κάποιοι άλλοι που ήταν μαθητές της και την λάτρευαν. Μάλιστα σώζονται και οι επιστολές ένός μαθητή της ,δεν θυμάμαι όνομα αλλά νομίζω ήταν και κληρικός, ο οποίος την εξυμνεί
Γιατί δηλαδή σαν αντιπροσωπευτικό του χριστιανισμού να πάρουμε τους φανατικούς χριστιανούς που την φόνευσαν και να μην πάρουμε τους μαθητές της που την αγαπούσαν? Επειδή έτσι βολεύει τους παγανιστές? Προσβάλλουν την μνήμη της έτσι.
Είσης έχω και κάποιες άλλες απορίες.
1. Γιατί δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία και για κάποιες χριστιανές που δολοφονήθηκαν από παγανιστές για τα πιστεύω τους ? π.χ. η Αγία Βαρβάρα
2. Ως γνωστόν , η Υπατία παρέμεινε παρθένα μέχρι το τέλος της ζωής της. Αυτό οι παγανιστές το θεωρούν τιμή γιατί \"ήταν άνθρωπος του πνεύματος\" και είχε απομακρυνθεί από τις υλικές απολαύσεις. Αν κάποια χριστιανή το κάνει αυτό , τότε θα αρχίσουν τις γνωστές μπούρδες περί \"ενοχοποίησης του σώματος στον χριστιανισμό\"
Αποφασίστε ρε παιδιά ...Ο,τι μας βολεύει δηλαδή ?