Θρηνοῦν τὸν θεό τους...

Started by staboz, 29 December, 2011, 12:41:39 AM

Previous topic - Next topic

staboz

[font size=4]Θρηνοῦν τὸν θεό τους..[/fonts].


[font size=3]Ἂν τολμοῦν ἂς μὴ θρηνήσουν... Μαῦρο φίδι ποὺ τοὺς ἔφαγε![/fonts]
Ρωμ. ε΄6-10

Ιωάννα

Quote from: staboz[font size=3]Ἂν τολμοῦν ἂς μὴ θρηνήσουν... Μαῦρο φίδι ποὺ τοὺς ἔφαγε![/fonts]
Φανταστεῖτε... κλάμα ποὺ θὰ ἔπεφτε ἄν δὲν \"ἔκλαιγαν\"!

Iaspis

Δὲν θρηνοῦν! Τουλάχιστον αὐτοὶ ποὺ δείχνει ἡ τηλεόραση. Εἶναι εὔκολο νὰ καταλάβει ὁ κάθε ἄνθρωπος ὅτι ὁ θρῆνος, ὁ πόνος προέρχεται ἀπὸ τὴν ψυχὴ μας καὶ πάει μαζὶ μὲ τὴν σιωπὴ, ἀποσύροντας τὸν ἄνθρωπο ἀπὸ τὴν βουή τοῦ κόσμου. Δὲν συνάδει ὁ θρῆνος μὲ τὴν πανήγυρη, παρ᾽ ὅτι καὶ αὐτὴ στὴν αὐθεντικὴ της ἔκφραση συσχετίζεται μὲ τὸν θρῆνο.

Αὐτοὶ φαίνεται μᾶλλον πὼς πανηγυρίζουν....λυπούμενοι γιὰ τὸν θάνατο τοῦ ἠγέτη τους... Αὐτὰ ἔχουν οἱ ἠγεσίες!

Ὁ Θεὸς νὰ ἀναπαῦει ὅλους τοὺς κεκοιμημένους.
Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ᾿ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. (Πραξ. δ\', 32-33)

staboz

[font size=4]Δίκες σε χώρους εργασίας
Με καταναγκαστικά έργα τιμωρήθηκαν όσοι δεν θρήνησαν «σωστά» τον Κιμ Γιονγκ Ιλ
[/fonts]
[font size=3]
Η ένταση, με την οποία οι Βορειοκορεάτες θρήνησαν τον θάνατο του ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ Ιλ, ίσως εν μέρει εξηγείται από την παρακάτω είδηση: όσοι δεν τον θρήνησαν «σωστά», τιμωρήθηκαν με πολύμηνες καταδίκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως τουλάχιστον αναφέρει η νοτιοκορεατική εφημερίδα Daily NK.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμη πηγή, όσοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες καταναγκαστικά έργα κατηγορήθηκαν ότι δεν πήραν μέρος στις οργανωμένες τελετές πένθους ή ότι δεν κατάφεραν να κλάψουν ή να δείξουν ειλικρινή θλίψη στις τελετές.

 Άλλοι Βορειοκορεάτες εστάλησαν σε στρατόπεδα επανεκπαίδευσης ή εκδιώχθηκαν σε αγροτικές περιοχές μαζί με τις οικογένειές τους, επειδή επέκριναν την κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της χώρας για τρίτη γενιά.

 Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος ήταν ηγέτης της Βορείου Κορέας για 17 χρόνια, πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου σε ηλικία 69 ετών από καρδιακή προσβολή.

 Ο γιος του, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είναι 28 ή 29 ετών, τέθηκε επικεφαλής της χώρας μετά το θάνατο του πατέρα του. Ο κιμ Γιονγκ Ιλ είχε επίσης διαδεχθεί τον πατέρα του, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, μετά το θάνατό του το 1994.

 Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας έδειξαν εικόνες από εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες, που είχαν βγει στους δρόμους κλαίγοντας με λυγμούς, για να παρακολουθήσουν την πομπή της σορού του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

 Στο τέλος της επίσημης περιόδου πένθους οι τοπικές κυβερνητικές επιτροπές, οι βιομηχανίες και άλλες εταιρείες διοργάνωσαν συνελεύσεις, όπου ασκήθηκε κριτική και στη συνέχεια επιβλήθηκαν οι ποινές, σύμφωνα με την Daily NK, στην οποία εργάζονται Βορειοκορεάτες, που έχουν φύγει από τη χώρα τους και επικρίνουν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

 Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, οι συνεδριάσεις αυτές «προκάλεσαν μια άγρια ατμόσφαιρα φόβου». Παράλληλα η Βόρειος Κορέα προσπαθεί να καλλιεργήσει τη λατρεία στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν, αυξάνοντας την προπαγάνδα υπέρ του, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.[/fonts]
Ρωμ. ε΄6-10