Αποστολέας Θέμα: Τὸ δόγμα τοῦ σόκ. The shock doctrine  (Αναγνώστηκε 2804 φορές)

Αποσυνδεδεμένος staboz

 • Αρχιτρίκλινος
 • Hero Member
 • ***
 • Μηνύματα: 2162
  • Προφίλ
Τὸ δόγμα τοῦ σόκ. The shock doctrine
« στις: 06 Ιουνίου, 2011, 02:49:50 μμ »
[font size=3]Γιὰ νὰ καταλάβουμε τί συμβαίνει στὸν κόσμο καὶ τὴν Ἑλλάδα μας σήμερα...

Των Michael Winterbottom- Mat Whitecross. Ελληνικοί υπότιτλοι.

Περιγραφή από τον Black Tracker:

Βασισμένο στο βιβλίο της Naomi Klein, υποστηρίζει τη θέση ότι οι πολιτικές της ελεύθερης αγοράς κυριάρχησαν στον κόσμο μέσω της εκμετάλευσης των λαών και των χωρών που είναι θύματα καταστάσεων σοκ. Φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις και πόλεμοι χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Το ντοκυμαντέρ υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα είναι συνήθως καταστροφικό για τον απλό κόσμο και ιδιαίτερα επικερδές για τις μεγάλες πολυεθνικές.[/fonts]


Ρωμ. ε΄6-10

Αποσυνδεδεμένος Iaspis

 • Αρχιτρίκλινος
 • Hero Member
 • ***
 • Μηνύματα: 1826
  • Προφίλ
Τὸ δόγμα τοῦ σόκ. The shock doctrine
« Απάντηση #1 στις: 07 Ιουνίου, 2011, 01:26:06 μμ »
Ἀπὸ ὄλα αὐτὰ νὰ καταλάβει κάποιος τὶ μᾶς περιμένει....Φυσικὰ οἱ ἀληθινὰ πνευματικοὶ ἀνθρωποι ξέρουν περὶ τίνος πρόκειται ἀπὸ πολὺ παλαιά. Ἀπὸ τὴν ἀρχὴ! Ὅπως ξέρουν καὶ μὲ ποιὸ τρὸπο μποροῦμε νὰ ἀνταπεξέλθουμε ἀπὸ ὅσα μᾶς ἐπιφυλάσσει ὁ ἐχθρὸς ποὺ ἔχει γιὰ σύμμαχο τὴν πτωτικὴ μας φύση ποὺ ἀποστατεῖ. Ἐκεῖ χρειάζεται ἡ προσωπικὴ καὶ μόνιμη ἐπανάσταση τοῦ καθενὸς!

Παράθεση
Ἁγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς:
\"Η μόνη επανάσταση που κάνει τον άνθρωπο πιο ευγενικό είναι η επανάσταση του Χριστιανισμού. Κάθε άλλη επανάσταση κάνει τον άνθρωπο πιο ωμό απ\' ό, τι είναι... Σχεδόν όλες οι επαναστάσεις στόχευαν στο να δημιουργήσουν από τους ανθρώπους χορτασμένα ζώα. Μόνο η χριστιανική επανάσταση στόχευε να δημιουργήσει από τους ανθρώπους πεινασμένους θεούς.
Οι επαναστάτες είναι σήμερα αναγκαίοι στη γη: οι πραγματικοί και μεγάλοι, θεϊκοί επαναστάτες. Ο πλανήτης μας παράγει ακόμα σε ποσότητες ελιές και ρύζι, αλλά ελαττώνει απελπιστικά την παραγωγή του σε επαναστάτες...
Οι σημερινοί μέγιστοι άνθρωποι στην Ευρώπη παρουσιάζουν μέγεθος μόνο με δύο διαστάσεις: με το μήκος και με το πλάτος. Τους λείπει το ύψος, ενώ για το βάθος, τούτη τη μυστηριώδη διάσταση των πραγμάτων, δεν μπορούμε καν να μιλάμε. Δεν διαθέτουν καθόλου ύψος και βάθος· μεγαλώνουν μόνο κατά μήκος και πλάτος. Δεν έχουν επαναστατική ζύμη, που βοηθά στην ανάπτυξη κατά ύψος και κατά βάθος. Τούτη η παιδαγωγική μπορεί να συγκριθεί με πλανόμετρο που ασχολείται με δισδιάστατες γεωμετρικές φιγούρες. Ενώ η γη χρειάζεται σήμερα επαναστάτες με τέσσερις διαστάσεις, ιδιαίτερα με το βάθος και με το ύψος, με το βάθος έως τον Άδη και το ύψος έως τον Θεό\".

πηγὴ: http://www.sinevohia.gr/forum/viewtopic.php?id=1033
Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ᾿ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. (Πραξ. δ\', 32-33)