Το θύμα συγχωρεί ...

Started by Iaspis, 08 June, 2011, 11:13:59 PM

Previous topic - Next topic

Iaspis

QuoteΕν μέσω της θύελλας που έχει ξεσπάσει από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που αφορούν σε κακοποίηση παιδιών από ρωμαιοκαθολικούς ιερείς, ένα θύμα, ο Κένεθ Κλάους, κατάφερε να κοιτάξει με θάρρος στα μάτια το παρελθόν του κι όχι μόνο να αντιμετωπίσει τα όσα υπέστη, αλλά και να συγχωρέσει τον προσωπικό του «δαίμονα». Την ίδια στιγμή, ο πάπας Βενέδικτος επισκέφτηκε θύματα βιασμού στη Μάλτα και τους εξέφρασε τη «θλίψη και την ντροπή» του.

Ο Κένεθ Κλάους γεννήθηκε στο Πίλσεν της Τσεχοσλοβακίας το 1945. Στα 15 του έπεσε θύμα των άρρωστων ορέξεων του ιερά της γειτονιάς του. Γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια του ανήλικου αγοριού, ο ιερέας με αντάλλαγμα ένα εξευτελιστικό ποσό «ευλόγησε» την απόφαση του να ασελγεί επάνω στο 15χρονο παιδί. Η κόλαση του Κλάους κράτησε 7 ολόκληρα χρόνια, για να ακολουθήσει μια περιπλάνηση στον κόσμο και στις θρησκείες...

Αν και λένε ότι ο εγκληματίας γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, κάποιες φορές είναι το θύμα αυτό που επιστρέφει. Αυτό έγινε στην περίπτωση του Κένεθ Κλάους, ο οποίος μετά από μία περιπετειώδη ζωή κατά την οποία έσερνε τον προσωπικό του σταυρό σε Γολγοθάδες ανά τον κόσμο προσπαθώντας να διαγράψει το παρελθόν του, επιδίωξε να συναντήσει τον προσωπικό του δαίμονα, όχι γυρεύοντας εκδίκηση ή ένα συγγνώμη, αλλά αντιθέτως για να του δώσει άφεση αμαρτιών. Όπως λέει ο 65χρονος πια Κλάους στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: «Συγχώρεσα τον παπά που με κακοποίησε».

«Θέλησα μετά από πολλά χρόνια να τον συναντήσω. Πρόλαβα να το κάνω πριν πεθάνει. Όταν τον είδα δεν ήθελα να μιλήσω για τίποτα. Του είπα απλώς \"σε συγχωρώ\" και έφυγα ξαλαφρωμένος. Εκείνος δεν απάντησε. Όπως δεν απάντησε και στα δεκάδες άλλα παιδιά στα οποία ασελγούσε όπως και σε μένα», λέει το θύμα του ιερέα.

Σχολιάζοντας δε τη δίνη των αποκαλύψεων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, που συγκλονίζουν τον τελευταίο καιρό την ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο Κλάους Κένεθ λέει πως αυτά συμβαίνουν τόσο στην καθολική όσο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία και επιρρίπτει ευθύνες στους ιθύνοντες που γνωρίζουν αλλά επιλέγουν να αποκρύψουν αυτά τα περιστατικά. «Πιστεύω ότι αν οι άνθρωποι νοσούν ψυχικά είναι ικανοί για όλα... Αν οι μητροπολίτες, ο πατριάρχης, ο Πάπας τα γνωρίζουν και τα κρύβουν κάτω από το χάλι, τότε έχουν ευθύνη...», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αφού κατάφερε να ξεφύγει από τον ιερέα που τον κακοποιούσε, ο Κλάους έμπλεξε στη νύχτα και τα ναρκωτικά. Θήτευσε σε εφηβικές συμμορίες, διέπραξε μικρο-εγκλήματα, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε. Όταν τελικά βγήκε από τη φυλακή, γύρισε τον κόσμο και γνώρισε το σύνολο σχεδόν των μεγαλύτερων θρησκευτικών δογμάτων Έγινε ισλαμιστής, ινδουιστής, βουδιστής, αποκρυφιστής και τελικά ασπάστηκε την Ορθοδοξία. Σήμερα, είναι συγγραφέας και με την πένα του δίνει φωνή σε όσους έχουν περάσει τα ίδια με αυτόν αλλά δεν μπόρεσαν να μιλήσουν. Παράλληλα, έχει αφιερώσει τη ζωή του σε δύο ορφανοτροφεία που έχει ιδρύσει σε Κένυα και Σερβία, με σκοπό τη διοχέτευση αγάπης και προστασίας στα παιδιά που φιλοξενούν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, ο πάπας Βενέδικτος συναντήθηκε με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς στη Μάλτα, εκφράζοντάς τους τη «βαθιά συγκίνησή του, την ντροπή και τη θλίψη του για όσα υπέστησαν αυτοί και οι οικογένειές τους».
Πηγὴ:http://tvxs.gr/news/κόσμος/το-θύμα-συγχωρεί-το-βιαστή-του-και-ο-πάπας-«ντρέπεται-και-θλίβεται»
Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ᾿ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. (Πραξ. δ\', 32-33)