Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - giannis

Σελίδες: [1]
1
Ερωτάς πώς τα ημέτερα. Και λίαν πικρώς. Βασίλειον ουκ έχω, Καισάριον ουκ έχω, τον πνευματικόν αδελφόν και τον σωματικόν. “Ο πατήρ μου και μήτηρ μου εγκατέλειπόν με”, μετά του Δαβίδ φθέγγομαι. Τα του σώματος πονηρώς έχει, το γήρας υπέρ κεφαλής, φροντίδων επιπλοκαί, πραγμάτων επιδρομαί, τα των φίλων άπιστα, τα της Εκκλησίας αποίμαντα. Έρρει τα καλά, γυμνά τα κακά, ο πλούς εν νυκτί, πυρσός ουδαμού, Χριστός καθεύδει. Τί χρή παθείν; Μία μοι των κακών λύσις, ο θάνατος. Και τα εκείθεν μοι φοβερά, τοις εντεύθεν τεκμαιρομένω”.

Πρόσφατα ένας φίλος μου ανέφερε την παραπάνω  επιστολή του Αγίου Γρηγορίου δεν την είχα ακούσει και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Κουβεντιάζοντας μαζί του μου είπε ότι αν Άγιοι σαν τον Άγιο Γρηγόριο είχαν τέτοιες στιγμές τότε εμείς τι κάνουμε προς τα πού βαδίζουμε; Προχωρούμε προς το να κάνουμε την πίστη μας πιο στέρεα μα και στα μέτρα του Αγίου Γρηγορίου αν φτάσουμε θα έχουμε τέτοιες δυσκολίες; Ψάχνοντας λίγο στο google βρήκα ένα blog http://mavrosgatos.blogspot.com/2007/02/blog-post_06.html που αναφέρεται στην συγκεκριμένη επιστολή και μάλιστα κάποιος υποστηρίζει πως η επιστολή αυτή είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει θεός. Τελικά τι γίνεται;
Πάντως υποψιάζομαι ότι ο Κύριος επέτρεπε τόσο μεγάλες δυσκολίες για τον Άγιο γιατί ακριβώς ήταν Άγιος...

Σελίδες: [1]