Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - giannis

Σελίδες: [1] 2
1
Απίθανος!!!

2
Σύνδεσμοι / Σελίδες μέ πνευματικό περιεχόμενο
« στις: 29 Σεπτεμβρίου, 2011, 04:29:28 μμ »
Συνέντευξη του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ στον Αντέννα Κύπρου.

http://www.pemptousia.com/%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7/?v=15803

3
Ζωγραφική - Αγιογραφία / Μπόστ, Ὁ ὅρκος τοῦ Ἀλεξάνδρου
« στις: 14 Σεπτεμβρίου, 2011, 02:08:09 μμ »
Το ίδιο φαινόμενο συνέβη και κατά την ώρα της μεταμόρφωσης του Κυρίου μας στο όρος Θαβώρ. Εμφανίστηκαν ως σύγχρονοι με τον Κύριο, ο Ηλίας που έζησε 800 χρόνια νωρίτερα και ο Μωυσής που έζησε  1400 χρόνια νωρίτερα. Ο χρόνος αίρεται αφού είναι παρόν ο Θεός που είναι άχρονος.

4
Ζωγραφική - Αγιογραφία / Μπόστ, Ὁ ὅρκος τοῦ Ἀλεξάνδρου
« στις: 13 Σεπτεμβρίου, 2011, 09:35:14 μμ »
Μεμνημένοι τοίνυν τῆς σωτηρίου ταύτης ἐντολῆς, καὶ πάντων τῶν ὑπὲρ ἡμῶν γεγενημένων, τοῦ σταυροῦ, τοῦ τάφου, τῆς τριημέρου ἀναστάσεως, τῆς εἰς οὐρανοὺς ἀναβάσεως, τῆς ἐκ δεξιῶν καθέδρας, τῆς δευτέρας καὶ ἐνδόξου πάλιν παρουσίας.

5
Πραγματικά συγκλονιστικό το κείμενο του Μητροπολίτη!!

6
Εθνικά Θέματα / Διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη
« στις: 11 Ιανουαρίου, 2011, 08:55:35 μμ »
Στην Πάτρα την Κυριακή 16/1/11 στις 6:00μμ στην Χριστιανική Εστία Πατρών (Μιαούλη 57) θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση και θα τεθούν προβληματισμοί για τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στην κάρτα του πολίτη. Καλείστε όσοι μπορείτε  (κάνοντας και την θυσία του ταξιδιού) να παρευρεθείτε έτσι ώστε να δείξουμε πως είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί και δεν το παρακολουθούμε κοιμώμενοι. Νομίζω ότι και μόνη η παρουσία μας θα συμβάλει στο να δείξουμε τον προβληματισμό μας. Σημείωση: έχουν κληθεί και πιθανόν να παρευρεθούν τοπικοί βουλευτές και λοιποί άρχοντες.

7
Εθνικά Θέματα / Διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη
« στις: 12 Δεκεμβρίου, 2010, 08:58:09 μμ »
Έστειλα κι εγώ και αναμένω...

8
Εθνικά Θέματα / Διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη
« στις: 27 Νοεμβρίου, 2010, 10:56:50 μμ »
Κύριε Σταύρο δεν μπορώ να βρω στην σελίδα της διαβούλευσης το σχόλιό σας, σε καμία από τις τέσσερις θεματικές ενότητες. Αν το βρείτε σας παρακαλώ δώστε το συγκεκριμένο link.

9
Σύνδεσμοι / Σελίδες μέ πνευματικό περιεχόμενο
« στις: 10 Φεβρουαρίου, 2010, 09:37:57 μμ »
Εδώ θα βρείτε βιντεοσκοπημένο το 25ο Παιδαγωγικό Συνέδριο με θέμα: “Η πρόκληση της σύγχρονης παιδείας για διαχρονικές αξίες και πρότυπα” περιέχεται και η εισήγηση του μητροπολίτη Μεσογαίας.

http://intv.gr/site/index.php/video/synedria

10
Ευχαριστούμε για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες με το ποτάμι κατακόκκινο!
11:15 ώρες στο τρένο πρέπει να είναι αρκετά δύσκολα…καλή δύναμη!!

11
κ. staboz φαντάζομαι ότι στην συγγραφή των σκετς για την ψυχαγωγία στην κατασκήνωση θα ήσασταν ασυναγώνιστος!!

12
Σύνδεσμοι / Σελίδες μέ πνευματικό περιεχόμενο
« στις: 17 Δεκεμβρίου, 2008, 09:08:58 πμ »
Δύο ωραίες ιστοσελίδες που περιέχουν και ομιλίες του Μητροπολίτη Λεμεσού και του πατρός Ανδρέα Κονάνου οι εξής:

http://www.pigizois.gr

http://www.atheataperasmata.com/pandreas/

13
Ποιός τους είπε να κάνουν το γάμο δίπλα στην πισίνα;

14
Μάριε βλέπω το Server Works.txt αλλά κάνοντας κλίκ σε αυτό ανοίγει μία κενή σελίδα.

15
Tόποι - Προορισμοί - Πολιτισμοί / Πάτμος
« στις: 02 Οκτωβρίου, 2008, 10:52:51 μμ »
Σας ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες κύριε Σταύρο, είναι εκπληκτικές. Στο πρόσωπό σας επιβεβαιώνεται αυτό που λένε ότι αν είσαι καλός σε μια δουλειά είσαι σε όλες…

16
Εκκλησιαστικά δρώμενα / Λυπηρό μεν, αληθινό δε
« στις: 20 Σεπτεμβρίου, 2008, 08:58:03 μμ »
Όπως λέει και ο πατήρ Νικόλαος Πάνου, μας πετάνε το κόκαλο και εμείς τρέχουμε να το πιάσουμε! Όσο εκκλησία είναι ένας Βατοπεδινός πατέρας, άλλο τόσο είναι και ο καθένας από εμάς. Νομίζω πως όλα αυτά είναι θέματα που δεν άπτονται της σωτηρίας μας. Ας διορθώσει κανείς το κομμάτι της εκκλησίας στο οποίο έχει άμεση πρόσβαση και έχει και την ευθύνη, δηλαδή τον εαυτό του και ας αφήσει τους υπόλοιπους στα χέρια του Θεού προσευχόμενος για αυτούς.
Από έναν ηλικιωμένο είχα ακούσει το εξής διδακτικό: αύτους να κάμουν όπως ξέρουν και μακάρι να κάναμε και εμείς όπως ξέρουμε!!

17
Όντως υπάρχουν σχολεία που το μάθημα των θρησκευτικών είναι απ’ τα πλέον συναρπαστικά. Όταν πήγαινα στο γυμνάσιο είχα έναν εξαίρετο θεολόγο που δίδασκε περισσότερο με το παράδειγμα παρά με τα λόγια. Μάλιστα πριν από τις μεγάλες γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα), σταματούσε την κανονική ροή του μαθήματος και για δύο εβδομάδες μας μιλούσε για τη σημασία των μεγάλων αυτών εορτών στην ζωή μας. Τον θεολόγο αυτόν τον κατατάσσω ανάμεσα στους 2-3 καλύτερους καθηγητές που είχα σε όλα τα χρόνια του σχολείου. Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε αυτήν την έστω μικρή μειοψηφία και να μην μιλάμε με γενικότητες όπως ο Γιανναράς. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι ο καθένας να δώσει τον καλύτερο εαυτό του έστω και αν δεν είναι καθηγητής θεολογίας, άλλωστε νομίζω ότι μπορεί κανείς να μιλήσει για τον Θεό μέσα από οποιοδήποτε μάθημα.

18
Μπορούμε να ενοποιήσουμε το παρόν θέμα με το http://www.punbb-hosting.com/forums/romios/viewtopic.php?id=1269 που άνοιξε ο Πέτρος σχεδόν ταυτόχρονα με τον κ. Σταμπόζ.

Νομίζω ότι υπάρχει αρκετή σύγχυση στην υπακοή που πρέπει να κάνει ο μοναχός στον γέροντά του και στην υπακοή που πρέπει να κάνει ο χριστιανός που ζει στον κόσμο, στον πνευματικό του. Θυμάμαι τα λόγια σας κ. Σταύρο πριν από καμιά πενταετία που μας λέγατε πόσο αρρωστημένη σχέση πνευματικού-πνευματικού παιδιού υπάρχει όταν πολλές φορές ακούγεται να λένε πνευματικά παιδιά με δέος «το είπε ο γέροντας…». Δυστυχώς πολλές φορές δημιουργείται και μια ομάδα ανθρώπων που τρέχουν συνεχώς γύρω από τον πνευματικό τους και παρουσιάζουν τέτοια συμπεριφορά. Πρόσφατα άκουσα μία ομιλία του δεσπότη Λεμεσού που μιλούσε για το θέμα της υπακοής στον πνευματικό και έλεγε με χιούμορ: αν πεις στην γυναίκα σου να πάτε μια εκδρομή και εκείνη σου πει ναι αλλά να ρωτήσω τον πνευματικό μου κάνε υπομονή, αν στο πει και δεύτερη φορά στείλε την στον πνευματικό της μαζί με τα πράγματά της! Νομίζω ότι ήθελε να τονίσει αυτό που λέει και το κείμενο που παρέθεσε ο Πέτρος ότι όσο σημαντικό είναι να υπάρχει υπακοή άλλο τόσο σημαντικό είναι αυτή η υπακοή να είναι ενσυνείδητη και ελεύθερη.

19
Εθνικά Θέματα / Χάρρυ Κλύνν Προς \"Πάσχοντα\" Μανδραβέλη
« στις: 28 Αυγούστου, 2008, 09:17:54 πμ »
Σωστόόός ο Χάρρυ Κλυνν!!

20
Πεζογραφία / Μνήμη Αλέξανδρου Σολζενίτσυν
« στις: 27 Αυγούστου, 2008, 09:45:52 μμ »
κ. Σταύρο σας ευχαριστούμε πολύ για το παραπάνω κείμενο που μας άφησε να υποπτευθούμε λίγα για την μεγάλη προσωπικότητα του Σολζενίτσυν!!

21
Προβλήματα - Προτάσεις / Συνδιασμοί χρωμάτων
« στις: 01 Αυγούστου, 2008, 11:05:44 πμ »
Kαι σε εμένα παρουσιάζει μια ανάλογη εικόνα. Δεν εμφανίζει τα emoticons.

22
Ανέκδοτα... προς έκδοσιν / IQ
« στις: 26 Ιουλίου, 2008, 03:01:43 μμ »
πολύ πολύ καλό!!!

23
Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Σταύρο  που μας κάνατε κοινωνούς αυτής της εμπειρίας-ανάμνησής σας.

24
Δεν έχω διαβάσει καθόλου κείμενα του Αγίου Γρηγορίου αλλά μέσα από αυτήν την επιστολή του και από όσα μας είπατε κ. Σταύρο μου γεννήθηκε η επιθυμία να κάνω μια αρχή. Θα προσπαθήσω τουλάχιστον…
Εντυπωσιακή είναι η διαφορετικότητα των Αγίων μεταξύ τους πόσο διαφορετικοί χαρακτήρες ήταν οι τρεις Ιεράρχες και πόσο μεγάλοι Άγιοι είναι και οι τρεις!!

25
Ερωτάς πώς τα ημέτερα. Και λίαν πικρώς. Βασίλειον ουκ έχω, Καισάριον ουκ έχω, τον πνευματικόν αδελφόν και τον σωματικόν. “Ο πατήρ μου και μήτηρ μου εγκατέλειπόν με”, μετά του Δαβίδ φθέγγομαι. Τα του σώματος πονηρώς έχει, το γήρας υπέρ κεφαλής, φροντίδων επιπλοκαί, πραγμάτων επιδρομαί, τα των φίλων άπιστα, τα της Εκκλησίας αποίμαντα. Έρρει τα καλά, γυμνά τα κακά, ο πλούς εν νυκτί, πυρσός ουδαμού, Χριστός καθεύδει. Τί χρή παθείν; Μία μοι των κακών λύσις, ο θάνατος. Και τα εκείθεν μοι φοβερά, τοις εντεύθεν τεκμαιρομένω”.

Πρόσφατα ένας φίλος μου ανέφερε την παραπάνω  επιστολή του Αγίου Γρηγορίου δεν την είχα ακούσει και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Κουβεντιάζοντας μαζί του μου είπε ότι αν Άγιοι σαν τον Άγιο Γρηγόριο είχαν τέτοιες στιγμές τότε εμείς τι κάνουμε προς τα πού βαδίζουμε; Προχωρούμε προς το να κάνουμε την πίστη μας πιο στέρεα μα και στα μέτρα του Αγίου Γρηγορίου αν φτάσουμε θα έχουμε τέτοιες δυσκολίες; Ψάχνοντας λίγο στο google βρήκα ένα blog http://mavrosgatos.blogspot.com/2007/02/blog-post_06.html που αναφέρεται στην συγκεκριμένη επιστολή και μάλιστα κάποιος υποστηρίζει πως η επιστολή αυτή είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει θεός. Τελικά τι γίνεται;
Πάντως υποψιάζομαι ότι ο Κύριος επέτρεπε τόσο μεγάλες δυσκολίες για τον Άγιο γιατί ακριβώς ήταν Άγιος...

Σελίδες: [1] 2