Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Αρτέμης

Σελίδες: 1 ... 3 4 [5]
101
Περί παντός Θεολογικού επιστητού / Βιοηθική
« στις: 20 Νοεμβρίου, 2008, 03:50:59 μμ »
φίλε mistral αυτό που ανέφερες για την τεχνητή γονιμοποίηση δεν είναι τόσο απόλυτο όσο το λες.Τόσα και τόσα ζυεγάρια δεν μπορούν να τεκνοποι΄πησουν και καταφεύγουν ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ σ\'αυτή την πρακτική.Δεν μπορείς να το βλέπεις τόσο ψυχρά γιατί όνειρο κάθε γονέα είναι και να δημιουργήσει ζωή..Ο προβληματισμός στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι κατά πόσο επεμβαίνουμε στην φύση και στα σχέδια του Θεού για μας..

102
Περί παντός Θεολογικού επιστητού / Βιοηθική
« στις: 18 Νοεμβρίου, 2008, 08:47:05 μμ »
θέματα βιοηθικής θα μπορούσαν να συζητηθούν στο forum?φαίνεται να μη μας αγγίζουν,αλλά είχα παρακολουθήσει πριν 2 χρόνια ένα συνέδριο βιοηθικής στον Βύρωνα με συντονιστή τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαο και άγγιζε πτυχές άγνωστες στους πολλούς.Στην σύγχρονη εποχή όπου η ιατρική κάνει θαύματα πρέπει να σκεφτούμε και λίγο τον Δημιουργό..

103
Μια απορία που την είχα πάντα όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα:\'\'καλή χρήση της ελευθερίας\'\'.δεν ακούγεται κάπως απόλυτο?αν μιλήσουμε π.χ με τον seirios2003 και του πούμε περί ελευθερίας βούλησης και ότι ο ΄Θεός δεν αναγκάζει κανένα αλλά μετά του πετάξουμε την ατάκα \'\'σώζεσαι μόνο με καλή χρήση της ελευθερίας σου\'\' δεν θα το ερμηνεύσει ότι \'\'δεν έχω άλλη επιλογή για να σωθώ παρά να πιστέψω\'\'?πόσοι από εμάς χρησιμοποιούμε σωστά την ελευθερία μας όχι από φόβο αλλά από πραγματική βούληση να ακολουθήσουμε τον Θεό?

104
Ημερολόγιο καθημερινότητας / AnepROCKopoi Ρ/Σ - Ψηφοφορία
« στις: 16 Νοεμβρίου, 2008, 10:34:12 μμ »
Μιας και αρχίσανε όλοι να προτείνουν κάτι για την διαμόρφωση του όλου εγχειρήματος,θα πρότεινα ο καθένας μας να συνεισφέρει στην εκπομπή με τον τρόπο .Δηλαδή θα μπορούσαμε να στέλνουμε άρθρα,ειδήσεις σχόλια ο καθένας απ΄τον χώρο του,κάτι σαν πρακτορείο ειδήσεων χωρίς όμως να κουράζουμε τον Ρωμηό να βρίσκει πληροφορίες.Αυτός απλά θα τις διαβάζει και θα τις κοινοποιεί στο λαό!Επίσης θέλω να ρωτήσω τον τεχνικό μας αν γίνεται ο κ.Στάμποζ να μιλάει ζωντανά στην εκπομπή απευθείας με μικρόφωνο.Να του υποβάλουμε τις ερωτήσεις και να μας απαντάει επιτόπου...Αυτά προς το παρόν,καληνύχτα σε όλους!

105
Με την ερώτηση μου αναφερόμουν κυρίως σε άτομα που δεν έχουν πολύ σχέση με την εκκλησία.Δηλαδή αν η φανέρωση σ\'αυτούς της πανταδυναμίας του θεού μέσα από ένα θαύμα αποτελέσει έναυσμα για πίστη.Πιστεύω πως ιδίως έναν αδιάφορο ή και ενάντιο του Θεού δεν θα τον αγγίξει ο λόγος περί αγάπης στο πρόσωπο του Θεού,κρουσίματος θύρας,υιούς και κληρονόμους κτλ όπως είπε και ο Ρωμηός.Αν δεν δεχτεί ένα σοκ(όπως ο απόστολος Παύλος),δύσκολα θα πιστέψει σε έναν Θεό που απλά ακούει γι\'Αυτόν μέσα από τα δόγματα και τις θεωρίες αλλά δεν Τον βλέπει δίπλα του.Βέβαια αν κάποιος δεν έχει πρόθεση να πιστέψει,και ο Θεός ο ίδιος να του εμφανιστεί,δεν θα συμβεί τίποτα.Αν όμως έχει απλά αμφιβολίες(όπως ο Θωμάς),ένα θαυμαστό-υπερφυσικό γεγονός θα τον καθησυχάσει.

106
Συμποσιαρχολογώτατε σας ευχαριστώ για την προβολή του προβληματισμού μου και στα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ.Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις περιλαμβανομένης και της δικιάς σας!

107
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Καλώς σας βρήκα
« στις: 11 Νοεμβρίου, 2008, 07:47:50 μμ »
Βίκυ δεν εννοούσα ακριβώς να κουρευτεί όπως οι φαντάροι ή οι στρατιωτικοί αλλά το παλιό στυλάκι ήταν πολύ κουλτούρα και ταίριαζε πιο πολύ σ\'έναν διανοούμενο(!)σαν τον ρωμηο.....!αλλά μπορεί και να τα αφήνει τώρα για να κάλυψη-απόκρυψη.Undercover που λένε και οι ξένοι..

108
Μου φαίνεται το φόρουμ παρεκτρέπεται ώρες-ώρες αλλά μ\'αρέσει να σας βλέπω να τα λέτε σε τέτοιο ύφος γιατί μας χαλαρώνετε τους υπόλοιπους ή μας προκαλείτε να μπούμε και μεις στον χορό..!Όσον αφορά τα κοκκινίσματα,τις ντροπές,τις δυσεντερίες και τις λοιπές εσωτερικές διεργασίες,μην παραξενεύεστε,είναι συνηθισμένο φαινόμενο για φυσιολογικούς ανθρώπους(πρέπει να είσαι πολύ ψυχρός για να μην σου καίγεται καρφί) και οφείλεται φαντάζομαι σε χημικές αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό.Αυτά και από επιστημονικής άποψης!

109
Τελικά κύριε Σταύρο βγάλατε άκρη με αυτόν τον τύπο?Γενικά αξίζει να συνεχίζουμε τέτοιες συζητήσεις ακόμα και όταν οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν, ή μήπως τους ζημιώνουμε αντί να τους ωφελούμε?

110
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Καλώς σας βρήκα
« στις: 30 Οκτωβρίου, 2008, 05:43:54 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,πριν λίγες ώρες γράφτηκα ως μέλος στο φόρουμ(μέχρι χτες ήμουν επισκέπτης και ας μην το είχα συνειδητοποιήσει) και θέλω να θέσω ένα μάλλον ασήμαντο ερώτημα:Ποιος πιστεύει ότι ο Ρωμηός πρέπει να κουρευτεί???
Υ.Γ:Υπόσχομαι να επανέλθω με σοβαρότερα θέματα για συζήτηση

Σελίδες: 1 ... 3 4 [5]