Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - staboz

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 55
51
Διαπροσωπικές Σχέσεις / Το άλλο της μάτι
« στις: 28 Σεπτεμβρίου, 2012, 08:14:45 μμ »
[font size=4]Ὡς φοιτητὴς ἔκανα παρόμοια ἀνοησία μὲ τὸν πατέρα μου...
Τὸν πῆγα στὸ Νοσοκομεῖο καὶ ντρεπόμουνα...
Ὥσπου μοῦ ἄνοιξαν τὰ μάτια γιατροὶ καὶ νοσοκόμες... ποὺ τὸν φρόντιζαν μὲ ἁπλότητα, σεβασμὸ καὶ ἀγάπη...
Κι ἐγὼ ὁ χάνος ἔχασκα![/fonts]

52
Περί παντός Θεολογικού επιστητού / Θάνατος: Τί ακολουθεί?
« στις: 23 Σεπτεμβρίου, 2012, 11:35:23 μμ »
Παράθεση από: Xenia
Τι θα πρέπει να πεις σε κάποιον ο οποίος σε ρωτάει τί γίνεται μετά τον θάνατο κάποιου?
Τι συμβαίνει στην ψυχή του τις πρώτες σαράντα μέρες?
Έχει επαφή με τους ζωντανούς? δηλαδή τους θυμάται? Στενοχωριέται ή χαίρεται για τους δικούς του?
Πού πηγαίνει η ψυχή του μετά?
Οι γνώμες σας αναγκαίες και ευπρόσδεκτες...
[font size=4]Δὲν ὑπάρχουν 40 μέρες. Ἀμέσως μετὰ τὸν θάνατο ἡ ψυχὴ ὁδηγεῖται ἐνώπιον τοῦ Κυρίου.
Καὶ ἀναλόγως... ἢ παράδεισος ἢ κόλαση στὴν τωρινή τους μορφή, ποὺ εἶναι τόποι γιὰ πνεύματα, ψυχές.
Ἐκεῖ ἀναμένει τὴν ἀνάσταση τοῦ σώματος, τὴν τελικὴ Κρίση, τὴ μεταστοιχείωση τοῦ σύμπαντος
καὶ παράδεισο ἢ κόλαση στὴν τελική τους μορφή ποὺ εἶναι καὶ ὑλική (μὲ τὴ νέα μορφὴ τῆς ὕλης).
Ἀσφαλῶς καὶ θυμᾶται τοὺς δικούς της καὶ πληροφορεῖται ἐκ Θεοῦ τὴν κατάστασή τους...
Καὶ ἀναλόγως χαίρεται ἢ λυπᾶται γι᾿ αὐτή.
[/fonts]

53
Διαπροσωπικές Σχέσεις / Δάσκαλος ή Παιδαγωγός
« στις: 23 Σεπτεμβρίου, 2012, 08:56:55 μμ »
[font size=4]Ὑπέροχο...
Ἰδοὺ ἡ Ρόδος... ἰδοὺ καί...
ἡ δασκάλα (καθηγήτρια!)[/fonts]

54
Εθνικά Θέματα / Τὸ μεγάλο ἔγκλημα!
« στις: 02 Αυγούστου, 2012, 02:33:40 μμ »
[font size=4]Greg Palast: «Η Ελλάδα είναι τόπος εγκλήματος της Goldman Sachs»[/fonts]
Από newsbomb.gr  – Δευ, 30 Ιουλ 2012

[font size=3]Greg Palast: «Η Ελλάδα είναι τόπος εγκλήματος της Goldman Sachs»
 Η συζήτηση αφορούσε την κρίση στην Ελλάδα και τα πραγματικά αίτιά της. Κάποιες από τις έρευνες που έχει κάνει ο Palast έχουν συζητηθεί ευρέως. Ενδεικτικά, το 1991,  ο οικονομολόγος Joseph Stiglitz, πρώην διοικητικό στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Greg Palast και την βρετανική εφημερίδα The Observer, περιέγραψε το σχέδιο με τα 4 προβλέψιμα στάδια που το ΔΝΤ εφαρμόζει σε χώρες του Τρίτου Κόσμου με τις οποίες υπογράφει συμβόλαια δανεισμού.
Η εισαγωγή του Greg Palast: «Μία πραγματικά αποτρόπαια και μεγάλης κλίμακας απάτη έστησαν από κοινού η τράπεζα Goldman Sachs και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, απάτη για την οποία ο ελληνικός λαός θα πληρώσει με το χαμένο μέλλον του. Η πολιτική τάξη της Ε.Ε. γνώριζε εκείνη την εποχή ότι τα ελληνικά λογιστικά βιβλία είχαν πειραχθεί, αλλά παρ\' όλα αυτά επέτρεψαν στη χώρα να μπει στην ευρωζώνη. Όλα δείχνουν ότι η Goldman Sachs έστησε ένα δικό της είδος Περλ Χάρμπορ, το οποίο επέτρεψε στην τωρινή ηγεσία της Ε.Ε. να εκμεταλλευθεί κατάλληλα την περίσταση με σκοπό να τρομοκρατήσει, μέσω της εξαθλίωσης, οποιαδήποτε χώρα θα της στεκόταν εμπόδιο στο να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος ολοκληρωτισμού».
Ολόκληρο το απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενο της εκπομπής έχει ως εξής:
Dylan Ratigan (παρουσιαστής): «Τεμπέλικος λαός, μη εξυπηρετικές δημόσιες υπηρεσίες, ανεξέλεγκτος δανεισμός\"... Με αυτό τον τρόπο περιγράφονται σήμερα οι Έλληνες. Η ελληνική οικονομία έχει μέγεθος κατά τι μικρότερο από αυτό της οικονομίας του Ντάλλας στην πολιτεία του Τέξας, αλλά το ελληνικό δημόσιο χρέος, δεδομένου του μεγέθους της οικονομίας της χώρας, ξεπερνάει κάθε φαντασία. Αλλά όπως και στην Γουώλ Στρητ, οι δρόμοι της Αθήνας είναι σήμερα θέατρα επεισοδίων, αφού ο ελληνικός λαός είναι προφανώς το θύμα μιας συγκεκαλυμμένης απάτης. Ο σημερινός μας καλεσμένος, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η Goldman Sachs είναι αυτή που προκάλεσε όλη την κρίση που βλέπουμε να ξεδιπλώνεται σήμερα. Τον γνωρίζετε όλοι. Είναι ο Greg Palast, ο γνωστός ρεπόρτερ και συγγραφέας του βιβλίου «Vultures\' Picnic» (To πικ νικ των όρνεων), στο οποίο περιγράφει πώς οι πετρελαιάδες, οι πειρατές της εξουσίας και άλλα  «σαρκοβόρα», όπως τους ονομάζει, έχουν μετατρέψει τη ζωή στις κοινωνίες μας σε μυθιστορηματικό θρίλερ. Greg, πώς γίνεται μια τράπεζα να είναι σε θέση να δανείζει ποσά σε μια χώρα που έχει μια οικονομία λίγο μικρότερη από αυτή της πόλης του Ντάλλας, και μάλιστα ποσά αυτού του μεγέθους»;
Greg Palast: «Δεν μιλάμε για δάνειο στην περίπτωση της Ελλάδας. Μιλάμε για έγκλημα. Η Ελλάδα είναι ένας τόπος εγκλήματος, Dylan. H αλήθεια της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν λαό που δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να πίνει ούζο και να φτύνει κουκούτσια από ελιές, ή έναν λαό που βγαίνει στη σύνταξη από τότε που είναι στην εφηβεία, ή είναι τόσο τεμπέλης που δεν πατάει στη δουλειά του πάνω από μισή ώρα την ημέρα. Αυτά όλα είναι το παραμύθι που μας πουλάνε. Οι Έλληνες είναι τα θύματα αυτή τη στιγμή και θέλουν να τους τιμωρήσουν και να τους φορτώσουν το φταίξιμο. Είναι τα θύματα του εγκλήματος οι Έλληνες! Και το έγκλημα έγινε ως εξής: Η Goldman Sachs, ήδη από το 2001-2002 έκανε ένα «deal» με την άρχουσα τάξη της Ελλάδας. Η συμφωνία ήταν να αρπάξει ευρώ από τα ταμεία του κράτους, να τα μετατρέψει σε γιεν, να τα ξαναμετατρέψει σε ευρώ και άλλα τέτοια κόλπα. Η Goldman υφίσταται απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η ελληνική κυβέρνηση βγάζει κέρδος και δεν φαίνεται έλλειμμα στα ταμεία του κράτους παρά μόνο ένα 3%. Η ελληνική οικονομία φαίνεται να είναι μια χαρά. Αλλά στην πραγματικότητα η Goldman δεν υφίσταται απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι όλα μια απάτη!
Υπήρχε ήδη μια μυστική συμφωνία ότι το ποσό αυτό θα το έπαιρνε πίσω στο ακέραιο και όχι μόνο. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η Goldman, μόνο για να οργανώσει την όλη απάτη, τους χρέωσε 300 - 400 εκατομμύρια δολάρια».
Dylan Ratigan (παρουσιαστής): «Θα σε διακόψω, Greg. Να μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει εδώ μαζί μας κάποιος από την Goldman για να εκπροσωπήσει την τράπεζα στον διάλογο αυτό. Αυτές τις κατηγορίες που μας αναφέρεις εδώ τις έχεις απευθύνει σε αυτούς άμεσα»;
Greg Palast: «Aν έχω λέει... Μην ξεχνάς ότι εργάζομαι στο ρεπορτάζ έρευνας του τηλεοπτικού σταθμού του BBC. Ο τομέας του ρεπορτάζ έρευνας είναι καθ\' όλα νόμιμος στη Βρετανία, αλλά το άρθρο 4 του νομοσχεδίου «Patriot Act» που ψηφίστηκε επί γιού Μπους ποινικοποίησε το είδος αυτό ρεπορτάζ στις ΗΠΑ και δεν επιτρέπονται πια τέτοιου είδους δημοσιογραφικές έρευνες. Αλλά όταν κάποιος απευθυνθεί στην ίδια την Goldman Sachs, η εταιρεία έχει δικαίωμα να απαντήσει. Επικοινώνησα μαζί τους τηλεφωνικά και πήγα μέχρι το κατώφλι της κεντρικής εισόδου τους με την ελπίδα ότι κάποιον θα πετύχαινα. Αρνούνται να απαντήσουν σε αυτές τις κατηγορίες. Μου έδωσαν μια δήλωση γεμάτη με ανακρίβειες. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι έκαναν ανταλλαγές συναλλάγματος για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι ανταλλαγές συναλλάγματος εμπίπτουν στα οικονομικά εγκλήματα απάτης και στο παρελθόν έχουν ήδη γίνει τέτοιες ανταλλαγές για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το ζήτημα είναι ότι όταν έβγαιναν στις αγορές κρατούσαν αυτές τις συναλλαγές μυστικές και έφτιαξαν ένα σκηνικό τέτοιο ώστε να φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία δεν αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Αυτό συνιστά απάτη. Παλιότερα, θα θυμάσαι, ότι όταν ανακαλύπταμε ένα παρόμοιο σενάριο που είχε παιχτεί εδώ στις ΗΠΑ, οι υπεύθυνοι συλλαμβάνονταν αμέσως, τους βγάζαμε από το κτίριο της τράπεζάς τους και τους προφυλακίζαμε. Σήμερα τι βλέπουμε να γίνεται; Σήμερα οι τύποι αυτοί δεν θεωρούνται πια «όρνεα». Σήμερα η Goldman το παίζει θεός και δεν την αγγίζει κανείς.Και όμως αυτό που έγινε είναι έγκλημα. Είναι μια τεράστια απάτη, η οποία όταν αποκαλύφθηκε, ήταν φυσικό να τιναχθεί η ελληνική οικονομία στον αέρα, αφού κανείς δεν δάνειζε χρήματα στους Έλληνες λόγω της απάτης που είχε διαπραχθεί. Σήμερα, λοιπόν, αντί να πληρώνει η Ελλάδα 3% επιτόκιο για ένα δάνειο, πληρώνει 9, 12, 15%. Είναι σκέτη παράνοια αν το σκεφτείς.
Η μέση ελληνική οικογένεια σήμερα καλείται να πληρώσει 14.000 δολάρια το χρόνο μόνο για τους τόκους αυτού του χρέους. Και όλα αυτά έγιναν μόλις αποκαλύφθηκε η απάτη»!
Susan Del Percio (Συμπαρουσιάστρια): «Συγνώμη. Να σας διακόψω μια στιγμή. Παρουσιάζετε το γεγονός αυτό με τέτοιο τρόπο που θα νόμιζε κανείς ότι οι Έλληνες δεν έχουν καμιά απολύτως ευθύνη στην υπόθεση. Αν κατηγορείτε την Goldman, δεν έχω λόγους να διαφωνήσω, αλλά θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι οι Έλληνες έχουν κάποιο μέρος της ευθύνης και μόνοι τους αναμίχθηκαν σε αυτή την υπόθεση».
Greg Palast: «Τι εννοείτε με το «μόνοι ΤΟΥΣ»; Ποιοί είναι αυτοί; Τον λαό που διαδηλώνει σήμερα στους δρόμους εννοείτε; Τους Έλληνες οδηγούς τρόλεϊ; Τους δασκάλους»;
Susan Del Percio (Συμπαρουσιάστρια): «Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, είναι επίσης υπεύθυνη για ό,τι έγινε».
Greg Palast: «Διαπράχθηκε ένα έγκλημα! Όταν διαπράττεται ένα έγκλημα εναντίον ενός λαού…»
Susan Del Percio (Συμπαρουσιάστρια): «Μα τι λέτε…»
Dylan Ratigan (παρουσιαστής): «Αυτό που εννοούσε η Susan είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν και αυτή συνεργός στο έγκλημα. Πράγμα που σημαίνει ότι η Goldman Sachs δεν θα μπορούσε να μπει στην Ελλάδα και να αναμιχθεί στα οικονομικά της χώρας αν δεν υπήρχε η συνέργεια της συμμετοχής της ελληνικής ηγεσίας, η οποία ήθελε να δείξει ότι επιτελεί το έργο της θαυμάσια για το συμφέρον του ελληνικού λαού, σε σημείο που συνήργησε με τις τράπεζες για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι παρήχθηκε έργο υπέρ του λαού. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί μιας κυρίαρχης χώρας συνεργούν με τους τραπεζίτες και οργανώνουν μια οικονομική απάτη, έτσι ώστε και οι τράπεζες να βγάζουν κέρδος, και οι κυβερνήσεις να διατηρούνται στην εξουσία, ενώ ο λαός πληρώνει όλο τον λογαριασμό στο τέλος».
Greg Palast: «Αντίθετα, στην Ισλανδία είδαμε να συλλαμβάνεται ο πρωθυπουργός μόλις αποκαλύφθηκε ένα παρόμοιο colpo grosso της κυβέρνησης με τις τράπεζες. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να συλλαμβάνονται οι εγκληματίες και όχι να καταγγέλλονται τα θύματα. Στην Ελλάδα σήμερα χρεοκοπούν τα θύματα και επιτρέπουν στους εγκληματίες να διαφεύγουν. Η Goldman έχει ακόμα στις τσέπες της μισό εκατομμύριο από όσα χρέωσε για αυτή την απάτη στην Ελλάδα. Άρα ενοχοποιούνται τα θύματα. Διαφωνώ μαζί σας. Αυτοί που θα πρέπει να κατηγορούνται σήμερα είναι οι δράστες, τα όρνεα».
Dylan Ratigan (παρουσιαστής): «Συμφωνώ μαζί σου σ\' αυτό. Ενδιαφέρουσα η «παρτίδα πινγκ πονγκ» που είχαμε σήμερα εδώ ανάμεσα στην πλευρά που λέει «φταίνε οι τράπεζες» και την άλλη που λέει «φταίει η κυβέρνηση», αλλά όπως βλέπουμε και εδώ στις ΗΠΑ, αυτές οι δύο πλευρές υπάρχουν πάντα. Και η ουσία είναι ότι φταίνε και οι δύο».
Susan Del Percio (Συμπαρουσιάστρια): «Δεν νοείται διαφορετικά…»
Dylan Ratigan (παρουσιαστής): «Τόσο οι τραπεζίτες όσο και το πολιτικό σύστημα βρίσκονται πάντα πίσω από κάθε τέτοια υπόθεση».

Greg Palast: «Ναι, αλλά στην Ελλάδα ασκείται δίωξη εναντίον των θυμάτων»!
Dylan Ratigan (παρουσιαστής): «Φυσικά, αφού οι τράπεζες και η κυβέρνηση έχουν το επάνω χέρι».
Greg Palast: «Τώρα μίλησες»!
Dylan Ratigan (παρουσιαστής): «Τουλάχιστον βρήκαμε μια άκρη... Ανυπομονώ να διαβάσω το βιβλίο σου, Greg».[/fonts]

Σχετικές Ειδήσεις στο Newsbomb.gr

55
[font size=4]Πολὺ διδακτικὴ τανία γιὰ τὴν προσευχή...[/fonts]

56
Πολιτική Α-κομματική... / Τριχοτομημένη Τριανδρία
« στις: 11 Ιουλίου, 2012, 10:07:17 πμ »
[font size=4]Τριχοτομημένη Τριανδρία[/fonts]
[font size=3]Πρώτη καταχώρηση: 11/07/2012       08:00Ο Στάθης στον eniko[/fonts][font size=3]Δεν έκανε κωλοτούμπα ο κ. Σαμαράς. Κωλοτούμπα έκαναν όσοι εκ του εκλογικού σώματος «πίστεψαν» την τελευταία στιγμή ότι ο κ. Σαμαράς θα επαναδιαπραγματευθεί και τον υπερψήφισαν.
Πρόσχημα έψαχναν. Διότι ουδέποτε πίστεψαν ότι ο  κ. Σαμαράς εννοούσε όσα έλεγε προεκλογικώς.
Ήξεραν ότι άλλα θα πράξει μετεκλογικώς – απλώς έπεισαν τον εαυτόν τους να «πιστέψει» για μιαν ακόμα φορά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για λόγους ανωτέρας βίας.
Και είναι αυτή η «ανωτέρα βία» ο εθισμός τους σε έναν κόσμο που φοβούνται να αλλάξουν.
Πολλοί ή λιγότεροι αυτοί οι πολίτες, συνιστούν πάντως πάντα την οριστική κρίσιμη μάζα. Που κάνει τις 9 στις 10 (για να εκφραστώ σχηματικά) εκλογικές αναμετρήσεις ακίνδυνες για το σύστημα και τη μία απρόβλεπτη.
Αναλογία που κάθε σώφρον (δηλαδή άφρων) εκδοχή του καπιταλισμού μπορεί να απορροφά και να ελέγχει – συνήθως! Διότι η «στραβή» για το σύστημα πάντα θα ελλοχεύει, πλην όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
Ο κ. Σαμαράς μπήκε στη σκηνή ως αντιμνημονιακός προς άγραν, εκτός των σταθερών πελατών, εκείνων των ψηφοφόρων που θα έκαναν τη διαφορά – τακτική γνωστή στους δημοκρατικούς δημαγωγούς από την εποχή του Καίσαρα έως την εποχή του Κένεντυ, του Κλίντον ή του Ομπάμα.
Ούτε έκανε κωλοτούμπα ο κ. Σαμαράς όταν από «αντιμνημονιακός» ξανάγινε (αυτό που ήταν πάντα), μνημονιακός – τούμπα τους ψηφοφόρους του έφερε, τους εξαπάτησε εκ νέου – αλλά , και πάλι, όχι ακριβώς. Καθ ‘ ότι
στην εποχή μας (εκτός απ ΄τους ευήθεις οίτινες απαλλάσσονται λόγω αγαθότητος) όλοι γνωρίζουν τί συμβαίνει! Ακόμα κι όταν δεν το ομολογούν στον εαυτό τους με λόγια , κατά βάθος όλοι γνωρίζουν . Όλοι  γνωρίζουν τις σκέψεις τους.
Χρειάζεται δηλαδή μεταδιδακτορικό για να ξέρει κανείς τί είναι ο κ. Βενιζέλος; Υπάρχει κάτι από γενέσεως της ελληνικής που να μην το έχει πει και ταυτοχρόνως ξε – πει αυτός ο άνθρωπος;
Αυτός λοιπόν κάνει κωλοτούμπες ή όσοι παρακολουθούν τις κυβιστήσεις του σαν αρκούδια που χορεύουν κάνοντας τούμπες  στον ίδιο καταραμένο χορό;

Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι ο κ. Κουβέλης βαφτίζει το κρέας «ψάρι»; Ή μήπως δεν ξέρει και ο ίδιος ότι κάποια μέρα θα καθίσει το «ψαροκόκκαλο» στον λαιμό; Το ξέρει, παίρνει όμως και αυτός τα ρίσκα του για λόγος υπέρτερους της ιδεολογίας του – άλλαξε προτεραιότητες ο άνθρωπος , δεν είναι κάτι που δεν εγκρίνει , φερ ‘ ειπείν , ο κ. Γεωργιάδης! Ο ίδιος άλλωστε , ο Αδώνιδας, δεν έβριζε σαν σκυλί τον κ. Σαμαρά; Όντινα τώρα εγκωμιάζει, όπως θα έκανε ο τελευταίος ξετσίπωτος τρίχας.
Ζούμε λοιπόν σε ένα σκηνικό που όλοι το ξέρουμε καλά – τριάντα χρόνια τώρα εκπαιδεύεται ο λαός να ζει μέσα του.
Όμως γνωρίζει.
Ποιός Έλληνας δεν γνωρίζει ότι τη χώρα κυβερνά ο καθώς πρέπει υπόκοσμος της Διαπλοκής; Ποιος Έλληνας δεν γνωρίζει τον ρόλο που παίζουν τα γκαιμπελόπαιδα της Προπαγάνδας κάθε βράδυ στις «ειδήσεις των οκτώ»;
Ουδείς, πλην των αποκολοκυνθωμένων – όμως ο καθένας επιλέγει τη θέση του και τη στάση του αναλόγως των προτεραιοτήτων του – και, απ’ ότι έχει αποδειχθεί, σπανίως οι προτεραιότητες κάθε πολίτη μπορούν να συντονισθούν με τρόπο ανατρεπτικό για το σύστημα μέσα από μία ή αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες. Αλλοιώς «οι εκλογές θα ήταν παράνομες» όπως θα έλεγε και ο Μαρξ. Και «η δημοκρατία επαναστατική».
Εκτός κι αν «σπάσει ο διάολος το πόδι του», όπως παρ’ ολίγον να το σπάσει στις προηγούμενες εκλογές και δεν αποκλείεται να το σπάσει στις επόμενες. Οψόμεθα. Όμως
Τι έχουμε για την ώρα;
Μια τριχοτομημένη τριανδρία, Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης
επικεφαλείς διχοτομημένων κομμάτων
και υποτελείς της Τρόικας
Πόσο μακρυά μπορεί να φθάσει αυτό θνησιγενές τυχωδιοκτικό και τυχάρπαστο σχήμα;
Μπορεί ανέκαθεν ο καπιταλισμός να ήταν οι κρίσεις του, αλλά η τελευταία του κρίση (που η έκφραση της στη χώρα μας κορυφώθηκε με το Μνημόνιο) έχει πάρει επικές διαστάσεις – τέτοιες που να προϊονίζονται λιμούς, λοιμούς και πολέμους.
Συνεπώς, όσο (κάνουμε ότι) δεν βλέπουμε τον Αρμαγεδδών να ‘ρχεται, μπορούμε να βλέπουμε εως την επόμενη δόση, αν «θα μας δοθεί ή όχι», πάλι το ίδιο έργο δηλαδή
Με τον κ. Στουρνάρα στη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Σαμαρά στη θέση του Γιωργάκη, τον κ. Κουβέλη στη θέση του κ. Καρατζαφέρη
Και τον κ. Βενιζέλο να βάζει «στη θέση τους» και τον θεό και τον Διάβολο – δεν
Έχει που να πάει έτσι η Ελλάδα, με τους ίδιους κομπαγιανίτες, τα ίδια μαντζούνια (των ιδιωτικοποιήσεων για παράδειγμα) – τριάντα
Χρόνια μας πάνε οι ίδιοι,
Το ίδιο σύστημα, κατά κρημνών – ποιος πλέον δεν το ξέρει;...
«ποιος»; - μάλιστα το ερώτημα, όταν το θέτει κανείς στον εαυτό του, δεν είναι ρητορικό. Διότι ωτα ακούειν όλοι διαθέτουμε, ασχέτως αν ορισμένοι εξ ημών θεωρούν τον ίδιον τους τον εαυτό φωνή βοώσα εν τη ερήμω...
email:  stathis@enikos.gr[/fonts]

58
Εθνικά Θέματα / Συγκλονιστικὴ ἱστορία!
« στις: 28 Ιουνίου, 2012, 09:36:39 πμ »

[font size=3]Καὶ τὰ σχόλια:
N1k0laos1:
Δηλαδη αυτος ο καθηγητης πανεπιστημιου, πηγε στην τραπεζουντα το 2010 και ειδε τον ενστολο αντρα που ηταν διευθυντης (δηλαδη εργαζοταν ακομα) και το σταυρουδακι ηταν δικο του (το σταυρουδακι εγραφε (Κωνσταντινος 1921)) !!! Δηλαδη ηταν 90 χρονων και εργαζοταν... Μας εχουν τρελανει στα ψεματα καθως και στην προπαγανδα με τους Τουρκους, προσπαθοντας να φτιαξουν τις σχεσεις μας μαζι τους... (αλλαξαν την ιστορια μας, μας προβαλουν 5-6 σειρες καθε μερα στα Ιδ. καναλια με την προφαση οτι ειναι φτηνα)..

DimitrisGR8  σε απάντηση προς N1k0laos1:
ΤΟ 2010 ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ (ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ) ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ \'70..
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΒΛΕΨΕΣ ΤΟ ΕΞΗΣ: Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠ\' ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΠΕΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΙΩΣΟΥΝ... ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ..

N1k0laos1:
Σωστα φιλε Δημητρη, δεν ειχα δωσει την απετουμενη προσοχη στο βιντεο και αυτο μου ειχε διαφυγει !
[/fonts]

59
Εθνικά Θέματα / Ἡ Ἑλλάδα...
« στις: 03 Ιουνίου, 2012, 04:38:19 μμ »

60
Εθνικά Θέματα / Μπράβο, Χάρυ Κλύν!
« στις: 29 Μαΐου, 2012, 11:36:50 πμ »
[font size=4]Χάρρυ Κλυνν: Η Ρεπούση μολύνει τη Βουλή[/fonts]


[font size=4]Σκληρή επίθεση στη Μαρία Ρεπούση της Δημοκρατικής Αριστεράς εξαπέλυσε ο γνωστός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν, καλώντας άπαντες να ρίξουν μαύρο στους αρνητές της ποντιακής γενοκτονίας

Έλληνες του Πειραιά, Πόντιοι του Πειραιά ο φαρμακογλυκομίλητος Φώτης Κουβέλης έχει υπεύθυνη παιδείας στο κόμμα του και υποψήφια βουλευτή Πειραιά και νήσων την υμνήτρια του σφαγέα Κεμάλ, Μαρία Ρεπούση, που δε δέχεται ότι υπήρξαν Έλληνες θύματα στη Μικρά Ασία και στον Πόντο... (Ακούστε την με πόση περιφρόνηση και μίσος το διακηρύσσει!!)
Οι 353.000 αδελφοί μας, κυρίως γυναικόπαιδα και γέροντες (οι νέοι ήταν αντάρτες στα βουνά του Πόντου)  που βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν με τρόπο ανατριχιαστικό, υπάρχουν μόνο στα αρρωστημένα μυαλά ημών των Ποντίων... Και όλα αυτά τα τραγικά, τα απάνθρωπα, για ομαδικές εκτελέσεις, βιασμούς, κρεμάλες, αποκεφαλισμούς, θανάτους στη φωτιά, παλουκώματα, που άκουσα από το στόμα της μητέρας και του πατέρα μου, όλα τα ανήκουστα και φοβερά  που μου διηγήθηκαν με δάκρυα στα μάτια ο παππούς μου και η γιαγιά μου, ήταν ψέματα!!! Γιατί το λέει το υποκείμενο που λέγεται Μαρία Ρεπούση...
Ούτε μία ψήφος στους αρνητές της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας... Μολύνει με την παρουσία τη Βουλή η ανεκδιήγητη Μαρία Ρεπούση. Αδέρφια του Πειραιά, θα είναι ντροπή να σας εκπροσωπεί στη Βουλή μια Μαρία Ρεπούση...[/fonts]

61
[font size=4]Δόξα τῷ Θεῷ ὑπάρχουν καὶ πολὺ χειρότερα:[/fonts]


[font size=3]Δείτε πλάνα από το Ουκρανικό κοινοβούλιο το οποίο μετατράπηκε σε ρινγκ όταν βουλευτές πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια
Αυτή τη φορά, συζητούνταν νομοσχέδιο για τη χρησιμοποίηση της ρωσικής γλώσσας σε δικαστήρια και νοσοκομεία στις ρωσόφωνες περιοχές της χώρας.
Η αντιπολίτευση που θέλει να βγει η Ουκρανία από τη σκιά της Ρωσίας ήταν αντίθετη με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανούκοβιτς.
Μετά τις φραστικές επιθέσεις, οι βουλευτές ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια και ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε με αιμορραγία στο νοσοκομείο![/fonts]

62
[font size=3]Δεῖτε ἀπίστευτη εὐγένεια τῶν πολιτικῶν μας...[/fonts]


63
[font size=3]Ἀπὸ τὸ 1994 ἤξεραν...
Τραγικό!
[/fonts]

64
[font size=4]Τὸ εἶχα δεῖ... πολὺ σημαντικὲς παρατηρήσεις...[/fonts]

65
Πολιτική Α-κομματική... / Πολὺ σπουδαῖο κείμενο!
« στις: 18 Μαΐου, 2012, 11:47:06 μμ »
Παράθεση από: Iaspis
«Oταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμα και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές».
[font size=4]Φοβερὸς λόγος...![/fonts]

Παράθεση
Tο ψυχορράγημα ενός λαού με τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια ιστορία θα διαρκέσει ακόμα πολύ. «Πάρτε μαζί σας νερό, το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία».
[font size=4]Μὲ αὒτὸ ὅμως δὲν συμφωνῶ καθόλου.
Ἡ μεγάλη ὥρα τῆς Ἑλλάδας δὲν εἶναι πίσω, στὸ παρελθόν μας· μπροστά μας εἶναι, στὸ μέλλον μας![/fonts]

66
Ποίηση / Ἡ Σατραπεία
« στις: 03 Μαΐου, 2012, 09:30:59 πμ »
[font size=4]Ἀξίζει τὴν προσοχὴ καί...
τὸν σχολιασμὸ ἴσως ἀπὸ κάποιον...
[/fonts]

[font size=4]Ἡ Σατραπεία [/fonts]
[font size=3]Κ. Π. Καβάφη[/fonts]

[font size=4]Τί συμφορά, ἐνῶ εἶσαι καμωμένος
γιὰ τὰ ὡραῖα καὶ μεγάλα ἔργα
ἡ ἄδικη αὐτή σου ἡ τύχη πάντα
ἐνθάρρυνσι κ᾿ ἐπιτυχία νὰ σὲ ἀρνεῖται·
νὰ σ᾿ ἐμποδίζουν εὐτελεῖς συνήθειες,
καὶ μικροπρέπειες, κι ἀδιαφορίες.
Καὶ τί φρικτὴ ἡ μέρα ποὺ ἐνδίδεις,
(ἡ μέρα ποὺ ἀφέθηκες κ᾿ ἐνδίδεις),
καὶ φεύγεις ὁδοιπόρος γιὰ τὰ Σούσα,
καὶ πηαίνεις στὸν μονάρχην Ἀρταξέρξη
ποὺ εὐνοϊκὰ σὲ βάζει στὴν αὐλή του,
καὶ σὲ προσφέρει σατραπεῖες καὶ τέτοια.
Καὶ σὺ τὰ δέχεσαι μὲ ἀπελπισία
αὐτὰ τὰ πράγματα ποὺ δὲν τὰ θέλεις.
Ἄλλα ζητεῖ ἡ ψυχή σου, γι᾿ ἄλλα κλαίει·
τὸν ἔπαινο τοῦ Δήμου καὶ τῶν Σοφιστῶν,
τὰ δύσκολα καὶ τ᾿ ἀνεκτίμητα Εὖγε·
τὴν Ἀγορά, τὸ Θέατρο καὶ τοὺς Στεφάνους.
Aὐτὰ ποῦ θὰ σ᾿ τὰ δώσει ὁ Ἀρταξέρξης,
αὐτὰ ποῦ θὰ τὰ βρεῖς στὴ σατραπεία·
καὶ τί ζωὴ χωρὶς αὐτὰ θὰ κάμεις.[/fonts]

67
[font size=4]Τι ψηφίζουμε; Mε σιχασιά το μη χείρον[/fonts]
[font size=3]Tου Χρηστου Γιανναρα[/fonts]

[font size=3]O κ. Eυάγγελος Bενιζέλος διετέλεσε υπουργός Eθνικής Aμυνας από τις 7.10.2009 ώς τις 16.6.2011. Στους δεκαεννέα αυτούς μήνες δεν ασχολήθηκε, άραγε, ποτέ με τα οικονομικά του υπουργείου του, με τις εκκρεμείς παραγγελίες εξοπλισμών, δεν έλεγξε ποτέ αν οι εκκρεμείς παραγγελίες αντιστοιχούσαν με συνέπεια στα μυθώδη ποσά κοινωνικού χρήματος που είχαν διατεθεί γι’ αυτές; Δεν άκουσε ποτέ να μιλούν στο υπουργείο του για τα όσα τα MME έφερναν στο φως και αφορούσαν σε εγκλήματα οικονομικά του προκατόχου του, φυλακισμένου σήμερα Aκη Tσοχατζόπουλου, κορυφαίας και συμβολικής φυσιογνωμίας του ΠAΣOK;

Tα όσα η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε και οι δημοσιογραφικές αναλύσεις διασάφησαν συνιστούν όγκο τεκμηρίων που καθιστούν ένοχη τη σιωπή του κ. Bενιζέλου, συντρίβουν την αξιοπιστία του. Tουλάχιστον στην περίπτωση Tσοχατζόπουλου, ο άλλοτε αρμόδιος υπουργός και σήμερα αρχηγός του ΠAΣOK αποδείχτηκε αδιάφορος για το κοινωνικό του χρέος, αδίστακτος στην ανοχή και στην απόκρυψη αντικοινωνικών κακουργημάτων – πώς να του εμπιστευθεί ο πολίτης τις τύχες της χώρας; Kαι δυστυχώς είναι δύσκολο να θυμηθούν οι πολλοί τα όσα άλλα συγκάλυψε, δικαιολόγησε ή ανέχθηκε, επί τόσα χρόνια, ο κ. Bενιζέλος συμπαίζοντας με το κόμμα του παπανδρεϊσμού, του συνειδητού αμοραλισμού – οι μεθοδικά εξηλιθιωμένες, για δεκαετίες τώρα, μάζες μοιάζει να έχουν χάσει το ιστορικό βάθος της πολιτικής μνήμης.

Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠAΣOK σε εξευτελιστική κατάρρευση, πολιτικά πια ανύπαρκτο. Kαι η πολιτική ανάλυση προσπαθεί να εντοπίσει τους παράγοντες που οδήγησαν το κάποτε «κίνημα» σε πλήρη σήμερα ανυποληψία και αναξιοπιστία. Λογαριάζουν καίριο παράγοντα την οικονομική πολιτική που υπηρέτησε η κυβέρνηση του θλιβερού ολίγιστου των Παπανδρέου: ένα «σοσιαλιστικής» επωνυμίας κόμμα δέχθηκε να πρακτορεύσει τις ντιρεχτίβες μιας οικονομικής στρατηγικής απάνθρωπων ακροτήτων, αυτονομημένης από το κοινωνικό γεγονός, από κάθε σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Oμως το ΠAΣOK δεν ήταν απλώς ένα κόμμα, ήταν σύμπτωμα περιστασιακό μεν αλλά πραγματικά «πανελλήνιο»: ένα είδος έκρηξης, που έφερε στην επιφάνεια χρόνιες παθογένειες της ελλαδικής συλλογικότητας. Kυρίως την έκλειψη και απουσία άξονα κοινωνικής συνοχής των Eλληνώνυμων του βαλκανικού νότου, έκλειψη «νοήματος» της ελληνικότητας στο συγκεκριμένο παρόν, στις σημερινές ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες. Γι’ αυτό και ήταν έκκρηξη πλημμυρίδας ενός ατομοκεντρικού πρωτογονισμού, που ανέδειξε σαν μοναδική δικαίωση ζωής και καταξίωση του ατόμου τη μεγιστοποίηση της καταναλωτικής ευχέρειας. Oι αντικοινωνικές συμπεριφορές έγιναν αυτονόητη καθημερινότητα, ο εκβιασμός όπλο των οργανωμένων συμφερόντων, ο αδίστακτος γκανγκσερισμός «δημοκρατικό δικαίωμα». O εθνομηδενισμός έγινε καύχηση, η αγλωσσία έπαψε να σηματοδοτεί την απαιδευσία και τον εκβαρβαρισμό.

Σύμπτωμα παθογένειας περιστασιακό αλλά πραγματικά πανελλήνιο, το ΠAΣOK λειτούργησε όπως ο ιός του έιτζ, σαν ακάθεκτη επιδημία, σαν λοιμική. Παραμένει απίστευτη η ταχύτητα με την οποία μεταλλάχθηκαν όλα τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικές τους αποφύσεις, τα δημοσιογραφικά και ραδιοτηλεοπτικά ήθη, το καθημερινό λεξιλόγιο των ανθρώπων, πώς έγινε αυτονόητος κανόνας βίου ή αντικοινωνική συμπεριφορά. Tο εμφατικότερο και σκανδαλωδέστερο σύμπτωμα ήταν ο εκπασοκισμός της «Nέας Δημοκρατίας» – και όπως πάντοτε η απομίμηση είναι ασύγκριτα αθλιότερη από το πρωτότυπο. Mε τον εκπασοκισμό της N.Δ. η ελληνική κοινωνία στερήθηκε κάθε δυνατότητα εναλλακτική, αντίστασης ή αντιλόγου στον παπανδρεϊσμό, ο αμοραλισμός έγινε στοιχείο ταυτότητας της μεταπολίτευσης, μετά το ’74, στην Eλλάδα. O «Συνασπισμός» κολακεύτηκε να αποτελεί το εγγράμματο τμήμα ή βιτρίνα «κουλτούρας» του ΠAΣOK, το KKE δικαιώθηκε απολύτως στις σταλινικές του ιδιοτέλειες, στην πολιτική συσπείρωση που εξασφαλίζει η τρομοκρατία της ρουφιανιάς.

Γιά όσους πολίτες διαθέτουν κριτική εγρήγορση αμεροληψίας (δυσχερέστατη για τα αναρίθμητα θύματα του πολιτικού έιτζ) είναι φανερό ότι η οικονομική χρεοκοπία που δραματικά ζούμε, η κατερείπωση της πατρίδας, είναι το φυσιολογικό και αναπόφευκτο τέλος της «μεταπολίτευσης», δηλαδή του πανελλήνιου συμπτώματος εκπασοκισμού της χώρας. Kαθόλου τυχαία, στη χρεοκοπία μάς χειραγώγησε, με προγραμματισμένη μεθοδικότητα, ο θλιβερότερος στην ολιγότητά του Παπανδρέου – ήταν ο μοιραίος καταλύτης αυτοκαταστροφής του ΠAΣOK, δηλαδή της μεταπολιτευτικής Eλλάδας. H Eλλάδα είναι ένας σωρός ερειπίων, με κατεστραμμένο ολοκληρωτικά τον παραγωγικό της ιστό, διαλυμένη σε αποσύνθεση την κρατική μηχανή, με ενάμισο εκατομμύριο ανέργους και δύο εκατομμύρια μετανάστες να λιμοκτονούν και τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας σε βαριά κατάθλιψη ή πανικό.

Kαι αυτή η χώρα οδηγείται μεθαύριο σε εκλογές: Nα εκλέξει τον ηγέτη που θα την οδηγήσει να βγει από τη χρεοκοπία και την επιτρόπευση των τοκογλύφων, δηλαδή να απαλλαγεί από τον εκπασοκισμό της, που θα πει: να βάλει τέλος στην παθογένεια της μεταπολίτευσης. Kαι ένας τέτοιος ηγέτης σαφώς δεν υπάρχει. Oπως γράφει συχνά ο Σταύρος Λυγερός, «το παλαιό δεν έχει ακόμα εντελώς καταστραφεί, γι’ αυτό και το νέο δεν έχει ακόμα ανθίσει».

Tο ένστικτο αυτοάμυνας μάς απαγορεύει να ψηφίσουμε τον κ. Bενιζέλο, να ξαναπαραδώσουμε τη ζωή μας στον εφιάλτη του ΠAΣOK, στους αυτουργούς του ολέθρου – ή στα αποσκλίδια του ΠAΣOK, ράκη όψιμων φυγάδων από την ντροπή. Tα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τη N.Δ., με το επιπλέον υστέρημα ότι ο κ. Σαμαράς υποψιάζεται λιγότερο και από τον κ. Bενιζέλο πότε γίνεται κωμικός με ναρκισσιστικές εκρήξεις και επίφοβος με την τέλεια ανικανότητά του να αξιολογεί την ανθρώπινη ποιότητα. Παρ’ όλα αυτά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κ. Σαμαρά ότι ήταν ο μόνος φορέας εξουσίας που αντιστάθηκε στον από παντού εκβιασμό με σθένος, και υπέκυψε μόνο όταν οι μεγαλώνυμοι εκβιαστές έδειξαν αποφασισμένοι να τραβήξουν τη σκανδάλη αποπομπής της Eλλάδας από το ευρώ.

Oπωσδήποτε, η γέννα του καινούργιου δεν θα έρθει με ψήφο ψυχολογικής εκτόνωσης χαρισμένη σε γελοιογραφίες του πατριωτισμού, σε νοσταλγούς του Σταλινισμού, σε αμακαδόρους της οικολογίας, της ομοφυλοφιλίας, της φιλορθοδοξίας. Aποκλείεται.[/fonts]

68
Πολιτική Α-κομματική... / Πολὺ σπουδαῖο κείμενο!
« στις: 21 Απριλίου, 2012, 11:17:58 μμ »
[font size=3]Κι ἐδῶ φοβερός...[/fonts]


69
Πολιτική Α-κομματική... / Πολὺ σπουδαῖο κείμενο!
« στις: 21 Απριλίου, 2012, 11:15:45 μμ »
[font size=2]Κα-τα-πλη-κτι-κός!!!

Είναι πολύ σοβαρό αυτό που καταθέτετε. Δηλαδή γνωρίζοντας τι σημαίνει για τον τόπο αυτή η πολιτική επιλογή ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε με τέτοια επιπολαιότητα;
Ναι, έκανε ό,τι έκανε αδιαφορώντας για τον τόπο. Τι μεσολάβησε; Το χρήμα; Δεν θέλω να το πιστέ­ψω. Γνωρίζω τον χαρακτήρα του ανθρώπου από παιδί δυο χρόνων. Η μαμά του και η γιαγιά Σοφία Μινέικο, μια αγία γυναίκα κατά τ’ άλλα, τον μεγάλωσαν με την ιδέα ότι είναι πρώτος. Παιδάκια όταν έπαιζαν με τον γιο μου και τις παρέες των φίλων τους στην Αμερική, που μέναμε στον ίδιο δρόμο, η Μαργαρίτα επέβαλλε τον Γιώργο ως αρχηγό της παρέας. Εμείς που ειρωνευόμαστε τον Γιωργάκη, δεν ξέραμε τι λέγαμε. Από αυτόν το βρήκαμε. Και όχι τυχαία. Το είχε επεξεργαστεί. Εγώ δεν μιλώ «καρατζαφέρεια» διάλεκτο, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν Παπανδρέου ή Παπαδήμο να λέει είμαι εδώ για να σώσω την πατρίδα μου. Είναι υποκρισία αισχίστου είδους.
![/fonts]

Ὁλόκληρη ἡ σπουδαία συνέντευξη ἐδῶ: http://anemistiras.com/2012/03/06/πεπελάσης-συνέντευξη-κόλαφος-για-του/#axzz1shs8U43z

70
[font size=4]Δεῖτε τη, εἶναι φοβερή![/fonts]


[font size=3]Το βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα απο την ομιλία του Βλαδίμηρου Πούτιν στo συμβούλιο Πολιτικής Ασφαλείας τον Φεβρουάριο του 2007 στο Μόναχο.
Στο συνέδριο συμμετείχαν αρχηγοί κρατών και ο Πούτιν μίλησε ξεκάθαρα ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και \"αυτούς\" που θέλουν να γίνουν κυρίαρχοι του πλανήτη.
Δεν μιλάμε φυσικά για τις ΗΠΑ αλλά για αυτούς που τις διοικούν απο το παρασκήνιο.[/fonts]

71
Πολιτική Α-κομματική... / Πολὺ σπουδαῖο κείμενο!
« στις: 20 Απριλίου, 2012, 05:26:55 μμ »
[font size=3]Εὔστοχος Δημητρό...[/fonts]

72
[font size=2]Εἶχα τὴν εὐτυχία νὰ πάω χθὲς στὴν κηδεία του...
Μεγάλη μορφή!
Μὲ ἐνέπνεε πάντοτε...[/fonts]

73
[font size=3]

Κηδεύθηκε χθες Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012 ο θεολόγος, Στέργιος Σάκκος καθηγητής του ΑΠΘ, που γεννήθηκε στα Γρεβενά και ανέπτυξε έντονη θεολογική δράση σε όλη τη Μακεδονία
Την Κυριακή του Πάσχα εκοιμήθη εν Κυρίω ο ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου και διδάσκαλος τής »Αδελφότητός «Απολύτρωσις» Στέργιος Σάκκος.
Η Εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη  στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος της Ορθοδόξου Αδελφότητος «Χριστιανική Ελπίς» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα της Διακαινησίμου..ώρα 4.00 μ.μ.
Ήταν γνωστός στο πανελλήνιο, και ιδίως στη Μακεδονία, για τους αγώνες του κατά των αιρέσεων, τις αναρίθμητες εποικοδομητικές ομιλίες του πάνω σε θέματα Αγίας Γραφής και Πίστεωςκαι το σχετικό συγγραφικό του έργο.
Διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία κατηχητικό χριστιανικό έργο στη Θεσσαλονίκη και νεανικές κατασκηνώσεις στη Βέροια και στα Γρεβενά.[/fonts]


Πηγή: http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/12309-kideia-sakkos-theologos

74
[font size=3]

Κηδεύθηκε χθες Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012 ο θεολόγος, Στέργιος Σάκκος καθηγητής του ΑΠΘ, που γεννήθηκε στα Γρεβενά και ανέπτυξε έντονη θεολογική δράση σε όλη τη Μακεδονία
Την Κυριακή του Πάσχα εκοιμήθη εν Κυρίω ο ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου και διδάσκαλος τής »Αδελφότητός «Απολύτρωσις» Στέργιος Σάκκος.
Η Εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη  στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος της Ορθοδόξου Αδελφότητος «Χριστιανική Ελπίς» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα της Διακαινησίμου..ώρα 4.00 μ.μ.
Ήταν γνωστός στο πανελλήνιο, και ιδίως στη Μακεδονία, για τους αγώνες του κατά των αιρέσεων, τις αναρίθμητες εποικοδομητικές ομιλίες του πάνω σε θέματα Αγίας Γραφής και Πίστεωςκαι το σχετικό συγγραφικό του έργο.
Διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία κατηχητικό χριστιανικό έργο στη Θεσσαλονίκη και νεανικές κατασκηνώσεις στη Βέροια και στα Γρεβενά.[/fonts]


75
[font size=3]Δεῖτε τὴν πολὺ ἀξιόλογη συνέντευξη τοῦ Ἀρχιεπισκόπου στὸ Mega:[/fonts]

http://www.romfea.gr/epikairotita/12110-i-sinenteyxi-toy-arxiepiskopou-sto-mega-metanoia

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 55