Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Ιωάννα

Σελίδες: 1 ... 11 12 [13] 14 15
301
Κινηματογράφος - Τηλεόραση / Τα παιδιά της χορωδίας
« στις: 04 Μαρτίου, 2009, 11:31:46 μμ »
Τί να πω, για την ταινία, Ειρήνη; Την έχω δει μαζί με τα παιδιά πολλές φορές και πάντα την παρακολουθώ με προσοχή! Αριστούργημα!!
Πρέπει τα καημένα, να ξέρουν πώς είναι ο αληθινός παιδαγωγός και μουσικός :lol:

302
Μουσική / Η ελληνική παράδοση της κάτω Ιταλίας
« στις: 04 Μαρτίου, 2009, 11:25:05 μμ »
Εξαιρετικό το θέμα, Δημήτρη!  Ευχαριστούμε πολύ!!!!!!

303
Παράθεση από: staboz
Παράθεση από: Ιωάννα
μου \"φόρτωσαν\" Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
\"φόρτωσαν\"...έ!
Υπάρχει πολλή αχαριστία σ᾿ αυτόν τον κόσμο...
Σωστός ο χαραχτηρισμός, τον δέχομαι! ας τον χρησιμοποιήσουμε σε άλλη περίσταση!
Να γιατί; \"Φόρτωσαν\" αντί του ανέθεσαν, διότι φυσικά δεν ήθελα. Πρώτον διότι ήμουν νεοδιόριστη και με δυσκολία ετοίμαζα το αντικείμενό μου. Δεύτερον διότι τα τμήματα που ανέλαβα - και το γνώριζα και προσωπικά - ήταν ο εφιάλτης των συναδέλφων, φαινόμενο  μ ε λ λ ο ύ μ ε ν ω ν  καιρών....
Το μάθημα αυτό όμως, έγινε το κλειδί που άνοιξε τις ψυχές των παιδιών και όταν έμπαινα μέσα στην τάξη απoγειωνόμασταν. Συγ-κλο-νι-στι-κές στιγμές!!! τις θυμάμαι με συγκίνηση!

304
Μουσική / Nothing else matters - Apocalyptica
« στις: 04 Μαρτίου, 2009, 10:57:16 μμ »
Παράθεση από: staboz
Θα προσθέσω δυο λόγια ανεξάρτητα πλέον από το συγκεκριμένο τραγούδι. Η σημερινή τεχνολογία προσφέρει απίστευτες δυνατότητες, τέτοιες που ακόμη και κάποιος άσχετος από αληθινή μουσική παιδεία, έχοντας μόνο τεχνικές γνώσεις και στοιχειώδη γνώση μουσικών σημείων, να μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά τραγούδια. Εντυπωσιακά αλλά άψυχα και εφήμερα.
Παράθεση από: Iaspis
Άν ξέρει κάποιος τίς δυνατότητες πού προσφέρουν τά σημερινά music softwares, καταλαβαίνει πώς αυτό δέν είναι απλά μελλούμενο αλλά πολύ καιρό σέ εφαρμογή. Δές ότι ο πρωταρχικός σκοπός όλης τής μουσικής βιομηχανίας, είναι τό «προïόν» νά μήν μείνει στήν επικαιρότητα γιά πολύ καιρό, αλλά μόνο γιά λίγο σάν hit.
Έτσι εξηγείται γιατί όλα αυτά τά τραγουδάκια  είναι ίδια στήν ουσία, καί άν τούς αφαιρέσεις τήν studio επένδυση, είναι βέβαιο πώς δέν θά αρέσουν σέ κανένα. Δοκίμασε νά σφυρίξεις τήν μελωδία κάποιου από αυτά πού υποτίθεται πώς σού αρέσει...Άστα νά πάνε.
Απορία: Η ενορχήστρωση δεν απαιτεί έμπνευση; Αν αγνοήσουμε τις κονσερβοποιημένες προτάσεις, κάποια τραγούδια της μουσικής βιομηχανίας ξεχώρισαν, έγιναν και hit, έμειναν να τα γνωρίσει και η επόμενη (τουλάχιστον) γενιά.  Δεν θα ήθελα να ακυρώσουμε τη δυνατότητα να γεννήθηκε κάτι εμπνευσμένο επειδή επωάστηκε σε άρρωστο περιβάλλον.
<Είναι αστείο να υπερασπίζομαι μουσικά κομμάτια ειδών που κυριολεκτικά δεν ακούω, και δεν ακούω λόγω ιδεολογίας, δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω ανάμεσά τους αρκετά κομμάτια που ποιοτικά ξεχωρίζουν>
 
Παράθεση από: Iaspis
Η μουσική ηχογράφηση σχετίζεται μέ τήν μουσική, όσο η δημοσιογραφία μέ τόν λόγο...Δηλαδή σπανίως!
Ωραία κι αυτή η παρομοίωση! Λυπάμαι που ο χώρος της μουσικής τεχνολογίας μου είναι τελείως άγνωστος και λίγο :yikes: τρομακτικός!

305
Μουσική / Nothing else matters - Apocalyptica
« στις: 03 Μαρτίου, 2009, 10:14:20 μμ »
Παράθεση από: Iaspis
Σήμερα, στίς κοινωνίες τού ατομισμού καί τών μέσων τής εικονικής πραγματικότητας, θά φθάσει ο καθένας νά «ακούει» μόνον τήν μουσική πού ο ίδιος «συνθέτει»...
:/ (το χαμόγελο πικρό) Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς είναι δυνατό να εφαρμοστεί αυτό, αλλά το δέχομαι ως μελλούμενο κακό. Χάρη στην τρομερή εξάπλωση πάντως των ipod και mp3 κινητών τηλεφώνων περνάμε από την συντροφική απόλαυση της μουσική (συνευωχία) σε μία μοναχική διασκέδαση (αυτοικανοποίηση)
Παράθεση από: Iaspis
Τό ίδιο ισχύει καί μέ τόν λόγο.
Βεβαιώτατα =| καμιά φορά σε συζήτηση ο μόνος που ακούμε (καλοπροαίρετα) είναι ο εαυτός μας...

306
Μάριε, ευχαριστούμε!
Την πρώτη χρονιά που μπήκα στην τάξη μου \"φόρτωσαν\" Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Θυμάμαι ένα κορίτσι που είχε έρθει από τη Γεωργία μαζί με τους γονείς του αναζητώντας καλύτερη ζωή και ξεχώριζε για το ήθος του. Στις συζητήσεις που κάναμε την ώρα του μαθήματος είχε περιγράψει πώς παρακαλούσε την μητέρα της να μένει στο σπίτι και να μειώσει τις ώρες που εργαζόταν ώστε να την χορταίνουν τα παιδιά της. Αυτή η άξια μάνα έκανε το χατήρι των παιδιών της. Δεν είχε να πληρώσει τα φροντιστήρια -δύο πολύ επιμελών μαθητριών- αλλά δεν τους στέρησε εκείνο που θα τις έτρεφε και θα τις στήριζε μια ζωή... Τις θυμάμαι με εκτίμηση...

307
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Από τις Φυλακές
« στις: 26 Φεβρουαρίου, 2009, 10:41:59 πμ »
[font size=2][align=center][/align]Παραθέτω το κείμενο όπως το διάβασα:

\"Ώρες μυστηρίου και αγάπης. Ώρες ειλικρίνειας και συφιλιώσεως με τον Θεό. Ώρες φωτισμού και κάθαρσης, ειρήνης και ελευθερίας!...\"

[align=center]Αληθινό περιστατικό[/align]
        Φυλακές ανδρών...! Σάββατο πρωί...! Στον ιερό Ναό του αγίου Ελευθερίου, η θεία Λειτουργία τελείωσε. Πόση θερμή προσευχή έγινε και σήμερα στον Λυτρωτή, για να ανοίξουν τα σίδερα των φυλακών, για να σπάσουν τα σίδερα των παθών, για να έρθει η πολυπόθητη ελευθερία στους κρατουμένους...! Μην αργείς, Κύριε... Από τα μεγάφωνα του Σωφρονιστηρίου αναγγέλλεται:  \"Ήρθαν οι Ιεροκήρυκες. Όποιος κρατούμενος επιθυμεί, ας κατέβει γρήγορα στο Ναό...\"
         Σε λίγο οι Ιεροκήρυκες υποδέχονται με πολλή αγάπη, όπως άλλωστε κάθε Σάββατο, εκείνους που λαχταρούν να ακούσουν τον Λόγο του θεού. Εκείνους, που μέσα στην ασφυξία της ανελευθερίας τους, θέλουν να αναπνεύσουν, να ξεκουραστούν, να φωτιστούν, να ελπίσουν, να πιαστούν από την αγάπη του Θεού. Και την έχουν μεγάλη ανάγκη. Είναι η μοναδική τους παρήγορη διέξοδος... για ανακούφιση..., για όνειρα..., για αληθινή ζωή...! Ένας, δύο, τρεις ... είκοσι λεπτά! Προσκυνούν με σεβασμό τις άγιες εικόνες και τακτοποιούνται στις θέσεις τους...
       Το σημερινό μάθημα αναφέρεται στα πρόσωπα του Γολγοθά. Στα πρόσωπα, που πλαισίωναν τον Εσταυρωμένο Θεάνθρωπο στις πιο τραγικές του ώρες. με απόλυτη σιγή και συγκινητική κατάνυξη παρακολουθούν και ρουφούν... Στο τέλος με πολλή απλότητα εκφράζουν τις εντυπώσεις, τις απορίες, τους προβληματισμούς τους, συζητούν...!
       
       -Εμένα, μου έκαμε τρομερή εντύπωση, λέει κοφτά ένας γεροδεμένος, ο Ληστής! \"Τον πάω\"! Πάρα πολύ μου άρεσε! Ήταν ανέλπιστα τυχερός...!
       Βλέπετε μπορούμε στην ζωή μας να εμπνεόμαστε και από αρνητικά πρότυπα, ακόμη και από ληστές, που βρήκαν όμως τον σωστό δρόμο, το δρόμο του Θεού...
       - Εξήγησέ μας γιατί θαύμασες τόσο πολύ τον Ληστή;
       - Γιατί με μία μόνο κουβέντα του, συγχώρα με, Θεέ μου, \"μνήσθητι μου, Κύριε\", σώθηκε, του σβήστηκαν όλα του τα κρίματα, κέρδισε τον Παράδεισο και ήταν ο πρώτος που μπήκε. Δεν το χωράει ο νους μου πόσο τον συμπόνεσε και πόσο τον κατάλαβε ο Χριστός! Τον αγάπησα αυτόν τον Ληστή. Θέλω να του μοιάσω, να έχω την τύχη του...!
       - Μακάρι, Μακάρι, ολόψυχα σου το ευχόμαστε. Αφού τόσο το θέλεις, θα γίνει αυτό. Με μία προϋπόθεση: να μοιάσεις στον Ληστή όχι μόνο στην βαθιά του μετάνοια, αλλά και σε κάτι άλλο σπουδαίο που έκαμε:
       - Ποιο είναι αυτό;
       - Να του μοιάσεις στην ομόλογία του. Τι είπαμε ότι ομολόγησε; Ότι ο Χριστός είναι Βασιλιάς και ότι ο ίδιος είναι αμαρτωλός! \"Εμείς δίκαια τιμωρούμεθα και απολαμβάνουμε άξια για αυτά που πράξαμε...\"! Η μετάνοια οδηγεί στην ομολογία και αυτή στη Λύτρωση. Αυτή την ομολογία την λέμε αλλιώς εξομολόγηση. Ο Χριστός δίαδαξε τους μαθητές Του πως να είναι σωστοί εξομολόγοι. Και ο Ίδιος αυτό έκανε πάνω στον Σταυρό. Ο Ληστής εξομολογήθηκε και ο Χριστός τον συγχώρησε...!
       - Αυτό δεν το ήξερα έτσι, δεν το είχα καταλάβει.
       - Σκέφτηκες ποτέ να εξομολογηθείς; Ένιωσες αυτή την ανάγκη; Θέλεις να εξομολογηθείς, να Του ομολογήσεις όλα με συντριβή, ταπείνωση και ειλικρίνεια; Θέλεις να σωθείς;
       - Ναι ! Θέλω ! Θέλω και πολύ γρήγορα ! Όμως θα μου φέρεις ORIGINAL παπά. Όχι από αυτούς των φυλακών. Δεν τους εμπιστεύομαι. Φοβάμαι μήπως... Καταλαβαίνεις...
       - Είναι σπουδαίοι εξομολόγοι οι Ιερείς των φυλακών. Όμως, επειδή σε καταλαβαίνω, θα σου φέρω ORIGINAL, όπως τον ζήτησες...
       - Θα τον περιμένω με ενδιαφέρον και αγωνία.
............ ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ..
         Έγινε!...
       - Μήπως θέλει και κάποιος άλλος να εξομολογηθεί; Μήπως κάποιος θέλει να πάρει τη θέση του Διονύση, που ζήτησε κι εκείνος ORIGINAL εξομολόγο, αλλά δεν πρόλαβε, γιατί μετακινήθηκε αναπάντεχα σε άλλη φυλακή;
       - Εγώ! Εγώ θέλω να εξομολογηθώ...!
       - Εσύ; Ρωτάει απότομα και δύσπιστα ο Αρχιφύλακας, που πάντα φρουρεί στο Ναό την ώρα τούτη. Εσύ, θέλεις αλήθεια να εξομολογηθείς;
       - Ναι ! Θέλω και μάλιστα πολύ ! Το αποφάσισα ! Και ξέρεις γιατί ; Το είχα μέσα μου, το σκεφτόμουνα συνέχεια, ένιωθα την ανάγκη να ξαλαφρώσω, αλλά δε μου δινόταν η ευκαιρία. Κάθε Σάββατο πρωί δουλεύω στα μαγειρεία. Σήμερα για πρώτη φορά, κατά παράξενο τρόπο με εξαίρεσαν. Ε, δε είναι τυχαίο αυτό! Δεν είναι τυχαίο! Κατάλαβες, αρχιφύλακα; Θέλω να εξομολογηθώ...!
       - Συγχαρητήρια και στους δυό σας, που πήρατε αυτή την ηρωική απόφαση. καλή σας προετοιμασία...
       
       Η συγκέντρωση τελείωσε. Ο ORIGINAL Πνευματικός ήρθε την καθορισμένη ημέρα ολοπρόθυμος. Ώρες κράτησε η εξομολόγηση των δύο κρατουμένων... Ώρες μυστηρίου και αγάπης. Ώρες ειλικρίνειας και συμφιλιώσεως με τον Θεό. Ώρες φωτισμού και κάθαρσης, ειρήνης και ελευθερίας!
Βγαίνοντας από την ORIGINAL εξομολόγηση ο ένας είπε βουρκωμένος: \"Από σήμερα μπορώ να χαμογελάω\"! Ο άλλος τόνισε με πείσμα: \"Δεν με νοιάζει να σαπίσω στη φυλακή. Από αυτή τη στιγμή νιώθω ελεύθερος...!\" και πολλή χαρά έβγαινε από το πρόσωπό του.
        Δόξα Σοι, Κύριε!...
Ευλόγησε τους ORIGINAL εξομολογούμενους και τους ORIGINAL Εξομολόγους...
Η.Μ.

Σημείωση:  Ο πρώτος από τους δύο κρατουμένους, όταν πήρε άδεια, πήγε στο Άγιον Όρος και συνάντησε το Γέροντα, με τον οποίο είχε μιλήσει στην αγνή του νιότη! Εκείνος, όταν το είδε, τον αναγνώρισε, συζήτησε μαζί του, έβγαλε το σκούφο του, σηκώθηκε όρθιος και του είπε πριν τον ξεπροβοδίσει: Εικοσιπέντε χρόνια σε περίμενα. Τώρα μπορώ να πεθάνω ήσυχος\"!
 
 
 [/fonts]

308
Μουσική / Nothing else matters - Apocalyptica
« στις: 26 Φεβρουαρίου, 2009, 12:00:58 πμ »
Παράθεση από: Xenia
Παράθεση από: Iaspis
Πάντως τό video πρός τό τέλος θυμίζει λίγο Muppet show....Εννοώ εκεί πού οι τσελίστες κουνάνε τά κεφάλια πέρα-δώθε.
Αυτό μόνο εσύ θα μπορούσες να το πεις...!!!!
Ιωάννα μην ψαρώνεις.. Το λέει για να πανικοβληθούμε και να μην τον βάλουμε συναίτερο στην επιχείρηση!!!χαχαχαχαχ|!
Τι λες; Με τέτοιο κεφάλαιο έχουμε ελπίδες και για το χρηματιστήριο! :cool:

309
Μουσική / Nothing else matters - Apocalyptica
« στις: 25 Φεβρουαρίου, 2009, 06:11:44 μμ »
Παράθεση από: Xenia
ΑΑΑΑΑ!!!! Τώρα μάλιστα!!! Εγώ συνεργάζομαι μαζί σου για να εξασφαλίσω την επιτυχία...!!! Αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε!!χαχαχαχαχα!
Όλο και κάποιος μουσικός θα βρεθεί εδώ μέσα.... να εξασφαλίσει την επιτυχία που ονειρεύεσαι...:sleeping:
Εγώ μόνο για...  κριτική επιτροπή κάνω :lol: ;)

310
Μουσική / Nothing else matters - Apocalyptica
« στις: 25 Φεβρουαρίου, 2009, 05:40:21 μμ »
Παράθεση από: Xenia
Πιστεύω αν κάτι σου αρέσει, θα σου αρέσει από την αρχή... Τώρα αν αναγκάζουμε το αυτί μας να συνηθίζει σε διάφορες μουσικές αυτό είναι απλώς μια συνήθεια...
Φέρνω παράδειγμα τα μαθήματα του σχολείου.  Κάποια τα λατρέψαμε από την αρχή. Άλλα, στην αρχή μας κάθονταν στο στομάχι, μετά ανακαλύψαμε καινούργιους γοητευτικούς κόσμους.  Ήθελε λίγο δουλειά πρώτα. Υπάρχουν κι εκείνα που όσο κι αν τα μελετούσαμε δεν τα συμπαθήσαμε ποτέ.

Ειδικά για τη μουσική είναι συχνό φαινόμενο να αλλάζουν με το πέρασμα των χρόνων -και όχι μόνο- τα μουσικά γούστα.  Έχουμε λοιπόν, ελπίδα να μας αρέσουν κι άλλα είδη στο μέλλον.

Παράθεση από: Xenia
Ιωάννα λέω να αρχίσουμε τη σύνθεση μαζί τί λες?? Μπας και δει η ελληνική δισκογραφία προκοπή...! χαχαχαχαχα!!!
Άμα είναι να αρχίσουμε μαζί... αυτό μάλιστα!!!

311
Μουσική / Nothing else matters - Apocalyptica
« στις: 25 Φεβρουαρίου, 2009, 05:13:35 μμ »
Παράθεση από: Xenia
Γιατί τις ωραιότερες μουσικές τις έχουν τα χειρότερα είδη??
Α, γεια σου!  και τους χειρότερους στίχους να συμπληρώσω; Ακούς τη μουσική, ενθουσιάζεσαι :), προχωράνε οι στίχοι απογοητεύεσαι :(
Είναι που δεν συνθέτουμε εμείς, Ξένια :D

ΥΓ: Και περιμένουμε εδώ την παρέμβαση του κυρίου Σταύρου, ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογα τραγούδια, σε αξιόλογα μουσικά είδη.

Σωστό! Μόνο που εμείς δεν έχουμε συνηθίσει τα αυτάκια μας να τα απολαμβάνουμε!

312
Μουσική / Nothing else matters - Apocalyptica
« στις: 25 Φεβρουαρίου, 2009, 03:12:54 μμ »
[font size=3]Nothing else matters - Apocalyptica[/fonts]


313
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Μπαχαλοεκτόνωση...!
« στις: 25 Φεβρουαρίου, 2009, 01:08:07 μμ »
Το videaki πόσες φορές το έχω δει; και πάντα :lol:

314
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Μπαχαλοεκτόνωση...!
« στις: 25 Φεβρουαρίου, 2009, 01:07:01 μμ »
Παράθεση από: Iaspis
Βέβαια τό παιδάκι φαίνεται νά αγριεύει. Όμως μόνον φαίνεται, γιατί τά παιδιά ξεφεύγουν γρήγορα από τήν καταπίεση τής αυτοπεποίθησης καί συνεχίζουν τό παιχνίδι τους ελεύθερα.
χμ... Λίγα λόγια για την \"καταπίεση της αυτοπεποίθηση\" μπορούμε να έχουμε, Iaspis; ενδιαφέρον ακούγεται...

315
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Μπαχαλοεκτόνωση...!
« στις: 24 Φεβρουαρίου, 2009, 07:45:56 μμ »
:laugh: Ξεκαρδιστικό το videaki -σαν και να τα διαβάσαμε, Ξένια :P

316
Ανέκδοτα... προς έκδοσιν / .::Ανέκδοτα::. - Mega Topic -
« στις: 23 Φεβρουαρίου, 2009, 09:45:26 μμ »
Ποιά είναι η χειρότερη βρισιά που μπορείς να πεις σε ντραμίστα?                          
\"Κακόχρονο να \'χεις\"!

Τι γίνεται όταν παίζεις δίσκους blues ανάποδα?                                                  
Σε βγάζουν απ\' τη φυλακή, η γυναίκα σου επιστρέφει σπίτι και ο σκύλος σου ζωντανεύει.

   :judge:
:whistle:

317
Παράθεση από: Iaspis
Παράθεση από: staboz
1.3.2008

Σήμερα είναι Ψυχοσάββατο! Το ένα από τα δύο Ψυχοσάββατα του Εκκλησιαστικού έτους ( το άλλο είναι την παραμονή της Πεντηκοστής) και αυτή τη μέρα θυμόμαστε με αγάπη και προσευχή τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.
Προσευχή, ώστε να εύρουν έλεος ενώπιον του Κυρίου και να απολαύσουν την ανείπωτη χαρά, την απερίγραπτη ευτυχία και την ασύλληπτη δόξα της Βασιλείας του Θεού.
Την οποία είθε να απολαύσουμε και όλοι μας. Αμήν!
Μία γνωστή μου ψυχή, με μεγάλα παιδιά σήμερα και απαιτητικές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Κάθε πρωί, ώσπου να φτάσει στο γραφείο της, μνημονεύει τα ονόματα γνωστών, γειτόνων, μοναχικών ανθρώπων, εκείνων κυρίως που δεν άφησαν απογόνους να τους θυμούνται στην προσευχή τους.
 Να - μου δείχνει το κομποσχοίνι - Μαρίνης, Γεωργίου.... και αρχίζει με ταχύτητα να λέει μερικά από τα ονόματα. Δεν είναι τίποτα για μένα, τα έχω μάθει απέξω.΄Το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Όταν μάλιστα μνημονεύει ψυχοσάββατο, δίνει στον ιερέα κόλλα διαγωνισμού με τα ονόματα αυτά! Φιλανθρωπία: αγάπη που δεν ελπίζει σε ανταπόδοση! Αλλά και συνειδητοποίηση της ενότητας ζώντων και κεκοιμημένων στο σώμα της εκκλησίας. Πόθος,  μ α ζ ί  να μοιραστούν την Βασιλεία των ουρανών...

318
Μουσική / Η ζωή είναι ωραία (La vita e bella)
« στις: 19 Φεβρουαρίου, 2009, 02:21:04 πμ »
Παράθεση από: Iaspis
Ωραίο, ρομαντικό τραγούδι Ιωάννα. Χαίρομαι τό καλό σου γούστο! Ευχαριστούμε!
...όπως και το \"Buon Giorno Principessa\" πολύ όμορφο. Αλλά οι ελληνικοί στίχοι του \"Η ζωή είναι ωραία\" δεν ταιριάζουν με την ενότητα \"Γεια σου Σταύρο και κυρ Σταύρο κι όλα τα πουλιά του δάσους\"; Έτσι νομίζω κι εγώ.

319
Μουσική / Η ζωή είναι ωραία (La vita e bella)
« στις: 18 Φεβρουαρίου, 2009, 12:26:10 μμ »
[font size=3]Η ζωή είναι Ωραία (La vita e bella)[/fonts]
(Μουσική:Piovani Nicola/Στίχοι:Φασουλάς Κώστας)
στην πανέμορφη ερμηνεία της Καλλιόπης Βέττα


[font size=2]Δες πιο πέρα κι από το φως,
δες δεν είσαι μοναχός,
δες πιο πέρα κι από τον πόνο,
τη νύχτα που περνά
σα γέλιο μάνας μάνας που γεννά.

Δες στου χρόνου τη φωτιά,
δες πως άντεξε η καρδιά.
Δες το ξάφνιασμα της λύπης
σα χαίρεται η ψυχή
και βγαίνει βόλτα, βόλτα στη βροχή

Δες μ\' ένα βλέμμα πόσα λες,
δεν ξοφλήσαμε μη κλαις
και πιάσε πάλι στο χορό.
Δες με τι πάθος τραγουδώ,
πόσο πιο ψηλά πετώ
μου φτάνει μόνο να είσαι εδώ.

Δες τ\' ανέμου την οργή,
δες πως παίζει σαν παιδί.
Δες το λίκνισμα της μέρας
σα χαίρεται η καρδιά
κι αλλάζει χρώμα, χρώμα και τροχιά[/fonts][/color]

321
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Δωροθέα (θέα και δώρο Θεού)
« στις: 16 Φεβρουαρίου, 2009, 10:45:29 μμ »
Κρίμα να μην έχω βγάλει κάποια φωτογραφία. Είναι βέβαια χαραγμένη στη μνήμη η σεβάσμια μορφή της. Αν βρω πάντως, την αναρτώ.

322
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Δωροθέα (θέα και δώρο Θεού)
« στις: 16 Φεβρουαρίου, 2009, 06:49:35 μμ »
Είχαμε μία τυφλή στην πόλη μας, Δωροθέα, ονόματι. Ήταν συμμαθήτρια με μια θεία μου. Λεγόταν πως σε μικρή ηλικία κάποιος δικός της την χτύπησε στο κεφάλι και έχασε την όρασή της. Η ίδια μιλούσε για ασθένεια. Από μικρό παιδί θυμάμαι χαραχτηριστικά τη φωνή της: \"μοσχολίβανο, καρβουνάκι\" που πουλούσε έξω από τις εκκλησίες ή στους δρόμους. Την φιλοξενούσαν σε σπίτι και από την επαιτεία της, την ζούσαν.  Όλος ο κόσμος την αγαπούσε και τη σεβόταν υπερβολικά. Προσευχόταν για όλους. Θυμόταν όλα τα ονόματα, την εργασία, ό,τι της έλεγε ο καθένας. Παρακαλούσε για να επιστρέψει στο σπίτι της ή να πάει στο σημείο που έκανε την εργασία της. Στη θεία λειτουργία ποτέ δεν καθόταν! και τα τελευταία χρόνια το ασθενικό της σώμα είχε διπλωθεί σχηματίζοντας ορθή γωνία, δεν μπορούσε να κοιτάξει ψηλά, υπέφερε. Ευωδίαζε! Στην κηδεία της όλοι έκλαιγαν και λαός, ιερείς, αρχιερείς είχαν την αίσθηση ότι πρόκειται για σύγχρονη αγία!

323
Παράθεση από: Iaspis
11. «’Οσα καλά ή κακά είναι ενωμένα με το σώμα, θα σε συνοδεύουν μέχρι τον τάφο. ‘Οσα όμως είναι ενωμένα με την ψυχή, θ’ αποτελέσουν την αιώνια προίκα σου!»
12. «Ποιό φίλο απόκτησες στον Ουρανό, για να σε υποδεχθεί, όταν φύγεις απ’ αυτόν τον κόσμο; Σε ποιού το χωράφι δούλεψες, για να σου πληρώσει το μισθό σου;...
Η αρίθμηση, Δημήτρη, ήταν κίνητρο. :) Ξέρω και πού έχω μείνει :D
Τα ενιαία κείμενα τα αφήνω, \"ες αύριον τα σπουδαία\"... :blush:

Η παράθεση; Έτσι μονολογώ για να προσέξω τα λόγια περισσότερο.  Τριώδιο.. και έχουμε πάρει τους δρόμους...
Αναλογίζεται ποτέ κανείς: Τώρα τί κάνω...! Ποιές από τις ασχολίες μου είναι αγώνας, αληθινό κέρδος... Γιατί αναβάλλω το αιώνιο με την ίδια ευκολία που αναβάλλω και το φθαρτό; Αναλογίζεται κανείς άραγε;
http://sinevohia.gr/forum/viewtopic.php?pid=12437#p12437

324
[font size=3]Μου εστάλη με προώθηση το απίστευτο παρακάτω:[/fonts]


\" Η ιστορία που ακολουθεί συνέβη σε κοντινό μου πρόσωπο και είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε πέρυσι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου που σημάδεψε ανεξίτηλα μια οικογένεια.

Ήταν Παρασκευή 12 Αυγούστου 2005 όταν η τριαντατριάχρονη Έ. πήρε τα τρία της ανίψια και την κόρη της, δεκαπέντε μηνών, για να τα πάει για μπάνιο στη θάλασσα. Σταμάτησε, όπως όλοι, στο πάρκινγκ της πλαζ και κατέβασε τα παιδιά δίπλα στο αυτοκίνητό της. Όπως έσκυψε για να πάρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, η κόρη της ελευθερώθηκε και πήγε δίπλα στα ξαδέλφια της, πίσω ακριβώς από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Όταν η E γύρισε να την κοιτάξει, έντρομη είδε το παιδί να βρίσκεται ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο που έκανε όπισθεν, ενώ τα ανίψια της ήταν λίγο πιο πίσω.. Έσπευσε ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν ένα μέτρο από την κόρη της. «Ούρλιαζα αλλά αυτός συνέχιζε... Ούρλιαζα...», μου είπε.

Αργότερα, στο νοσοκομείο, ο μεγάλος της ανιψιός (τριών χρονών) θα της έλεγε ότι στην πραγματικότητα δεν ούρλιαζε: «Θεία, άνοιγες το στόμα σου, σε βλέπαμε, αλλά δεν έβγαινε φωνή». «Ίσως γι\' αυτό δεν με άκουγε ο οδηγός,» μου είπε η Έ., «αλλά εγώ θυμάμαι πεντακάθαρα ότι ούρλιαζα...»

Μπροστά στα μάτια της, η ρόδα του αυτοκινήτου πέρασε το κοριτσάκι από τα πόδια του σε όλο του το κορμάκι και σταμάτησε στο κεφάλι του. «Ήταν σαν να το είχαν βάλει αλφάδι κάτω από τη ρόδα,» μου είπε. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Στεκόμουν και κοιτούσα το παιδί μου με ένα ολόκληρο αυτοκίνητο σταματημένο πάνω στο κεφάλι του». Επάνω στο σοκ και τον πανικό της, έπιασε το αυτοκίνητο και προσπάθησε να το σηκώσει. Εν τέλει, ο οδηγός έκανε πάλι μπροστά περνώντας για ακόμη μια φορά πάνω από το σώμα του μωρού, αφήνοντας το παιδί αναίσθητο στο έδαφος.

«Δεν έπρεπε να το μετακινήσω, μου είπαν, αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Νόμιζα ότι ήταν νεκρό. Το πήρα στην αγκαλιά μου και ευτυχώς μετά από λίγο έκανε ένα «γκουχ» και συνήλθε».

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Παπανικολάου και από εκεί στο Ιπποκράτειο. Όταν του έκαναν οι γιατροί την αξονική σε όλο το σωματάκι του, δεν πίστευαν στα μάτια τους. «Έβγαιναν έξω ένας ένας και μου έλεγαν \'\'κάνε το σταυρό σου, κορίτσι μου\'\'. Δεν πείσθηκαν με την πρώτη αξονική -τόσο δεν το πίστευαν- και του έκαναν και δεύτερη. Πάλι δεν έδειξε τίποτα. Αν δεν έβλεπαν το ρουχαλάκι του που έχει επάνω την ροδιά του αυτοκινήτου, δεν θα πίστευαν τι είχε συμβεί. Η ρόδα είχε αφήσει το αποτύπωμά της ακόμα και στο μάγουλο του παιδιού». Ένας γιατρός μάλιστα, όταν του είπε ότι έπιασε το αυτοκίνητο να το σηκώσει, της είπε «ποιος ξέρει τι δύναμη είχες εκείνη τη στιγμή».

Το μόνο πρόβλημα που είχε το παιδί, όπως μου είπε η Έ., ήταν ένα πολύ μικρό κάταγμα στο κρανίο, ένα «βαθουλοματάκι», επειδή κάτω από το κεφάλι του την ώρα που το πατούσε η ρόδα υπήρχε... ένα πετραδάκι(!). Μια αιμορραγία στα πνευμόνια του ήταν το μόνο που ανησύχησε τους γιατρούς, η οποία σταμάτησε γρήγορα. Σήμερα, η κόρη της Ε. χαίρει άκρας υγείας.

Αλλά το απίστευτο δεν σταματά εδώ. Ο άντρας της Έ. βρισκόταν στην Κύπρο για δουλειές και θα επέστρεφε απροειδοποίητα την Κυριακή για να τους κάνει έκπληξη.  Μόλις έγινε το ατύχημα, την Παρασκευή, η Έ. τον ειδοποίησε να έρθει αμέσως, και εκείνος κατάφερε να βρει την μία και μόνη κενή θέση που υπήρχε το Σάββατο από Κύπρο για Ελλάδα. Εάν δεν είχε γίνει το ατύχημα, ο άντρας της τώρα θα ήταν νεκρός. Η πτήση που είχε κλείσει για την Κυριακή, 14 Αυγούστου 2005, ήταν με το μοιραίο αεροσκάφος Helios που συνετρίβει στο Γραμματικό.

Όσο για τη δύναμη που είχε η Έ. όταν σήκωνε το αυτοκίνητο; Μου είπε ότι σε κάποια φάση που έκλαιγε στο νοσοκομείο, πήγε ο τριών χρονών ανιψιός της και της είπε: «Μην κλαις, θεία. Δεν έχει τίποτα η μικρή. Την ώρα που την πατούσε το αυτοκίνητο ήρθε μια ψηλή κυρία με μακριά ρούχα και σήκωνε το αυτοκίνητο μαζί με \'σένα. Την είδα».

«Ο Θεός μου τους χάρισε και τους δυο,» λέει σήμερα η Έ. Ζήτησα την άδεια της να μεταφέρω την ιστορία της. Φυσικά μου είπε ναι. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστέψει ό,τι θέλει. \'Ηταν Θαύμα; Θεϊκή παρέμβαση; Απίστευτη σύμπτωση; Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί... μια ιστορία που σίγουρα θα σε ρίξει σε περισυλλογή.

Την ιστορία αυτή την έζησα από κοντά (το ατύχημα, κλπ) αλλά όταν μου αφηγήθηκε η Ε. τις λεπτομέρειες -και την πτυχή του Helios- συγκλονίστηκα τόσο πολύ που κάθισα αμέσως και την έγραψα κυρίως για μένα, για να την κρατήσω και να μην την ξεχάσω ποτέ. Ύστερα ρώτησα την Ε. εάν θα ήθελε να δημοσιευθεί (σε εφημερίδες, περιοδικά) και μου είπε ναι, εφόσον δεν δημοσιευθούν τα στοιχεία της ίδιας και της οικογενείας της. Τελικά δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Πολιτικός και Οικονομικός Καθρέφτης στο τεύχος του Δεκεμβρίου του 2005, και μάλιστα το θέμα μπήκε και στο εξώφυλλο με τον τίτλο \"Βρέφος έσωσε τον πατέρα του\". Επιθυμία της Ε. είναι να μαθευτεί η ιστορία της και έτσι έχω το δικαίωμα και την δημοσιεύω σε αυτό το blog.\"

325
MaRiOsV
η υπογραφούλα σου εδώ και καιρό εμφανίζεται έτσι  Χ http://imegeshack.gr/files/mk0yrvfhsviepeizgboo.gif  Λειτουργεί ως σύνδεσμος.
Η \"αιμοσταγής\" :P πάντως υπογράμμιση εμφανίζεται ωραιότατα!

Σελίδες: 1 ... 11 12 [13] 14 15