Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - quality

Σελίδες: [1] 2 3 ... 13
1
Έχουμε έναν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο,ιδιαίτερα θρησκευόμενος,ο οποίος στο τελευταίο μάθημα πριν το Πάσχα μάς προέτρεψε αυτές τις μέρες να πάμε στην Εκκλησία.Ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα κάποιες...διαμαρτυρίες στις οποίες απάντησε λέγοντας ότι \"εύχομαι να μην είναι αργά όταν θα στραφείτε στο Θεό,εύχομαι να μην πάθετε κάποιο κακό και τότε καταλάβετε μερικά πράγματα\".Ε,λοιπόν,το εύχομαι κι εγώ αυτό για πολύυυυ κόσμο!

2
Αχ!Πώς να προχωρήσει αυτός ο κόσμος όταν βλέπεις τόσους νέους να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα;Μεγάλη Πέμπτη και στα Γιάννενα τα μπαρ ήταν γεμάτα και η (ξένη) μουσική έπαιζε στη διαπασών.Πώς να έχει προκοπή αυτός ο κόσμος όταν οι κάτοικοί του χαρακτηρίζονται από εγωισμό και ημιμάθεια;Πώς;;;

3
[font size=2]Είναι φοβερή είδηση,πραγματικά.
Η άλλη είδηση που έρχεται από το Ιράκ,συγκεκριμένα από την πόλη Φαλούτζα, μού προκαλεί επίσης λύπη.Στην εν λόγω πόλη, οι Αμερικανοί πριν έξι χρόνια(2004)είχαν πραγματοποιήσει επίθεση με χημικά όπλα.Έξι χρόνια,λοιπόν,μετά ο ριθμός των παιδιών που γεννιούνται με γενετικές ανωμαλίες ολοένα και αυξάνεται(οι μαρτυρίες γιατρών της περιοχής είναι,θα έλεγα,τρομακτικές αφού,για παράδειγμα,υπάρχουν παιδιά με τη μύτη τους να βρίσκεται στο μέτωπο!!!)όπως αυξάνονται και οι περιπτώσεις καρδιοπαθειών(πάντα στα παιδιά).Και μετά απ\'όλα αυτά,ο sir Μπράουν,πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας,υπουργός Οικονομικών το 2003, όταν έγινε ο πόλεμος στο Ιράκ,έρχεται και υποστηρίζει ότι \"Η απόφαση για τον πόλεμο ήταν σωστή και ελήφθη για τους σωστούς λόγους\"!!!![/fonts]

4
Θολολογίας Πέρι / Περι έρωτος λόγος ερωτιματικός
« στις: 08 Μαρτίου, 2010, 04:44:15 μμ »
Αυτό που λες περί θείου έρωτα,θέλει μια διευκρίνιση Ξένια,έχεις δίκιο,την οποία,όμως,δεν μπορώ να δώσω εγώ!Θα ήθελα πολύ να μάθω την άποψη των άλλων μελών!

5
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Μια μέρα στη δουλειά!
« στις: 07 Μαρτίου, 2010, 10:37:34 μμ »
Άχου τι ωραίες φωτογραφίες!Ευχαριστούμε πολύ Ξένια!!!

6
Μουσική / Παρουσία-Μιλτιάδης Πασχαλίδης
« στις: 07 Μαρτίου, 2010, 10:31:13 μμ »
\\

Καινούριο τραγούδι από το Μίλτο!

7
Μουσική / Κι αν μετρηθούμε-Ραλλία Χρηστίδου
« στις: 07 Μαρτίου, 2010, 10:29:17 μμ »
Παράθεση από: mistral
Μηπως τελικα ειναι καλυτερα να περιμενω παντα κανα χρονακι πριν μιλησω;
:laugh::laugh::laugh:
Πόσες φορές το \'χω σκεφτεί αυτό για μένα...!!!

8
[font face=Times New Romanl][font size=2]ΠΡΟΓΕΥΜΑ
(DEJEUNER DU MATIN)

Έβαλε καφέ
Στο φλιτζάνι
Έβαλε γάλα
Στο φλιτζάνι του καφέ
Έβαλε ζάχαρη
Στον καφέ με το γάλα
Με το κουταλάκι
Ανακάτεψε
Ήπιε τον καφέ με το γάλα
Κι ακούμπησε το φλιτζάνι
Χωρίς να μου μιλήσει
Άναψε
Ένα τσιγάρο
Έκανε δαχτυλίδια
Με τον καπνό
Έριξε τη στάχτη
Στο τασάκι
Χωρίς να με κοιτάξει
Σηκώθηκε
Φόρεσε
Το καπέλο στο κεφάλι του
Φόρεσε
Το αδιάβροχό του
Γιατί έβρεχε
Κι έφυγε
Στη βροχή
Χωρίς μια κουβέντα
Χωρίς να με κοιτάξει
Κι εγώ πήρα
Το κεφάλι μου μες στα χέρια
Κι έκλαψα.

ΣΤΟ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ
(CHEZ LA FLEURISTE)

Κάποιος άνθρωπος μπαίνει σ\'ένα ανθοπωλείο
και διαλέγει λουλούδια
η λουλουδού τυλίγει τα λουλούδια
ο άνθρωπος βάζει το χέρι στην τσέπη του
να ψάξει για χρήματα
χρήματα για να πληρώσει τα λουλούδια
μα βάζει την ίδια στιγμή
ξαφνικά
το χέρι στην καρδιά του και πέφτει

Την ίδια στιγμή που πέφτει
τα χρήματα κυλάν καταγής
κι έπειτα πέφτουν τα λουλούδια
την ίδια στιγμή με τον άνθρωπο
την ίδια στιγμή με τα χρήματα
κι η λουλουδού στέκει εκεί
με τα χρήματα που κυλάν
με τα λυολούδια που μαδάν
με τον άνθρωπο που πεθαίνει
πραγματικά όλ\'αυτά είναι πολύ θλιβερά
και πρέπει κάτι να κάνει η λουλουδού
μα δεν ξέρεις πώς
δεν ξέρει
από πού ν\'αρχίσει

Είναι τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν
μ\'αυτόν τον άνθρωπο που πεθαίνει
αυτά τα λουλούδια που μαδάν
κι αυτά τα χρήματα που κυλάν
αυτά τα χρήματα που κυλάν
που δεν σταματούν να κυλάν.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
(LE MESSAGE)

Η πόρτα που κάποιος άνοιξε
Η πόρτα που κάποιος ξανάκλεισε
Η καρέκλα που κάποιος κάθισε
Ο γάτος που κάποιος χάιδεψε
Το φρούτο που κάποιος δάγκωσε
Το γράμμα που κάποιος διάβασε
Η καρέκλα που κάποιος έριξε
Η πόρτα που κάποιος άνοιξε
Ο δρόμος που κάποιος ακόμα τρέχει
Το δάσος που κάποιος διασχίζει
Το ποτάμι που κάποιος ρίχνεται
Το νοσοκομείο που κάποιος πέθανε.[/fonts][/fontf]

9
Θολολογίας Πέρι / Περι έρωτος λόγος ερωτιματικός
« στις: 07 Μαρτίου, 2010, 10:07:21 μμ »
Παράθεση από: Xenia
Εγώ θα ήθελα να μας πεις και δυό λόγια για αυτό το πολύ ωραίο κείμενο.. Αν το κάνεις αυτό θα μας βοηθήσεις να σχολιάσουμε αρκετά το θέμα.
Έχει δίκιο η Ευθυμία, για αρχή εξήγησέ μας αυτή την πρώτη φράση.

Για να το συνεχίσω λίγο, με απασχολεί η θέση που κατέχει ο έρωτας στη ζωή μας...
Είναι κατώτερος από την αγάπη ή μήπως βρίσκεται στο ίδιο ύψος με εκείνη, όταν χρησιμοποιούμε και βιώνουμε φράσεις όπως, \"θείος έρωτας\"...? Γιατί ας πούμε λέει \" «έθελξας πόθω με, Χριστέ, και ηλλοίωσας τω θείω σου έρωτι\"? και δεν λέει \"έθελξας πόθω με, Χριστέ, και ηλλοίωσας τη θεία σου αγάπη\"? Μήπως ο έρωτας κρύβει όλη αυτή την τρέλλα που χρειάζεται ο άνθρωπος για να πετύχει τον μεγάλο στόχο που είναι η ένωση?
Η ένωση με τον θεό αλλά και η ένωση με τον άνθρωπο. Η ένωση δηλαδή με την Αγάπη σε κάθε περίπτωση. Είναι όμως ο έρωτας μέσον, ή στόχος? Πολλά ερωτήματα έθεσα..
Να συμπληρωσω μόνο ότι όταν χρησιμοποιώ τις λέξεις έρωτας και αγάπη, τις εννοώ με την πιο αγνή τους σημασία και όχι το σημερινό κατάντημά τους.
[font face=Times New Romanl][font size=2]Για μένα,υπάρχει διαφορά μεταξύ του έρωτα και της αγάπης Ξένια.Ίσως ακουστεί κλισέ,αλλά η αγάπη είναι το επόμενο στάδιο από τον έρωτα,είναι κάμποσα σκαλοπατάκια παραπάνω.Βέβαια,ο αληθινός έρωτας, ο βαθύς κι ουσιαστικός, δεν είναι απλό πράγμα και απαιτεί μεγάλη τέχνη και δόσιμο του εαυτού σου,αλλά ακόμα κι έτσι η αγάπη είναι μια κατάσταση μάλλον υψηλότερης σημασίας.
Εξηγούμαι!
Πρώτα απ\'όλα,αγάπη μπορείς να αισθανθείς για πιο πολλά πρόσωπα.Δηλαδή,μπορώ να αγαπάω τους γονείς,τα αδέρφια μου,αλλά δεν μπορώ να είμαι ερωτευμένη με αυτούς!Οπότε,κατευθείαν ο έρωτας περιορίζεται σε ένα μικρότερο σύνολο ατόμων.
Δεύτερον,ο έρωτας συνεπάγεται παραφορά,έκπληξη,λαχτάρα.Η αγάπη θα έλεγα ότι είναι κάτι πιο σταθερό και πιο βέβαιο.Όταν αισθάνεσαι αγάπη σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις, να συγχωρήσεις, να δώσεις, να ταπεινωθείς.Η αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους ας πούμε.Είναι μια αγάπη που διαρκεί τόσα χρόνια και πάντα έχει την ίδια ένταση.Απ\'όταν το παιδί είναι μικρό μέχρι τη μέρα που γίνεται κι εκείνο γονιός.Οι γονείς δεν παύουν να φροντίζουν τα παιδιά τους ακόμα κι όταν εκείνα στρέφονται εναντίον τους και τους στενοχωρούν.
Ο έρωτας από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να συγχωρήσει και να ταπεινωθεί.Νιώθω ότι είναι πιο εγωιστικό συναίσθημα. Όσον αφορά την ερώτησή σου Ξένια,αν είναι μέσο ή στόχος,θα έλεγα ότι είναι μέσο ένωσης δύο ανθρώπων διαφορετικών φύλων και στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά.
Αυτές οι λίγες σκέψεις οι οποίες δέχονται και την αμφισβήτησή σας και την κριτική σας!

Υ.Γ.:Συγχωρέστε με,αλλά θα μεγαλώσω λίγο τα γράμματα γιατί σαν μύωπας που είμαι δυσκολεύομαι να διαβάσω με μικρή γραμματοσειρά![/fonts][/fontf]

10
Αγιολογικά / Ο Γέροντας Πορφύριος
« στις: 07 Μαρτίου, 2010, 09:53:09 μμ »
Ήθελα να ανοίξω ένα καινούριο θέμα για το γέροντα Πορφύριο,αλλά σκέφτηκα πρώτα να ψάξω μήπως έβρισκα κάποιο παλιότερο και να που βρήκα!
Ομολογώ ότι έμαθα προσφάτως για το γέροντα Πορφύριο μέσα από μια ιστορία που μου διηγήθηκαν και μου άρεσε πολύ ο τρόπος σκέψης του.Έχω βρει κάποια ρητά του σε μια ιστοσελίδα και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.
Παραθέτω το link γιατί δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω copy-paste...!
http://www.panagiaxiniada.gr/NCOA_D._DINOONEIO.htm

11
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Θα μου πείτε τη γνώμη σας;
« στις: 04 Οκτωβρίου, 2009, 03:07:06 μμ »
Μάριε,εγώ στα είπα...:cowboy:

13
Παράθεση από: staboz
Ἡ Εὐρώπη καὶ ὁ ὑπόλοιπος κόσμος τῶν ὀνομαζόμενων προηγμένων χωρῶν ἀποδεικνύονται ἀγριότεροι ἀπὸ τοὺς ἐπιδρομεῖς τοῦ Ἀττίλα, τοῦ Τζενγκὶς Χὰν καὶ τοῦ Ταμερλάνου. Ἀφοῦ ἐπὶ αἰῶνες ἐκμεταλλεύτηκαν τὸν πλοῦτο τῶν ἀφρικανικῶν χωρῶν καὶ διέφθειραν τὶς κοινωνίες τους, τὶς ἐγκαταλείπουν τώρα στὴν ἀπόλυτη ἐξουδένωση, στὴν πεῖνα καὶ τὴν φτώχεια, μόνο καὶ μόνο γιὰ νὰ μποροῦν νὰ ἐπιδίδονται μανιωδῶς στὶς ἀπολαύσεις τους καὶ νὰ κολυμποῦν στὴν εὐμάρεια καὶ τὴν ἄνεση τοῦ πολιτισμοῦ τους.

Ὦ θηρία τῆς χειρότερης ζούγκλας! Εἶναι δίκαιος ὁ Θεός! Θὰ σᾶς ἐγκαταλείψει μέσα στὴν ἀβυσσώδη κακία σας καὶ θὰ ἔρθει ὥρα ποὺ θὰ πεθαίνετε καὶ ἐσεῖς σὰν τὰ δυστυχισμένα αὐτὰ πλάσματα, τὰ «τοξικὰ ἀπόβλητα» τοῦ πρόστυχου δαιμονικοῦ πολιτισμοῦ σας. Ἂν δὲν μετανοήσετε!
Ακριβώς έτσι.

Δεν είναι φοβερά συγκλονιστικό όμως;Το μυαλό μου δεν μπορεί να το χωρέσει,δεν μπορει να βρει λογική;Αφού ο παραλογισμός είναι αυτός που θριαμβεύει.Ο παραλογισμός και η κτηνωδία.Ντροπή και κρίμα.

14
Παράθεση από: ρωμηός
-Σκιὰ στοὺς δρόμους περιπλανιέται ἡ μοναξιὰ μας. Ο καθεὶς και τὸ τομάρι του. Κραυγὲς ἀσάλευτες στὰ χείλη, φωνή βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμω. μήπως Σὲ ξέρω ξένε;
-Ἀντιπαλεύω τοὺς λογισμοὺς τῆς φρικτότητας. Δὲν γίνεται νὰ εἶμαι μόνος. Σὲ θέλω Ξένε!
Παίρνοντας λίγη λάμψη από τα τόσα ωραία λόγια του Παύλου,σας κάνω γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό με απασχολεί έντονα η κοινωνική ανισότητα που στις μέρες μας είναι ακόμη πιο φανερή.Από ένα συμβάν σήμερα στο κοσμηματοπωλείο,ήρθα και μελαγχόλησα ξανά με τη φτώχεια(ή,αν προτιμάτε,με την οικονομική στενότητα)ορισμένων συνανθρώπων μας.Πήγαμε να μου αγοράσει η γιαγιά ένα δαχτυλίδι για την επιτυχία στις εξετάσεις και μετά από λίγο έρχεται μια κυρία,με εμφάνιση όχι και τόσο περιποιημένη,ζητώντας ένα ζευγάρι σκουλαρίκια.Ήθελε,λέει,να τα φοράει κάθε μέρα,να μην είναι δεσμευτικά.Της έδειξε αρκετά,λίγο τσιμπημένες οι τιμές,τελικά βρήκε ένα ζευγάρι προσιτό στην τιμή και γουστόζικο.Πλήρωσε τον κοσμηματοπώλη με ψιλά,δύο ευρώ και πέντε.Δεν της τα έβαλε σε κουτάκι,ήθελε να τα φορέσει εκείνη κιόλας τη στιγμή.Τι χαρά έκανε δεν μπορώ να σας το περιγράψω.
Κάθομαι και σκέφτομαι:εγώ που έχω το φρέσκο το ψωμί μου κάθε μέρα,το φαγητό μου το μεσημέρι,τα ρούχα,τα βιβλία μου κτλ,εγώ τα εκτιμώ όλα αυτά;Δεν είμαι αχάριστη όταν ζητάω κι άλλα κι άλλα κι άλλα όταν υπάρχουν δίπλα μου άνθρωποι που δεν έχουν ένα ζευγάρι παπούτσια,(δεν τίθεται λόγος για δεύτερο);
Θα \'θέλα να \'χα πολλάαααααα χρήματα,πάρα πολλά να τα μοιράσω στον κόσμο που μετρά και ξανμετρά το μισθό κάθε μήνα να δει αν βγαίνουν τα λεφτά.Να πάρω ρούχα στα παιδάκια,παιχνίδια,πολλά παιχνίδια,γλυκά,κτλ κτλ κτλ.
Τα άτιμα τα χαρτονομίσματα,πόσο ταλαιπωρούν,πόσο μπορούν να σου στενέψουν την ψυχή.

Υ.Γ.:κ.Δημήτρη(τα σοκολατάκια που μας δώσατε τότε στην Ελβετία ακόμα τα σκέφτομαι,τόσο ωραία ήταν,νοστιμόατα!!)πολύ καλή η ιδέα μιας τέτοιας \"ενότητας\"...!

15
Ποίηση / Ευχαριστώ-Τάσος Λειβαδίτης
« στις: 15 Σεπτεμβρίου, 2009, 04:05:20 μμ »
Θεέ μου,γιατί δεν μπορώ να σε καταλάβω;
Ίσως όμως αν σε καταλάβαινα να μην μπορούσα ν\'αντέξω το βάρος σου.

Θεέ μου, μ\'αυτή την ευτελή πραγματικότητα γύρω μας κινδυνεύεις.
Πώς να σε σώσω...

16
Εύστοχο!! Μ\'άρεσε πολύ!

17
Πεζογραφία / Άνθρωποι και ποντίκια-Τζων Στάινμπεκ
« στις: 15 Σεπτεμβρίου, 2009, 03:27:30 μμ »
Και ενδιαφέρον και μικρό σε έκταση!Ό,τι πρέπει!

18
Πνευματικά θέματα & Κείμενα / Φωνή Κυρίου
« στις: 15 Σεπτεμβρίου, 2009, 03:25:52 μμ »
Θα συμφωνήσω,πολύ σοφή κίνηση αυτή Αρχάγγελε!
Έχω αρκετά φύλλα κι όμως δε μου πέρασε από το μυαλό να τα ανεβάσω στο φόρουμ!:angel:
Αυτό της 13ης Σεπτεμβρίου είναι πολύ καλό.Λέει σε ένα σημείο: [...]Εκεί(εννοώντας το μυστήριο του Σταυρού)έγινε πράξη η ταπείνωση,εκεί φάνηκε το μεγαλείο του Θεού.Εκεί που εκδηλώθηκε η ανθρώπινη αδυναμία,αποκαλύφθηκε η θεία δύναμη.Εκεί που κτύπησε ο θάνατος και ανέβλυσε η ζωή.[...]

19
Ποίηση / Η ευτυχία-Χόρχε Λουίς Μπόρχες
« στις: 02 Σεπτεμβρίου, 2009, 03:50:50 μμ »
[font size=3]Εκείνος που αγκαλιάζει μια γυναίκα είν\' ο Αδάμ. Η γυναίκα η Εύα.
Όλα γίνονται για πρώτη φορά.
Είδα κάτι λευκό στον ουρανό. Μου \'παν πως είναι το φεγγάρι, μα τι μπορώ να κάνω εγώ με μια λεξούλα και με μια μυθολογία.
Τα δέντρα με φοβίζουνε λιγάκι.Με τόση ομορφιά.
Τα ήρεμα ζώα πλησιάζουν για να τους δώσω τα ονόματά τους.
Τα βιβλία της βιβλιοθήκης δεν περιέχουν γράμματα. Μόλις τ\' ανοίξω εμφανίζονται.
Ξεφυλλίζοντας τον άτλαντα σχεδιάζω το σχήμα της Σουμάτρας.
Όποιος ανάβει ένα σπίρτο στα σκοτεινά, ανακαλύπτει τη φωτιά.
Στον καθρέφτη είναι ένας άλλος που παραμονεύει.
Όποιος κοιτάει τη θάλασσα,βλέπει την Αγγλία.
Όποιος ψιθυρίσει ένα στίχο του Λίλιενκρον,μπήκε κιόλας στη μάχη.
Ονειρεύτηκα την Καρχηδόνα και τις λεγεώνες που ερήμωσαν την Καρχηδόνα.
Ονειρεύτηκα το ξίφος και τη ζυγαριά.
Ευλογημένος ο έρωτας που δεν ξέρει ούτε κτήτορα ούτε κτήμα,αλλά και οι δυο τους δίνονται.
Ευλογημένος ο εφιάλτης,που μας αποκαλύπτει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε την κόλαση.
Όποιος μπαίνει σ\'ένα ποτάμι, μπαίνει στον Γάγγη.
Όποιος κοιτάει μια κλεψύδρα,βλέπει την κατάλυση μιας αυτοκρατορίας.
Όποιος παίζει μ\' ένα στιλέτο,προοιωνίζεται το θάνατο του Καίσαρα.
Όποιος κοιμάται,είναι ολόκληρος ο κόσμος.
Στην έρημο είδα τη Σφίγγα,νέα-μόλις είχαν αρχίσει να τη χτίζουν.
Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον.
Όλα για πρώτη φορά γίνονται,μα μ\'έναν αιώνιο τρόπο.[/fonts][font size=2]*Ο Λίλιενκρον(1844-1909) είναι γερμανός ποιητής.[/fonts]

20
Πεζογραφία / Άνθρωποι και ποντίκια-Τζων Στάινμπεκ
« στις: 02 Σεπτεμβρίου, 2009, 03:27:54 μμ »
[font size=3]Στο «Άνθρωποι και ποντίκια» ένα έργο της μοναξιάς, της ελπίδας και της απώλειας, ο Τζον Στάινμπεκ δημιούργησε ένα δυνατό και συγκινητικό πορτρέτο δύο ανδρών που αγωνίζονται να κατανοήσουν τη δική τους μοναδική θέση στον κόσμο την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κατάρρευσης το 1929. Έχοντας μόνον ο ένας τον άλλο μέσα στη μοναξιά και την αποξένωση τους, ο Τζωρτζ και ο φίλος του Λένυ, πνευματικά καθυστερημένος αλλά με μεγάλη σωματική δύναμη, ονειρεύονται, όπως συχνά κάνουν οι περιπλανώμενοι, ένα δικό τους σπίτι. Τελικά βρίσκουν δουλειά σε ένα ράντσο στην Κοιλάδα της Σαλίνας. Όμως η τύχη δεν θα είναι με το μέρος τους και όσα θα επακολουθήσουν θα διαψεύσουν το όνειρο για μια άλλη ζωή. [/fonts]

Ένα κλασικό βιβλίο του σημαντικού αυτού συγγραφέα.Πολύ \"δυνατό\"...

21
Αγιολογικά / Γέρων Παϊσιος
« στις: 02 Σεπτεμβρίου, 2009, 01:52:45 μμ »
Αυτό το καλοκαίρι διάβασα για πρώτη φορά το Γέροντα Παΐσιο και μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ.Ξεχειλίζει η σοφία σε όλα τα γραπτά του.
Να ένα ωραίο κομμάτι:Όπως έχω καταλάβει,άλλοι άνθρωποι μοιάζουν με τη μέλισσα και άλλοι με τη μύγα. Αυτοί που μοιάζουν με τη μύγα ψάχνουν σε κάθε περίπτωση να βρουν τι κακό υπάρχει και ασχολούνται μ αυτό.Δε βλέπουν πουθενά κανένα καλό. Αυτοί που μοιάζουν με τη μέλισσα βρίσκουν παντού ό,τι καλό υπάρχει.Ο βλαμμένος άνθρωπος βλαμμένα σκέφτεται,όλα τα παίρνει αριστερά,όλα τα βλέπει ανάποδα.Ενώ,όποιος έχει καλούς λογισμούς,ό,τι και να δει, ό,τι και να του πεις,θα βάλει καλό λογισμό.

22
Μουσική / Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια
« στις: 26 Αυγούστου, 2009, 02:46:21 μμ »
Πολύ καλό!Από το \"Λόγω τιμής\"...

23
Θολολογίας Πέρι / Περι έρωτος λόγος ερωτιματικός
« στις: 26 Αυγούστου, 2009, 02:32:38 μμ »
Δεν καταλαβαίνω αυτό:θεοείδεια η παρακατιανή.
Επίσης με συναρπάζουν αυτά τα λόγια:Η δημιουργία του κόσμου ήταν μια αναγκαιότητα της Θεϊκής ερωτικής παραφοράς. Έτσι μόνο εξηγείται το απροϋπόθετο όχι μόνο της δημιουργίας του κόσμου αλλά και αυτής της σαρκώσεως του Λόγου. Η ερωτική παραφορά του Θεού για το πλάσμα του αναγκάζει το Θεό, χωρίς αυτό να δηλώνει σχετικοποίηση της Θεϊκής απολύτου ελευθερίας, να σαρκωθεί, να λάβει ολόκληρη την ανθρώπινη φύση μας, να κενωθεί όλος προς όλον τον άνθρωπο, να γίνει ο όλος Θεός, όλος άνθρωπος!
Φοβερό κείμενο Παύλο,το αποθηκεύω γρήγορα να το ξαναδιαβάσω.

24
Εκκλησιαστικά δρώμενα / Σχόλιο Λαζόπουλου φοβερό!
« στις: 26 Αυγούστου, 2009, 02:28:56 μμ »
Πολύ εύστοχα τα σχόλια του Λαζόπουλου,δεν αντιλέγω.

Βέβαια όσον αφορά το άτομό του,έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλά.Τώρα διανύει μια περίοδο μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα κάποιες φορές να επιτίθεται τόσο έντονα σε συγκεκριμένα άτομα ενώ κάποια άλλα τα έχει στο απυρόβλητο.

25
Μουσική / Πίσω μη μ\'αφήνεις-Ρίτα Αντωνοπούλου
« στις: 16 Μαρτίου, 2009, 11:18:20 πμ »
Καθόλου δε με πειράζει!Πολύ καλό,ευχαριστούμε!

Σελίδες: [1] 2 3 ... 13