Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - adriana

Σελίδες: [1] 2
1
Βρε, το ίδιο δεν λέμε; Ο Θεός αποκάλυπτε στον γέροντα Πορφύριο τα μυστήρια Του και τα θεία νοήματα γιατι ακριβώς ο γέροντας είχε την καλύτερη πρόθεση. Πρέπει να συμπαθείς πολύ τον γέροντα Πορφύριο, ένα διάστημα διάβαζα αρκετά απο τα κείμενά του.

2
Πνευματικά θέματα & Κείμενα / Πως να διορθώσης κάποιον.
« στις: 03 Δεκεμβρίου, 2008, 10:21:18 μμ »
Λίγο άσχετο αυτό που ακολουθεί. Λόγω δουλειάς έχει δύο μήνες που πηγαίνω σε ένα σπίτι που το αντρόγυνο είναι μάρτυρες του Ιεχωβά. Όχι οτι πρέπει κάποιος να τους διορθώσει αλλά στην αρχή ένιωθα υπερβολικά περίεργα. Όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά αυτή η λέξη(Ιεχωβάς) με κάποιον ύπουλο τρόπο απο την σύζυγο, τα πήρα αλλά σκέφτηκα οτι πρέπει να βοηθήσω τον κύριο. Έτσι, ζήτησα απο τον Θεούλη τουλάχιστον να μην κάνουν τόσο έντονα φανερό το τι πιστεύουν. Όλα καλά. Ξέρω αυτό δεν είναι μεταβολή αλλά τουλάχιστον σταμάτησε ο προσυλητισμός, αν το γράφω σωστά. Για αυτό ξεκίνησα οτι είναι άσχετο.

3
Μιστράλ μου άρεσε πολύ ο τρόπος που παρουσίασες τις σκέψεις σου αλλά για μένα ισχύει αυτό που έγραψε ο Παύλος (Όπως και να χει, είτε καταλαβαίνω είτε όχι, αυτό που έχει σημασία είναι η διάθεση μου. Αν είναι \"δοξολογική\" ή αν είναι φθηνά υποκριτική.) Να αναφέρω όμως οτι δεν ανήκω σε αυτούς που καθημερινά μελετάνε λειτουργίες, Καινή Διαθήκη.

4
Παυλάκη, διαβάζοντας τα παραπάνω λόγια σου, σκέψεις, θυμήθηκα μια συζήτηση που είχαμε κάνει πριν 3 με 4 χρόνια. Καθόλου πρόσφατα αλλά τις θυμάμαι όλες, τις φιλοσοφικές συζητήσεις, όπως τις έλεγε κάποιος. Αν κατάλαβα καλά, λες οτι ίσως επηρεάζουν οι προτεραιότητες που βάζουμε στην ζωή μας αλλά παρακάτω τις καταργείς. Μήπως κάποια στιγμή είχες πει οτι την Βασιλεία του Θεού την πλησιάζουμε μέσα απο την καθημερινή μας ζωή; (οικογένεια, φίλους, δουλειά)

5
Μιστράλ, όλα όσα έγραψες σε αυτή την ενότητα χθες, ήταν πολύ ωραία αλλά προσωπικά η πρόταση  Το πιο πολύτιμο δώρημα του Θεού, που έχουμε ανάγκη και το εξασφαλίζουμε συχνά με την προσευχή είναι η ειρήνη της καρδιάς, μου άρεσε περισσότερο. Την έχω γράψει και την κόλλησα στο δωμάτιο που δουλεύω ώστε να την βλέπω συχνά. Μάλλον η ειρήνη στην καρδιά είναι η ψυχική ηρεμία που το έχω κάνει ψωμοτύρι και το εύχομαι σε όλους, μαζί με υγεία.Αλήθεια ποιο έρχεται πρώτο! Μου έδωσες την απάντηση με το κείμενο σου. Ευχαριστώ. Πράγμα δύσκολο για μένα όμως.

6
Διαπροσωπικές Σχέσεις / Καλό κακό ποιός ξέρει;
« στις: 02 Δεκεμβρίου, 2008, 11:15:25 πμ »
Πολύ καλό Μιστράλ και επίσης \'\'αφυπνιστικό\'\'. Μακάρι να μπορούμε κι εμείς, καλύτερα να αναφερθώ σε μένα γιατί εσείς πιθανόν να ζείτε με πλήρη εμπιστοσύνη στην πρόνοια Του.Μακάρι λοιπόν να έίχα την δύναμη να λέω την παραπάνω φράση (Καλό κακό, ποιός ξέρει;)και να το πιστεύω τόσο σε δύσκολες όσο και καλές-ευχάριστες στιγμές.

7
Διαπροσωπικές Σχέσεις / Μια όμορφη πραγματικά ιστορία
« στις: 23 Οκτωβρίου, 2008, 08:53:05 μμ »
Δύο άνδρες, και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.
Ο ένας άνδρας αφηνόταν να σηκωθεί όρθιος στο κρεβάτι του για μία ώρα κάθε απόγευμα για να κατέβουνε υγρά από τα πνευμόνια του.
Το κρεβάτι του βρισκόταν δίπλα στο μοναδικό παράθυρο του δωματίου.
Ο άλλος άνδρας έπρεπε να περνάει όλη την ώρα του ξαπλωμένος.

Οι άνδρες μιλούσαν για ώρες αδιάκοπα. Μιλούσαν για τις γυναίκες τους και τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τη θητεία τους στο στρατό, πού πήγαν διακοπές.
Κάθε απόγευμα, όταν ο άνδρας δίπλα στο παράθυρο μπορούσε να σηκωθεί, περνούσε την ώρα του περιγράφοντας στον «συγκάτοικό» του όλα όσα μπορούσε να δει έξω από το παράθυρο.
Ο άνδρας στο άλλο κρεβάτι άρχιζε να ζει για αυτές τις περιόδους μίας ώρας όπου μπορούσε να ανοιχτεί και να ζωογονηθεί ο δικός του κόσμος από όλη τη δραστηριότητα και χρώμα από τον κόσμο εκεί έξω.
Το παράθυρο έβλεπε ένα πάρκο με μια όμορφη λιμνούλα.
Πάπιες και κύκνοι έπαιζαν στα νερά ενώ παιδιά αρμένιζαν τα καραβάκια τους. Ερωτευμένοι νέοι περπατούσαν χέρι-χέρι ανάμεσα σε κάθε χρώματος λουλούδια και μια ωραία θέα του ορίζοντα της πόλης μπορούσε να ειδωθεί στο βάθος.
Καθώς ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε όλο αυτό με θεσπέσια λεπτομέρεια, ο άνδρας στο άλλο μέρος του δωματίου έκλεινε τα μάτια του και φανταζόταν αυτό το γραφικό σκηνικό.
Ένα ζεστό απόγευμα, ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε μία παρέλαση που περνούσε.
Αν και ο άλλος άνδρας δεν μπορούσε να ακούσει τη φιλαρμονική - μπορούσε να τη δει στο μάτι του μυαλού του καθώς ο κύριος δίπλα στο παράθυρο το απεικόνιζε με παραστατικές λέξεις.

Μέρες, βδομάδες και μήνες πέρασαν.
Ένα πρωί, η πρωινή νοσοκόμα ήρθε να τους φέρει νερά για το μπάνιο τους μόνο για να δει το άψυχο σώμα του άνδρα δίπλα στο παράθυρο, ο οποίος πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του.
Ξαφνιάστηκε και κάλεσε τους θεράποντες ιατρούς να πάρουν το νεκρό σώμα.
Όταν θεωρήθηκε πρέπον, ο άλλος άνδρας ρώτησε αν θα μπορούσε να μεταφερθεί δίπλα στο παράθυρο. Η νοσοκόμα ευχαρίστως έκανε την αλλαγή, και εφ\' όσον σιγουρεύτηκε ότι ο άνδρας αισθανόταν άνετα, τον άφησε μόνο.
Σιγά, επώδυνα, στήριξε τον εαυτό του στον ένα του αγκώνα να δει για πρώτη φορά του τον έξω κόσμο.
Πάσχισε να γείρει να δει έξω από το παράθυρο δίπλα στο κρεβάτι.

Αντίκρισε ένα λευκό τοίχο.
Ο άνδρας ρώτησε τη νοσοκόμα τι θα μπορούσε να ανάγκασε το συχωρεμένο συγκάτοικό του ο οποίος περιέγραφε τόσο έξοχα πράγματα έξω από το παράθυρο.
Η νοσοκόμα αποκρίθηκε πως ο άνδρας ήταν τυφλός και δεν μπορούσε να δει ούτε τον τοίχο.
Πρόσθεσε, \'Ίσως ήθελε απλά να σου δώσει θάρρος.\'

Επίλογος:
Υπάρχει πελώρια ευτυχία στο να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, παρά της δική μας κατάσταση.
Μοιρασμένη λύπη είναι μισή λύπη, αλλά η ευτυχία, όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται.
Αν θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα.
\'Το σήμερα είναι ένα δώρο, γι\' αυτό αποκαλείται \'    Το παρόν.\'

8
Tόποι - Προορισμοί - Πολιτισμοί / Πάτμος
« στις: 03 Οκτωβρίου, 2008, 09:16:43 μμ »
κ. Σταύρο σας ευχαριστώ. Μία φωτογραφία ζήτησα αλλά αντίκρυσα τόσες και η καθεμια τους με κάτι ιδιαίτερο. Αν και είχα πάει στην Πάτμο για προσκύνημα με μοναχές μόνο μέσα στο σπήλαιο ένιωξα κατάνυξη. Αντίθετα στην Σύμη(Άγιο Παντοκράτωρα) που είχε λιγότερο κόσμο ένιωσα τελείως διαφορετικά. Φυσικά και δεν φταίει κανείς για αυτό, απλά έχω παρατηρήσει ότι όπου έχω πάει σε προσκύνημα (π.χ Τήνο, Μυτιλήνη,) αλλιώς το περίμενα και αλλιώς τα βρήκα, πολύ πιο κοσμικά. 5 λεπτά απο το χωριό μας είναι το μοναστήρι της Εικοσιφοινισσης αλλά ποτέ δεν έχω πάει στην μνήμη της. Αυτό το παράδειγμα για να δείξω οτι δεν φταίει κανείς αλλά μόνο οι συνήθειες μου.

9
Μόλις διάβασα όσα έγραψε ο Μistral και... δεν ξέρω. Θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζεις την γνώμη σου. Σχεδόν σε όλο το κείμενό σου εκφράζεις και τις δικές μου απόψεις αλλά έχω κάποιο ενδοιασμό στο οτι :<<Και δεν υπάρχουν λόγοι πραγματικοί για να περιμένει κάποιος πολύ για τον γάμο>>. Βέβαια πάνω σε αυτό θα μπορούσαμε να καταθέσουμε όλοι τις γνώμες μας. Είμαι περίεργη να δω αν η ηλικία  παίζει κάποιο ρόλο.

10
Έχω διαβάσει αρκετά κείμενα για την υπακοή στον πνευματικό γιατί κάποιο διάστημα βρισκόμουν σε δίλημμα, αν έπρεπε να κάνω υπακοή ή όχι. Τελικά την δεδομένη στιγμή πήρα την απόφαση να ενεργήσω χωρίς να κάνω υπακοή. Ακόμα και τώρα δεν ξέρω αν ήταν μία εγωιστική πράξη. Πάντως πριν δύο χρόνια όταν ένιωθα οτι χάνω τον δρόμο μου συνάντησα έναν πνευματικό που μέχρι και σήμερα πιστεύω οτι είναι ο καθοδηγητής μου. Αν βρω ένα σχετικό κείμενο που είχα διαβάσει τότε και μου έκανε εντύπωση θα σας το γράψω.

11
Τι θα φάμε / Πατατόπιττα
« στις: 10 Σεπτεμβρίου, 2008, 05:51:03 μμ »
Heaven, πολύ καλή η πατατόπιτα! Μόλις έφαγα ένα κομμάτι και ξεκινάω δουλειά. Ζήτησα απο την μητέρα μου να την φτιάξει αλλά στόχος την άλλη φορά να το επιχειρήσω η ίδια. Πολύ καλές οι συνταγές και καθόλου δύσκολες. Αλήθεια, εσύ τα καταφέρνεις στην μαγειρική;

12
Tόποι - Προορισμοί - Πολιτισμοί / Αθήνα 2004 - Πεκίνο 2008
« στις: 09 Σεπτεμβρίου, 2008, 06:36:36 μμ »
Φέτος δεν είδα την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου έτσι δεν μπορώ να συγκρίνω. Πάντως έχω μεγάλη περιέργεια να διαβάσω τα σχόλιά σας.(Ελπίζω να μην έχει να κάνει με το ήθος). Κάτι σχεδόν άσχετο, αλλά σήμερα παρακολούθησα κάποια αθλήματα που συμμετείχαν άτομα που είχαν απώλεια όρασης ή κινητικά προβλήματα. Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ένας νέος που παρόλου με  δύο χέρια κομμένα από τον ώμο και κάποιο πρόβλημα στα πόδια του συνέχισε να κολυμπάει ακόμη κι όταν οι συναθλητές του είχαν τερματίσει. Δεν τα παράτησε ακόμη κι όταν ήξερε οτι το έπαθλο(μετάλλιο) το είχε χάσει. Σίγουρα είχε ένα κινήτρο κι όχι το μετάλλιο. Εμείς γιατί συνήθως τα παρατάμε, ο καθένας στον προσωπικό του αγώνα, αν και τα κίνητρα μας είναι πάρα πολλά! Μήπως έχουμε λάθος κίνητρα εν τέλει. Περιμένω να διαβάσω τις κρίσεις σας για το θέμα που έθειξε ο κ.Staboz.

13
Διαπροσωπικές Σχέσεις / MS
« στις: 18 Αυγούστου, 2008, 12:14:56 μμ »
Μπορεί να το ξαναβάλατε αλλά εγώ τώρα έτυχε να το δω και για κάποιο λόγο με συγκίνησαν όλα τα βίντεο και συγχρόνως με βοήθησαν είτε πληροφοριακά είτε να δω κάποια πράγματα απο διαδορετική σκοπιά. Άρα υπήρχε λόγος που το ξαναβάλατε έστω κατα λάθος.

14
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Το κουτάβι
« στις: 21 Ιουλίου, 2008, 06:55:11 μμ »
Βίκυ, πάρα πολύ καλό!! Τελειώνοντας και τις τελευταίες σειρές του κειμένου, αυτό που κυριάρχησε στο νου μου ήταν η φράση:<επομένως το κουτάβι θα έχει κάποιον που το καταλαβαίνει>. Θα θίξω ένα θέμα φυσικά απο την δικιά μου σκοπιά.Αντικαταστήστε λοιπον την λέξη κουτάβι με την λέξη άνθρωπος ή κάποιο όνομα.Που καταντήσαμε! Για να βήθήσουμε ή να εκτιμήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας αλλά ακόμη και κάποιον φίλο ή μέλος της οικογενείας μας πρέπει να έχουμε το ίδιο πρόβλημα και την ίδια όμως χρονική στιγμή. Διαφωνείτε; Γράφω και την ίδια χρονική στιγμή γιατι καλώς ή κακώς επιτρέπουμε στην μνήμη μας να ξεθωριάζει γεγονότα που στην ουσία μας έχουν επηρεάσει θετικά, αρνητικά, ποιος ξέρει! Φυσικά, ανήκω σ΄αυτούς που ύποστηρίζουν οτι ακόμη κι αν δύο άτομα έχουν το ίδιο πρόβλημα, ο καθένας το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Άρα στην τελική κανένας δεν μπορεί να μπει στην θέση του άλλου.
Να κλείσω όμως με κάτι θετικό,όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των γύρω μας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

15
Εντελώς τυχαία καθώς έψαχνα κάτι για την δουλειά μου βρήκα μία αναφορά για το βιβλίο <Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ>-Ιστορίες της Ανατολής του Παναγιώτη Σωτήρχου συμπεριλαμβανομένου εν συντομία κι η παρακάτω ιστορία:

 Ζούσε στην Ανατολή ένας πολύ ασκητικός ερημίτης και μέρα νύχτα προσευχόταν στον Θεό
και τον παρακαλούσε πρώτα για όλους τους άλλους κι έπειτα για τον εαυτό του.
  Ο αναχωρητής που λεγόταν Λογγίνος, είχε για βοηθό του τον Τιμόθεο, ο οποίος φρόντιζε
να υπακούει τις εντολές του γέροντα.
  Ο Τιμόθεος φρόντιζε να βρίσκεται συνεχώς κοντά του, ώστε να ακούσει κάποια φράση
απο την προσευχή του Λογγίνου και να ωφεληθεί ο ίδιος.
Την πρώτη φορά που τον άκουσε ο Γέροντας έλεγε:
<Κύριε, άλφα, βήτα, γάμα, δέλτα, ζήτα...>
<Κύριε των Δυνάμεων! Τί είδος προσευχή είναι αυτή;>είπε μέσα του ο Τιμόθεος.
    Το ίδιο συνέβη δεύτερη και τρίτη φορά. Ο Γέροντας έλεγε την αλφαβήτα, έφτανε στο ωμέγα
και άρχιζε πάλι απο την αρχή. Δεν άντεξε άλλο ο Τιμόθεος, έβαλε μετάνοια και ρώτησε
<Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί στην προσευχή σας λέτε συνεχώς τα γράμματα του αλφαβήτου;
Απόρησα επειδή δεν βρήκα παρόμοια προσευχή σε κανένα εκκλησιαστικό βιβλίο>.
    Ο Γέροντας κατάλαβε. Χαμογέλασε με καλοσύνη και του είπε:
<Άκουσε, παιδί μου, Τιμόθεε. Η ψυχή μας μπορεί να προσεύχεται με πολλούς τρόπους στο
Θεό. Με δάκρυα, με στεναγμούς, με λόγια, με σκέψεις με σιωπή και με άλλα πολλά.
    Όπως ξέρεις, απο τα 24 γράμματα του αλφαβήτου σχηματίζονται όλες οι λέξεις της γλώσσας που μιλάμε.
Εγώ λοιπόν παρακαλώ με όλη μου την πίστη το Θεό να με ελεήσει.
   
<Μα πώς γίνεται αυτό;Πάλι δεν κατάλαβα>.
<Λέω, στο Θεό: Θεέ μου πάρε αυτά τα γράμματα της αλφαβήτου και σχημάτισε Εσύ
όποια λέξη θέλεις, επειδή Εσύ θέλεις πάντοτε το καλό μου. Για παράδειγμα: Λέω το άλφα και μπορεί να σχηματιστεί
η λέξη ανάπαυση για το κουρασμένο μου σώμα ή μπορεί να σχηματιστεί η λέξη ασθένεια για να με δοκιμάσει περισσότερο.

Και στη μία περίπτωση Τον ευχαριστώ και στην άλλη Τον ευχαριστώ και Τον ευγνωμονώ.
  Λέω το βήτα και μπορεί ο Θεός να φτιάξει απο αυτό τη λέξη βοήθεια ή τη λέξη βάσανα.
Και εγώ πάλι θα πω ευχαριστώ, γιατί οτι δίνει ο Θεός στον άνθρωπο είναι καλό και σωτήριο.
  Το ίδιο κάνω και με τα υπόλοιπα γράμματα του αλφαβήτου και γι αυτό το λόγο με
άκουσες να λέω τα γράμματα απ\' την αρχή ως το τέλος.

16
Βιβλιοπροτάσεις / Διανομή βιβλίων
« στις: 11 Ιουλίου, 2008, 06:57:46 μμ »
Ξέρω δεν είμαι ενεγό μέλος της παρέας σας αλλά αν θέλεις ρωμηέ κράτα το <<Εκκλησία και Εκκλησιαστικό φρόνημα>>. Αν δεν έχει μείνει αντίτυπο απο αυτό τότε <<Σύλλογοι και Αδελφότητες στο σώμα του Ζώντος Χριστού>>, ίσως και καταλάβω τίποτα περί αδερφής μου τελικά.

17
Διαπροσωπικές Σχέσεις / Slow Dance
« στις: 03 Ιουλίου, 2008, 07:04:44 μμ »
Παρακολούθησες ποτέ παιδιά στο λούνα παρκ?
ή άκουσες την βροχή να πέφτει στο χώμα?
Παρακολούθησες το τρελό πέταγμα μιας πεταλούδας?
Χάζεψες τον ήλιο καθώς ξεθωριάζει η νύχτα?
Καλύτερα να χαλαρώσεις.
Μην χορεύεις τόσο γρήγορα.
Η ζωή είναι μικρή.
Η μουσική δεν κρατάει για πάντα.
Τρέχεις αλαφιασμένος κάθε μέρα?
Όταν ρωτάς κάποιον \'\'πως είσαι;\"
Ακούς την απάντηση?
Όταν τελειώνει η μέρα πέφτεις στο κρεβάτι
αγκαλιά με σκέψεις για εκατοντάδες δουλειές
που στριφογυρίζουν στο κεφάλι σου?
Καλύτερα χαλάρωσε.
Μην χορεύεις τ΄σο γρήγορα.
Η ζωή είναι μικρή.
Είπες ποτέ στο παιδί σου \'\'θα το κάνουμε αυτό αύριο\'\'
και μέσα στην βιασύνη σου δεν είδες την λύπη του?
Έχασες επαφή Άφησες μια καλή φιλία να πεθάνει
επειδή ποτέ δεν είχες τον χρόνο να πάρεις ένα τηλέφωνο
και να πεις \'\'γεια!\'\' Καλύτερα χαλάρωσε.
Μην χορεύεις τόσο γρήγορα.
Η ζωή είναι.
Η μουσική δεν κρατάει για πάντα.
Όταν τρέχεις παλαβωμένα για να πας κάπου
χάνεις τη μισή χαρά της διαδρομής.
Όταν όλο ανησυχείς και βιάζεσαι,
είναι σα να πετάς ένα δώρο που δεν άνοιξες.....
Η ζωή δεν είναι αγώνας ταχύτητας.
Γι΄αυτό χαλάρωσε. Άκου την μουσική
Πριν τελειώσει το τραγούδι.

18
Διαπροσωπικές Σχέσεις / Απλά διάβασε και σκέψου
« στις: 03 Ιουλίου, 2008, 06:47:50 μμ »
Όταν μαλώνεις με κάποιον και του λες κάτι προσβλητικό, του αφήνεις μια πληγή όπως αυτή. Μπορείς να μαχαιρώσεις έναν άνθρωπο και μετά να του βγάλεις το μαχαίρι, ωστόσο όμως θα του μείνει πάντα μια πληγή.
   Λίγη σημασία έχει πόσες φορές θα ζητήσεις συγνώμη, η πληγή που γίνεται με τα λόγια κάνει τόση ζημιά όσο και μία πληγή στο σώμα σου.Οι φίλοι σου σπάνιοι, σε κάνουν να γελάς και σου φτιάχνουν το κέφι. Πάντα είναι διαθέσιμοι να σε ακουσούν όταν το χρειάζεσαι, σε αγαπάν και σε δέχονται στο σπίτι τους.
   Δείξε στους φίλους σου πόσο τους νοιάζεσαι.
<Μία απο τις χαρές της φιλίας είναι να ξέρεις ποιόν να εμπιστευτείς>

     Κάτι ακόμα για να συλλογιστείς...
-Δώσε στον κόσμο περισσότερα απο οτι περιμένει και κάντο με χαρά.
-Όταν λες σε αγαπώ να το λες με σοβαρότητα.
-Όταν λες συγνώμη κοίτα το άλλο άτομο στα μάτια.
-Μην περιγελάς τους άλλους για τα όνειρά τους.
-Μπορεί να βγεις πληγωμένος, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσεις την ΖΩΗ.
-Μην κρίνεις τους άλλους απο αυτούς που τους περιτριγυρίζουν
-Μίλα αργά, αλλά σκέψου γρήγορα.
-Αν κάποιος σου κάνει μια ερώτηση στην οποία δεν θέλεις να απαντήσεις, χαμογέλα και ρώτα τον: Γιατί θέλεις να μάθεις;
-Να θυμάσαι οτι ηπιο μεγάλη αγάπη και οι πιο μεγάλες επιτυχίες απαιτούν μεγάλα ρίσκα.
-Να θυμάσαι τα τρία Σ:
   Σεβασμός για τον εαυτό σου
   Σεβασμός για τους υπόλοιπους
   Σοβαρότητα στις πράξεις σου
-Μην επιτρέψεις μια μικρή παρεξήγηση να χαλάσει μια μεγάλη φιλία.
-Χαμογέλα όταν σηκώνεις το τηλέφωνο, έτσι ώστε το άτομο που τηλεφωνεί να το αισθανθεί απο τον τόνο της φωνής σου.
-Να θυμάσαι οτι το να μην αποκτάς πάντα αυτό που θέλεις, είναι μερικές φορές τυχερό.

19
Ίσως λίγο άσχετη η τοποθέτησή μου. Όταν περνούσα υπερβολικό χρόνο με τον Παυλάκη (αδερφούλη) τον είχα ρωτήσει γιατί ζούμε αφού ο Θεός ξέρει στο τέλος που θα μας οδηγήσουν οι πράξεις μας, εννοώ αν θα έχουμε καλό παράδεισο ή θα \"πάμε\" στην κόλαση. Τώρα βέβαια, έχω σχηματίσει κάποια γνώμη(λανθασμένη ή σωστή) αλλά θα ήθελα να διαβάσω και την δική σας.

20
Περί παντός Θεολογικού επιστητού / Πίστη και άγχος
« στις: 25 Ιουνίου, 2008, 05:56:11 μμ »
Άγχος. Αυτή η λέξη πλέον ακούγεται σε καθημερινή βάση παντού(σχολείο, δουλειά και ακόμα χειρότερα μέσα στο σπίτι μας).Αναλογιστήκαμε ποτέ αράγε τι κακό μας κάνει, ακόμα και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις! Συμφωνώ με την quality οτι το \"επικοδομητικό\" άγχος σου δίνει μια ώθηση να προχωρήσεις μπροστά αλλά μήπως όμως όταν ξεπερνάμε τα όρια αυτού του τύπου άγχους παύουμε να δεχόμαστε οτι υπάρχει η πρόνοιά Του; Προσωπικά πριν λίγα χρόνια το άγχος είχε γίνει αιτία να αποκτήσω κάποιο προβλημα υγείας. Τώρα όμως προσπαθώ να το καταπολεμώ έχοντας στο μυαλό μου οτι εγώ αυτό που μπορώ να κάνω το πράττω και στην συνέχεια γνωρίζει Αυτός τι είναι το καλύτερο για μένα.

21
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Μπαχαλοεκτόνωση...!
« στις: 24 Απριλίου, 2008, 03:32:38 μμ »
Εύχομαι σε όλους όσους ανεβαίνουν στο δικό τους Γολγοθά να είναι \"μικρός\" και γρήγορα να γευτούν την Ανάσταση.Λοιπόν, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

22
Πνευματικά θέματα & Κείμενα / Η πορεία του πιστού
« στις: 08 Ιανουαρίου, 2008, 01:58:03 πμ »
Δεν ξέρω αν το παρακάτω \'\'κολλάει\'\',κάποιο διάστημα αυτά τα λόγια με βοήθησαν πολύ.
Πριν σου στείλει ο Θεός το Σταυρό που σηκώνεις, τον εξήτασε με την λογική Του
τον έλεγξε με την ατελείωτη δικαιοσύνη Του, τον θέρμανε στην γεμάτη αγάπη καρδιά Του
τον ζύγισε καλά με τα στοργικά Του χέρια και αφού εμελέτησε το θάρρος σου
τον ευλόγησε και τον απίθωσε στους ώμους σου. Μπορείς να τον σηκώσεις, κράτησέ τον και ανέβαινε απο τον Γολγοθά προς την Ανάσταση.

23
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Μπαχαλοεκτόνωση...!
« στις: 05 Ιανουαρίου, 2008, 02:40:08 μμ »
Πέρασαν και 3 χρόνια. Ήμουν καθημερινή επισκέπτρια στο καμπέρειο. Είμαι μία απο τις δύο κοπέλες που ζαλίζαμε τον Παυλάκη με τις εργασίες μας γι αυτό φυσικά πολύ συχνα του πέρναμε κάτι να φάει αλλά που αυτός!!! Πες του να σου δείξει φωτο.

24
Διαπροσωπικές Σχέσεις / Χωρισμός
« στις: 04 Ιανουαρίου, 2008, 07:50:16 μμ »
Μπράβο Μάριε, να είμαι ειλικρηνής δεν περίμενα οτι διαβάζοντας αυτές τις γραμμές θα συμφωνούσα απόλυτα με αυτά. Δεν ξέρω, ίσως γιατι ξέρω πόσο χρόνων είσαι.  Φυσικά μη με παρεξηγήσεις.  Όταν δύο άνθρωποι διαλύουν την σχέση τους, σίγουρα αντιστοιχούν σφάλματα και στους δυο. Αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε όταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα(διαφορετικό για τον καθένα). Είναι αποτέλεσμα της αντικειμενικότητας.Όπως ανέφερες, όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο ξεκάθαρα βλέπουμε αλλά και αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικότερα τον χωρισμό. Τεράστιο λάθος είναι να κρατάει ο ένας στον άλλο έστω και κάποια μικρή κακία. Στην αρχή είναι παρα πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά για οτι συμβαίνει υπάρχει λόγος,γι΄αυτό βέβαια το επέτρεψε και ο Θεούλης. Όπως απο κάθε δοκιμασία βγαίνουμε πιο δυνατοί έτσι και μετά απο τον χωρισμό είμαστε πιο δυνατοί, ώριμοι και στόχος μας να μάθουμε πρώτα τι πραγματικά θέλουμε,επιζητούμε και μετά να μπούμε σε κάποια σχέση.Οφείλουμε να μην πληγώσουμε κυρίως κάποιον άλλον και στην συνέχεια να μην πληγωθούμε κι εμείς οι ίδιοι.

25
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Μπαχαλοεκτόνωση...!
« στις: 04 Ιανουαρίου, 2008, 07:18:53 μμ »
Ο Μάριος με γνώρισε στα Γιάννενα(άσχετα αν δεν με θυμάται).Εσύ Petro αν έτυχε να πας στον φούρνο που βρίσκεται δίπλα απο την κεντρική εκκλησία του χωριού, καλοκαίρι ή Πάσχα κατα πασα πιθανότητα να σε εξυπηρέτησα εγώ. Δεν ξέρω απο που είσαι.Πάντως, είχα μία συμμαθήτρια που έχει συγγενείς στην Ήπειρο.

Σελίδες: [1] 2