Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - panagiota k giannis

Σελίδες: [1]
1
Μια πολύ ενδιαφερουσα έρευνα για το τι διαδραματιζεται γυρω απο την πλατεια Ομονοίας....
4
Τελικά είμαστε τοσο κοντά στους έσχατους χρόνους ?Δείτε τα βίντεο και πείτε μου την γνώμη σας....
Ερμηνεία αποκάλυψης απο αγιάσμένους ΓέροντεςΣύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου η παρούσα κυβέρνηση σχεδιάζει, μέσα στο πλαίσιο, όπως υποστηρίζει, της Συνθήκης του Σένγκεν, να δημιουργήσει μία νέα ταυτότητα για κάθε Έλληνα Πολίτη. Την ονοματίζει «έξυπνη Κάρτα του Πολίτη», στην οποία θα εμπεριέχονται ηλεκτρονικά (σε ειδικό τσιπ) όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου! Σ’ αυτήν θα ενσωματωθούν σε πρώτη φάση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, εκλογικός αριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία (ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος), ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται παντού και χωρίς γραφειοκρατία! Επίσης στο μέλλον σχεδιάζεται να ενταχθεί και η ηλεκτρονική «υπογραφή» των πολιτών...

Το όλο εγχείρημα στην αρχική του μορφή παρουσιάζεται πως δήθεν αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην απονομή της δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία, στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, στην εν γένει άμεση και εύκολη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Πίσω όμως, από όλη αυτή την πρωτοβουλία που δήθεν αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του πολίτη υποκρύπτεται η προσπάθεια γνωστών πλέον κύκλων της ανομίας, που είθισται να δρουν στο παρασκήνιο και το σκοτάδι, όπως η λέσχη Μπίλντεμπερκ, η μασωνία, το γνωστό λόμπι των ανόμων να ελέγξουν απόλυτα τον πλούτο της γης, μέσω της επιβολής μίας ηλεκτρονικής δικτατορίας. Άλλωστε, ένας εκ των ηγετικών μορφών των κύκλων αυτών ο γνωστός δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας Nick Rockefeller επιχειρώντας να προσεταιριστεί τον εβραϊκής καταγωγής σκηνοθέτη του Hollywood Aaron Russo, ο οποίος ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2004 και να τον εντάξει στα σχέδιά του, προφανώς λόγω της ιδιότητάς του, του αποκάλυψε πληροφορίες σχετικές με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της οικογένειάς του στην δημιουργία του φεμινιστικού κινήματος και τα σχέδια ενός συγκεκριμένου κύκλου ανομίας για την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας δικτατορίας.
Συγκεκριμένα σε μία αποκαλυπτική ιστορική συνέντευξη του που έδωσε λίγο καιρό πριν πεθάνει από καρκίνο τον Αύγουστο του 2007 στο δημοσιογράφο Alex Jones αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη γνωριμία του με τον μεγιστάνα Nick Rockefeller και τις απίστευτες παραδοχές που του είχε εκμυστηρευτεί, όπως την επερχόμενη καταστροφή των Δίδυμων Πύργων 11 μήνες πριν αυτή καν συμβεί! (βλ. συνέντευξη του http://tro-ma-ktiko.blogspot.com:80/2010/09/9_11.html).
Θα ρωτήσετε πως είναι δυνατόν μία απλή κάρτα του πολίτη να αποτελεί την αφετηρία και το θεμέλιο λίθο της εγκαθίδρυσης μίας ηλεκτρονικής παγκόσμιας δικτατορίας; Θα ρωτήσετε ακόμη γιατί επιλέχθηκε η Ελλάς, ως χώρα που θα εφαρμοστεί πειραματικά το όλο εγχείρημα;

Μικρή ιστορική αναδρομή
Επιχειρώντας μία μικρή ιστορική αναδρομή των εμπνευστών της εγκαθίδρυσης παγκόσμιας κυβέρνησης θα αναφερθούμε στην επίσκεψη των επικεφαλής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εβραίων που δέχθηκε στις αρχές του 1986 ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επίσκεψη αποσκοπούσε στη διατύπωση δυό βασικών αιτημάτων τους προς την ελληνική κυβέρνηση. Το πρώτο αφορούσε την ανέγερση μνημείου στη Θεσσαλονίκη για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα ενώ το δεύτερο είχε να κάνει με την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες! Σχολιάζοντας την επίσκεψη αυτή ο τότε πρωθυπουργός αρκέστηκε να πει: «Τώρα αρχίζουν τα προβλήματα για την Ελλάδα»! Η στάση του συνέβαλε στο να αλλάξει λίγους μόνο μήνες μετά την επίσκεψη ολάκερη η πολιτική των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, (Βλ. τουρκικές απειλές-μερική επιστράτευση κ.ο.κ. 1987).
Λίγα χρόνια μετά σε μία «πολιτική εκδίκηση» ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα από το Κοινοβούλιο ήταν αυτός που εμπόδισε τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να υλοποιήσει το αίτημα των επικεφαλής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εβραίων και να απαλείψει το θρήσκευμα από τις ταυτότητες! Τον Απρίλιο του 1996 στην πρώτη επίσκεψη του νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται και συνάντηση με τους χρηματιστές και μεγιστάνες της παγκόσμιας οικονομίας Εβραίους, που κρύβονται πίσω από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εβραίων (ΠΣΕ), στην οποία και πάλι διατυπώνονται τα ίδια αιτήματα, χωρίς φυσικά να γίνονται γνωστά τα οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα. (βλ. εφ. Χώρα Ιούνιος 2000 Δελτ. Τύπου του Π.Σ.Ε.)! Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σύμφωνα με το δελτίο τύπου αποδέχθηκε τα αιτήματα υποσχόμενος πως θα τα υλοποιήσει. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα κινεί διαδικασίες άμεσης ανεγέρσεως του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εγκαινιάζεται πριν το 2000, ενώ εντελώς ξαφνικά και μετά τη «φερόμενη» αλλά αμφισβητούμενη εκλογική του νίκη τον Απρίλιο του 2000 θέτει μέσω του Εξωκοινοβουλευτικού τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου επιτακτικά το θέμα της απάλειψης του θρησκεύματος!
Αγνοώντας τα τρία εκατομμύρια των διαφωνούντων και την ηγεσία της Εκκλησίας υλοποιεί το αίτημα του Π.Σ.Ε. με υπουργική απόφαση!!!
Κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κων. Σημίτη δεν ήταν διόλου τυχαίο ότι στην Ελλάδα εισέρρευσαν πρωτοφανή κεφάλαια μέσω του χρηματιστηρίου ενώ πακτωλός χρημάτων δημιούργησαν την ψευδαίσθηση μίας πλούσιας χώρας στην οποία έρρεε άφθονο χρήμα!!! Και μία σειρά άλλων γεγονότων που σημάδεψαν εκείνη την χρονική περίοδο το μέλλον της Ελλάδας και την παρουσία της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι θα μπορούσε να συνδυαστεί με τις ανωτέρω παρατηρήσεις μας. Όλοι θυμόμαστε λ.χ. τα ενοχλητικά τηλέφωνα των τραπεζών στα σπίτια μας και τις τραπεζικές ικεσίες για χορήγηση δανείων. Όλοι θυμόμαστε τις πιέσεις των τραπεζών να προμηθευτούμε πιστωτικές κάρτες κ.ο.κ.
Ο κοινός νους αντιλαμβάνεται πως όλο αυτό το σκηνικό συνέβαλε στην εξοικείωση, αφενός μεν, με τις κάρτες και τα τσιπάκια που αυτές φέρουν και αφετέρου στην ραγδαία στροφή του κάθε Έλληνα προς το χρήμα, το εύκολο κέρδος και εν γένει την οικονομία! Στροφή που προκάλεσε γεωμετρική ενίσχυση της ανηθικότητας και της διαφθοράς στην ευλογημένη χώρα μας σε όλα γενικά τα επίπεδα. Μήπως όμως ,και η προφανής αδυναμία του Έλληνα να συνειδητοποιήσει τις παγίδες που έκρυβε αυτή η ηθική διαστροφή αποτελούσε μέρος του όλου σχεδίου η πειράματος; Το χέρι του έντιμου ιστορικού θα το αναδείξει στο μέλλον...
Γιατί, καλοί μου άνθρωποι αυτή ακριβώς την διαφθορά και τη σήψη επικαλούνται σήμερα οι κυβερνώντες μας προκειμένου να επιβάλλουν για λογαριασμό των ανόμων κύκλων που ανωτέρω περιγράψαμε την ηλεκτρονική δικτατορία. Να υλοποιήσουν δηλαδή το σχέδιο της λέσχης Μπίλντεμπερκ και των παρομοίων μ’ αυτήν ανόμων λεσχών, στις οποίες δυστυχώς συμμετέχουν και επιφανείς Έλληνες δημόσιοι λειτουργοί, μεγιστάνες του χρήματος και δημοσιογράφοι.
Στο όνομα της διαφάνειας θα επιβάλλουν ένα φακέλωμα, παρόμοιο του οποίου δεν γνώρισε ολάκερη η ανθρωπότητα. Ζήλεψε βλέπετε ο Βελζεβούλ το γεγονός ότι ο Δημιουργός τριαδικός Θεός γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τα πάντα και θέλει να πράξει κάτι παρόμοιο. Η διαφορά είναι πως ο Θεός με τον τρόπο αυτό επιδιώκει τη σωτηρία του ανθρώπου ενώ ο Βελζεβούλ την καταστροφή του.

Συναλλαγές μόνο με την κάρτα

Η κάρτα λοιπόν του πολίτη που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα παραληφθεί υποχρεωτικά από όλους τους Έλληνες μέσα στο 2011 θα καταγράφει όλες τις συναλλαγές του πολίτη. Ας τα δούμε όμως ένα προς ένα:
1. Θα περιλαμβάνει τον γνωστό αριθμό μητρώου υγείας ΑΜΚΑ. Μέσω αυτού θα καταγράφονται οι ιατρικές εξετάσεις, τα χορηγούμενα φάρμακα, οι ιατρικές επισκέψεις, η νοσοκομειακή περίθαλψη... Ένα πλήρες δηλαδή, ιστορικό ιατρικό του κάθε πολίτη. Αυτό θα μας πουν είναι καλό γιατί έτσι αντιμετωπίζεται η διαφθορά, ιδιαιτέρως των ιατρών και των φαρμακευτικών εταιριών σε βάρος της Πολιτείας. Καλό είναι αυτό, θα αναφωνήσουμε. Είναι καιρός να μπει μία τάξη στην ασυδοσία θα υποστηρίξει κάποιος καλοπροαίρετος. Και μάλιστα, εάν βρε αδελφέ κάποιος πάθει ένα ατύχημα θα μπορεί ένας γιατρός άμεσα να διαπιστώσει μέσω της κάρτας από τι πάσχει και να του χορηγήσει τη σωστή συνταγή. Όλα αυτά θα τα προπαγανδίσουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προκειμένου να υποστηρίξουν την αναγκαιότητα της απόφασής της.
Τι όμως κρύβεται πίσω από όλη αυτή τη διαδικασία; Τι δηλαδή θα μας αποκρύψουν; Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως η συγκέντρωση σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή όλων αυτών των προσωπικών δεδομένων μας σε χέρια που αποδεδειγμένα είναι βουτηγμένα στη διαφθορά και στη σήψη που μπορεί να οδηγήσει. Συγκεκριμένα ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να υπολογιστεί πόσο κοστίζει για τους ασφαλιστικούς φορείς ο κάθε πολίτης και με βάσει αυτό να μπουν κάθε λογής απαγορευτικά όρια. Έτσι, αν κάποιος ασφαλισμένος ξεπεράσει το όριο μελλοντικά δύναται να εκληφθεί ασύμφορος για τον ασφαλιστικό φορέα και να διαγράφεται... Επιπλέον, όμως, η ηλεκτρονική επεξεργασία τέτοιου είδους προσωπικών δεδομένων θα μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία ενός ιδιότυπου σύγχρονου Καιάδα, μέσα στον οποίο θα ρίπτονται όλοι οι ανήμποροι ασθενείς και δη οι γέροντες. Το πως θα το περιγράψουμε με το δεύτερο στάδιο της ηλεκτρονικής κάρτας, όταν δηλαδή αυτή εξελιχθεί σε εμφυτευμένο στο σώμα μας τσιπάκι.
Επίσης, με δεδομένο τα ανωτέρω φανταστείτε εάν το παιδί σας, το οποίο πέρασε μία βαριάς μορφής ασθένεια και θεραπεύτηκε θα μπορεί να βρει δουλειά. Ποιός επιχειρηματίας θα διακινδύνευε να πάρει στη δούλεψή του έναν νεαρό που έπασχε λ.χ. από τη νόσο της επιληψίας η παρουσίασε μία καρδιοπάθεια;

2. Η κάρτα του πολίτη θα περιλαμβάνει και το ΑΦΜ. Εφεξής οι κάθε λογής οικονομικές συναλλαγές μας μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας θα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή (ON LINE) με τις Εφορίες από το 2011. Δηλαδή, στην ηλεκτρονική κάρτα θα καταγράφεται αντί της γνωστής αποδείξεως η οιανδήποτε καθημερινή αγορά μέσω ειδικού μηχανήματος που θα προμηθευτούν όλες οι εταιρίες, αντίστοιχο μ’ αυτό των πιστωτικών καρτών! Δια του τρόπου αυτού θα καταγράφονται οι δαπάνες-έξοδα του πολίτη γεγονός που θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής... Ως Χριστιανοί και πιστοί στο γράμμα του Ευαγγελίου θα αναφωνήσουμε πως καλό είναι αυτό, αφού θα μπει μία τάξη. Άλλωστε ο Χριστιανός οφείλει να είναι διαφανής σαν το γυαλί. Δεν είναι όμως, μόνο αυτή η πλευρά του ζητήματος την οποία ήδη ο πρωθυπουργός και οι θιασώτες του εγχειρήματος προπαγανδίζουν. Υπάρχει και μία άλλη πλευρά που μας αποκρύπτουν. Ποιά είναι αυτή;
Ανά πάσα στιγμή η ολιγαρχία του χρήματος, η οποία προκαλεί τεχνηέντως την ανεργία στο όνομα της αύξησης του κέρδους της και της ευημερίας των αριθμών της θα μπορεί να γνωρίζει επακριβώς την ποσότητα κατανάλωσης για παράδειγμα ψωμιού στη Θεσσαλονίκη ημερησίως με το πάτημα ενός μόνου κουμπιού. Ως εκ τούτου η πληροφορία αυτή δύναται να προκαλέσει έλεγχο της αγοράς του ψωμιού με την παρέμβαση πολυεθνικών εταιριών καρτέλ... που θα ρίξουν λ.χ. την τιμή του ψωμιού προσωρινά για να κλείσουν τα αρτοποιεία και εν συνέχεια να καπηλευτούν ως μονοπώλιο το ψωμί, ανεβάζοντας τις τιμές του... στο όνομα δήθεν του ανταγωνισμού. Κατ’ αντιστοιχία αυτό θα προκαλέσει ένα απόλυτο έλεγχο του πλούτου σε πρώτη φάση με κάθε συνέπεια...
Κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε και τα υπόλοιπα δεδομένα της ηλεκτρονικής κάρτας, όπως το διαβατήριο, η ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, η κάρτα διοδίων κ.ο.κ.

Η δεύτερη φάση της κάρτας,
το σφράγισμα και το τσιπάκι!

Μετά την πάροδο ορισμένου χρόνου, είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση η παρούσα η μία μελλοντική ανεξαρτήτου πολιτικής φιλοσοφίας και χρώματος θα ζητήσει λόγω των επιπτώσεων απώλειας της κάρτας και του κινδύνου κλοπής της να εμφυτευθεί στο δεξί χέρι η στο μέτωπο. Αυτό άλλωστε έχει ήδη γίνει εκτός από τα ζώα (αγελάδες, πρόβατα, κατσίκες και σκύλοι) σε πειραματικό στάδιο στους Αμερικανούς ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάϊμερ καθώς και σε ορισμένους νεαρούς ανηλίκους φυλακισμένους σε φυλακές της Μ. Βρετανίας. Στους Αμερικανούς εμφυτεύθηκε το τσιπάκι προκειμένου να εντοπίζονται από δορυφόρο, όταν αυτοί χάνονται. Στους νεαρούς εμφυτεύθηκε το τσιπάκι για να παρακολουθείται η ψυχοσύνθεσή τους και η συμπεριφορά τους!!! Υπάρχουν βέβαια και Αμερικανοί οι οποίοι συνειδητά επιλέγουν να τοποθετούν τσιπάκι στα νεογέννητα παιδιά τους για να μπορούν να τα εντοπίζουν αγνοώντας τους κινδύνους που μία τέτοια πράξη τους εγκυμονεί για την υγεία και την ελευθερία τους.
Το τσιπάκι αυτό, το οποίο ήδη έχει δημιουργηθεί σε μεγάλες ποσότητες εμπεριέχει μπαταρία λιθίου και έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως πομπός και δέκτης. Μετά το στάδιο της εμφύτευσης στο ανθρώπινο σώμα θα ακολουθήσει η κατάργηση του χρήματος, στη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα. Στο τσιπάκι αυτό ηλεκτρονικά θα καταγράφεται επιπλέον ο μισθός, οι καταθέσεις και όλα τα άλλα που ήδη προαναφέραμε. Θα αρκεί λοιπόν το άγγιγμα της παλάμης μας σε ειδικό μηχάνημα για να πιστωθεί η να χρεωθεί ο λογαριασμός μας για να αγοράσουμε η να πουλήσουμε.
Ποιός είναι ο κίνδυνος; Μα στη διαχείριση από κέντρα ανόμων των πληροφοριών αυτών και των αύστηρά προσωπικών δεδομένων. Διαχείριση της ζωής και του θανάτου από τα όργανα του Βελζεβούλ. Μέσω δέσμης δηλαδή συγκεκριμένων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που δύναται να δημιουργηθούν σε ορισμένη ομάδα ανθρώπων λ.χ. στους συνταξιούχους άνω των 75 θα μπορούν τα κέντρα αυτά να προκαλέσουν θανατηφόρα εγκεφαλικά η ανακοπές καρδιάς και να απαλλάξουν «φυσιολογικά» την Ελλάδα από το οικονομικό βάρος μίας ομάδας ανθρώπων, δηλαδή τους συνταξιούχους που δεν παράγει πλέον το αναμενόμενο για τους μεγιστάνες του χρήματος έργο παραγωγής. Μέσω άλλης δέσμης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων θα μπορούσαν να ελέγξουν τις γεννήσεις καταστρέφοντας ολοσχερώς ωάρια η σπερματοζωάρια. Θα νομίζετε ορισμένοι ότι αυτά είναι αποκύημα της φαντασίας του γράφοντος και δεν μπορούν να γίνουν. Μα ήδη γίνονται θα σας απαντήσω. Μιλήστε συνεχώς με το κινητό σας τηλέφωνο ακουμπώντας το στο αυτί σας για μία ώρα και θα δείτε ιδίοις όμμασι τις επιπτώσεις!
Επιπλέον η παγκόσμια διακυβέρνηση υπέρμαχος της οποίας είναι ο νυν πρωθυπουργός μας θα μπορεί να γνωρίζει επακριβώς ακόμη και να καθορίζει ηλεκτρονικά το χρήμα που διακινείται λ. χ. στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη η στο Βόλο. Θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ελέγξει την παραγωγή και τον πλούτο της γης και να επιφέρει τη χειρότερη μορφής δουλεία στην ανθρωπότητα. Ήδη σε πειραματικό στάδιο το πράττει ελέγχοντας πλήρως την κτηνοτροφία. Τα τσιπάκια ήδη έχουν εμφυτευθεί στις αγελάδες και καταγράφουν καθημερινά πέραν της ηλικίας του και την απόδοση του ζώου σε παραγωγή γάλατος καθώς και την ημερήσια δαπάνη του. Ως εκ τούτου με ένα μικρό υπολογισμό στο τέλος του χρόνου εξετάζεται αν η παρουσία του στην κτηνοτροφική μονάδα είναι κερδοφόρα η ζημιογόνα και λαμβάνεται η θανάτωσή του και η πώλησή του στην αγορά ως κρέας η η συνέχιση της ζωής του. Κάτι αντίστοιχο θα γίνεται και για τον άνθρωπο.

Πότε θα γίνουν αυτά;

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στόχος ήταν να ψηφιστεί μέσα στο περασμένο καλοκαίρι αυτή η «έξυπνη κάρτα» και να ενεργοποιηθεί το 2011, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί νωρίτερα στους μετανάστες, καθώς υπάρχει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία!!! Ήδη ο πρωθυπουργός μας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ υποστήριξε πως θα υλοποιήσει την απόφαση αυτή με οιανδήποτε πολιτικό κόστος! Το ίδιο επανέλαβε και στη Θεσσαλονίκη στην καθιερωμένη συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως!!! Θα μείνουμε λοιπόν αδρανείς; Θα πουλήσουμε την ελευθερία μας και θα παραχωρήσουμε συνειδητά στον Βελζεβούλ το θησαυρό που λέγεται αυτεξούσιο και μας έδωσε ο τριαδικός Θεός επιβεβαιώνοντας τα όσα αναγράφει η Αποκάλυψη;
Καλοί μου σύνδουλοι όλου του κόσμου τούτου. Ο Βελζεβούλ θέλει να κυριαρχήσει στις καρδιές των πιστών ανθρώπων βάρβαρα και αδυσώπητα. Όμως, εμείς ως Χριστιανοί γνωρίζουμε καλώς ότι ο τριαδικός και μόνος αληθινός Θεός είναι πάνω από όλα. Τον άφησε λοιπόν να δει μέχρι που θα φθάσει. Και τώρα στην χώρα αυτή, την Ελλάδα που ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός την έχει διαφυλάξει από πολλά τερτίπια του Σατάν να είστε απολύτως βέβαιοι πως θα επέμβει και θα μαστιγώσει τις αθλιότητες της ηλεκτρονικής φακέλωσης. Άλλωστε, το τι κάνουμε ανά πάσα στιγμή, το τι σκεφτόμαστε και πως λειτουργούμε το γνωρίζει αποκλειστικά μόνο ο Κύριός μας, ως Δημιουργός Θεός. Αποτελεί προνόμιο του Θεού θα λέγαμε πιο απλά. Όταν λοιπόν πάμε επάνω στην ουράνια κατοικία τότε θα δούμε πως ο Κύριος ξέρει όλα τα τρέχοντα των ανθρώπων. Προσέξτε λοιπόν και μην παρασύρεστε ότι θα έχετε την κάρτα και όλα θα σας πάνε καλά. Προσέξτε μην αμφισβητήσετε το δικαίωμα του Θεού να ελέγχει το δημιούργημά Του. Προσέξτε μη πουλήσετε την ελευθερία σας και την ψυχή σας στα όργανα του σκότους. Ο άνθρωπος, όπως μας είπε ο Χριστός κατά τον πρώτο πειρασμό του δεν τρέφεται μόνο με άρτο...
Προσέξτε μην είστε αμελείς και πάρετε αυτά που θα σας πλασάρουν για δήθεν ευκολία. Όχι, ο ουρανός λέει ΟΧΙ. Η Ελλάς δεν θα είναι το πειραματόζωο των Σατανιστών. Αντισταθείτε σταθερά. Οι ταγοί της Εκκλησίας αλλά και οι θνητοί πολίτες αντισταθείτε. Ο πόλεμος θα είναι μεγάλος και μη τους ακούτε μεταφέρουν λόγια του Σατάν.
Ο Θεός έστειλε χιλιάδες αγγέλων στον πλανήτη για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Ο Παράκλητος κοντά σας. Να γνωρίζετε πως ο Κύριος δεν θα αφήσει να γίνει αυτό.Συντάκτης: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΥΛΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

5
Μουσική / Mercy of Maria-Midnight Choir
« στις: 07 Οκτωβρίου, 2010, 08:53:47 μμ »


Mercy of Maria

As I drink too much
As I scream out of lust
At the moon for someone to touch me

As I fail to please
What the moon won`t ease
I can`t sit still from running wild

As I wipe my past
For something good to last
As demons are crowling under my skin

As I walk away
There`s nothing to do but pray
That Maria will take me in her
At the mercy of Maria
Will I lay my aching head
At the mercy of Maria
Will I find my resting place

At the mercy of Maria
Will I lay my aching head
At the mercy of Maria
Will I find my resting place

6
[font size=2]Στη δική μας περίπτωση υπάρχουν τρείς δυνατοί και ισχυροί  γίγαντες, πάνω στους οποίους στηρίζεται όλη η δύναμη του νοητού Ολοφέρνη ( του διαβόλου) αυτοί όταν πέσουν κάτω και νεκρωθούν, εύκολα θα εξασθενήσει ολη η δύναμη των πονηρών πνευμάτων. Αυτοί οι τρείς γίγαντε είναι η άγνοια, μητέρα όλων των κακών , η λησμοσύνη, αδερφή, βοηθός και συνεργάτης της άγνοιας, και η ραθυμία, η οποία υφαίνει το σκοτεινό και μαύρο σύννεφο για ένδυμα και σκέπασμα της ψυχής και η οποία στηρίζει και δυναμώνει τις άλλες δυο και τους δίνει ύπαρξη και φυτεύει στην αμελέστατη ψυχή την κακία και τη στερεώνει. Απο την ραθυμία, τη λησμοσύνη και την άγνοια δυναμώνουν τα υποστηλώματα των λοιπών παθών και μεγαλώνουν. Γιατί με το να είναι οι τρείς αυτές κακίες βοηθοί η μια στην άλλη, αποδεικνύονται ισχυρές δυνάμεις και δυνατοί άρχοντες του πονηρού διαβόλου, μέσω των οποίων ο στρατός των πονηρών πνευμάτων επιστρέφει και υποστηρίζεται και μπορεί να εκτελεί τις πονηρές βουλές του, και χωρίς αυτές όσα είπαμε πριν δεν μπορούν να υπάρξουν.
      Αν λοιπόν θέλεις να νικήσεις τα πάθη που αναφέραμε πρίν και να κατατροπώσεις με ευκολία τον στρατό των νοητών αλλοφύλων, αφου συμμαζευτείς στον εαυτό σου με προσευχή και τη βοήθεια του Θεού και αφού  βυθιστείς στα βάθη της καρδιάς σου, ξετρύπωσε τους τρείς αυτούς δύνατους γίγαντες του διαβόλου, τη λησμοσύνη, τη ραθυμία και την άγνοια, που είναι τα υποστηλώματα των δαιμόνων, μέσω των οποίων επιστρέφουν και τα λοιπά πάθη της κακίας και ενεργούν και ζούν και δυναμώνουν μέσα στις ψυχές των αμαθών και φιλήδονων. Και με πολύ προσοχή και επιμέλεια του νου και με τη θεία βοήθεια, αφου βρείς αυτές τις μεγάλες κακίες που άλλοι τις αγνοούν και ούτε φαντάζονται οτι υπάρχουν, αυτές που είναι πιο καταστρεπτικές απο όλα τα άλλα κακά, πολέμησέ τες με τα όπλα της δικαιοσύνης που είναι αντίθετα σ\' αυτές. Τη λησμοσύνη πολέμησέ την με την αγαθη μνήμη που είναι η αιτία όλων των καλών, την άγνοια πολέμησέ την με τη φωτισμένη γνώση, με την οποία η ψυχή ξαναξυπνάει και διώχνει απο πάνω της το σκοτάδι της αγνοίας, την ραθυμία πολέμησέ την με την προθυμία που είναι όπλο άριστο να βάλει σε τάξη και να σπρώξει την ψυχη προς την σωτηρία.
 Αγιος  Μάρκος ο Ασκητής ,Α\' τόμος Φιλοκαλίας σελ 175[/fonts]

7
Να μια ακόμη άγνωστη πτυχη του  αγιορείτικου μοναχισμού που προσφερει βοήθεια στην επιλυση ενος εκ των μεγαλύτερων κοινώνικων προβλημάτων της εποχής μας αυτου των ναρκωτικών.


Απεξάρτηση στο Άγιο Όρος

Η μοναχική Πολιτεία νικά τον \"λευκό θάνατο\".

Ένα ρεπορτάζ πού δημοσιεύθηκε στην \"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία\" αφύπνισε όσους δεν θέλουν να καταλάβουν την δυναμική της καταλυτικής παρεμβάσεως τού ορθόδοξου μοναχισμού στα δρώμενα της κοινωνίας μας.

Μάς ενημέρωσε, ότι χρόνια τώρα τήν Αθωνική πολιτεία επισκέπτονται εκατοντάδες τοξικομανείς από όλη τήν Ελλάδα, προσπαθώντας να απεξαρτηθούν ή να κάνουν \"off\", όπως ονομάζουν το μικρό χρονικό διάστημα πού δεν κάνουν χρήση, \"για να μπορέσουμε να ζήσουμε και να μη λιώσουμε από τήν πρέζα\".

Οι μοναχοί δεν το θεωρούν κάτι το εξαιρετικό: \"Είναι κάτι το οποίο δεν πολυσυζητείται\", μας λένε. \"Εδώ δεν βάζουμε στους ανθρώπους ταμπέλες. Αρκετά περιθωριοποιούνται από το γείτονα, τήν πολιτεία, τήν κοινωνία ολόκληρη. Αν το κάναμε αυτό δεν θα τούς βοηθούσαμε καθόλου στον αγώνα τους\".

Η προσαρμογή και η συμμετοχή στην καθημερινή δραστηριότητα τού μοναστικού βίου με τούς σκληρούς κανόνες του, είναι ουσιαστικά το \"πρόγραμμα απεξάρτησης\".

Φυσικά, \"στατιστικά\" στοιχεία για το πόσοι επισκέφθηκαν το Άγιο Όρος γι\' αυτόν τον λόγο, και ποιοί από αυτούς τελικά σταμάτησαν τη χρήση των ναρκωτικών, δεν υπάρχουν.

Στήν μοναστική κοινότητα τού Όρους δεν λειτουργεί κάποια θεραπευτική μονάδα, όπως αυτές πού γνωρίζουμε. Εκείνο πού υπάρχει είναι η διαρκής προσπάθεια για τη γαλήνευση της ψυχής.

Από το 1987 και μετά \"πρέπει να έχουν περάσει πάνω από 500 άτομα. Μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι. Κι εγώ σάς μιλάω για περιπτώσεις πού γνωρίζω ή έχω ακούσει. Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε πόσοι είναι αυτοί πού έρχονται γι\' αυτό το λόγο, γιατί οι μονές είναι πολλές και διασκορπίζονται\", λέει ένας μοναχός. \"Ο αριθμός είναι πια αρκετά μεγάλος\", θα συμπληρώσει ο γέροντας Επιφάνιος, από το κελί τού Αγίου Ευσταθίου στο Μυλοπόταμο, καθώς άνθρωποι πού θέλουν να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά έρχονται εδώ και περίπου 25 χρόνια στον τόπο αυτό\".

Οι τοξικομανείς πού επισκέπτονται το Άγιο Όρος δεν είναι μόνο από τήν περιοχή της Μακεδονίας. \"Έρχονται από όλη τήν Ελλάδα και οι περισσότεροι μάλιστα είναι από τήν Αθήνα\". Οι ηλικίες \"κυμαίνονται μεταξύ 18 και 45\", \"ενώ υπήρξε και περίπτωση ανθρώπου 50 χρόνων ο οποίος μπόρεσε να απεξαρτηθεί\". 

Πόσοι όμως τελικά τά καταφέρνουν;

\"Μπορώ να πω ότι από τούς είκοσι οι τέσσερις με πέντε βοηθιούνται πραγματικά\", λέει ο γέροντας Επιφάνιος. \"Από τήν άλλη πλευρά με πολλούς από αυτούς έχουμε χάσει τήν επαφή\", προσθέτει ο γέροντας Ιωαννίκιος. \"Έφυγαν και δεν ξέρουμε πώς συνέχισαν τη ζωή τους. Αν ξανάπεσαν στα ναρκωτικά ή γιατρεύτηκαν. Γνωρίζουμε μόνο για κάποιους, πού κράτησαν τήν επαφή μαζί μας\".

Οι μονές πού τα εξαρτημένα άτομα ζητούν φιλοξενία λέγεται ότι είναι κυρίως οι μονές Ξενοφώντος καί τού Γρηγορίου. \"Υπήρχε αυτή η άποψη, τήν οποία εγώ δεν τήν υποστηρίζω. Εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά είναι διασκορπισμένα παντού στο Άγιο Όρος\", θα προσθέσει ο Επιφάνιος.

Ο ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος λέει:

\"Κάτι συγκεκριμένο για τη δική μου μονή δεν γνωρίζω\". Προσθέτει όμως πώς \"οι πύλες τού Αγίου Όρους είναι ανοιχτές σε όλους\".

\"Δεν υπάρχει καμία δέσμευση ούτε κάποιος έλεγχος, τού τύπου, α, εσείς είστε ναρκομανείς, δεν μπορείτε να περάσετε\", συμπληρώνει. \"Μακάρι να βοηθούμε τέτοιες περιπτώσεις όταν μάς δίνεται η ευκαιρία. Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κατάφεραν να αποδεσμευτούν. Από αυτούς κάποιοι μόνασαν, και κάποιοι άλλοι γιατρεύτηκαν και έφυγαν\". 

Μοναχοί σε ρόλο θεραπευτή

Η σχέση μοναχού-χρήστη, δεν προϋποθέτει πάντα ότι ο \"θεραπευόμενος\" είναι απαραίτητα και πιστός: \"Με όσους μένουν εδώ, μιλάμε ώρες ατελείωτες. Εμείς αυτό το ονομάζουμε κατήχηση. Τούς δεχόμαστε όλους, ένθεους, άθεους, γιατί εδώ είναι ένας τόπος πραγματικής μετανοίας. Έρχονται γιατί αισθάνονται ότι θα βρουν καταφύγιο στο Άγιο Όρος. Και το καταφύγιο το βρίσκουν. Με τη μόνη διαφορά, ότι είναι τόσο εξαρτημένοι, πού θέλουν, προσπαθούν, αλλά οι προσπάθειες οι οποίες κάνουν είναι λιγότερες, πιο αδύναμες, θα έλεγα, πού πολλοί από αυτούς ξαναπέφτουν στα ναρκωτικά\", εξηγεί ο γέροντας Ιωαννίκιος.

Και προσθέτει: \"Η δική μου διαπίστωση όπως και άλλων μοναχών, είναι ότι θέλουν μεν να απαλλαγούν, αλλά τελικά κατανικούνται. Κι είναι πραγματικά δύσκολο, αν σκεφτεί κάποιος ότι ένα τσιγάρο καπνίζει κανείς και δεν μπορεί να το κόψει\".

\"Είναι αλήθεια\", θα συμπληρώσει ο γέροντας Επιφάνιος \"ότι αποζητούν τήν κουβέντα και τη συναναστροφή μας\". Για να τους βοηθήσεις όμως πραγματικά θέλει πολλή υπομονή και πολλή αγάπη. Όταν δεν αγαπάς τον συνάνθρωπό σου δεν ανέχεσαι τα όσα προβλήματα δημιουργεί η συμβίωση με τέτοιους ανθρώπους. Και δεν μιλώ για ένα απλό τσιγαριλίκι. Λέμε για καταστάσεις προχωρημένες και προβληματικές\".

Και συνεχίζει: \"Υπάρχουν φορές πού όταν τούς πιάσει αυτό πού λέμε στερητικό σύνδρομο, δεν ξέρουμε πώς να τούς αντιμετωπίσουμε. Είναι σαν ένα πληγωμένο άγριο ζώο. Δηλαδή να τον βλέπεις τον άλλον να χτυπιέται κάτω. Και να αναρωτιέσαι, μα τί έχει; Πονάει; Είναι άρρωστος; Θα πεθάνει; Και να ψάχνεις, πώς μπορώ τώρα να τον βοηθήσω εγώ;\" 

Αντιμετώπιση με συγκατάβαση

Αν ρωτήσει κανείς τούς μοναχούς, έχουν να διηγηθούν ιστορίες από ανθρώπους, πού έμειναν κοντά τους για να απεξαρτηθούν:

\"Αρκετό καιρό ήμουν δίπλα σε κάποιο νεαρό και προσπαθούσα να τον βοηθήσω\", θυμάται ο γέρος Επιφάνιος. Κάποια νύχτα, όμως, αυτός δεν άντεξε, έσπασε το φαρμακείο για να πάρει από μέσα αυτό πού ήθελε. Πώς τον αντιμετωπίζεις μετά; Μόνο με συγκατάβαση\".

* \"Από εδώ πέρασαν πολλοί\", μάς λέει ο άλλος γέροντας. \"Πιο έντονα έχει μείνει στη μνήμη μου κάποιος πού τον έλεγαν Γιωργάκη. Εργατικό παιδί. Ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού, ήρθε μετά στη μονή Γρηγορίου, έκανε αποτοξίνωση, βοηθήθηκε από εκεί, όπως ο ίδιος έλεγε. Κι έψαχνε για δουλειά στο Άγιο Όρος. Τον πήρα κοντά μου. Με το Γιωργάκη μιλούσαμε λοιπόν ατελείωτες ώρες, και πίστεψα ότι πραγματικά είχε φτάσει να αποβάλει όλες αυτές τις απόψεις πού είχε για τα ναρκωτικά. Εγώ πρέπει να πω, ότι δεν πιστεύω σ\' αυτά πού λένε ότι το χασίς είναι αθώο. Ίσως να κάνω και λάθος. Ένα βράδυ πού τρώγαμε μετά τη δουλειά, μού λέει: \"Ρε γέροντα όλα αυτά πού λες είναι σωστά. Αλλά εδώ στο Άγιο Όρος βγαίνει το καλύτερο χασίσι. Να ρίξουμε λίγο σπόρο εδώ πού έχεις μπόλικα νερά και καλό μέρος, να δεις τί έχει να βγει\". Μετά από αυτή τήν κουβέντα, σκέφτηκα, πώς τόσο καιρό πού ήταν δίπλα μου δεν μπόρεσα να επιδράσω πάνω του. Κι έμεινα με τήν αίσθηση ότι ο Γιωργάκης θα τήν έκανε αυτή τη δουλειά, όσο καλό παιδί και να ήτανε. Τί να πω, ίσως δεν ήμουν και ο πιο κατάλληλος να τον βοηθήσω\".

* \"Θυμάμαι\", θα συνεχίσει ο μοναχός, \"ένα άλλο νεαρό, ο οποίος κατάφερε να απεξαρτηθεί. Κάθησε κοντά μου πέντε μήνες. Στήν αρχή έκοψε και το τσιγάρο. Εγώ τού είπα να μην τα κόψει όλα αμέσως, γιατί μπορεί να τού έρθει πολύ ανάποδα. Να τού στρίψει η βίδα, όπως λέμε. Αυτό το παιδί έγινε καλά. Αργότερα, ανέβηκε ξανά στο Άγιο Όρος μαζί με τον παππού του, με τον οποίο επικοινώνησα και μού είπε ότι είναι εντάξει, και τώρα δουλεύει χτίστης. Αυτό το παιδί μού έλεγε: \"Γέροντα, δεν υπάρχει σήμερα νέος πού να μην καπνίζει χασίς και να μην πίνει\". Και τού έλεγα εγώ: \"Παναγιωτάκη, δεν είναι έτσι. Ήταν ο δικός σου ο κύκλος, οι άνθρωποι πού εσύ συναναστρέφεσαι\", γιατί το παιδί δούλευε από 23 χρονών σε μπαρ.

Οι περισσότεροι από τούς \"ιδιαίτερους\" αυτούς επισκέπτες τού Αγ. Όρους στους οποίους μιλήσαμε συμφωνούν ότι εκεί \"μπορεί κανείς να βρει γαλήνη, ηρεμία, πνευματικότητα και κυρίως να απομονωθεί από τον έξω κόσμο\". 

* Ο Γιώργος είναι μουσικός από τη Θεσσαλονίκη. Τριάντα έξι ετών σήμερα, είναι εδώ και επτά χρόνια, όπως λέει, \"καθαρός\".

Η \"κατάθεση\" των χρηστών

\"Ήμουνα 23 ετών όταν πήγα για πρώτη φορά στο Όρος. Ήδη είχα κάνει δύο αποτυχημένες προσπάθειες αποτοξίνωσης σε οργανωμένες μονάδες και δεν πίστευα ότι βρισκόμενος εκεί θα βάλει ο Θεός το χέρι του και θα σωθώ. Τήν πρώτη φορά ήμουν όπως λέμε πολύ \"άρρωστος\" και κάθησα ένα μήνα. Δεν άντεξα περισσότερο\". Ο ίδιος λέει ότι στην αρχή δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αποτοξινωθεί. \"Η όλη ιστορία είναι, όμως, ότι κράτησα καθαρός κάποιες μέρες. Δεν μπορούσε να με βρει κανείς. Στο σπίτι χτυπάνε συνεχώς τηλέφωνα. Δεν σ\' αφήνουν να ησυχάσεις. Και να μη θέλεις, στο τέλος, και λόγω της αδυναμίας σου, συναντάς αυτούς πού δεν θέλεις να συναντήσεις, και πάς και γίνεσαι. Δηλαδή πάς και πίνεις πρέζα. Στο Όρος κάθησα συνολικά οκτώ μήνες. Ήμουνα τυχερός, γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους κι εννοώ τούς μοναχούς πού με βοήθησαν πάρα πολύ\".

* \"Σχεδόν κανείς από μάς δεν ανεβαίνει απολύτως καθαρός στο Όρος. Παίρνεις για τον πρώτο μήνα χάπια μαζί σου, μεθαδόνες, ή κωδεϊνούχα σιρόπια για να μπορέσεις να τη βγάλεις. Αν πάλι πάς για να μείνεις και όχι για να κάνεις μόνο ένα \"off\" τότε συνήθως παίρνεις χάπια για ένα μήνα ακόμη\", λέει ο 25χρονος Δημήτρης, πού εδώ και τρία χρόνια πηγαίνει τακτικά. \"Είμαι χρήστης και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να ξεκολλήσω. Για το Όρος έμαθα από κάποιους φίλους τού αδελφού μου. Μ\' αρέσει νά ανεβαίνω. Βρίσκω τήν ησυχία μου, γαληνεύω. Δεν είμαι θρήσκος, αλλά με τούς καλόγερους τα πήγα μια χαρά. Αρκετοί από αυτούς έχουν ανοιχτά μυαλά, και το κυριότερο δεν είναι καχύποπτοι και ρατσιστές με τα πρεζάκια\".

* \"Δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά και πολύς άλλος κόσμος πού έχει αρρωστήσει πηγαίνει στο Άγιο Όρος για να δοκιμαστεί\", λέει ο Παύλος 31 ετών από τήν Κυψέλη. \"Είσαι μέσα στη φύση, δουλεύεις όλη μέρα, γιατί στο Όρος αν πάς να μείνεις για καιρό, δεν κάθεσαι. Ακολουθείς τη ζωή των μοναχών. Αυτό σημαίνει ότι ασχολείσαι με χειρωνακτικές εργασίες, από το να κόβεις ξύλα ή να φτιάχνεις τούς κήπους, ή οτιδήποτε άλλο. Κι αυτό είναι νομίζω και το βασικότερο για να μπορέσεις να θεραπευτείς. Η δουλειά, η απασχόληση, δεν σ\' αφήνει να σκέπτεσαι, να έχεις το μυαλό σου στην πρέζα\".

\"Μάς λένε ότι ζητούν ηρεμία και απομόνωση. Τούς δίνουμε αγάπη και τούς φερόμαστε με συγκατάβαση\". Στο Άγιο Όρος οι σχέσεις μοναχών και τοξικομανών διαμορφώνονται κάπως έτσι.

* Το ρεπορτάζ γράφτηκε από τήν δημοσιογράφο κ. Ντίνα Καράτζιου.

9
Μουσική / wind of change -scorpions
« στις: 22 Σεπτεμβρίου, 2010, 03:19:32 μμ »

10
Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με
Προσπάθησε πάντα ἡ εὐχὴ τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ νὰ ἐπενδύη ὅλα τὰ ἔργα σου, κάθε πνοὴ καὶ κάθε νόημα. Ὢ τότε πόσο θὰ εὐφραίνεται ἡ καρδία σου! Πόσο θὰ χαίρεσαι, διότι θὰ ἀνεβαίνη ὁ νοῦς εἰς τὰ οὐράνια. Διὰ τοῦτο μὴν ἀμελῆς νὰ λέγης: Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με.

Ὅταν ψάλης θὰ κατανοῆς τὰ ψαλλόμενα· θὰ ἔχης ὄρεξιν καὶ φωνὴν ἱκανὴν καὶ ταπείνωση διὰ νὰ ἀποδίδης καθὼς ἁρμόζει τὰ λόγια τοῦ Θεοῦ. Διὰ τοῦτο μὴν ἀδικῆς ἄλλο τὴν ψυχήν σου, ἀλλὰ καὶ ψάλλων λέγε ἐνδόμυχα τὴν εὐχήν· Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με.

Ὅταν ἐργάζεσαι ἂς μὴν ἀπορροφᾶται ὅλη σου ἡ δύναμις εἰς τὴν ἐργασίαν, ἀλλὰ νὰ λέγης -ψιθυριστὰ καὶ τὴν εὐχὴν. Τότε καὶ τὰ ἔργα σου θὰ εἶναι ὀρθά, χωρὶς λάθη, καθαρὰ ἀπὸ λογισμοὺς καὶ ἡ ἀπόδοσις τῆς ἐργασίας σου θὰ εἶναι μεγαλυτέρα. Λέγε λοιπὸν τὴν εὐχὴν τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, διὰ νὰ εὐλογοῦνται τὰ ἔργα σου· Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με.

Τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον σκεπάζει τὴν ψυχὴν ποὺ εὔχεται. Εἰσέρχεται μέχρι τὰ βάθη τῆς ψυχῆς, ἐλέγχει ὅλον τὸν ἐσωτερικὸν κόσμον τῆς ψυχῆς καὶ τὸν κατευθύνει πρὸς τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ τὸ Ἅγιον. Τότε μόνον ἡ ψυχὴ ἔχει τὴν δύναμι, νὰ εἴπη μαζὺ μὲ τὸν Προφήτην. «Εὐλόγει ἡ ψυχὴ μου τὸν Κύριον καὶ πάντα τὰ ἐντός μου, τὸ ὄνομα τὸ Ἅγιον αὐτοῦ» (Ψαλ. 102, 1). Λέγε λοιπὸν τὴν εὐχὴν διὰ νὰ ἔχης τὴν σκέπην τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.

Ὅταν τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον καλύπτει τὴν ψυχήν σου, αἰσθάνεσαι μιὰ πληρότητα καὶ μιὰ ταπείνωσιν. Δὲν ἐπηρεάζεσαι ἀπὸ τὴν ἀδικία, τὴν εἰρωνεία ἢ τὸν ἔπαινον. Ζῆς σὲ μιὰ ἀτμόσφαιρα πνευματικὴ ποὺ δὲν εἰσέρχεται εὔκολα ὁ ἰὸς τῆς ἁμαρτίας. Ὁ πνευματικὸς ἀνακρίνει τὰ πάντα, αὐτὸς δὲ ὑπ᾿ οὐδενὸς ἀνακρίνεται. Τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον σοῦ δίδει ἄλλα μάτια καὶ ἄλλην κρίσιν. Λέγε συνεχῶς τὴν εὐχὴν, διὰ νὰ ζῆς ἄνετα μέσα σὲ κάθε περιβάλλον· Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με.

Ὡς ἄνθος ἀμάραντον καὶ δένδρον εὐσκιόφυλλον πεφυτευμένον παρὰ τὰς διεξόδους τῶν ὑδάτων τοῦ Ἁγίου Πνεύματος γίνεται ἡ ψυχή σου ὅταν λέγης· Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με.

Λέγε τὴν εὐχὴν καὶ ἄφησε τὴν χάριν τοῦ Ἁγίου Πνεύματος νὰ εἰσέλθη εἰς τὰ βάθη τῆς ψυχῆς σου. Γίνε τότε ἄγρυπνος θυρωρὸς τοῦ οἴκου τῆς ψυχῆς σου καὶ θεατὴς τῶν ἐνεργειῶν τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καὶ λέγε μετ᾿ εὐφροσύνης· Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με.

Τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον εἶναι ἡ εὐλογία ὅλου τοῦ κόσμου. Τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον εἶναι τὸ φῶς καὶ ἡ ζωὴ τῆς ψυχῆς, ἡ ὁποία ἀνυμνεῖ καὶ δοξολογεῖ ἀπὸ τὰ βάθη αὐτῆς τὸ Ὄνομα τῆς Ἁγίας Τριάδος. Ἀμήν.


--------------------------------------------------------------------------------

11
Μουσική / dust in the wind....
« στις: 06 Αυγούστου, 2010, 05:34:27 μμ »
I close my eyes
Only for a moment and the moment\'s gone
All my dreams
Flash before my eyes of curiosity

Dust in the wind
All they are is dust in the wind

Same old song
Just a drop of water in an endless sea
All we do
Crumbles to the ground though we refuse to see

Dust in the wind
All we are is dust in the wind

Now
Don\'t hang on
Nothing lasts forever but the Earth and Sky
It slips away
And all your money won\'t another minute buy

Dust in the wind
All we are is dust in the wind
Dust in the wind
Everything is dust in the wind
 

Κλείνω τα μάτια μου
Μόνο για μια στιγμή και η στιγμή έχει φύγει
Όλα τα όνειρά μου
Λάμπουν στα αποριμμένα μάτια μου

Σκόνη στον άνεμο
Το μόνο που είναι, είναι σκόνη στον άνεμο

Ίδιο παλαιό τραγούδι
Μόνο μια σταγόνα νερού στην απέραντη θάλασσα
Ότι και αν κάνουμε
Συντρίβεται στο έδαφος αν και αρνούμαστε να το δούμε

Σκόνη στον άνεμο
Το μόνο που είμαστε είναι σκόνη στον άνεμο

Τώρα
Μην περιμένετε άλλο
Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα εκτός από την γη και τον ουρανό
Γλιστρά μακριά
Και όλα τα χρήματά σας ούτε ένα λεπτό δεν θα αγοράσουν

Σκόνη στον άνεμο
Το μόνο που είμαστε είναι σκόνη στον άνεμο
Σκόνη στον άνεμο
Τα πάντα είναι σκόνη στον άνεμο

14
ενα πολυ καλό τραγούδι που μιλάει για το Θεό μέσα από την ραπ μουσική!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!λοιπόν \"ΔΟΞΑ ΣΟΙ\"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


16
Ενα απο τα αγαπημενα μου βιβλία είναι το \"Ο ΓΕΡΕΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΩΤΗΣ\" του γεροντος Εφραιμ Φιλοθειτου.
μιλαει για τους ασκητικους αγωνες του αγιου ,πως πολεμησε τα παθη που ειχε ως ανθρωπος και πως τα νικησε ,για τις πνευματικες καταστασεις που βιωσε,για το πως καθοδηγουσε τα πνευματικοπαιδεια του κ αλλα.ειναι ενα ΤΡΟΜΕΡΟ βιβλιο (κ λιγα λεω!!) αν το διαβασετε θα το λατρεψετε!θα αναφερω κ ωραια αποσπασματα σε αλλη δημοσιευση μου!

17
Μουσική / Αγαπημένα τραγούδια!
« στις: 17 Ιουνίου, 2010, 09:27:56 μμ »
Κατ\' αρχας θα σας παραθέσω ένα πολυ αγαπημένο τραγούδι απο τον Αλκίνοο Ιωανίδη.Ο τίτλος του cd είναι\"οι περιπέτειες ενός προσκυνητή\" και είναι εμνευσμένος απο το ομωνυμο βιβλίο \"οι περιπέτειες ενός προσκυνήτη\" που ο ανωνυμος συγγραφέας του που έζησε τον 19ο αιώνα στη Ρωσία διηγήται πως κατάφερε να φτασει να έχει αδιάλειπτη προσευχη......Το συγκεκριμένο τραγούδι ονομάζεται \"ο προσκυνητης\" και ειναι εμνευσμένο απο αυτό  το βιβλίο....
 
Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Πρώτη εκτέλεση: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Τα βουνά περνάω
και τις θάλασσες περνώ
Κάποιον αγαπάω
Δυο ευχές κρατάω
και δυο τάματα κρατώ
Περπατώ και πάω

Κάποιος είπε πως η αγάπη
σ\' ένα αστέρι κατοικεί
αύριο βράδυ θα \'μαι εκεί
Κάποιος είπε πως ο έρωτας
για μια στιγμή κρατά
αύριο βράδυ θα \'ναι αργά

Στα πουλιά μιλάω
και στα δέντρα τραγουδώ
Κάποιον αγαπάω
Κι όταν τραγουδάω
προσευχές παραμιλώ
περπατώ και πάω

Κάποιος είπε πως ο δρόμος
είναι η φλέβα της φωτιάς
ψυχή μου πάντα να κυλάς
Κάποιος είπε πως ταξίδι
είναι μόνο η προσευχή
καρδιά μου να \'σαι ζωντανή

Κάποιος είπε πως η αγάπη
σ\' ένα αστέρι κατοικεί
αύριο βράδυ θα \'μαι εκεί
Κάποιος είπε πως ο έρωτας
για μια στιγμή κρατά
αύριο βράδυ θα\'ναι αργά

Αλλο ένα αγαπημένο τραγούδι απο τον Αλκίνοο
Και ένα τραγούδι με μεγάλες αλήθειες σχετικά με το πως είναι η ζωή μακρια απο τον Θεό.....ενα τραγούδι με ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ....ενα τραγούδι που πραγματικά αξιζει να το ακούσετε...
skip to main | skip to sidebar
homeaboutarchivespopularcontact
Thoughts, activities, inspiration, ideas, and everything that happened around me.
PagesHomeAbout meArchives
Χάρις Αλεξίου - “Μεγάλωσα”  
Music , Popular - written by Spiro Dhima - Wednesday, November 25, 2009 - 11 comments
Share this on0 DeliciousDiggRedditShare this on0 DeliciousDiggReddit


Στο τέρας της πόλης
Ήπια φόβο πολύ, ήπια μόλυνση, ήπια ψέματα
Κατάπια λόγια λιπαρά
Ξεγλίστρησα από τον πόθο μου να μάθω
Κορόιδεψα την δίψα μου να δω ... γιατί είμαι εδώΜεγάλωσα, Με αισθήματα χημείας, με στυλ δοσοληψίας
Με βλέμματα συμπάθειας και άσκοπης προσπάθειας
Να είμαστε καλοί
Εμείς;
Άλλο εμείς, άλλο εμείς...

Πάντα γι άλλα μιλάμε- Πάντα γι άλλους
μιλάμε έτσι δεν πονάμε έτσι ξεχνάμε

Μεγάλωσα, Τέρας της οικογενείας
Ανούσιας ευγένειας ψευτο- υποταγή
Ηθοποιός παιδί στο ρόλο του μεγάλου
Δεν μιλάω για βία, μιλάω για βιασμό
Να ζεις την εφηβεία σημαίνει πόλεμο
Με μια εφηβεία λάσπη, στο σιχαμένο άστυ
Ενήλικας νευρωτικός
Μεγάλωσα ... Σύνδεση otenet
Γλυκά από το Pallete,
Μετά Silhouette
Σκεπάζουμε τους πόνους με φαί
Τα όνειρα σε σύνθλιψη αργότερα η κατάθλιψη
Φρικιό του Εγώ με τσαμπουκά ναυάγιο
Πάμε γι άλλα μια ζωή πάμε γι\' άλλα
Βάλτο στα πόδια- πονάει πολύ
Σε φτύνω σε φιλώ- δεν σε πάω μα σ\' αγαπώ
Παράνοια- διάνοια- επιφάνεια
Επιφάνεια- επιφάνεια- επιφάνεια
Στεριά- Πιάσαμε στεριά
Δάκρυα καφτά μου δάκρυα
Ο πόνος μαλακώνει
Δάκρυα ... Καλά μου δάκρυα- Βιολογικός καθαρισμός


Πάντα γι άλλα μιλάμε- Πάντα γι άλλους μιλάμε
έτσι δεν πονάμε έτσι ξεχνάμε

Μεγάλωσα, Αγάπη πριν το άλφα
Και κάτω απ\' το μηδέν το υποσυνείδητο μου
Το χώμα λασπώνει
Τους σάπιους καρπούς ανακυκλώνει

Μεγάλωσα, Μα το παιδάκι κλαίει,
Δεν είναι γιατί φταίει δεν έχει που να πάει
Τα νύχια του μασάει και βρέχει τα σεντόνια
Καλά να πάθει Καλά να πάθει- Καλά να πάθει
Η μάνα του φωνάζει
Του δίνει γάλα, το μαλώνει
Έτσι πια το μεγαλώνει
Πάντα γι άλλους μιλάμε έτσι δεν πονάμε έτσι ξεχνάμε

Μεγάλωσα θα πει να κάνεις το παπί

Να ζεις στην απουσία
Να γίνεις εξουσία
Να μάθεις να γελάς
Και να παραφυλάς
Να παίρνεις αποφάσεις
Να απαγορεύεται να χάσεις

Μεγάλωσα σημαίνει

Να ζεις με αυτό που σ\' αρρωσταίνει
Να χτίζεις κι άλλα κεραμίδια
Να βγάζεις τόνους στα σκουπίδια
Να ρίχνεις σ\' άλλους τα άδικα
Να βλέπεις πρωινάδικα
Να ακούς πιστά τις αναλύσεις
Να αιμοδιψάς για ειδήσεις
Να λες yew να λες no
Να συνηθίσεις τα πορνό Να πολεμάς στον καναπέ
Να μη μπορείς χωρίς φραπέ

Πάντα για άλλους μιλάμε ...

Μεγαλώνω θα πεί να \'ρχεται η ανατροπή
Οι καιροί να στη φέρνουν
Τα μυαλά σου να γδέρνουν
Να ζητάς να κουρνιάσεις
Να βρίσκεις οάσεις Στις ψυχώσεις των άλλων
Που έχουν για περιβάλλον
Ίδιες φάτσες με σένα
Γόνατα λυγισμένα
Όνειρα ξεχασμένα...

18
Μουσική / Κατανυκτικοί ύμνοι
« στις: 17 Ιουνίου, 2010, 08:47:45 μμ »
Η βυζαντινή μουσική είναι μια μουσική που σε ανεβάζει πνευματικα ,που σε \"υποχρεώνει \" να προσευχηθεις.............Παρακάτω σας παραθέτω τους αγαπημένους μου ύμνους
.(είναι ο ύμνος που με έκανε να αγαπήσω την Βυζαντινή μουσικη. Κυριολεκτικα πρίν ακούσω αυτόν τον ύμνο δεν μου άρεσε καθόλου η Βυζαντινή μουυσική!!!!!!!!!!!)  Επίσης πολύ αγαπημένοι ύμνοι

Ελπίζω να τους απολαύσατε!:)

Σελίδες: [1]