Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - thanos

Σελίδες: [1] 2 3 4
1
[align=center][/align]

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Κομποτίου Άρτης, κάνει γνωστό πως το Σάββατο 24, Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα της Ιεράς Εικόνος Παναγίας, Ιεράς Μονής Ροβελίστης, στην ενορία μας.
   Όσοι πιστοί επιθυμούν να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν μαζί μας στην Θαυματουργό Εικόνα, μπορούν να προσέλθουν με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα.

                                                                                                                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
   Σάββατο 24/09/2011

Πρωί: Άφιξης, ώρα 10.15 π.μ. εις πλατεία «Λεύκα» Κομποτίου και από εκεί με πομπή εις τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου για προσκύνηση της Ι. Εικόνος.
Εσπέρας: 6.30 μ.μ., Εσπερινός

   Κυριακή 25/09/2011
Πρωί: 7.00 π.μ., Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Ιγνατίου.
Εσπέρας: 06.30 μ.μ., Εσπερινός - Ιερά Παράκλησις

   Δευτέρα 26/09/2011
Πρωί: 07.00 π.μ., Θεία Λειτουργία
Εσπέρας: 6.30 μ.μ., Εσπερινός – Ιερά Παράκλησις
   
          Τρίτη 27/09/2011
Πρωί: 8.30 π.μ., Αναχώρησις Ι. Εικόνος δια την Ιερά Μονή Ροβελίστης.

Ο Ιερός Ναός, τις ημέρες του προσκυνήματος θα παραμείνει ανοικτός από το πρωί ως τις 8.30 μ.μ.

                                                                                                            Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

2
Σας ευχαριστώ κε Σταύρο.
Το βίντεο είναι αυτό, αλλα δυστηχώς δεν θυμάμαι καλά τα βήματα για να το προσθέσω. Βασικά ολόκληρο (και τα 2 μέρη) υπάρχει στο κανάλι της Μητροπόλεως Άρτης στο youtube http://www.youtube.com/imartischannel

Ένας χώρος όπου έχουν εργαστεί πολλοί... έζησαν πολλοί... ένας χώρος γεμάτος μνήμες... οι οποίες δίνουν δύναμη για την πορεία....

3

[font face=Palatino Linotype]Με  ιδιαίτερη λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στον φερώνυμο ιερό ναό που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Το Σάββατο 7 Μαΐου το απόγευμα και πρίν τον πανηγυρικό εσπερινό τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Ιγνατίου.


[font size=4]Την Κυριακή 8 Μαΐου το πρωί τελέσθηκε η Ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.Ιγνατίου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε με συναισθηματική φόρτιση στο τεράστιο πνευματικό έργο που έγινε από ανθρώπους που πέρασαν από τον χώρο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπως ο νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.Ιάκωβος ο οποίος ως Ιεροκήρυξ και κάτω από αντίξοες συνθήκες τέλεσε μεγάλο πνευματικό έργο για την οικοδομή των ψυχών των νέων ανθρώπων, οι οποίοι νέοι όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος έχουν ανάγκη στήριξης και εναλλακτικού τρόπου ζωής στην σημερινή κοινωνία, η οποία δεν δίνει πνευματικά εφόδια και σωστά πρότυπα στα παιδιά μας.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος και ο πιστός λαός έδωσαν τις ευχές τους στον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π.Θεολόγο Ντούβαλη, ο οποίος την ημέρα αυτή έχει την ονομαστική του εορτή.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου το οποίο ανακαινίσθηκε ριζικά ύστερα από 40 χρόνια λειτουργίας του ως οικοτροφείου Θηλέων.

Στην αρχή  τελέσθηκε ο αγιασμός και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκοψε την κορδέλα στην είσοδο του κτιρίου και μαζί με τον πιστό λαό εισήλθαν στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων.

Ακολούθησε μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ, την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ και την μικτή χορωδία Εθνικής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε στο χώρο του κέντρου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Θεολόγος Ντούβαλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε ολιγόλεπτο DVD με αναφορά στην μεταπολεμική δράση του Πνευματικού Κέντρου και των ανθρώπων που πέρασαν και έδρασαν, όπως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Τίκας, ο μακαριστός Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Χρυσόστομος Βούλτσος, ο μακαριστός Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος Γ΄ Τσίγκρης, ο νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος και φυσικά ο νυν Μητροπολίτης Άρτης και ποιμενάρχης μας Ιγνάτιος Δ΄.

Την εκδήλωση έκλεισε με έντονη συναισθηματική φόρτιση ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Πνευματικού κέντρου και των ανθρώπων που εργάστηκαν ακούραστα σ΄αυτό. Ιδιαίτερα δε εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς την κ.Μαρία Παπουτσή η οποία υπήρξε επί σειρά ετών η ψυχή του κέντρου.

Έκανε δε τον οικονομικό απολογισμό των έργων που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Μητρόπολη, έργα σημαντικά όπως οι ανακαίνιση των κατασκηνώσεων, η ανακαίνιση του γηροκομείου, η ανέγερση του Ιερού ναού του Αγίου Μαξίμου και βέβαια η ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου ενός έργου που ανήκει πλέον στους νέους ανθρώπους ως μια άλλη επιλογή και διέξοδος από αυτά που σήμερα τους προσφέρει η κοινωνία «….Τα Ευρώ πήγαν εκεί που έπρεπε και εμείς σήμερα χωρίς ένα Ευρώ απολαμβάνουμε και καμαρώνουμε το αποτέλεσμα και είμαστε υπερήφανοι που μπορούν οι νέοι μας να έχουν το δικό τους πνευματικό χώρο αλλά και οι ηλικιωμένοι που έζησαν δύσκολα νεανικά χρόνια, μπορούν σήμερα να ζουν με αξιοπρέπεια….» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια το κοινό ξεναγήθηκε στους χώρους του πνευματικού κέντρου πέρνωντας μια πρώτη γεύση για τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέοι χώροι που δημιουργήθηκαν. [/fontf][/fonts][font face=Times New Romanl][/fontf]

Για φωτογραφικό υλικό: http://www.imartis.gr/imartis/imartis_news/index.php?option=com_content&view=article&id=152:q-q&catid=36:2011&Itemid=65

4
Εκκλησιαστικά δρώμενα / Χειροτονία Ρωμιοῦ!
« στις: 15 Μαΐου, 2010, 02:34:01 μμ »
Άξιος !!!
Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να σας ενδυναμώνει και να σας στηρίζει στην διακονία σας!
Καλή δύναμη!

5
Μου αρέσει το συγκεκριμένο θέμα...μόνο που... η σύνδεση του Κολλεγίου, μου στερεί τις εικόνες του forum...

6
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ρωμηέ. Σίγουρα η Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας έχει πνευματικό υπόβαθρο το οποίο μπορεί να μεταφέρει στην σύγχρονη παγκοσμοιοποιημένη εποχή. Αντί να ηγείται ανεξέλεγκτα το κεφάλαιο και να επιβάλλεται στους λαούς να μην έχουν ιστορική μνήμη, μπορεί, πρεπει και επιβάλλεται η Εκκλησία να συνεισφέρει, όχι δια του φόβου αλλά μέσα από τις αξίες που ο ίδιος ο Κύριος μας, μας παρέδωσε.
   
   Η γνώση μα πάνω απ` όλα η πίστη στις βουλές του Θεού, θα μας καθοδηγήσουν στο μέλλον. Αυτός ξέρει...και δεν ξέρω αν ο τίτλος \"ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ\" που δίδουν πολλοί σε κληρικούς ή λαϊκούς που είναι υπέρ της αγάπης, την οποία μας εδίδαξε Εκείνος, και διαλέγονται με πλανεμένους αδελφούς μας, είναι τίτλος τιμής ή προσβολής...

7
Θεωρώ πως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Ακούμε και διαβάζουμε διάφορους χαρακτηρισμούς για τους Ορθοδόξους που συμμετέχουν στον Διαχριστιανικό και Διαθρησκειακό διάλογο, όπως οικουμενιστές και ότι είναι υπέρ της παγκοσμιοποιήσεως. Όμως είναι καθόλα αρνητική η σημασία αυτλων των λέξεων;  Μα δεν είναι γνώρισμα του Ορθοδόξου η παγκοσμοιότητα και η οικουμενικότητα; Όλοι μας δεν είμαστε μέλη της ΜΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Η παγκοσμοιοποίηση εκτός τα αρνητικά της (μπορεί να κάνει πολτό αξίες, κυριαρχία του χρήματος), έχει και τα θετικά της όμως, όπως οι πανανθρώπινες αξίες, αξίες που έχουμε μεταλάβει από την Εκκλησία μας και μπορούμε να τις προσφέρουμε για την σωτηρία όχι μόνο του εαυτού μας και των διπλανών μας, αλλα και για την σωτηρία του κόσμου. Δεν ξέρω αν η Παγκοσμοιοποίηση είναι κατάρα ή ελπίδα, αυτό το ξέρει μόνο ο Κύριος.

Ζω σε μια πόλη που η πλειοψηφία της είναι Ρωμαιοκαθολικοί. Φιλοξενούμε σε χώρο όπου όλοι οι υπόλοιποι είναι Ρωμαιοκαθολικοί. Συναναστρέφομαι μαζί τους. Έχω φίλους Ρωμαιοκαθολικούς χωρίς να έχω προδόσει ούτε στιγμή το Ορθόδοξο δόγμα μου (πιστεύω το εύχομαι και παρακαλώ να το εύχεσθε). Για μένα το \"παραιτού\" θα ήταν απαράδεκτο τη στιγμή που και αυτοί κάνουν προσπάθειες. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας...αγωνίζοντε,,,αλλά έλα που η ιστορία χρόνων...προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων (ίσως) είναι δύσκολο να προσπεραστούν. ...όμως εμείς αγωνιζόμαστε προσβλέποντες ως ωφείλουμε στο παγκόσμιο.

8
Κατ` εμέ (αν επιτρέπεται), ανούσιος ή επικίνδυνος δεν είναι ο διάλογος. Εμείς, πιστεύω, πως πρέπει να δώσουμε μαρτυρία πίστεως μέσα από τους διαλόγους (και όχι μέσα από τις διαμαρτυρίες...)και από εκεί και πέρα έχει ο Θεός.
Ότι έχουν γίνει \"οικουμενιστικά\" ανοίγματα είναι αληθές, ίσως να πλησίασαν και την υπερβολή...
Θα συμφωνήσω μαζί σας κ. Σταύρο πως δεν είναι να εμπιστευόμαστε τους Εβραίους...Αυτό δείχνει η ιστορία.

9
Η Ιερά Μητρόπολις Άρτης έχει τη δική της παρουσία στο Διαδίκτυο (Internet).

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και ενημερωθείτε για την διοικητική δομή και την κοινωνική διακονία της τοπικής μας Εκκλησίας. Επίσης για την ιστορία, την τοπική Αγιολογία, τους ιερούς ναούς, τις ιερές μονές της, τα μνημεία. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται  στο Δεσποτάτο της Ηπείρου, στα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά μνημεία. Στην Εκκλησιαστική Τέχνη θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την εντοίχια ζωγραφική, τις φορητές εικόνες, την ξυλογλυπτική, την μικροτεχνία και την κεντητική.

Γνωρίστε την εκδοτική δραστηριότητα μας, και ενημερωθείτε για την επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Περιμένουμε με πολύ χαρά  τα σχόλια σας.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι : www.imartis.gr

Email : info@imartis.gr

10
Σήμερα στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άρτας θα ομιλήσει επίκαιρα ο π. Αστέριος Χατζινικολάου, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.
Στα πλαίσια της ομιλίας θα ψάλλει επίκαιρους ύμνους η χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Άρτης.

Το αναφέρω τελευταία στιγμή, γιατί μόλισς σκέφτηκα μήπως κάποιος που είναι κοντά (μέλος ή όχι του φόρουμ) θα ήθελε να παρακολουθήσει την ομιλία.

11
Καταπληκτικό.

12
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Να κλαδευτεί ο Ρωμηός;
« στις: 06 Δεκεμβρίου, 2008, 01:14:50 πμ »
E θέλει σκέψη...χειμώνας είναι....ψηφίζω υπέρ στο να μην κουρευτεί......αλλά είναι προσωπικό του θέμα.

13
Ημερολόγιο καθημερινότητας / Να κλαδευτεί ο Ρωμηός;
« στις: 06 Δεκεμβρίου, 2008, 01:00:20 πμ »
Εγώ δε θα ψηφίσω γιατί θεωρώ πως το μαλλί αφορά το προσωπικό γούστο του καθενός.
Εγώ είχα αφήσει στο Λύκειο...και κουρεύτηκα (...άλλο που το μετάνοιωσα μετά...) την παραμονή που γράφτηκα στη σχολή πριν 4 έτη...
Οπότε δικαίωμα ψήφου δεν έχω.

14
O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος Δ΄, μας έκανε την τιμή και παρέθεσε συνέντευξη στην ηλεκτρονική, ενημερωτική

μας σελίδα arta-news.

Αναφέρθηκε σε όλα όσα μας προβηματίζουν και σ\' αυτά που θα θέλαμε να μάθουμε για το έργο και τις δράσεις της Μητρόπολης Άρτας.


Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Σεβασμιώτατε,

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προθυμία σας για την διενέργεια αυτής της συνέντευξης. Για  εμάς είναι μεγάλη τιμή.

Ερώτηση: Σεβασμιότατε κ. Ιγνάτιε,

Σε όλους μας είναι γνωστή η μεγάλη και συνεχή σας προσφορά στον τόπο μας. Επίσης γνωρίζουμε ότι έχετε συμβάλει τα μέγιστα στη δημιουργία του Γηροκομείου. Θα θέλαμε να μάθουμε πόσους ηλικιωμένους φιλοξενεί αυτή την περίοδο το γηροκομείο και ποιες οι ανάγκες τους.

Άρτης Ιγνάτιος: Το Γηροκομείο είναι δημιούργημα του Μακαριστού Μητροπολίτου Άρτης Σεραφείμ (μετέπειτα Μητροπολίτου Ιωαννίνων και Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος) και των καλών μας συμπατριωτών Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου, με την παραχώρηση του οικοπέδου από την Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς, κατά το έτος 1952.

Στη συνέχεια -και κυρίως κατά την τελευταία δεκαετία- αρκετοί Αρτινοί ανταποκρίθηκαν με αγάπη στην πρόσκλησή μου και με την ευγενική τους προσφορά βοήθησαν στη ριζική ανακαίνιση του κτηρίου και την προέκτασή του, με την προσθήκη δευτέρου ορόφου.

 

Στο σημείο αυτό καθηκόντως πρέπει να αναφέρω, ότι βασικός και καθοριστικός υπήρξε, αλλά και εξακολουθεί να είναι, ο ρόλος της Διευθύντριας του Γηροκομείου, η οποία διαθέτει πολλά προσόντα και ανεξάντλητη αγάπη.

 

Οι τρόφιμοι, κατά την περίοδο αυτή, κυμαίνονται από 30 έως 35. Μεγάλοι στην ηλικία, πολλοί κατάκοιτοι, πολλά τα προβλήματά τους, άνθρωποι βασανισμένοι και ταλαιπωρημένοι. Χρέος όλων μας να τους συμπαραστεκόμαστε ηθικά και υλικά. Να τους δείχνουμε πλουσιοπάροχα την φροντίδα και αγάπη μας.

Ερώτηση: Είναι στις άμεσες προτεραιότητες σας η ανάληψη δράσης για την δημιουργία ενός Κοινωφελούς Ιδρύματος  στην πόλη μας, με την συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και των φορέων;

Άρτης Ιγνάτιος: Οπωσδήποτε ναι. Θα ήταν ευχής έργον να υπάρξουν οι ανάλογες δυνατότητες και προϋποθέσεις για την υλοποίηση τέτοιων δραστηριοτήτων, που προσφέρουν στην κοινωνία μας.

Ερώτηση: Ποιες οι ενέργειες και τα σχέδια της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για τους νέους και τις νέες της πόλης μας.

Άρτης Ιγνάτιος: Η Μητρόπολή μας, όπως και όλες οι Μητροπόλεις, συνεχώς αγωνίζεται και προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά και τη νεολαία μας να εφοδιασθούν με αρχές, αξίες και ιδανικά, πίστη και αγωνιστικότητα, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις του κακού και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο της ζωής τους.

Προς το σκοπό αυτό, λειτουργούν στις μεγάλες ενορίες Πνευματικά Κέντρα, όπου τα παιδιά αποκτούν εκκλησιαστική συνείδηση, δημιουργούν καλές φιλίες και συνεργασίες, αγνές και αυθόρμητες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ωφέλιμες και σωτήριες γνώσεις για τη ζωή τους.

 

Λειτουργούμε επίσης Κατηχητικά Σχολεία, καθώς και Κατασκηνώσεις, των οποίων η προσφορά είναι μεγάλη. Επισκεπτόμαστε ακόμη τα Σχολεία και έχουμε μια οικοδομητική επικοινωνία με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

 

Ερώτηση: Ένα λυπηρό κοινωνικό φαινόμενο, η μάστιγα των ναρκωτικών, ολοένα και μας απασχολεί περισσότερο. Τι θα συμβουλεύατε τους νέους και τους γονείς και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει η Εκκλησία;

Άρτης Ιγνάτιος: Είναι όντως μεγάλη η μάστιγα των ναρκωτικών. Συνταράσσει την κοινωνία μας. Φοβίζει και πονάει όλους μας. Είναι τραγική και συγκλονιστική η εμπειρία μου. Δεν αντέχει άλλο η ψυχή μου, την οδύνη και το δάκρυ αυτών των νέων και νεανίδων, που στέγνωσαν από κάθε ελπίδα και παραδόθηκαν απελπισμένοι στην βασανιστική τυραννία του πάθους και στη λυτρωτική προσμονή του θανάτου.

Η συμβουλή μου επιγραμματική: Αγαπητοί γονείς, δώστε στα παιδιά σας την αληθινή αγάπη και το καλό παράδειγμα. Φίλοι νέοι και νέες, αντισταθείτε με λεβεντιά και δύναμη, στην ολέθρια πρόκληση των ναρκωτικών. Αντιμετωπίστε με πίστη και ελπίδα το δύσκολο, αλλά όμορφο αγώνα της ζωής.

Ερώτηση: Πολλές Μητροπόλεις της Ελλάδας συνηθίζουν να εκδίδουν έντυπο υλικό (εφημερίδα ή περιοδικό) με τις δράσεις, τις απόψεις και τις ανακοινώσεις τους. Είναι στα σχέδιά σας μια παρόμοια ενέργεια;

Άρτης Ιγνάτιος: Προς το παρόν όχι. Δεν το θεωρώ και τόσο απαραίτητο σε μια μικρή κοινωνία σαν τη δική μας. Άλλωστε η πληθώρα των περιοδικών και εντύπων έχει κουράσει τους αναγνώστες, οι οποίοι πλέον προχωρούν, με γρήγορο ρυθμό, σε άλλους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Ωστόσο το θέμα αυτό παραμένει ανοιχτό για το μέλλον και αποτελεί μια πρόκληση ενδιαφέρουσα.

 

Ερώτηση: Πώς σχολιάζετε τα τελευταία γεγονότα σχετικά με την Μονή Βατοπεδίου; Ποια είναι η επίσημη άποψη της Εκκλησίας της Ελλάδος;

Άρτης Ιγνάτιος: Ο σχολαστικός και επίμονος σχολιασμός των καθημερινών σχολαστικών σχολιασμών των Μ.Μ.Ε. δεν αφήνουν πολλά περιθώρια δικού μας σχολιασμού.

Πιστεύω ότι πρέπει να τελειώσει η υπόθεση, για να υπάρξει κάποια αντικειμενική τοποθέτηση, με σωστή εκτίμηση του γεγονότος και προσδιορισμό των επί μέρους ευθυνών και παραλήψεων.

 

Ερώτηση: Δεν βλέπουμε να εκφέρετε συχνά άποψη για τα πολιτικά πράγματα της πόλης και κατ’ επέκταση του Νομού. Πιστεύετε ότι η Εκκλησία θα πρέπει να μένει μακριά απ’ την πολιτική;

Άρτης Ιγνάτιος: Η σχέση μας προς όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς πρέπει να είναι η ίδια. Σχέση ευγένειας, σεβασμού και αγάπης. Άλλωστε οι πολιτικοί μας είναι μέλη της Εκκλησίας.

Υπάρχει επομένως ανθρώπινη επικοινωνία με όλους τους πολιτικούς μας, με λεπτότητα πάντοτε και διάκριση, χωρίς να κομματιζόμαστε. Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία δεν έχει θέση και άποψη πάνω σε θέματα που αφορούν το λαό της (ηθικά, οικονομικά, εθνικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά) και τόσα άλλα ακόμη μείζονος σημασίας.

 
Αρκεί βεβαίως η έκφραση των θέσεων και απόψεών της να γίνεται με ανωτερότητα και εκκλησιαστικό ύφος.


 Arta-news.gr
 Φώτου Δώρα.

15
Εκκλησιαστικά δρώμενα / Λυπηρό μεν, αληθινό δε
« στις: 09 Οκτωβρίου, 2008, 08:53:31 μμ »
Η άλλη πλευρά στο θέμα του Βατοπαιδίου

 

Σπύρου Β. Μπαζίνα

 

Μερικά αποσπάσματα κατ επιλογήν

από το Περιοδικό Νέα Πολιτική

 

Η λεπτομερής ανάλυση των θεμάτων τα οποία ανέκυψαν με αφορμή τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου ξεπερνά τα όρια ενός συντόμου δημοσιεύματος. Όμως, η μονομερής παρουσίαση των θεμάτων αυτών στον Τύπο δημιουργεί την ανάγκη να σκιαγραφηθεί σύντομα και η αλλη πλευρά.

Έπειτα, πρέπει να τονισθεί ότι η ανακοίνωση του Αγίου Όρους της 25ης Σεπτεμβρίου είτε αγνοήθηκε είτε παρερμηνεύτηκε από τον Τύπο. Η ανακοίνωση δεν καταδικάζει τον Γέροντα Εφραίμ, όπως αναφέρθηκε. Αντίθετα, «με πόνο ψυχής αδελφικά εκφράζει την οφειλόμενη συμπάθεια σε καθένα που βρίσκεται σε αδόκητη δυσκολία», αλλά και «καταδικάζει εκ των προτέρων κάθε πραξι που τυχόν θα αποδεικνυόταν αξιόμεμπτη». Έτσι, το Αγιον Όρος διαχωρίζει τα πρόσωπα από τις πράξεις και εκφράζει συμπάθεια για τα πρόσωπα καταδικάζοντας την όποια τυχόν αξιόμεμπτη πράξη χωρίς όμως να προκαταλαμβάνει την δικαιοσύνη όσον αφορά το αν τέτοιες πράξεις τελέσθηκαν και από ποιον.

Η ανακοίνωση εκφράζει περαιτέρω την άποψη ότι «δεν υπηρετεί την αλήθεια η γενική ισοπέδωσις που παρατηρήθηκε στον πρόσφατο δημοσιογραφικό θόρυβο» και υπογραμμίζει αλήθειες που δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής. Δυο από αυτές τις αλήθειες πρέπει να αναφερθούν εδώ. Πρώτα, «πάνω από 300.000 προσκυνητές που φιλοξενούνται δωρεάν στο Αγιον Όρος κάθε χρόνο είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι οι μοναχοί αγωνίζονται με την προσωπική τους διακονία, την νηστεία, την αγρυπνία, την αυταπάρνηση και την προσευχή». Έπειτα, το Αγιον Όρος μετά την Μικρασιατική Καταστροφή «με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης παρεχώρησε 1.200.000 στρέμματα γης για την αποκαταστασι των ακτημόνων και προσφύγων, γεγονός το οποίο ούτε μνημονεύεται ούτε αποτιμάται όσο θα έπρεπε, αντιθέτως αποσιωπάται και αναθεωρείται.» Η παράλειψη δημοσίευσης τόσο σημαντικών στοιχείων αποδεικνύει την μεροληπτικότητα τουλάχιστον σημαντικής μερίδας του Τύπου. Αλλά κυρίως τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την άποψη ότι οι γενικεύσεις για την ζωή των Αγιορειτών και για περιουσιακές διεκδικήσεις Μοναστηριών είναι παραπλανητικές και άδικες και προφανέστατα εκ του πονηρού.

Η παραθεώρηση της προσφοράς της Εκκλησίας και του Αγίου Όρους οφείλεται συχνά στην λανθασμένη άποψη ότι η Εκκλησία ασχολείται η πρέπει να ασχολείται μόνο με την προετοιμασία των μελών της για την μέλλουσα ζωή. Η Εκκλησία ως θεανθρώπινος οργανισμός, κύριο σκοπό έχει να θεραπευσει τον άνθρωπο και να τον οδηγήσει, σε αυτή την ζωή (αφού «εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια»), μέσα από την κάθαρση, στην ελλαμψη και στην θεωση. Η θεραπεία δημιουργεί αυτομάτως κοινωνικό άνθρωπο, δηλαδή ψυχικά υγιή άνθρωπο. Έτσι, η Εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της κοινωνικής ζωής και καθαγιάζει κάθε πλευρά της. Για αυτό η Εκκλησία είναι στο κέντρο κάθε πόλης, χωριού η Μοναστηριού και αποτελει κοινο σημείο αναφοράς για όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η παρότρυνση του Αποστόλου Παύλου «αδιαλείπτως προσεύχεσθε» δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσουμε όλες τις δουλειές μας και να προσευχόμαστε αλλά να τις μετατρέπουμε σε προσευχή ενεργώντας στο όνομα του Θεού. Έτσι, οι κοινωνικές η οικονομικές δραστηριότητες της Εκκλησίας μέσα στα πλαίσια της έννομης τάξης δεν είναι έξω από την αποστολή της. Οι δραστηριότητες αυτές της Εκκλησίας δεν είναι ούτε άδικες, δεδομένου ότι η Εκκλησία διαχειρίζεται την περιουσία της ως θεματοφύλακας και χάριν του Λαού. Για αυτό τον λόγο εξ άλλου ο Λαός την εμπιστεύεται περισσότερο από το Κράτος και της δίνει και από το υστέρημα του, ενώ στο Κράτος δεν πληρώνει επαρκώς ούτε τους φόρους από το πλεόνασμα του.

16
Εκκλησιαστικά δρώμενα / Λυπηρό μεν, αληθινό δε
« στις: 09 Οκτωβρίου, 2008, 08:53:04 μμ »
ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΗ ΑΠΟΨΗ

Ο αγαπητός μας φίλος και έγκριτος Νομικός κ. Σπυρίδων Μπαζίνας, που κατοικεί σε μια Ευρωπαϊκή πόλη και εργάζεται σε Διεθνή Οργανισμό, με τον οποίο συναντηθήκαμε προσφάτως και συζητήσαμε επί τροχάδην την εκκλησιαστική επικαιρότητα, είχε την καλωσύνη να ασχοληθή επισταμένως με το ζήτημα της Μονής Βατοπεδίου* και να καταγράψη ωρισμένες σοφές, θα έλεγα, σκέψεις πάνω στο ζήτημα αυτό και να τις δημοσιεύη μέσα από τις στήλες του Περιοδικού \"ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ¨ μηνός Οκτωβρίου.
 

Ένα ζήτημα, που απασχολεί την ελληνική Κοινή Γνώμη περισσότερο από 45 ημέρες. Ένα ζήτημα, το οποίο χειρίζονται οι τηλεπαρουσιαστές και άλλοι παράγοντες των ΜΜΕ, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να παραστήσουν για μια ακόμη φορά τους τιμητές των πάντων και να δικάζουν δημόσια ενόχους ή καθ΄ υπόθεσιν ενόχους, στήνοντας κάποια ιδιότυπα λαϊκά δικαστήρια, που μας θυμίζουν κάποιες άλλες εποχές και κάποια δίσεκτα χρόνια! Εμφανίζονται ως υπερασπιστές των πτωχών και των αδυνάτων, αυτοί οι οποίοι εισπράττουν ως μισθό κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα, αλλά ποτέ δεν έβαλαν βαθειά το χέρι στην τσέπη τους για να συνδράμουν ένα πτωχό! Οι οποίοι κόπτονται υπέρ των ακτημόνων, αλλά οι ίδιοι διαθέτουν πολυτελέστατες βίλες στις πιο ακριβές και τις πιο “in” περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής! Κάποιοι τηλεπαρουσιαστές, οι οποίοι διαθέτουν στη βίλα τους κάθε μορφής ανέσεις, ακόμη και «ασανσέρ» για τα πολυτελή αυτοκίνητά τους!

 

Μία τακτική αναγνώστρια του ιστοτόπου, μας έγραψε: Αναρωτιώμουν το εξής...Αυτοί όλοι που λένε για την Εκκλησία και το Αγιο Ορος και όλα αυτά, έχουν ελέγξει τους εαυτούς τους άν είναι εντάξει απέναντι της συνειδήσεώς τους αλλά και απέναντι του λαού; Ξέχασαν ότι από την πολιτική ζωή αυτής της χώρας πέρασε ένας Πλαστήρας, που τα μόνα πράγματα που του βρήκαν όταν πέθανε ήταν κατά πρώτον η στολή του με την οποίαν και ετάφη, ένα σιδερένιο κρεβάτι εκστρατείας, στο οποίο κοιμόταν, και μιά εικόνα του Αγίου Νικολάου; Αντί να λένε για τους Ιεράρχες που αντικαθιστούν το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας (ο Θεός να το κάνει κράτος, έτσι που το κατάντησαν) ας ελέγξουν τους εαυτούς τους αν είναι εντάξει στη δική τους ζωή, και μετά να κάνουν μάθημα στους Χριστιανούς, στους Ιεράρχες και στους Μοναχούς... Αυτά βλέπω και νιώθω την ανάγκη να Σας τα πώ γιατί κάπου νιώθω φορτισμένη από τα γεγονότα...Δεν είναι αυτή η Ελλάδα στην οποίαν γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε! Καλή επιτυχία στη διακονία Σας και καλή δύναμη σε όλους μας..

 

Με αυτά που γράφω, δεν εννοώ, ότι ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ είναι οπωσδήποτε αθώος! Αλλά και κανείς δεν μπορεί να τον ονομάση ένοχο, αφού μέχρι της στιγμής αυτής καμμιά καταδικαστική απόφαση δεν τον βαρύνει! Έχει καταδικασθή μόνον από τα λαϊκά τηλε-Δικαστήρια των τηλεοπτικών «ξερόληδων».

 

Από την άλλη πλευρά η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων στην προκειμένη περίπτωση κοιμάται! Μάλιστα δε κοιμάται μακαρίως, ροχαλίζει θα έλεγα! Από την κακοποίηση, που υφίσταται ένας Κληρικός ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ! Ούτε και από την διαπόμπευση και τον ευτελισμό που υφίσταται η Τροφός του Έθνους, η Εκκλησία μας, η φτωχομάνα του Λαού μας! Ενοχλείται όμως και απαγορεύει να αναφέρωνται τα ονόματα κακοποιών ή εκλεκτών κανακάρηδων  κάποιων υψηλόβαθμων πολιτικών στελεχών (του «προοδευτικού» εννοείται χώρου, γνωστού και μη εξαιρετέου και για την παροιμιώδη ... τρυφερότητα με την οποία ηγετικά του στελέχη συμπεριφέρονται στις συζύγους των...) Ενοχλείται επίσης και απαγορεύει να προβαλλεται η φωτογραφία τους, το πρόσωπό τους, οσάκις κάποιοι συλλαμβάνονται από την Αστυνομία για εγκλήματα του κοινού ποινικού Δικαίου! Απαγορεύει να γνωστοποιείται τό όνομα και να προβάλλεται το πρόσωπο κακοποιών ανθρώπων, άνθρώπων του υποκόσμου, παιδεραστών, ομοφυλοφίλων, δολοφόνων και δεν συμμαζεύεται! Η Αρχή Προστασίας λοιπόν αφήνει τον αξιοσέβαστο έως χθές Ηγούμενο Εφραίμ να διασύρεται και να προπηλακίζεται, μόνο και μόνο επειδή είναι αγιορείτης ή τέλος πάντων κληρικός!


Πλημμυρίσαμε από υποκρισία, αγαπητοί μου! Πλημμυρίσαμε και από υποκριτές! Ακόμη και μέσα στο Άγιο Όρος εισέβαλε αυτή η λοιμική νόσος! Κάποιος Μοναχός, θα τον χαρακτήριζα σαν γραφικό τύπο, προβάλλοντας προκλητικά και συνεχώς τις ημέρες αυτές από ιδιωτικό μεγάλο κανάλι της τηλεοράσεως, έγινε κριτής των Αδελφών του, τιμητής των πάντων! Συνήθως οι αγιασμένοι άνθρωποι επιζητούν και βιώνουν την σεμνότητα, αποφεύγουν δε την δημοσιότητα όπως ο Διάβολος το λιβάνι! Ο αγιορείτης πατήρ, αντιθέτως, με ένα σοβαροφανές ύφος έκρινε και κατέκρινε τους Αδελφούς του, δεχόμενος τις επευφημίες και τα «εύγε» κάποιων τηλεπαρουσιαστών, γνωστών για τον ειρωνικό τρόπο με τον οποίο κρίνουν πάντοτε την εκκλησιαστική επικαιρότητα!

Έπειτα από αυτά τα εισαγωγικά παραθέτω στη συνέχεια το κείμενο του εκλεκτού και αγαπητού μας φίλου κ. Μπαζίνα, ο οποίος θεωρεί τα γεγονότα από μια άλλη οπτική γωνία.+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ* Βατοπεδίου ή Βατοπαιδίου; Εμείς προτιμούμε την γραφή Βατοπεδίου, ως σύνθση δύο λέξεων: Βατός και πεδιάδα (το πεδίον της μάχης). Εν χρήσει απαντώνται και οι δύο τρόποι γραφής.

17
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κομποτίου Άρτης, θα εκτεθεί προς προσκύνηση των πιστών, από το Σάββατο 27 έως τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας, από την Ιερά Μονή Ροβελίστης με βάση το κάτωθι πρόγραμμα.


 Σάββατο 27/9/2008
Πρωί: Ώρα άφιξης 10.30 π.μ. εις πλατείαν «Λεύκα» Κομποτίου και εν συνεχεία με πομπή εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Εσπέρας: 6.30μ.μ. Eσπερινός.

Κυριακή 28/ 09/ 2008
Πρωί: Θεία Λειτουργία.
Εσπέρας: 7.00 – 8.00 : Ιερά Παράκλησις.
Iερά αγρυπνία:

09.45 μ.μ. : Εσπερινός.
10.30 μ.μ. : Όρθρος.
11.30 μ.μ. : Θεία Λειτουργία.
01.00 π.μ. : τέλος.

Δευτέρα 29/ 09/ 2008
Πρωί: 08.00 π.μ. προσκύνηση Εικόνος.
Εσπέρας: 6.30 μ.μ. , Εσπερινός - Παράκληση

Τρίτη 30/09/2008
Πρωί: 8.00 π.μ. Αναχώρηση δια την Ιερά Μονή Ροβελίστης.

*Ο Ιερός Ναός κατά τις ημέρες του προσκυνήματος θα είναι ανοικτός δια την προσέλευση των πιστών έως τις 8.30 μ.μ.
Δείτε πληροφορίες ( ιστορικά στοιχεία, φωτογραφικό υλικό) : www.enoriakompotiou.gr

18
Εκκλησιαστικά δρώμενα / Λυπηρό μεν, αληθινό δε
« στις: 20 Σεπτεμβρίου, 2008, 08:52:09 μμ »
Λογικό είναι να μας θλίβει όλους αυτό το θέμα.
Ο κ. Λούλης γνωρίζει κάποια πράγματα και καλά κάνει και τα γνωστοποιεί. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λέει περί διαχειρήσεως, αλλά δε ξέρω κατά πόσο μια μονή αισθάνεται πνευματική χαρά να επισκευάζει τα κτήρια της σε βάρος ενός δοκιμαζόμενου λαού, του λαού από τον οποίο προέρχεται. Ίσως να της ανήκουν νόμιμα (αυτό θα το αποφανθεί η διακαιοσύνη), όμως της ανήκει σίγουρα ο σκαναδαλισμός των πιστών. Εγώ χτές περίμενα από τον ηγούμενο του Βατοπαιδίου μια διαφορετική στάση, στάση αυτοκριτικής, να ζητήσει συγνώμη και αντ` αυτού μόνο δικαιολογίες είπε. Βέβαια επιτρέψτε μου να θέσω και ένα νέο  θέμα το οποία έχει σχέση με τα οικονομικά της Εκκλησίας. Βλέπουμε περιπτώσεις που η Εκκλησία πρέπει να δείξει το σκληρό διοικητικό πρόσωπο της, π.χ. έχουμε τις εκμισθώσεις  ακινήτων της Εκκλησίας και όταν αυτά δεν πληρώνονται από τους εκμισθωτές, ειδικά όταν αυτοί είναι γονείς με παιδιά, με όσα έξοδα συνεπάγεται αυτό και χωρίς άλλη διέξοδο, τότε η Εκκλησία χρειάζεται να κάνει έξωση...λόγω νόμων. Αυτές είναι περιπτώσεις όπου η Εκκλησία σκανδαλίζει έχοντας για στήριξή της το νόμο (αν και για την υπόθεση Βατοπαιδίου ας....περιμένουμε να δούμε αν ισχύει αυτό...).
Όντως οι δημοσιογράφοι κάνουν την τρίχα τριχιά όπως σημειώνει και ο k. staboz. Θα παραθέσω 3 παραδείγματα.
1) Τηλεοπτικό κανάλι προβάλλει τη χλιδή του μοναστηριού....όπως λέει.....δηλαδή τα Ιερά κειμήλια, το καθολικό με τα καντήλια και τους πολυελαίους. Ε όλοι καταλαβαίνουμε το αστείο της υπόθεσης.
2) Στη χλιδή περιλαμβάνεται και το τζίπ του μοναστηριού....χωρίς να αναρωτηθούν γιατί το έχουν.
3) Τηλεοπτικό κανάλι λέει πως ο ηγούμενος χωρίς να ερωτηθεί από κανέναν δημοσιογράφο πήγε προς τις κάμερες και έκανε τη σχετική δήλωση για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα  πρώτα μίλησε για την αξιωματική αντιπολίτευση και μετά αναφέρθηκε σε ονόματα υπουργών......συμπτωματικά είδα και άλλο δελτίο ειδήσεων και είδα ότι ο ηγούμενος απαντά σε συνέντευξη του \"ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ\". Απαράδεκτο και χυδαίο θα έλεγα ....αλλά δώθηκαν δικαιώματα.

19
Εκκλησιαστικά δρώμενα / Κωνσταντινούπολη - Μόσχα
« στις: 08 Αυγούστου, 2008, 02:11:17 μμ »
k. staboz για το θέμα που γράφεται εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου.
Η Ουκρανία είναι έδαφος της Ρωσικής Εκκλησίας και κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτο να είναι παρών προκαθήμενοι Εκκλησιών τη στιγμή που η Ρωσική Εκκλησία παρεκάλεσε να μην προσέλθουν. Υπάρχει Εκκλησιαστική δικαιοδοσία και θεωρώ απαράδεκτο να δέχονται αρχιερείς προσκλήσεις κοσμικών αρχόντων, να μη σεβονται την εκεί εκκλησιαστική δικαιοδοσία και όχι μόνο αυτό αλλά να την προκαλούν.
Πάντως χάρηκα το εκκλησιαστικό ήθος που επέδειξε ο πατριάρχης της Ρωσίας και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

20
Εκοιμήθη χθες Τρίτη 15 Ιουλίου 2008, ο Σεβασμιώτατος πρώην Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κυρός Ιερόθεος.

 

 

Ο πρώην Ύδρας Ιερόθεος έχοντας σπουδαίο ποιμαντικό αλλά και πνευματικό έργο ως Μητροπολίτης, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους κατοίκους της Αίγινας για την αφοσίωση του και τους ακατάπαυτους αγώνες του.

 

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Ύδρας κ. Ιερόθεου, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν, στο Δεσποτικό του νησιού με σκοπό να προσκυνήσουν τη σορό του.

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος, είχε απονείμει στον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Ύδρας κ. Ιερόθεο την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, κατά τη διάρκεια του πολυαρχιετικού πανηγυρικού Εσπερινού στον περίλαμπρο Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα (2/9/2006).

 

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά την  διάρκεια της τελετής, χαρακτήρισε τον κ. Ιερόθεο «ακατηγόρητο Ιεράρχη και ακαταπόνητο εργάτης του Ευαγγελίου Ιησού Χριστού. Προσέφερε πολλά στον λαό του Θεού. Σύννους, ευθυτενής και σοβαρός, κατόρθωσε να αποσπάσει τον σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του, αλλά και των αρχών της περιοχής».

 

Επίσης αναφερόμενος ο Μακαριώτατος στην απόφαση παραιτήσεως του γηραιού Ιεράρχου επεσήμανε: «Μη ανεχόμενος να κατέχει τη θέση του χωρίς να μπορεί να λειτουργεί, ενώπιον του Ιερού Θυσιαστηρίου, θεώρησε καλό να αποχωρήσει και να παραχωρήσει τη θέση του στο πνευματικό του τέκνο, Μητροπολίτη Εφραίμ…».

 
Τέλος να αναφερθεί πως η εξόδιος ακολουθία του κυρού Ιεροθέου, θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στον Ιερό  Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αίγινας.

πηγή: www.romfea.gr

21
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές / Πρόβλημα με το mozilla firefox
« στις: 15 Ιουλίου, 2008, 12:18:30 μμ »
Kαλημέρα,
Η σελίδα βγαίνει κανονικά σήμερα ευτυχώς
(στις φώτο υπάρχει το πρόβλημα αλλά δε πειράζει, από το να μη φαίνεται καθόλου καλύτερα έτσι).
Ευχαριστώ k. staboz και Μάριε για την βοήθεια.
:thankyou:

22
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές / Πρόβλημα με το mozilla firefox
« στις: 15 Ιουλίου, 2008, 02:38:45 πμ »
Ευχαριστώ. Βέβαια σήμερα έκανα αναβάθμιση και προέκυψε άλλο πρόβλημα μόνο στην ιστοσελίδα και το forum του Παύλου. Η σελίδα δε βγαίνει καθόλου ενώ το φόρουμ δεν φαίνεται ολοκληρωμένο. Φαίνεται άσπρο και λείπουν εικονίδεια.

23
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές / Πρόβλημα με το mozilla firefox
« στις: 14 Ιουλίου, 2008, 03:38:47 μμ »
πχ αν πάς στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, όταν πάς στις ειδήσεις στο φωτογραφικό υλικό χειροτονιών ε οταν κάνω κλίκ κολλάει, επίσης σε σελίδα ετα;ιρείας έχει εικονίδιο για επικοινωνία μέσω chat το πατάω αλλά δε λειτουργεί η σελίδα

24
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές / Πρόβλημα με το mozilla firefox
« στις: 14 Ιουλίου, 2008, 03:29:01 μμ »
Δε μπορείτε να πείτε  είχα καιρό να ζητήσω βοήθεια περί τεχνικών θεμάτων.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ πως με το mozilla δε μπορώ να ανοίξω μια φώτο να μεγαλώσει και πχ όταν πατάω ένα εικονίδειο κολλάει (πχ επικοινωνία σε σελίδα σαν chat).
Ξέρει κανείς αν υπάρχει πρόβλημα στο πρόγραμμα ή κάτι δεν ρύθμισα σωστά;

:thankyou:

25
Εικόνες - Φωτογραφίες / Desktop screenshots
« στις: 14 Ιουλίου, 2008, 02:51:32 μμ »
Εμένα να δείτε φρίκη...ότι αποθηκεύω δεν ξαναβγαίνει από την επιφάνεια.
Αφήστε που βαριέμαι να κάνω φορμάτ.
Οπότε αρχάγγελε υπάρχουν και χειρότερα.

Σελίδες: [1] 2 3 4