Συνευωχία Ιδεών

Ἀνθρώπινα - Καθημερινά => Ημερολόγιο καθημερινότητας => Μήνυμα ξεκίνησε από: Μαρκήσιος de Karampa στις 30 Ιανουαρίου, 2008, 08:19:00 μμ

Τίτλος: Μετανάστευση στην Ελλάδα... ή αλλιώς ο Δούρειος Ίππος...
Αποστολή από: Μαρκήσιος de Karampa στις 30 Ιανουαρίου, 2008, 08:19:00 μμ
Στοιχεία για τη μετανάστευση

Παρουσιάστηκαν στη Βουλή

   
Πηγή: ΑΠΕ

Σημαντικά στοιχεία για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, παρουσίασε στη Βουλή, προσκεκλημένος της Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο πρόεδρος Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλέξανδρος Ζαβός. Σχολιάζοντας την άποψη ότι πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος αριθμού μεταναστών, που να είναι ο απαραίτητος για τις ανάγκες της χώρας, ο κ. Ζαβός τόνισε ότι: \"Για το πόσους μετανάστες χρειαζόμαστε, δεν υπάρχουν μελέτες στην Ελλάδα, ούτε και σε καμία άλλη χώρα. Ακόμα, όμως, κι αν υπήρχε, οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους δεν εισέρχονται νόμιμα στην Ελλάδα\".


Μια ιδιαίτερη παράμετρος είναι το κόστος της επαναπροώθησης: \"Για να επαναπροωθήσουμε έναν μετανάστη θα πρέπει να αποδείξουμε τη χώρα προέλευσής του και να επικοινωνήσουμε με τις εκεί αρχές - και αυτές, να τον δεχθούν. Επίσης, το κόστος επαναπροώθησης ανθρώπων που έχουν εκφράσει οι ίδιοι επιθυμία επαναπατρισμού έχει υπολογιστεί πως ξεπερνά τα 1000 ευρώ το κεφάλι. Φανταστείτε αν στείλετε 100.000 άτομα, ποιο θα είναι το κόστος\", σχολίασε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Σημαντική πύλη εισόδου μεταναστών στη χώρα μας, είναι τα σύνορα με την Τουρκία. Για το θέμα αυτό ο κ. Ζαβός δήλωσε: \"Για να δεχθούν οι Τούρκοι επανεισαγωγή στο έδαφός τους των λαθραίων μεταναστών, θα πρέπει να αποδειχθεί - βάσει των συμφωνιών - ότι η σύλληψή τους έχει γίνει 100 μέτρα από τα σύνορα κάτι που είναι δύσκολο να αποδειχθεί. Όταν πάλι η είσοδος γίνεται από θαλάσσης οι τούρκοι δουλέμποροι βυθίζουν τις βάρκες τους ώστε να μην είμαστε σε θέση να τους επαναπροωθήσουμε. Δύο λύσεις έχουμε λοιπόν: Ή να περισυλλέξουμε τους μετανάστες, ή να τους αφήσουμε να πνιγούνε. Πιστεύω πως καλώς πράττουμε και τους μαζεύουμε. Οι τουρκικές αρχές όσες φορές απαντούν θετικά στην επαναπροώθηση των μεταναστών, απαντούν μετά από εννέα μήνες. Αν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο πολύ θα έπρεπε να είχαμε δημιουργήσει μία τεράστια φυλακή\".


Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα μεταναστών στη χώρα μας είναι οι Αλβανοί και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΜΕΠΟ: \"Μέχρι το 2001 είχαμε παραπάνω από ένα εκατομμύριο επαναπροωθήσεις ανθρώπων που είχαν συλληφθεί μέχρι και εννέα φορές. Είχε γίνει και γραφικό πλέον: Όσοι ήθελαν να επιστρέψουν πίσω δωρεάν, πήγαιναν στην Ομόνοια\".


Ειδική αναφορά έγινε και για την παράνομη διακίνηση γυναικών που εξαναγκάζονται να εκπορνευτούν (trafficking), καθώς και στο πρόγραμμα \"Ιθάκη\", που υλοποιεί στη Μολδαβία το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις μεθόδους δράσης των κυκλωμάτων αυτών και την υποστήριξη της μακροχρόνιας κοινωνικής ένταξης των θυμάτων.

________________________________________________________________________________________________________________________


Ο τίτλος του θέματος δικός μου.
Τίτλος: Μετανάστευση στην Ελλάδα... ή αλλιώς ο Δούρειος Ίππος...
Αποστολή από: Μαρκήσιος de Karampa στις 04 Σεπτεμβρίου, 2008, 11:36:07 μμ
Μέτρα αλά Μπερλουσκόνι

Μέτρα αλά Μπερλουσκόνι, προτείνει για την παράνομη μετανάστευση ο Δήμαρχος Αθηναίων. Με αφορμή τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας και τις συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ζητά τη λήψη σκληρών μέτρων από το υπουργείο Εσωτερικών, όπως άμεση απέλαση για τους εμπόρους ναρκωτικών και τους σωματέμπορους ενώ ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αφήνει επίσης αιχμές, στη δήλωσή του, κατά κυβερνητικών στελεχών. Μιλά για υποκριτικές φωνές, που επισημαίνουν το πρόβλημα χωρίς να υποδεικνύουν τη λύση, για να μη χαλάσει το πολιτικό προφίλ τους ή για μελλοντικούς στόχους.


City 99,5