News:

Η Συνευωχία ξανά στο Διαδίκτυο

Main Menu

Μπακαλιάρος με πράσα

Started by Heaven, 26 August, 2008, 07:54:52 AM

Previous topic - Next topic

Heaven

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ  ΜΕ ΠΡΑΣΑ

ΥΛΙΚΑ
. 600 γρ.φιλέτο μπακαλιάρου(ξαλμυρισμένος και κομ.σε κομμάτια)
. ½  λίτρο νερό
. 1 κλαράκι σέλερι
. 1 καρότο
. 1 κρεμμύδι
. 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
. 2 κουτ.σούπας βούτυρο
. αλάτι
. πιπέρι
.σάλτσα Μορνέ(με 40 γρ.βούτυρο,40 γρ.αλεύρι,1/2 λίτρο χλιαρό γάλα,100γρ.τυρί τριμμένο,1/4 κουτ.σούπας Ντιζόν,αλάτι,πιπέρι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε με το νερό τα λαχανικά για 15΄.Ρίχνουμε το μπακαλιάρο και τον βράζουμε μαζί με τα λαχανικά.Βγάζουμε το μπακαλιάρο από την κατσαρόλα,τον στραγγίζουμε και τον διατηρούμε ζεστό.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.Ζεσταίνουμε το βούτυρο και διαλύουμε μέσα το αλεύρι,ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι.Ρίχνουμε μέσα το χλιαρό γάλα και το αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ελέγχουμε για αλατοπίπερο.Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά,ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα για να λιώσει το τυρί χωρίς να σβολιάσει.Βράζουμε τα πράσα και τα στραγγίζουμε καλά.Ζεσταίνουμε το βούτρο και σοτάρουμε τα πράσα.Τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε κυκλικά στην πιατέλα.Τοποθετούμε τις μερίδες του μπακαλιάρου στη μέση και από πάνω σερβίρουμε τη σάλτσα.