Αποστολέας Θέμα: Επίσημα Πατριάρχης Ιεροσολύμων ο Θεόφιλος  (Αναγνώστηκε 1277 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ρωμηός

  • Συμποσιάρχης
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1991
    • Προφίλ
    • http://www.romios.bravehost.com
Επίσημα Πατριάρχης Ιεροσολύμων ο Θεόφιλος
« στις: 17 Δεκεμβρίου, 2007, 11:38:47 πμ »
Επίσημα Πατριάρχης Ιεροσολύμων ο Θεόφιλος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει η Romfea.gr από στενό της συνεργάτη που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, η Ισραηλινή Κυβέρνηση
πριν από λίγη ώρα αναγνώρισε επίσημα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.

Μετά από μια μάχη 2 χρόνων ήρθε τελικά η ηθική δικαίωση για τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο, ο οποίος περίμενε με πολύ προσευχή την τελική επίσημη απόφαση της Ισραηλινής Κυβέρνησης (Κνεσέτ).

Είναι φανερό πως ο Άγιος Μόδεστος Πατριάρχης Ιεροσολύμων που εορτάσαμε σήμερα, έδειξε την ευλογία του, με την επίσημη αναγνώριση του Πατριάρχη κ. Θεόφιλου, ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με την αναγνώριση:

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνικώς ο Ισραηλινός Υπουργός κ. Ράφι Εϊτάν, πρόεδρος της τριμελούς εξ Υπουργών επιτροπής της ισραηλινής κυβέρνησης, για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο κ. Εϊτάν παρακάλεσε τον κ. Κασσίμη να ενημερώσει την Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ στη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε την αναγνώριση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου Γ’.

Ο κ. Κασσίμης ευχαρίστησε τον κ. Εϊτάν και χαιρέτισε την απόφαση αυτή ως κίνηση σύμφωνη με τις δεσμεύσεις του Ισραήλ έναντι της Διεθνούς Κοινότητας και της Ελλάδος σε ό,τι αφορά το σεβασμό του προσκυνηματικού καθεστώτος και των από αιώνων προνομίων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Εξέφρασε περαιτέρω τη βεβαιότητα ότι έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε, με τη δημιουργική συμβολή όλων, το Πατριαρχείο να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν πληρέστερα στην ιερή αποστολή της διαφύλαξης και ανάδειξης των ιερών προσκυνημάτων, ο δε Πατριάρχης Θεόφιλος και η Αγιοταφιτική Αδελφότητα να επιδοθούν απερίσπαστοι στο πολυεύθυνο έργο τους επ’ αγαθώ της Χριστιανοσύνης και της Ειρήνης.

Πηγή: \"Ρομφαία\"