News:

Η Συνευωχία ξανά στο Διαδίκτυο

Main Menu

Πίτες

Started by Βασιλείου Μάριος, 19 June, 2007, 02:33:39 PM

Previous topic - Next topic

Βασιλείου Μάριος

ΠΙΤΕΣ
--------------------------------------------------------------------------------

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΥΡΙΑ
---------------------------------------------------

ΥΛΙΚΑ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/2 ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1/2 ΦΛΙΤΖ. ΔΥΟΣΜΟ
1/2 ΦΛΙΤΖ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1/2 ΦΛΙΤΖ. ΟΥΖΟ
ΧΥΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Η ΕΝΑ ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΦΛΙΤΖ. ΦΕΤΑ ΘΡΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ
1 ΦΛΙΤΖ. ΜΑΝΟΥΡΙ ΘΡΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ
1/2 ΦΛΙΤΖ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΘΡΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ
1 ΑΥΓΟ
1/2 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΧΥΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Η ΣΕ ΝΕΡΟ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ,ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ .
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΥΖΟ.ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΕ 4 ΙΣΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ,ΠΕΡΝΟΥΜΕ 2 ΛΩΡΙΔΕΣ, ΤΙΣ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΕΜΙΣΗ. ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙ.
ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ 20\' ΣΤΟΥΣ 180.


_______________________________________________________________

ΠΙΤΤΑ Η ΠΙΤΣΑ
----------------------------

Υλικά
1 πακέτο / 2 φύλλα σφολιάτα
½ κιλό τυρί φέτα
3 αυγά
1 κούπα λάδι
2 κούτ. Σούπας άνηθο
2 κούτ. Σούπας κρεμμύδι
150 γρμ. Μανιτάρια
2 πιπεριές (κόκκινη και πράσινη )
20 ελιές χωρίς κουκούτσια και κομμένες στην μέση
250 γρμ. Μπέικον
3-4 τομάτες σε φέτες

Εκτέλεση
Ανακατεύομε το τυρί φέτα με τα αυγά τις ελιές τον άνηθο τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτα και βάζουμε την γέμιση .Από Πάνο στρώνουμε τις πιπεριές το μπέικον και τέλος τις ντομάτες.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα.

_____________________________________________________________

ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑ
------------------------

Υλικά
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
2 κουτ. βούτυρο
2 κουτ. αλεύρι
½ κιλό γάλα
Από λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο, και γλυκό άσπρο πιπέρι
1 κιλό γαρίδες
250 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. καβουρόψιχα

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα και χαμηλή φωτιά βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το βούτυρο. Μόλις ενωθούν ρίχνουμε το γάλα για να γίνει ένας αραιός χυλός και βγάζουμε από φωτιά.
Ρίχνουμε το τυρί ,το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι τις γαρίδες και την ψίχα καβουριού. Ανακατεύουμε και βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε 180c για 20' -30'
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]