Ἀνθρώπινα - Καθημερινά > Τι θα φάμε

Ορεκτικά (με λαχανικά)

(1/1)

Βασιλείου Μάριος:
ΟΡΕΚΤΙΚΑ ( ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
--------------------------------------------------------------------------------

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (ορεκτικο)
-------------------------------------------------------
ΥΛΙΚΑ
2-3 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
2-3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ
ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΜΆΪΝΤΑΝΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ
1/2 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ
10 ΚΟΥΤ. ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ, ΤΙΣ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ Η ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ 10 - 15 ΛΕΠΤΑ.
Σ\'ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΕ 6 ΚΟΥΤ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΠΥΡΓΑΚΙΑ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤ. ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΙΓΜΑ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΓΑΡΝΙΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ.


_________________________________________________________________

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗ ΣΚΑΡΑ
---------------------------------------
ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑ ΚΟΒΟΥΜΕ 2-3 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ 5-6 ΦΕΤΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ. Μ\' ΑΥΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ.

ΤΙΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΦΕΤΑ Η ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ



_________________________________________________________________

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
-------------------------------------------

Υλικά
½ κιλό κολοκυθάκια
1 κεσέ γιαούρτι στραγγισμένο
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ξίδι
4 κουταλιές λάδι
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο γουδί χτυπάμε το σκόρδο με το αλάτι. Βάζουμε το γιαούρτι σε λεκανίτσα και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξίδι και το λάδι και δουλεύουμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα τηγανισμένα κολοκύθια στην πιατέλα και σερβίρουμε.


____________________________________________________________

Μελιτζάνες στο ταψί σκορδαλιά


Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
λάδι για το τηγάνισμα
8 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. ξίδι
1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
3 κουτ. σούπας αλεύρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε από την φλούδα τις μελιτζάνες, κόβουμε την καθεμιά σε 4 φέτες και τις αφήνουμε 1 ώρα σε μπόλικο νερό με αλάτι.
Τις ξεπλένουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε την μια δίπλα στην άλλη σε ταψί χωρίς να το αλείψουμε με λάδι.
Σε ξύλινο γουδί χτυπάμε, το σκόρδο με λίγο αλάτι, ώσπου να γίνει σαν αλοιφή, το ανακατεύουμε με το ξίδι και περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα.
Τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τέλος με κόκκινο πιπέρι.
Τις ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο 1 ώρα στους 175° και σερβίρουμε.
__________________________________________________________

Πιπεριές με σάλτσα

Υλικά
1 κιλό πιπεριές λεπτές
4 μέτριες ντομάτες ώριμες,
ξίδι, αλάτι,
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε καλά και τις τρυπάμε με πιρούνι. Ζεσταίνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε
χωρίς να τις κάψουμε. Τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις στρώνουμε σε σειρές σε βαθουλή πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ραντίζουμε με αρκετό ξίδι.
Αφού τελειώσουμε με τις πιπεριές, κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο λάδι με αλάτι και ξίδι. Τις αφήνουμε να βράσουν ώσπου να γίνουν ένα πολτός ανακατεύοντας πότε πότε. Όταν γίνουν ένας πολτός και πιούν το ζουμί, τις ρίχνουμε επάνω στις πιπεριές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση