Αποστολέας Θέμα: Απάτη! Να το πω?  (Αναγνώστηκε 1329 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Βασιλείου Μάριος

 • Συμποσιάρχης
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4799
  • Προφίλ
  • http://www.mariosv.gr/
Απάτη! Να το πω?
« στις: 02 Σεπτεμβρίου, 2007, 02:20:22 πμ »
Πολλές φορές έχουμε βρεθεί στην δύσκολη θέση να γνωρίζουμε ότι σε κάποιο φιλικό ζευγάρι ο ένας έχει παραστρατήσει. Τι κάνουμε σ αυτές τις περιπτώσεις? Το κρατάμε για τον εαυτό μας πιστεύοντας ότι ο άμεσα ενδιαφερόμενος θα το ανακαλύψει μόνος του ή αποκαλύπτουμε στον φίλο / φίλη μας τα κατορθώματα της /του συντρόφου του;
Eιδικοί ψυχολόγοι που μελέτησαν το θέμα πιστεύουν πως σ αυτές τις περιπτώσεις το ιδανικό είναι να αφήνετε τον απατημένο /η να το ανακαλύπτουν μόνοι τους χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις από το περιβάλλον.
Η απάτη , είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα του ζευγαριού. Οταν το απατημένο μέλος ακούσει τα άσχημα νέα από ένα τρίτο άτομο είναι φυσικό να μην τα αποδεκτεί και να εκφράσει καχυποψία απέναντι σ αυτόν που του μεταφέρει την είδηση.
Κατά πλειοψηφία , οι γυναίκες που θα ακούσουν για τα παραστρατήματα του αγαπημένου τους από μια άλλη γυναίκα , τείνουν στο να υποψιάζονται πως η άλλη γυναίκα έχει άλλα κίνητρα πέρα από το δικό τους καλό και ότι πιθανό να διεκδικεί τον σύντροφο τους με ύπουλες μεθόδους. Έτσι το αποτέλεσμα , είναι να αρνούνται την απάτη και να βρίσκουν ελαφρυντικά απομονώνοντας έτσι την φίλη τους που προσπάθησε να τους βοηθήσει.
Το να μεταφέρετε τέτοιου είδους πληροφορίες είναι δύσκολο. Οι άλλοι δεν είναι διατεθειμένοι να σας πιστέψουν αλλά τους είναι επίσης δύσκολο έστω ακόμα και να σας ακούσουν. Η πρώτη ερώτηση που σίγουρα θα σας ρωτήσουν είναι : -Πώς το έμαθες; Και μετά θα προσπαθήσουν να αξιολογήσουν την σχέση που μπορεί εσείς να έχετε με τον σύντροφο τους ή τι μπορεί να μεσολάβησε ούτως ώστε να σας έφερε στην θέση να τους αποκαλύψετε την σκληρή πραγματικότητα. Να είστε σίγουροι πως σαν πρώτη αντίδραση θα εισπράξετε την δυσπιστία προς το άτομο σας και να είσαστε προετοιμασμένοι ότι λόγω άρνησης η φιλία σας βρίσκετε σε μεγάλο ρίσκο.
Σ αυτές τις περιπτώσεις σίγουρα αναρωτιέστε εάν πραγματικά κάνετε καλό ή αν ανακατεύεστε εκεί που δεν πρέπει. Εάν πραγματικά όμως αγαπάτε τον φίλο ή την φίλη σας θα πρέπει να πείτε την αλήθεια χωρίς να πάρετε θέσεις ενάντια στον / στην σύντροφο του / της. Μην ανακατευτείτε εάν το άλλο άτομο δεν θεωρείται καλός σας φίλος/ φίλη , αλλά απλά κοινός γνωστός. Διατρέχετε κίνδυνο να κατηγορηθείτε για κουτσομπολιό και κακεντρέχεια.
Αν δεν θέλετε πραγματικά να πείτε κάτι που είδατε για να μην πληγώσετε τον /την φίλο /φίλη σας προσπαθήστε εμμέσως να τον προβληματίσετε για στάση και συμπεριφορές του /της συντρόφου της / του οδηγώντας τους έτσι στο να ανακαλύψουν μόνοι τους το τι συμβαίνει.
Το πιο σημαντικό : μην κατηγορήσετε ποτέ κανένα για απάτη εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι. Προσοχή γιατί πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν ,και είναι κρίμα να καταστρέψετε μια σχέση από επιπόλαια συμπεράσματα.
Σύμφωνα με έρευνες , είτε μιλήσετε είτε δεν μιλήσετε για μια απαράδεκτη συμπεριφορά που έχετε παρατηρήσει , αργά ή γρήγορα το άτομο που απατά τον σύντροφο του αποκαλύπτεται από μόνο του. Εμπιστευτείτε λοιπόν το ένστικτο σας , και μην βάλετε σε μπελάδες τους φίλους σας εάν πραγματικά δεν είστε απόλυτα σίγουροι γι αυτό που θα πείτε.
Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα!

Αποσυνδεδεμένος mistral

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1078
  • Προφίλ
Απάτη! Να το πω?
« Απάντηση #1 στις: 23 Απριλίου, 2009, 11:11:17 μμ »
Ναι Μάριε.
Αν ο καλύτερος φίλος σου τρώει κέρατο :lol: ή τον δουλεύει η «έτσι» του
εσύ μην του το πείς.. κράτα της φαναράκι για να διευκολύνεις την σχέση του :lol:

Αντιεπιστημονική προσέγγιση αλλά .. ρωμέικη
Ξέρεις πως λέγονται αυτά.. δεν αρμόζει στο forum να τα γράψω.
Ρε ...:rant: :rant: :rant:... κλπ κλπ . Ξύπνα όργιο! :P
«Θεέ μου, δώσε μου αγνότητα και εγκράτεια, αλλά όχι ακόμα.»  Άγιος Αυγουστίνος
Τα προσωπικά μηνύματα διαγράφονται χωρίς να διαβαστούν.
Διαβάζω μόνον παραθέσεις που επιλέγω και αγνοώ τις υπόλοιπες.

Αποσυνδεδεμένος Βασιλείου Μάριος

 • Συμποσιάρχης
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4799
  • Προφίλ
  • http://www.mariosv.gr/
Απάτη! Να το πω?
« Απάντηση #2 στις: 24 Απριλίου, 2009, 12:52:28 πμ »
:muahahaha:
Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα!