Ἀνθρώπινα - Καθημερινά > Τι θα φάμε

Μανιτάρια στιφάδο

(1/1)

Βασιλείου Μάριος:
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά
1 κιλό μεγάλα μανιτάρια
3-4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
450 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
αλάτι. πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε τα μανιτάρια στα δύο, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα αφήνετε να σταθούν για 30\'λεπτά. Τα ξεπλένετε με νερό και τα στραγγίζετε καλά. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Προσθέτετε το κρασί, τα ντοματάκια μαζί με τους χυμούς τους, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το βράσιμο για 20\'-30\' περίπου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση