Ἀνθρώπινα - Καθημερινά > Τι θα φάμε

Κρασάτο μοσχάρι με λαχανικά

(1/1)

Βασιλείου Μάριος:
ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
2 πράσα
3 καρώτα
12 κρεμμυδάκια στιφάδου
500 γρ. κρέας ψαχνό
30 γρ. λάδι
1 κονσέρβα ντομάτες
250 γρ. κόκκινο κρασί
Μερικά φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα πράσα. Ξύνετε και κόβετε το ίδιο χοντρά κομμάτια τα καρώτα. Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια. Κόβετε το κρέας σε κύβους.
Ζεσταίνετε λάδι σε φαρδύ τηγάνι. Βάζετε τα λαχανικά και σοτάρετε για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το κρέας και αφήνετε να σοταριστεί από όλες τις μεριές. Βάζετε στο τηγάνι τις ντοματούλες ψιλοκομμένες το κρασί και τα φύλλα δάφνης.
Αλατοπιπερώνετε και μετά φέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρετε με πράσινα λαχανικά (μπρόκολα, σπανάκι) και ρύζι.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση