News:

Η Συνευωχία ξανά στο Διαδίκτυο

Main Menu

Πικάντικη μακαρονάδα

Started by Βασιλείου Μάριος, 19 June, 2007, 02:23:17 PM

Previous topic - Next topic

Βασιλείου Μάριος

Πικάντικη μακαρονάδα



ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:40 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
175 γρ. μακαρόνια
15 γρ. καλαμποκέλαιο
ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
μια πράσινη και μια κόκκινη πιπεριά
5 γρ. ξερό βασιλικό
μια σκελίδα σκόρδο
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
βούτυρο
10 φέτες μπέικον
αλάτι-πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1) Bράζετε τα μακαρόνια για δέκα λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό.
2) Στραγγίζετε και επιστρέφετε στο σκεύος. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ψιλοκομμένο μπέικον και αφήνετε να κρυώσει.
3) Ψιλοκόβετε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, τις κομμένες σε φέτες πιπεριές, το βασιλικό και το σκόρδο και σε χαμηλή θερμοκρασία μαγειρεύετε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
4) Όταν σερβίρετε τα μακαρόνια ρίχνετε το σοταρισμένο μπέικον και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]