Φιλέτο κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα InTheMix

Started by Βασιλείου Μάριος, 19 June, 2007, 02:21:41 PM

Previous topic - Next topic

Βασιλείου Μάριος

Υλικά για 4 άτομα:
4 τεμ. Στήθος κοτόπουλο
6 μεγάλες πατάτες κομμένες για φούρνο
3 κ.τ.σ * μουστάρδα
4 κ.τ.σ μέλι
1 ½ κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα κρασί λευκό
Χυμό από 2 λεμόνια
1 ½ κούπα νερό
Αλάτι – Πιπέρι – Θυμάρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι και μια πρέζα θυμάρι, Προσθέτουμε σιγά – σιγά, ανακατεύοντας, το ηλιέλαιο μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Τη χωρίζουμε σε 2 δοχεία. Στο πρώτο δοχείο μαρινάρουμε το στήθος του κοτόπουλου για μισή περίπου ώρα.
Όσο το κοτόπουλο μαρινάρετε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας για να τις βάλουμε στο φούρνο. Στο δεύτερο δοχείο αφού προσθέσουμε τον χυμό από τα λεμόνια και το κρασί, βάζουμε τις πατάτες μας να πάρουν γεύση. Όταν μαριναριστεί το κοτόπουλο μας το περνάμε για λίγο από ένα αντικολυτικό τηγάνι για να το θωρακίσουμε περιμετρικά. Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία τοποθετούμε τα κοτόπουλα μέσα σε μία γάστρα μαζί με τις πατάτες και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45'. Ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και συνεχίζουμε για ακόμα 20 λεπτά το ψήσιμο στους 220 βαθμούς.Την υπόλοιπη σάλτσα που έχουμε φτιάξει την χρησιμοποιούμε σαν συνοδευτική για το κοτόπουλο μας

*κουταλιές της σούπας


Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη
[b][font=arial]Χωρίς στρουμφάκι, δεν γίνεται δουλειά εδώ μέσα![/font][/b]