Αποστολέας Θέμα: Γεμιστά κρεμμυδάκια  (Αναγνώστηκε 1198 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Heaven

  • Συνευωχήτης
  • **
  • Μηνύματα: 55
    • Προφίλ
Γεμιστά κρεμμυδάκια
« στις: 15 Σεπτεμβρίου, 2008, 12:42:30 πμ »
Γεμιστά κρεμμυδάκια

Υλικά

2 κιλά γλυκά κρεμμύδια
1 κιλό κιμά
1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι ντοματοχυμό ή πιπεροσαλάτα
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
Αυγολέμονο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε κάθετα από τη μία πλευρά, από πάνω μέχρι κάτω και μέχρι την καρδιά. Βράζουμε σε αρκετό νερό για 15 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα χωρίζουμε σε φύλλα. Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε φύλλο κρεμμυδιού και το τυλίγουμε. Τοποθετούμε τα τυλιγμένα κρεμμυδάκια σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και βούτυρο σε κομματάκια. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι σε λάδι και κατόπιν ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε ντοματοχυμό, το αλάτι και μαγειρεύουμε 10 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Φτιάξτε αυγολέμονο, περιχύστε τα κρεμμύδια και πασπαλίστε με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο