Βολιώτικη νοστιμιά στο πήλινο

Started by Heaven, 04 September, 2008, 12:52:03 AM

Previous topic - Next topic

Heaven

Βολιώτικη νοστιμιά στο πήλινο
Υλικά
•2 θηλιές λουκάνικο χωριάτικο
•3-4 πιπεριές πράσινες
•2 πιπεριές κόκκινες
•1 μελιτζάνα φλάσκα
•Αλάτι
•Πιπέρι
•1 κουτάκι κονκασέ
•1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
•Μισό ποτηράκι κρασί κόκκινο
•1 κούπα τυρί Regato τριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτριες φέτες.
Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα (ξεχωριστά το κάθε είδος) και στο τέλος το λουκάνικο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε το κρασί και το κονκασέ.Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα τηγανισμένα υλικά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις γίνει η σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά, σ\'ένα μεγάλο πήλινο φούρνου και προσθέτουμε το regato να καλύψει το πήλινο. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180° C και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό