News:

Η Συνευωχία ξανά στο Διαδίκτυο

Main Menu

Χορτόπιτα ανοιχτή

Started by Heaven, 26 August, 2008, 07:47:06 AM

Previous topic - Next topic

Heaven

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Υλικά:
•2 φύλλα σφολιάτα (έτοιμη ή σπιτική)
•1 κιλό χόρτα διάφορα (σέσκουλα, σπανάκι, καυκαλήθρες, ζοχούς)
•άνηθο
•μαϊντανό
•1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
•2 αυγά
•1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
•400 γρ. φέτα και ανθότυρο κομματιασμένο
•1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκάλευρο
•αλάτι
•πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα χορταρικά, τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια σε μικρά κομμάτια.
2. Τα αλατίζετε, τα στύβετε καλά και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
3. Λαδώνετε ελαφρά 2 στρογγυλά ταψιά και τα στρώνετε με τη σφολιάτα.
4. Ανακατεύετε σε λεκάνη τα χορταρικά με το μισό λάδι, τα τυριά, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
5. Μοιράζετε το μείγμα στα ταψιά με τη σφολιάτα.
6. Με το καλαμποκάλευρο, λίγο αλάτι και ανάλογο νερό ετοιμάζετε κουρκούρι (χυλό) που απλώνετε για να σκεπάσετε τα χόρτα.
7. Λαδώνετε τις επιφάνειες και ψήνετε τις πίτες σε μέτριο φούρνο 45\'.
8. Τις σερβίρετε, ζεστές ή κρύες, κομμένες σε κομματάκια.