Αποστολέας Θέμα: Μοσχάρι ροσμπίφ  (Αναγνώστηκε 2505 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Heaven

  • Συνευωχήτης
  • **
  • Μηνύματα: 55
    • Προφίλ
Μοσχάρι ροσμπίφ
« στις: 26 Αυγούστου, 2008, 07:44:39 πμ »
ΜΟΣΧΑΡΙ ΡΟΣΜΠΙΦ

ΥΛΙΚΑ
. 2 κιλά μοσχάρι(ψαχνό)
. 1 ποτηράκι κρασί λευκό
. 1 κρεμμύδι
. 5-6 σκελίδες σκόρδο
. 1κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
. αλάτι
. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δένουμε το κρέας με λευκό σπάγγο,το πλένουμε,το τρυπάμε σε διάφορα μέρη και βάζουμε στις τρύπες από μια σκελίδα σκόρδο,βουτηγμένο στο αλατοπίπερο.Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.Το σοτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα,απ’όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε μόλις ροδοκοκκινίσει  το κρεμμύδι, λίγο-λίγο το κρασί, τις ντομάτες,ένα φλυτζάνι νερό ακόμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει προσθέτοντας που και που αν χρειάζεται λίγο νερό.Όταν βράσει και μείνει μια πηχτή σάλτσα το βγάζουμε και το σερβίρουμε σε πιατέλα κομμένα κομμάτια και το ραντίζουμε από πάνω με τη σάλτσα του.