Κανελλόνια μεκοτόπουλο και καρύδια

Started by Heaven, 26 August, 2008, 07:42:41 AM

Previous topic - Next topic

Heaven

ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
. 300-400 γρ.στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια
. 150 γρ. τυρί ricotta
. 50 γρ.παρμεζάνα
. 1 καρότο τριμμένο
. 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
. 100 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
. ½ ποτήρι λευκό κρασί
. 20 γρ.βούτυρο
. αλάτι
. πιπέρι
. 10-12 κανελλόνια
Για την μπεσαμέλ:
. 750 γρ. γάλα ζεστό
. 50 γρ.βούτυρο
. 50 γρ.αλεύρι
. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
. 100 γρ.φύλλα παντζαριού χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι .Ρίχνουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε  το αλατοπίπερο.Προσθέτουμε στη συνέχεια το κρασί και το αφήνουμε  να εξατμιστεί.Συμπληρώνουμε τα καρύδια και τα  αφήνουμε για 5΄ στη φωτιά.Χτυπάμε το μίγμα στο μπλέντερ και το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντάς το με τη ricotta και τη παρμεζάνα.Τη μπεζαμέλ την φτιάχνουμε με το γνωστό τρόπο μόνο που στο τέλος προσθέτουμε τα φύλλα παντζαριού.Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σ' ένα πυρέξ.τα περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και τα ψήνουμε σε 200ο  για 45-50΄περίπου.


. Μπορεί να γίνει και με γαλοπούλα.