Αποστολέας Θέμα: Ανοιχτή μακαρονόπιττα  (Αναγνώστηκε 1170 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Heaven

  • Συνευωχήτης
  • **
  • Μηνύματα: 55
    • Προφίλ
Ανοιχτή μακαρονόπιττα
« στις: 26 Αυγούστου, 2008, 07:38:35 πμ »
Ανοιχτή μακαρονόπιττα

Υλικά:
• 500 γρ. μακαρόνι μεσαίο, μισοβρασμένο
• 1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
• 1/2 λίτρο γάλα
• 4 αυγά
• 250 γρ. φέτα τρίμμα
• 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
• βούτυρο πρόβειο λιωμένο (για άλειμμα)
• αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Στρώνουμε 4 φύλλα σε ταψί βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε τα μακαρόνια και αναμειγνύουμε με τη φέτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με τα αυγά και το αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι, λόγω τυριών). Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Φουρνίζουμε για μισή ώρα στους 180° ή όσο να στεγνώσει η μακαρονόπιττα. Ιδανική συνταγή για να φάει η φαμελιά τα ζυμαρικά προηγουμένων ημερών.