Αποστολέας Θέμα: Βλίτα γιαχνί (Νηστίσιμο)  (Αναγνώστηκε 912 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Heaven

  • Συνευωχήτης
  • **
  • Μηνύματα: 55
    • Προφίλ
Βλίτα γιαχνί (Νηστίσιμο)
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 12:11:25 πμ »
ΒΛΙΤΑ ΓΙΑΧΝΙ (Νηστίσιμο)
ΥΛΙΚΑ. 2 κιλά βλίτα
. 1 κεφάλι σκόρδο
. 1 κρεμμύδι
. 50 γρ.ξίδι
. ελαιόλαδο
. αλάτι
. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα βλίτα.Τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε.Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι,προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να σοταριστούν.Προσθέτουμε μετά τα βλίτα,το αλατοπίπερο και το ξίδι.Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό.Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30΄ μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.