1. Ξένια, μετέφερα στην συγκεκριμένη ενότητα την απάντησή μου, για να είναι χώρος καθαρά θεολογικών τοποθετήσεων. Δεν θέλω εκεί να υπεισέλθουν τα υπόλοιπα θέματα, τρόπου συμπεριφοράς, ύφους κ.τ.λ. Βέβαια δεν περίμενα ότι ο φίλος μας θα εξετρέπετο σε ύβρεις, και πραγματικά λυπήθηκα γι᾿ αυτό. Διότι το να υπάρχει θεολογική αντιπαράθεση είναι πάντοτε ευκαιρία για σωστότερη προσέγγιση των διαφόρων ζητημάτων. Κανένας μας δεν διεκδικεί το αλάθητο, και σίγουρα οι παρατηρήσεις των άλλων μάς βοηθούν να δούμε και άλλες πλευρές των θεμάτων.
2. Κανέναν δεν έχουμε το δικαίωμα να τον κόβουμε από την αρχή, παρά μόνον αν εκτραπεί σε ύβρεις ανεξέλεγκτες. Προσωπικά δεν με πειράζει που διάβασα αυτά τα πράγματα, όπως λες. Με στενοχώρησε μόνο το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο χάνεται η ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου. Και βέβαια με λύπησε και το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που εμφανίζεται υπερασπιστής της παραδόσεως αναιρεί τον εαυτό του με τέτοιο τρόπο, ονομάζοντάς με συν τοις άλλοις χαζό και χάνο. Πιθανόν να είμαι και τα δύο. Εκείνος όμως δεν έπρεπε να κατεβεί τόσο χαμηλά. Αυτό είναι που με λύπησε.
3. Εννοώ ότι για έναν απροκατάληπτο αναγνώστη, αρκεί και μόνο η ανάγνωση των κειμένων του pistos και των δικών μου για να αντιληφθεί και το ήθος που εκπροσωπούν. Σίγουρα ο φίλος μας, αν μή τι άλλο, απέδειξε ότι είναι συνεπής μαθητής του Ρωμανίδη, ο οποίος με παρόμοιο τρόπο μιλούσε δυστυχώς.
Στ.